Valko-Venäjä

Pihatonttu

Respected Leader
Kiinnostaisi tietää hybridioperaatioon epäsuorasti osallistuvien rajavartijoiden kommentteja. Hyödllisten idioottien rooli haisee ja kauas.

En usko että rajavartiat ovat hyödyllisiä idiootteja. Ihmisiä tekemässä käskettyä työtä käsketyllä tavalla. Veikkaan että v-käyrä hakkaa monella ennätyksiä.

off topic -osuus

Ja hallinnon yläportaat... Ei niillä ole idiootteja, ei hyödyllisiä eikä hyödyttömiä. Siellä on porukkaa joka tietää mitä tekee ja mitä saa aikaan.

Se tarkoittaa, että jos hallinnon yläportaat toteuttavat venäläistä subversiivistä hybriditoimintaa, niin toteuttavat sitä aivan 100% tietoisina siitä mitä tekevät, mitä siitä seuraa ja miksi tekevät juuri niin. Käytännössä se tarkoittaa, että Venäjä ohjaa tavalla tai toisella ainakin osaa Suomen sisäministeriön alaisten rajavalvontaan liittyvien toimintojen johtamista.

Jokainen tehköön siitä omat päätelmänsä.

Jos joskus joudutaan sotaan, niin toivottavasti Venäjän käsikassarat kohtaavat kovimman rangaistuksen joka sota-aikana voidaan maanpetoksesta langettaa.

Ääripunaisilla ja venäjänvihreillä yhteiskuntatieteellisillä tiedekunnilla sekä niiden woke-henkisillä tutkijoiksi naamioituneilla aktivisteilla on erittäin keskeinen rooli Venäjän harjoittamassa subversiossa. Niiden toiminnan perkaaminen esim. sisäministeriön alaisissa koulutus-, yhteistyö- jne. hankkeissa olisi syytä perata todella, todella huolellisesti. Siellä voi olla paljon pahempaa paskaa ja laajempaa vaikutusta kuin kukaan tuntuu uskovan.
 
Kyllä munkin kopeekat menee vedonlyönnissä ikkunan saranoiden pettämisen puolelle. Tai sitten anarkaistoilla on OMOH, tms.- taustaa...
 

Starpom

Majuri
Onneks on tullut tuo twitteri jätettyä vaan lukupuolelle. Jos olis tili tuolla, niin tulis niin sakeeta viestiä tuolle *******' *********.
Termi "Maahantulijoita"särähti korvaan. Nämä irakilaiset ovat laittomia rajanylittäjiä, eivät mitään maahantulijoita. Irakilaisilla on täydet mahdollisuudet saapui Liettuaan passin ja viisumin kanssa, mutta üllättäen rajanylityksiä tehdään metsässä ja matkustusasiakirjat ovat kadonneet Valko-Venäjän ja Liettuan rajan välillä. Suvereenilla valtiolla on oikeus vastata vihamielisiin tekoihin voimakeinoja käyttämällä. Onko Suomen virallisen ulkopoliittiinen linjan mukaista puolustella lakeja rikkovia irakialaisia maahantunkeutujia?
 

Starpom

Majuri
Minulle tuli ensimmäisenä tästä uutisesta sellainen fiilis, että meidän rajavartijat lähetettiin tuonne varmistamaan että saadaan siirtolaiset varmasti Suomeen. Siis voi jumalauta tätä touhua, jos näin on.
Saa nähdä kuka Suomessa on se ensimmäinen daiju joka keksii viitata siihen että Liettuan irakilaiset ovat työperäisiä maahanmuuttajia (ilman papereita). Luonteva jatkumo flööballe on väittää että tulijat ovat enimmäkseen naisia ja lapsia ja joukossa on huomattava määrä korkeakoulutettuja.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Kyllä munkin kopeekat menee vedonlyönnissä ikkunan saranoiden pettämisen puolelle. Tai sitten anarkaistoilla on OMOH, tms.- taustaa...

Jos jotain pitäisi veikata niin mun veikkaus olisi sairaskohtaus. Sydän, aivoverenvuoto, tulppa jossain...

Ikkunasukeltaminen tai kaulakiikku olisi vähän liian läpinäkyvää.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

ctg

Greatest Leader
Sydän, aivoverenvuoto, tulppa joss

Jos se ryyppää tasaisesti niin veritulppa se ei ole ainakaan. Jos se on "pysyvästi" pienessä sievässä niin jossain vaiheessa se juoppohulluus tulee esille ja sillä voi olla karmeita seurauksia. Toisaalta jos se juopottelee niin liukastuminen kylpyhuoneessa voi olla sopiva onnettomuus eikä hirveästi tarvitse panostaa asiaan.
 

BobLeeSwagger

Kersantti
Suurin voittaja Lukan kuolemassa olisi Venäjä joka palauttaisi järjestyksen tarvittaessa itse järjestämiensä rähinöiden alettua ja luonnollisesti liittäisi jollain sopimuksella Valko-Venäjän Venäjään. Nyt on Suomen poliitikoiden kerrankin ajateltava Suomen etua ja pidettävä Suomi ulkona mahdollisesta konfliktista.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg

StepanRudanskij

Ylipäällikkö
1) Perustuslain valmistelu on käynnissä. Se esitetään yleisölle ja hyväksytään myöhemmin kansanäänestyksessä. Lukašenka kuvittelee koko prosessin "demokraattiseksi". Oppositio on sorrettu, pidätetty, maanpakolainen tai kuolemanpelossa järjestää demokraattinen kansanäänestys.

2) Hän vakuutti lopettavansa poliittisen uransa pian. Se liittyy todennäköisesti uuden perustuslain hyväksymiseen. Mutta onko se sitä, että Lukašenka tai hänen uskollinen piirinsä eivät hallitse maata hänen nimessään, on erittäin epätodennäköistä.

3) Lukašenka yritti kuvata vuosi sitten rauhanomaisia valkovenäläisiä mielenosoittajia väkivaltaisiksi. Todisteet osoittavat, että viranomaiset olivat väkivaltaisia (jopa työllistävät armeijan). Mutta mikä laukaisi kaiken, oli hallituksen vaalien väärentäminen. Oppositio ja länsimaisilla kumppaneilla on todisteita.

4) Lukašenka on myöntänyt avoimesti, että Venäjän armeija lähetetään välittömästi Valko-Venäjälle "maailmansodan" välttämiseksi. Tämä merkitsisi myös sotilastukikohtaa.

5) Lukašenka pakotteista Lukašenka korosti, että ne ovat haitallisia koska vastauksena Minsk ohjaa viennin Venäjän satamiin sekä Kiinan ja Intian markkinoille.

6) Lukašenka lähetti viestin, että hän olisi valmis jatkamaan vuoropuhelua vain, jos se olisi yhtäläisin ehdoin ja ilman ennakkoehtoja.

7) Hän käytti kaasuvalokertomusta syyttää nykyistä hallintoa presidentinvaalien väärentämisestä Trumpia vastaan. Tämän salaliiton käyttäminen ei ole sattumaa. Lukashenka luultavasti uskoo, että tämä saa republikaanit vastustamaan uusia pakotteita hänen hallitustaan vastaan.

8) Hän on myös toistanut mahdollisen muuttoliikekriisin kärjistyminen, kuten Lukašenka täsmensi, että hän voi helposti kostaa. Hän ei ottanut vastuuta laittomista ylityksistä. Sen sijaan hän esiintyi Liettuan alueelle Valko-Venäjältä saapuneiden laittomien siirtolaisten suojelijana. Sen jälkeen hän myönsi, että rajapoliisi voi ampua niitä, jotka saapuvat Valko-Venäjälle laittomasti, varoituslaukauksen jälkeen.

9) Hänen aikomuksensa aiheuttaa vahinkoa erityisesti Liettualle on hyvin selvä. Hän perusti asian Liettuan tuella maanpaossa olevalle oppositiolle, jota johtaa Tikhanovskaja

10) Lukashenka kutsui kansainvälisiä tutkijoita, jotka tutkivat Ryanairin pakkolentoa. Mutta hän ei ymmärrä, että luottamus Minskin todisteisiin on lähellä nollaa.

11) Oppositiota, tiedotusvälineitä ja rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan toteutetut sortotoimet ovat käynnissä hänen mielestään oikeudellinen vastaus heidän väitettyyn yritykseen tuhota suvereniteetti ja yleinen järjestys, johon hän vakuuttaa investoineensa henkilökohtaisesti paljon. Pohjois-Korean kaltaiseksi hallitukseksi tuleminen ei näytä hänelle pahalta niin kauan kuin vanha hallitus pysyy vallassa.

12) Ilman uskottavia todisteita Ukrainaa on syytetty aseellisten henkilöiden koulutuksen helpottamisesta ja yrittämisestä salakuljettaa aseita Valko-Venäjälle länsimaisten etujen hyväksi. Samaan aikaan Lukašenka torjui pakotteiden käyttöönoton mahdollisuuden eteläistä naapuria vastaan. Mutta hän ilmoitti, että 150 000 Ukrainan kansalaista, jotka pakenivat Valko-Venäjälle sodan syttyessä Donbasissa, saavat Valko-Venäjän kansalaisuuden. Lukašenka ei uskaltanut sanoa, että ukrainalaiset pakolaiset tulivat Valko-Venäjälle Venäjän hyökkäyksen vuoksi.

