Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Väitös: Rauhanturvaajien kokemukset tulisi ottaa käyttöön nykyistä laajemmin

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja Umkhonto, 10.06.2016.

 1. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  329
  Tykkäykset:
  338
  Pisteet:
  36
  Täysin keskustelun ulkopuolisena täytyy todeta, että olet oikeassa; kun lusikalla antaa, niin ei voi kauhalla vaatia.
   
 2. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,331
  Tykkäykset:
  2,311
  Pisteet:
  1,286
  Perustele nyt vähän paremmin. Mikä on olemassa oleva sellainen liivi mistä pitäisi ottaa mallia?

  Mitä optioita kaipaat vielä?

  Tuohonhan saa kaikkia molle taskuja ja sen EA-pakkauksen. Kuten HSGI taskut eivät ole enää mikään hirveän harvinainen näky.

  Käsien pitäisi edelleen pystyä liikkumaan normaalisti eikä taistelijasta pitäisi tehdä palloa, alkaa tila loppua kesken.
   
 3. Mainos 4. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  608
  Tykkäykset:
  1,068
  Pisteet:
  76
  Wau!! Liittyykö tämä liivi-fetissi rauhanturvaajien kokemuksiin? Mulla ei ole hajuakaan noista teidän jutuista, kun omana aikana päällä oli vietnaminsodanaikainen kulahtanut sirpaleliivi, jonka nimi oli Sirpaleliivi. Mutta olinkin arolla, siellä missä suojaa olisi tarvittu. Esikunnassa konekirjoittajilla, kokkiporukoilla ja supatoimiston ukkeleilla(sekä mielikuvitusjoukkueella) oli uudet hienot luotiliivit. Niiden nimi oli Luotiliivi. Varusteet oli tietenkin jaettu siten syystä, että pataljoonan huoltojoukkue kuului esikunta- ja huoltokomppaniaan, jolla ei ollut juuri mitään käsitystä siitä millaisessa kusessa arolla välillä jouduttiin toimimaan. Kavereille kannatti jakaa parasta kamaa, koska sillä varmisti safkat, matkat, alennukset sun muut. Ja anteeksi, jos jotain aseveljeä tässä loukkasin.
   
  mosi, Stagideus ja VanhaPate tykkäsivät tästä.
 5. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,001
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Kokeilin omaa varustusta tänään ja varioin eri taskuvaihtoehtoja TT:n TTRAC:in ja Hollantilaisen molle-liivin kesken joka on hyvin paljon M05:n kaltainen, oletettavasti identtinen mutta matriisien määrää en ole laskenut kummastakaan mutta oletan sitä olevan hieman enemmän, rivin verran korkeuden osalta M05:ssä.

  Joka tapauksessa, yllätyksekseni tämä hollantilainen molle-liivi tarjosi huomattavasti enemmän matriisia ja siis tilaa ja siis myös variointia taskujen kiinnitykseen kun tuo TTRAC joka edustaa perinteistä, melko peittävääkin PC:tä.

  Koettaessani molle-liiviä päälle sirpaleliivin kanssa, suorastaan hämmästyin taas kuinka hyvin sen saa istumaan raskaallakin kuormalla tavallisen sirpaleliivin päälle. Mielestäni PV:n ratkaisu tässä asiassa on täysin oikea. Yksi Molle-liivi, jota voi tarvittaessa jakaa kaikille joukoille riippumatta siitä kuuluuko kalustukseen myös ballistinen suojaliivi ja minkälainen. Erittäin nappiin mennyt tämä varustelu omasta mielestäni. Ei voi edes verrata M60/M85 sarjan virityksiin.
   
  Sardaukar tykkäsi tästä.
 6. Lars

  Lars Alikersantti

  Liittynyt:
  19.11.2016
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  121
  Pisteet:
  6
  Kyllä, molle-liiveissä on enemmän pinta-alaa kuin plate carriereissa, mutta kyseessä on kumminkin kaksi eri kampetta siinä missä perheauto ei ole kilpuri.

  Jossain topicissa puhuttiin "kehävarustautumisesta" ja tst-vyö, pc, keikkareppu combinaatiosta. Tuo on omien huomioideni mukaan ehdottomasti toimivin malli.
  Jokainen voi sitten pitää niitä kevlareita/dyneemapaneeleja ja 4. standalone levyjä liivissä, repussaan, tai kantaa niitä vaikka kädessään jos siltä tuntuu, mutta tärkeintä on että ne on olemassa ja jokainen saa apinoida lopputuloksen mieleisekseen.

  Joku tuskaili edellä sitä että taistelijasta tulee "pallo" ja liikkuvuus kärsii kun niitä taskuja ympätään joka puolelle, mutta niin se vaan on. Vaikka sitä molle-nauhaa on aivan joka puolella, niin se tila loppuu joka tapauksessa ja välttämättömältä tuntuvia asioita joutuu priorisoimaan reppuunsakin lopulta.
  Nykypäivän taistelijan välttämättömät varusteet (4-NIJ suojauksella) painaa ~25kg ilman keikkareppua, eli järkikin jo sanoo että kukaan hullu ei raahaa levyjä liiveissään paljon liikkeella ollessaan jos liikutaan lihasvoimalla, mutta käytännössä tuo 25kg+keikkareppu on välttämättömyys jonka haluaa pitää mukanaan jos ajoneuvot on pääasiallinen kulkutapa, tai taistelut pysyy suht suppealla alueella.

  (Keskustelu on muuten siirtynyt melko sivuun itse aiheesta)
   
 7. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  608
  Tykkäykset:
  1,068
  Pisteet:
  76
  Tätä yritin tuossa edellä sanoa..
  :camo:
  Jos palattaisiin aiheeseen, liiveille löytynee jokin viestiketju.
   
  adam7 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu