Väitös: Rauhanturvaajien kokemukset tulisi ottaa käyttöön nykyistä laajemmin

Benelli

Respected Leader
Noh: Ei se ole.
:rolleyes:
Perustele nyt vähän paremmin. Mikä on olemassa oleva sellainen liivi mistä pitäisi ottaa mallia?

Missä optiot suojaukselle
Mitä optioita kaipaat vielä?

tai millään lailla käytännölliset taskut,
Tuohonhan saa kaikkia molle taskuja ja sen EA-pakkauksen. Kuten HSGI taskut eivät ole enää mikään hirveän harvinainen näky.

saati niiden riittävä lkm?
Käsien pitäisi edelleen pystyä liikkumaan normaalisti eikä taistelijasta pitäisi tehdä palloa, alkaa tila loppua kesken.
 

Juna112Porojetsiin

Eversti
Lahjoittaja
Wau!! Liittyykö tämä liivi-fetissi rauhanturvaajien kokemuksiin? Mulla ei ole hajuakaan noista teidän jutuista, kun omana aikana päällä oli vietnaminsodanaikainen kulahtanut sirpaleliivi, jonka nimi oli Sirpaleliivi. Mutta olinkin arolla, siellä missä suojaa olisi tarvittu. Esikunnassa konekirjoittajilla, kokkiporukoilla ja supatoimiston ukkeleilla(sekä mielikuvitusjoukkueella) oli uudet hienot luotiliivit. Niiden nimi oli Luotiliivi. Varusteet oli tietenkin jaettu siten syystä, että pataljoonan huoltojoukkue kuului esikunta- ja huoltokomppaniaan, jolla ei ollut juuri mitään käsitystä siitä millaisessa kusessa arolla välillä jouduttiin toimimaan. Kavereille kannatti jakaa parasta kamaa, koska sillä varmisti safkat, matkat, alennukset sun muut. Ja anteeksi, jos jotain aseveljeä tässä loukkasin.
 

vastarannankiiski

Kenraali
Lahjoittaja
Hyvää liiviä ei lienee vielä tehtykään. Kaikki ne on yhtä raskaita ja monimutkaisia aina käyttäjälleen.
Liivissä tulisi olla optiot sekä kevlarille, että NIJ-4 stand alone levyille, kylki NIJ-4 levyille. Liivin tulisi olla molle-kiinnityksen peitossa käyttäjän henk.kohtaisten mieltymysten täyttämiseksi. Tuon lisäksi käyttäjällä tulisi olla/mahdollisuus hankkia lipastastaskut 8-10 lippaalle, EA-pakkaukselle (sisältäen olennaisen), kahdelle käsikranaatille, yleistaskulle, radiolle (vähintään ryhmänjohtajat).

Onko itselläsi parempaa ajatusta aiheeseen?
Kokeilin omaa varustusta tänään ja varioin eri taskuvaihtoehtoja TT:n TTRAC:in ja Hollantilaisen molle-liivin kesken joka on hyvin paljon M05:n kaltainen, oletettavasti identtinen mutta matriisien määrää en ole laskenut kummastakaan mutta oletan sitä olevan hieman enemmän, rivin verran korkeuden osalta M05:ssä.

Joka tapauksessa, yllätyksekseni tämä hollantilainen molle-liivi tarjosi huomattavasti enemmän matriisia ja siis tilaa ja siis myös variointia taskujen kiinnitykseen kun tuo TTRAC joka edustaa perinteistä, melko peittävääkin PC:tä.

Koettaessani molle-liiviä päälle sirpaleliivin kanssa, suorastaan hämmästyin taas kuinka hyvin sen saa istumaan raskaallakin kuormalla tavallisen sirpaleliivin päälle. Mielestäni PV:n ratkaisu tässä asiassa on täysin oikea. Yksi Molle-liivi, jota voi tarvittaessa jakaa kaikille joukoille riippumatta siitä kuuluuko kalustukseen myös ballistinen suojaliivi ja minkälainen. Erittäin nappiin mennyt tämä varustelu omasta mielestäni. Ei voi edes verrata M60/M85 sarjan virityksiin.
 

Lars

Alikersantti
Joka tapauksessa, yllätyksekseni tämä hollantilainen molle-liivi tarjosi huomattavasti enemmän matriisia ja siis tilaa ja siis myös variointia taskujen kiinnitykseen kun tuo TTRAC joka edustaa perinteistä, melko peittävääkin PC:tä.
Kyllä, molle-liiveissä on enemmän pinta-alaa kuin plate carriereissa, mutta kyseessä on kumminkin kaksi eri kampetta siinä missä perheauto ei ole kilpuri.

Jossain topicissa puhuttiin "kehävarustautumisesta" ja tst-vyö, pc, keikkareppu combinaatiosta. Tuo on omien huomioideni mukaan ehdottomasti toimivin malli.
Jokainen voi sitten pitää niitä kevlareita/dyneemapaneeleja ja 4. standalone levyjä liivissä, repussaan, tai kantaa niitä vaikka kädessään jos siltä tuntuu, mutta tärkeintä on että ne on olemassa ja jokainen saa apinoida lopputuloksen mieleisekseen.

Joku tuskaili edellä sitä että taistelijasta tulee "pallo" ja liikkuvuus kärsii kun niitä taskuja ympätään joka puolelle, mutta niin se vaan on. Vaikka sitä molle-nauhaa on aivan joka puolella, niin se tila loppuu joka tapauksessa ja välttämättömältä tuntuvia asioita joutuu priorisoimaan reppuunsakin lopulta.
Nykypäivän taistelijan välttämättömät varusteet (4-NIJ suojauksella) painaa ~25kg ilman keikkareppua, eli järkikin jo sanoo että kukaan hullu ei raahaa levyjä liiveissään paljon liikkeella ollessaan jos liikutaan lihasvoimalla, mutta käytännössä tuo 25kg+keikkareppu on välttämättömyys jonka haluaa pitää mukanaan jos ajoneuvot on pääasiallinen kulkutapa, tai taistelut pysyy suht suppealla alueella.

(Keskustelu on muuten siirtynyt melko sivuun itse aiheesta)
 

Juna112Porojetsiin

Eversti
Lahjoittaja
(Keskustelu on muuten siirtynyt melko sivuun itse aiheesta)
Tätä yritin tuossa edellä sanoa..
:camo:
Jos palattaisiin aiheeseen, liiveille löytynee jokin viestiketju.
 
Top