Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

"Vanhojen" kouluttaminen reservinupseeriksi

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Magistra, 23.05.2014.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  18,803
  Tykkäykset:
  31,217
  Pisteet:
  1,286

  Kylläpä nyt juttua tulee. Kv-tehtävissä Suomen alikessu (corporal) rinnastetaan miehistöön, kessu (sergeant) on alin alipäällystön arvo. Ryhmänjohtajat ovat siis alhaalla arvolla kers-ylik, vaikka Suomessa alik on jo ryhmänjohtaja. Yksikään jääkäri ei tietojeni mukaan ole lähtenyt suoraan kessuksi alhaalle.

  Kv- tehtävissä voidaan palvelusarvoa korottaa pääsääntöisesti yhdellä pykälällä, jos tehtävä sitä vaatii. Poikkeuksia varmaan on.

  Miehistöstä voi tietenkin yletä kersantiksi ja palvelusarvona näin ollen olla tilapäisesti jopa ylikersantti.

  No ei uskoisi noin järkyttävän hyvästä miehestä.
   
 2. Zervuska Haidis

  Zervuska Haidis Korpraali

  Liittynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  47
  Tykkäykset:
  17
  Pisteet:
  1
  Joo, puhetta tulee kuin pierua tekstiäkin jonkin verran...

  Sen verran tarkennan, että silloin joskus kauan sitten (markka-aikaan) miehistön hippeleitä ylennettiin palvelusarvossa esim. alikiksi, kessuksi tai jopa vääpeliksi (varajojo, kalifi tms.) vika roottoriin. Siis jos sattui päällystön mielestä tehtävään riittävän sopivaksi. Pari roottoria jäksterinä ja sitten vaikka sattumakessuksi ja ryhmyriksi... Se vaan oli järjestelmä silloin sellainen ja kolmiroottorinen... Kakka juttu, mutta sen kanssa oli vain elettävä.

  Taisi koiranohjaaja tulla suoraan kersanttin palvelusarvolla hiudena, enkä tiedä (ei kiinnostanut) oliko käivärällä joku muodollinen kurssi tehtävään intistä.

  Ja kun tuossa hollin tovi oli välissä edellisestä kovasta reservin kertauksesta niin oli siellä komppaniassa oli positiot jo täynnä sijoitettuja Maakuntaukkoja päällysmiehinä, mutta aina on tilaa yhdelle taistelijalle vaikka komentoryhmän miehistötehtävissä. Sieltä voi sitten nakittaa vaikka rastille kouluttajaksi tai ihan sama mihin tehtävään...

  En minäkään olisi uskonut, kun olen mielestäni aina järkyttävän paras, tai vähintään oikeassa, mutta sillä ei firman touhuissa onneksi ole ikinä ollut mitään merkitystä... kaikkia tehtäviä kannattaa kokeilla. Aina oppii uutta.
   
 3. Mainos 4. VanhaPate

  VanhaPate Kapteeni

  Liittynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  835
  Tykkäykset:
  1,879
  Pisteet:
  76
  Noin se menee nykyään mutta vielä 90-luvulla, kun kv-hommissa palkanmaksaja oli puolustusministeriö puolustusvoimien sijaan, tuollaista rajoitetta ei ollut. KFOR oli ensimmäinen uusi missio, jossa tuosta pidettiin kiinni.

  Pari kertaa sain nauttia ylikersantin palkkasta vaikka reservissä sotilasarvo oli sotamies ja korpraali.
   
  Zervuska Haidis tykkäsi tästä.
 5. Zervuska Haidis

  Zervuska Haidis Korpraali

  Liittynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  47
  Tykkäykset:
  17
  Pisteet:
  1
  Täydennyskoulutuksiakin oli muinoin RUK:ssa pv:n palkatulle henkilöstölle (SOJO) sekä ressuille, että kadikseen päässeille AUK:n käyneille (JOJO). Nykyään kaiketi SOJO ja reservin täydennyskoulutus ainakin on koplattu samaan kokoonpanoon. Tehokkaampaa yhdenmukaista koulutusta ja isommalla porukalla saa helpommin täysivahvuisia joukkueita kasaan. Yli-innokas reserviläinen ja löijääntynyt virkamies täydentävät toisiaan sopivasti.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu