Valko-Venäjä

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja aj77
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Taustalla on ihan oikeita tavoitteita.. Nykyinen Putinin johtama diktatuuri haluaa palauttaa kaiken sen mitä Neuvostoliiton romahdettua menetettiin. Se ei ole ihan pieni asia.
Nimittäin siinä rytäkän yhteydessä imperiumista katosi (=suuruusluokkaa):
2/3 talouden kokonaisvolyymista
1/2 yhteisestä väestön määrästä
1/3 venäläisten hallitsemasta maa-alasta.

Laadullisesti vahinko oli vielä paljon suurempi. Venäjän (=Neuvostoliiton) teollisuudesta hävisi (itsenäistyi) kaikken parhaat osat = eurooppalaiset ja Baltian satelliittivaltiot.

Tuossa näkyykin hyvin nuo mainitsemani piirteet:

-Pullistelu - ollaan näin isoja ja tärkeitä
-Alistaminen - teidän maat on nyt meidän ja mehän ryssitään ne, koska voidaan
-Suuruus (näennäinen) - katsokaa meidän (muilta varastamaa) teknologiaa
 
Lisäksi siinä missä VVn ja Ukrainan maataloutta on kehitetty (länkkäreiden tukemana) reippaasti etiäppäin, polkenee Venajan maatalous 20 vuotta vanhoilla rakenteilla ja tavoilla. Tosin koneet lienevät kohtuu uusia länkkärikoneita...

Ties vaikka VVllä olisi Venalaisten himoitsemaa juustonvalmistusteknologiaa...
Tuo ajatus "venäläisten himoitsemasta juustonvalmistusteknologiasta" on jotenkin hassu. Eihän juusto loppujen lopuksi ole mikään erityisen korkean teknologian tuote; sitä on tehty alkeellisissa oloissa vuosituhansien ajan... Kaippa esim. oheinen AFP:n uutisvideo havainnollistaa asiaa konkreettisesti. Venäläinen juuston valmistusta omatoimisesti opetellut nainen teki ensimmäisen juustonsa 2015, eikä mennyt kuin 4 vuotta, kun hän saavutti kultamitalitason kansainvälisessä vuoden 2019 World Cheese Awards -kilpailussa.
 
Tuo ajatus "venäläisten himoitsemasta juustonvalmistusteknologiasta" on jotenkin hassu. Eihän juusto loppujen lopuksi ole mikään erityisen korkean teknologian tuote; sitä on tehty alkeellisissa oloissa vuosituhansien ajan... Kaippa esim. oheinen AFP:n uutisvideo havainnollistaa asiaa konkreettisesti. Venäläinen juuston valmistusta omatoimisesti opetellut nainen teki ensimmäisen juustonsa 2015, eikä mennyt kuin 4 vuotta, kun hän saavutti kultamitalitason kansainvälisessä vuoden 2019 World Cheese Awards -kilpailussa.

No venäläinen teollisessa mittakaavassa valmistettu juusto on ilmeisesti ihan kamalaa, sisältää palmuöljyä ja ei ole edes kovin halpaa.
 
No venäläinen teollisessa mittakaavassa valmistettu juusto on ilmeisesti ihan kamalaa, sisältää palmuöljyä ja ei ole edes kovin halpaa.
Sellaista tietoa tuskin mistään löydät, että venäläiset teolliset juustotuottajat yleismaailmallisesti tekisivät jotain palmuöljyjuustoa...

Ainakin näin netin varassa aika tavanomaiselta venäläisen supermarketin juustotarjonta näyttää. Google-kääntäjän avustuksella voi kurkata vaikka sivua https://lenta.com/catalog/moloko-syr-yajjco/syr/. Tuolla näyttäisi olevan paitsi "tosivenäläisiä", myös paljon Venäjällä valmistettuja länsimaisia juustobrändejä (esim. Arla ja Valiokin).

Jo ihan kysynnän ja tarjonnan laki kertoo, että jos venäläinen juusto olisi laajemmin jotain palmuöljystä tehtyä "valejuustoa", niin sen olisi joko pakko olla todella halpaa (jota sitten köyhä väestönosa ostaa) tai sitten venäläiset mielellään söisivät sellaista. Se kun nyt varmaan voitaneen uskoa, että nuo länsibrändit ainakin ovat ihan aitoa juustoa ja siten syrjäyttäisivät kalliin surkean valejuuston pois markkinoilta.

