VALVE 2014

Mahdollisimman suuret voitot jollekin taholle mahdollisimman pienillä resursseilla mahdollisimman nopeasti. Onkohan tuo sittenkään pitkällä tähtäimellä se toimivin kapitalismin muoto? Ohessa Fingridin siloiteltua analyysiä lehdistötiedotteen muodossa:

Onko sellaista kuin pitkä tähtäin enää edes olemassa?
 
En minä nyt oikein ymmärrä, miten tähän probleemiin istuu ajatus siitä, että jokaisessa solmukohdassa ja muuntajakopilla istuu reserviläisryhmä passissa? Siihen voimalaitokset ja itse verkko vielä silmän alle? Paljonko vetää ukkoja ilman vaihtoja? Ja pystyykö sekään järjestely estämään absoluuttisesti mitään?

Kuhunkin yhteiskunnalliseen ja teknologiseen kehitysvaiheeseen löytyvät ne heikot kohdat. Kierot, sotilaallisesti valmennetut aivot löytävät heikot paikat, kun aletaan niitä etsimään. Käsittääkseni voimme tehdä lähes mitä tahansa ja silti tuo kieroaivoinen löytää paikan mihin iskeä....lopputulos suunnilleen sama.

Käynnistääkö sähköverkkoon tapahtuva iskeminen 5 artiklan mukaiset toimet? Jos nuo iskut ovat epämääräisiä, sekoitus sabotaasia ja tietoliikenneyhteyksiin liittyviä iskuja jne. Mitä arvelette? Miten Liitto reagoi sähkökatkoihin? otannaton....natonotan... poikiiko suomalainen jäsenanomus automaattina laajat iskut yettsiin? Jolloin saavutamme?

Kyllä päättäjät joutuvat varsin pyöreän ja hankalan kokonaisuuden parissa painimaan. Ei käy kateeksi.
 
Back
Top