Valko-Venäjä

Baltian maat nyt lähinnä konkretiaa ovat esittäneet, eli majoittaneet opposition edustajia ja antaneet näille mediatilaa jossa organisoida vastarintaa.

Twitterulinallakin on tärkeä roolinsa ja esimerkiksi Lukashenkan nimittäminen persona-non-grataksi ja erilaiset viralliset ilmoitukset siitä ettei vaalien tulosta hyväksytä antavat oppositiolle Valko-Venäjällä selkänojan johon tukeutua.

Uskon että Baltian mailla on keskimääräistä parempi ymmärrys tällaisen tilanteen nyansseista ja siitä minkälaista apua vastarinta tarvitsee ja mistä on oikeasti hyötyä. Itse olisin ihan sormi suussa jos tämmöistä hässäkkää pitäisi johtaa. Heillä on myös tavallaan otollinen asema toimia; Kokonsa puolesta baltit eivät ole kenellekään minkäänlainen uhka, mutta tuo NATO-jäsenyys tuo tiettyä selkänojaa.
 
Seuraako kukaan Flightradaria?
Flightradarissa ei näy mitään poikkeavaa. Valko-Venäjän ilmatila on aivan käsittämättömän hiljainen, muutama yksittäinen kone siellä lentelee. Aikaisemmin ei ole tullut sitä seurattua, joten en tiedä, onko tilanne siltäkin osin normaali.
 
Tuntuu ettei täällä paljon valtamediaa asia kiinosta. Varsinkaa aluksi ei minkäänlaisia uutisia. Sit oli vissiin pakko jtn kirjoitella kun kansalaiset rupesivat muualta saamaan uutisia. Bätmän syyttää muita ohjeiden saamisesta ja niiden mukaan toimimisesta :D
 
Taitavat vaan väsyttää nyt Valko-Venäjän kansaa. Ensin rajat kiinni ja sitten vaan odotellaan. Suolletaan joka tuutista valko-venäläisille Venäjä propagandaa. Kohta ihmisten on pakko mennä töihin koska elettävä on. Ja nuo Luka ja Putte ei lähde kulumallakaan tuolta. Ilman väkivaltaa niistä ei pääse joten minkäs teet. Vähän kun käy vihaksi Valko-Venäjän kansan puolesta.
 
Oliko ne Venäläisten erikoisjoukkojen sotilaiden pidätykset tässä aiemmin silkkaa teatteria, vai ovatko ne kenties oikeasti pakottaneet miettimään joitain suunnitelmia uudelleen? Siis olisiko niitä käytetty jo tässä vaiheessa johonkin, jos eivät olisi paljastuneet?
 
Back
Top