Toki esim. tuon linkin takana näytti olevan juustojen alakategoriana vegaaninen juusto, ja siellä eittämättä on jos jonkinlaista kasviöljypohjaista "juustoa". Olen joskus Suomessa erehtynyt ostamaan sellaista, "kun siinä on terveellisempää rasvaa", mutta makuelämys oli niin kauhea, että meni ruokahävikkiin.
 
Tietysti on ihan ymmärrettävää että jos venäläiset meijerin työntekijät hoitavat intiimihygieniaansa uimalla maitosammiossa, niin kotimainen juusto ei välttämättä maistu venäläisille.
 
Viimeksi muokattu:
Kaleva: Venäjällä 78 prosenttia juustoista on väärennettyjä
Tuohan oli virheellinen tieto, joka perustui median väärinkäsitykseen (tai virheelliseen mediatiedotteeseen)... Viranomainen ("rosselkhoznadzor") tutki 91 maitotuotenäytettä, ja näistä 23 sisälsi kasvirasvoja. Ja näistä 23:stä kasvirasvaa sisältäneestä näytteestä 18 eli 78.3% oli juustoja. On aika eri asia sanoa, että 78% juustoista on väärennettyä, kuin että 78% väärennöksistä on juustoa.

Rosselkhoznadzor: Mass Media made a mistake in cheese counterfeit data
From 91 samples of dairy products examined 23 contained vegetable fats. 18 of 23 counterfeited dairy products (78.3%) was cheese.
 
Tuohan oli virheellinen tieto, joka perustui median väärinkäsitykseen (tai virheelliseen mediatiedotteeseen)... Viranomainen ("rosselkhoznadzor") tutki 91 maitotuotenäytettä, ja näistä 23 sisälsi kasvirasvoja. Ja näistä 23:stä kasvirasvaa sisältäneestä näytteestä 18 eli 78.3% oli juustoja. On aika eri asia sanoa, että 78% juustoista on väärennettyä, kuin että 78% väärennöksistä on juustoa.

Rosselkhoznadzor: Mass Media made a mistake in cheese counterfeit data
No, yritän uudelleen: "Sellaista tietoa tuskin mistään löydät, että venäläiset teolliset juustotuottajat yleismaailmallisesti tekisivät jotain palmuöljyjuustoa... "

"Juustojen maitorasva on usein korvattu halvemmilla kasvirasvoilla. Palmuöljyn maahantuonti lisääntyi 25 prosenttia ensimmäisenä pakotevuotena 2015. Maitorasvan korvaaminen palmuöljyllä antaa juustolle kumimaisen olomuodon ja oudon maun."
 
Sellaista tietoa tuskin mistään löydät, että venäläiset teolliset juustotuottajat yleismaailmallisesti tekisivät jotain palmuöljyjuustoa...

Ainakin näin netin varassa aika tavanomaiselta venäläisen supermarketin juustotarjonta näyttää. Google-kääntäjän avustuksella voi kurkata vaikka sivua https://lenta.com/catalog/moloko-syr-yajjco/syr/. Tuolla näyttäisi olevan paitsi "tosivenäläisiä", myös paljon Venäjällä valmistettuja länsimaisia juustobrändejä (esim. Arla ja Valiokin).

Jo ihan kysynnän ja tarjonnan laki kertoo, että jos venäläinen juusto olisi laajemmin jotain palmuöljystä tehtyä "valejuustoa", niin sen olisi joko pakko olla todella halpaa (jota sitten köyhä väestönosa ostaa) tai sitten venäläiset mielellään söisivät sellaista. Se kun nyt varmaan voitaneen uskoa, että nuo länsibrändit ainakin ovat ihan aitoa juustoa ja siten syrjäyttäisivät kalliin surkean valejuuston pois markkinoilta.

Toki esim. tuon linkin takana näytti olevan juustojen alakategoriana vegaaninen juusto, ja siellä eittämättä on jos jonkinlaista kasviöljypohjaista "juustoa". Olen joskus Suomessa erehtynyt ostamaan sellaista, "kun siinä on terveellisempää rasvaa", mutta makuelämys oli niin kauhea, että meni ruokahävikkiin.