13) Lukašenka korosti, ettei hän eikä Venäjä halua isoveljen ottavan Valko-Venäjää vastaan. Tavoitteena on integroitumisen edistäminen ja tasapuolisten toimintaedellytysten luominen kahteen maahan itsenäisenä ja suvereenina. Hän myönsi, että Putin tarjosi vuonna 2020 apua tässä muodossa aseistetuista joukkoista, mutta Lukašenka kieltäytyi, koska hänen ihmisvaransa oli riittävä. Hän myönsi avoimesti, että Venäjän kanssa tehtävää yhteistyötä käytetään pakotteiden kestämiseen.

14) Lukašenka on kuvannut Venäjän sotilaallista väliintuloa jatkotoimena, jos hän kuolee ja valta siirtyy turvallisuusneuvostolle. Hän ehdotti, että länsi pelkää perustellusti Lukašenkan ja Putinin tandemia. LOPPU.Kaasuvalokertomus ei varmaankaan avaudu kaikille. Gaslighting -termille löytyy englanniksi määritelmiä. Suomeksi en oikein tiedä hyvää selkeää käännöstä.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

Sleeper_agent

Luutnantti
Kyllä aidon despootin pitää pystyä pitämään puolen vuorokauden puhe ihan vain nähdäkseen kuka kuulijoista nukahtaa ensimmäisenä...
Tulikin tuosta mieleen eräs vitsi:
Brezhnev piti puhetta joka vain jatkui ja jatkui tuntikausia. Yhtäkkiä KGB:n agentit ryntäsivät saliin ja pidättivät erään miehen vakoojaksi epäiltynä. Hämmentyneenä CIA:n mies kysyi: "mistä tiesitte että olen vakooja?"
KGB:n agentti kohautti olkiaan ja totesi: "vihollinen ei koskaan nuku."
 

Norsu

Luutnantti
En usko että rajavartiat ovat hyödyllisiä idiootteja. Ihmisiä tekemässä käskettyä työtä käsketyllä tavalla. Veikkaan että v-käyrä hakkaa monella ennätyksiä.

off topic -osuus

Ja hallinnon yläportaat... Ei niillä ole idiootteja, ei hyödyllisiä eikä hyödyttömiä. Siellä on porukkaa joka tietää mitä tekee ja mitä saa aikaan.

Se tarkoittaa, että jos hallinnon yläportaat toteuttavat venäläistä subversiivistä hybriditoimintaa, niin toteuttavat sitä aivan 100% tietoisina siitä mitä tekevät, mitä siitä seuraa ja miksi tekevät juuri niin. Käytännössä se tarkoittaa, että Venäjä ohjaa tavalla tai toisella ainakin osaa Suomen sisäministeriön alaisten rajavalvontaan liittyvien toimintojen johtamista.
Tällainen toiminta kyllä minusta täyttää juuri hyödyllisen idiootin roolin määritelmän. Se, onko henkilö perinteinen hyödyllinen idiootti, joka kuvittelee saavansa jotain etua roistovaltion tukemisesta on sitten toinen asia. Tällainen toiminta on idioottimaista ja se tukee ainoastaan Venäjää / Lukaa.
 

letkuspede

Ylipäällikkö
Samaan aikaan toisaalla kun focus Afgoissa. Luka tunkee siirtolaisia EU:n rajoille.
 

MeriTJ

Kenraali
Termi "Maahantulijoita"särähti korvaan. Nämä irakilaiset ovat laittomia rajanylittäjiä, eivät mitään maahantulijoita. Irakilaisilla on täydet mahdollisuudet saapui Liettuaan passin ja viisumin kanssa, mutta üllättäen rajanylityksiä tehdään metsässä ja matkustusasiakirjat ovat kadonneet Valko-Venäjän ja Liettuan rajan välillä. Suvereenilla valtiolla on oikeus vastata vihamielisiin tekoihin voimakeinoja käyttämällä. Onko Suomen virallisen ulkopoliittiinen linjan mukaista puolustella lakeja rikkovia irakialaisia maahantunkeutujia?
Sellainen tarkennus tähän asiaan että kotimaiset rajavartijat eivät ole tuolla todellakaan kotimaisen viranomaisen ohjeistuksella vaan Frontexissä komennot ja ohjeistus tulee Frontexilta. Uskoisin että tässä on taustalla se että EU:n rajaviranomainen Frontex toimii kuin normaalisti ja paikallinen viranomainen tiukkaa linjaa = tämä antaa pelivaraa lyödä lisää painetta kääntämällä myös Frontex henkilöstö tiukemmalle vaihteelle siinä vaiheessa kun paikalliselta loppuu paukut. On aliarvioimista pitää Frontexia hyväntahtoisina hölmöinä tai Moskovan käsikassaroina, tässä kohtaa syyllistyy sen sanoja siihen että strateginen ymmärrys rajoittuu oman poteron näkymään.
 
Top