Arlan juusto tulee tanskasta ja venäjän firma on käsittääkseni markkinointi- ja jakeluyritys. Valiolla ei ole tuotantoa venäjällä. Toisekseen oletko ajatellut että käärepaperi on kovin halpaa ja mitä tahansa moottoriöljyn kierrätystuotetta voi myydä kauniissa kääreessä? Venäjällä on nykyään tuontiesteitä juuston tuonnille, johon vastauksena on salakuljetus ja tullimuurin kiertäminen valkovenäjän kautta. Niin ja se palmuöljykura.

Oletat että venäjän kauppa toimii nykyään esteettömästi.
 
Valiolla ei ole tuotantoa venäjällä.
Valio Viola™ sulatejuustot valmistetaan Valion omassa tehtaassa Ershovossa Moskovan lähellä.

 
Oletat että venäjän kauppa toimii nykyään esteettömästi.
Tuossa jo toinen ehti kommentoida sitä, etteikö Valion juustoa tehtäisi Venäjällä. Viimeistään vuoden 2014 pakotteiden jälkeen jokseenkin varsin monet merkittävimmät Euroopan maitotuottajat ovat aloittaneet tuotannon Venäjällä, elleivät jo aiemmin omanneet paikallista tuotantoa siellä. Valion lisäksi esimerkiksi Arla, Danone ja Hochland. Kun jossain on fyrkkaa tarjolla, tehdään bisnestä.
 
Tuohan oli virheellinen tieto, joka perustui median väärinkäsitykseen (tai virheelliseen mediatiedotteeseen)... Viranomainen ("rosselkhoznadzor") tutki 91 maitotuotenäytettä, ja näistä 23 sisälsi kasvirasvoja. Ja näistä 23:stä kasvirasvaa sisältäneestä näytteestä 18 eli 78.3% oli juustoja. On aika eri asia sanoa, että 78% juustoista on väärennettyä, kuin että 78% väärennöksistä on juustoa.

Rosselkhoznadzor: Mass Media made a mistake in cheese counterfeit data
Otetaanpas venäläistoimittajien kirjoittama lähde:
Ote:
Local production of dairy goods boomed after the Kremlin responded to Western sanctions with a food import embargo. But many producers have been using palm oil, which is cheaper than milk, to pad out their wares.

The result is that 25 percent of all dairy products on sale in Russia are not true dairy, but charlatans, the Interfax news agency reported, citing an investigation by the Rosselkhoznadzor watchdog.

The cheese shelves were the worst affected, with 78 percent of cheeses recognized as fraudulent.

Residents of Moscow, one of the wealthiest spots in Russia, are luckier than most: Only about 45 percent of the cheese in the city's stores is counterfeit, according to the investigation, which was carried between January and September.

Vai tulkitsivatko venäläisetkin itse noita väärin?

Tässä myös yksityisen Roscontrolin tekemistä tutkimuksista (tosin ihan yhtä raflaavia lukuja ei saatu):

 
Viimeksi muokattu:
Saa ihan ässä kaupasta.
Ei ole mikään venäläinen juttu että oikea raakaaine korvataan korvikkeella.

Screenshot_20200910-211918.jpg

juuston kaltainen kasvirasvavalmiste 49% (vesi, perunatärkkelys,palmuöljy, suola, bambukuidut, rasvaton maitojauhe,sulatesuola (E339, E330)
 
Saa ihan ässä kaupasta.
Ei ole mikään venäläinen juttu että oikea raakaaine korvataan korvikkeella.

Katso liite: 43619

juuston kaltainen kasvirasvavalmiste 49% (vesi, perunatärkkelys,palmuöljy, suola, bambukuidut, rasvaton maitojauhe,sulatesuola (E339, E330)
EU:ssa noita tuotteita ei kuitenkaan saa kutsua juustoiksi, eikä juusto saa olla osana niiden nimeä. Kuten tuokin on nimeltään, pizzaraaste.
 
Tuossa jo toinen ehti kommentoida sitä, etteikö Valion juustoa tehtäisi Venäjällä. Viimeistään vuoden 2014 pakotteiden jälkeen jokseenkin varsin monet merkittävimmät Euroopan maitotuottajat ovat aloittaneet tuotannon Venäjällä, elleivät jo aiemmin omanneet paikallista tuotantoa siellä. Valion lisäksi esimerkiksi Arla, Danone ja Hochland. Kun jossain on fyrkkaa tarjolla, tehdään bisnestä.

Sulatejuusto ei ole varsinainen juusto vaan levite."Arla has no plants in Russia but the company produces cheese under the contract at the Kalacheyevsky Cheese Plant in the Voronezh region, owned by Molvest Holding "

Vieläkö väännetään?
 
Arlan venäjän yksikön kotisivuilta käännöksenä. Viimeinen isompi operaatio oli pakotteita seurannut paikallisen johtajan ulosostaminen.



Arla Foods LLC is the Russian division of the largest European dairy concern Arla Foods amba with headquarters in St. Petersburg and a representative office in Moscow. It has 8 offices in such large regional centers with a population of over 1 million people as Samara, Novosibirsk, Yekaterinburg, Nizhny Novgorod, Krasnodar, Rostov-on-Don, Kazan, Chelyabinsk. Has representative offices in Kazakhstan and the Republic of Belarus.

Produces and markets semi-hard cheese and butter under the Arla Natura® brand, Arla Apetina® fresh mozzarella, Arla® Chef Bake'n'Roll butter cream.

Cooperates with all international and national networks and regional distributors throughout Russia. The department employs more than 130 employees.

2007

Arla Foods acquires a 75% stake in Artis-Distribution LLC and starts a business in Russia under the name of Arla Foods Artis LLC.

2013

Arla Foods is buying out the remaining 25% of the shares of Arla Foods Artis LLC. This structure of the company becomes fully owned by Arla Foods as its Russian division.

2014

In February, the contract production of semi-hard cheese Arla Natura® was launched at the Kalacheyevsky cheese plant in the Voronezh region together with OJSC Molvest.

2015

In September, the contract production of Arla® Chef Bake'n'Roll butter cream, specially developed for professional use in the catering sector, was also launched at the Kalacheyevsky cheese plant in the Voronezh region, together with Molvest.

2016

In January, after the completion of the integration process, Arla Foods Artis LLC was renamed to Arla Foods LLC.
 
Sellaista tietoa tuskin mistään löydät, että venäläiset teolliset juustotuottajat yleismaailmallisesti tekisivät jotain palmuöljyjuustoa...

Ainakin näin netin varassa aika tavanomaiselta venäläisen supermarketin juustotarjonta näyttää. Google-kääntäjän avustuksella voi kurkata vaikka sivua https://lenta.com/catalog/moloko-syr-yajjco/syr/. Tuolla näyttäisi olevan paitsi "tosivenäläisiä", myös paljon Venäjällä valmistettuja länsimaisia juustobrändejä (esim. Arla ja Valiokin).

Jo ihan kysynnän ja tarjonnan laki kertoo, että jos venäläinen juusto olisi laajemmin jotain palmuöljystä tehtyä "valejuustoa", niin sen olisi joko pakko olla todella halpaa (jota sitten köyhä väestönosa ostaa) tai sitten venäläiset mielellään söisivät sellaista. Se kun nyt varmaan voitaneen uskoa, että nuo länsibrändit ainakin ovat ihan aitoa juustoa ja siten syrjäyttäisivät kalliin surkean valejuuston pois markkinoilta.

Toki esim. tuon linkin takana näytti olevan juustojen alakategoriana vegaaninen juusto, ja siellä eittämättä on jos jonkinlaista kasviöljypohjaista "juustoa". Olen joskus Suomessa erehtynyt ostamaan sellaista, "kun siinä on terveellisempää rasvaa", mutta makuelämys oli niin kauhea, että meni ruokahävikkiin.
No kerrotko mikä se syy sitten on minkä takia suomalaista juustoa salakuljetetaan Venäjälle ?
 
Ilmeisesti VV:llä ei paljoa tapahdu, kun juustosta jutellaan. :D

No joku hoopo tässä sekoilee.

VV:llä on muuten melkoinen merkitys venäjänkaupan kriittisten tuotteiden salakuljetusreittinä. Sieltä saa tavaroita läpi, vaikka hintaa tietty tulee.
 
No joku hoopo tässä sekoilee.

VV:llä on muuten melkoinen merkitys venäjänkaupan kriittisten tuotteiden salakuljetusreittinä. Sieltä saa tavaroita läpi, vaikka hintaa tietty tulee.

Joo, Valko-Venäjällä pyydystettyä kilohailia ja muita vastaavia meren herkkuja tuotetaan VV:ltä Venäjälle.
 
Back
Top