Erot ovat aika pieniä, äkkiseltään katsottuna:
-Lekan takissa kiristys vain takin helmassa, Origon takissa myös vyötäröllä
-Lekan takissa rinta- ja hihataskut, Origon takissa myös alataskut helman yläpuolella
-Origon takissa pikkunäppärä kynätasku hihavelcrossa
-Siinä missä L4 on "pusakkamainen" ja lyhyehkö, Origon takki saattaa olla pituudeltaan hiukan lähempänä M05-maastopuvun pituutta, ja siten hienoisesti majuriturvallisempi ulkonäöltään.
Omakohtaisia kokemuksia Origon takista ei ole, mutta L4:stä olen tykännyt kovasti. Kangas on eri - Lekan takissa kankaan puuvillapitoisuus on suurempi kuin Origon takissa mutta ohut kangas kuivuu kuitenkin nopeasti.
Uskoisin että molemmat aivan hyviä, ja tekisin valinnan ehkä sen pohjalta kokeeko tarvitsevansa noita "perinteisiä" alataskuja rintataskujen lisäksi.
Olen käsityksessä että Origopro on Lekan L4-takkien valmistaja, olisikohan niin että että Origo on muuttanut omaan takkiinsa speksejä hiukan niin että voivat sanoa kyseessä olevan eri tuote.
Tulipa itse nyt hiljattain hankittua kevätalennusten potkimana OrigoPron M05 TST kenttätakki ja taisteluhousut. Lyhyesti heitetään puvulle kouluarvosana 8/10 mutta pidemmästi muutamia ensikokemuksia sekä huomioita jaettavaksi kiinnostuneille.
Kiinnosti tuo käytetty kangas, josko se olisi aavistuksen jämäkämpää ja paremmin kosteutta ja tuulta blokkaavaa kuin esim Lekan kenttähousuissa sekä Origon brittismockissa, mitkä olleet käytössäni jokusen vuoden (ne jäänee kesäkuumille/kakkospuvuksi erottumaan edukseen keveytensä ja ilmavuutensa ansiosta). Origon Lycra-kangas pitää tuulta ja roiskevettä verrattain hyvin (ainakin nyt uutena). Kesäkuumat sitten näyttää onko hiostava vai ei, ainakaan keväisissä lämpötiloissa puuhatessa ei ole siltä vielä tuntunut. Toisaalta luulisi kuivuvan hyvin kun puuvillan osuus vain 20 %. Viimeksi eilen kun oli jäätävää myrskytuulta, tuntui pärjäävän suhteellisen hyvin pelkkä ohut fleecepusero alla aukeallakin paikalla eikä viima päässyt heti iholle. Ihoa vasten ihan "ok" tuntuinen, todella hyvältä vaikuttaa "ulkoiluasusteena" ominaisuuksien puolesta. Työn laadussa ei moittimista toistaiseksi, toivotaan että värit pysyy hyvin kankaassa. Lekan alkupään taisteluhousuissa tuntui monilla värit virttyneen turhankin nopsaan, nykymallista en tiedä onko parempi.
Huolimatta Lycran osuudesta melkein puolet kankaassa, kangas on yllättävänkin jämäkkää, joustaa juuri hivenen ja yleisfiilis on jopa vähän kuoritakkimainen kuten Origo mainostaakin ja edellä todettukin. Sanoisin että tämä kangas olisi sellaista modernia "Windproof Smock" -kamaa. Oma keskustelunsa toki on suuri keinokuitujen osuus sotilaan kenttävaatetuksessa, mutta aika vähän sitä palamatonta varustetta lopulta on tarjonnassa eli ei sinänsä poikkeus.
Itsellä valinta Lekan ja Origopron takin välillä kallistui tähän juuri helmapituuden, vyötärökiristyksen ja helmataskujen johdosta. Koen alataskut tarpeelliseksi hanskapipo-taskuiksi kun vyötä ei ole käytössä, toisaalta ovat niin matalaprofiiliset etteivät haittaa vyön kanssa. Mutta miksi kyynärsuojataskut on Origon takista jätetty pois, sellaiset joutunee itse modaamaan. Lekan takissa nää ois. Hartioissa kumminkin on corduraa vahvikkeena mikä ehkäisee repun hankaamista ja pitää vähän paremmin sadetta (hengittävyyden kustannuksella). Kumminkin tuon corduran oisin itse käyttänyt kyynärpäihin ennemmin... Leikkaus muutoin omaan makuun erinomainen, ja särmättynä majuriturvallinen. Kauluksen saa taiteltua kuten virallisessakin minkä vuoksi riittää korkeutta suojaamaan viimalta ylös nostettuna. Tuuletusominaisuudet ja taskut on hyvät ja loppuun mietityt, toimii tosiaan liivin kanssa mikä oli oston syy takille.
Housujen leikkaus on suhteessa takkiin kokopykälää ahtaampi, piti vaihtaa normaalikokoani koon isompaan. Lekan taisteluhousut näyttäisi olevan vähän väljemmät takamuksen alueelta. Timanttikiila puuttuu haaroista, mutten koe sitä kriittisenä miinuksena. Taskuratkaisut on hyvät, ja reisitaskujen kylkivetskarit on hauska lisä, minkä vuoksi taskun varsinaista suuaukkoa tuskin tulee edes käytettyä ellei jotain isompaa sullo taskuun. "Painesidetasku" löytyy vain oikean puolen nilkasta, hassua mutta ompahan vakioitu paikka. Perus avotaskuissa lanteilla (tai miksi niitä nyt kutsutaan virallisesti) on taskupussit puoliksi samaa hengittävää loimineulosta kuin takin taskuissa, ilma vaihtuu hyvin sitä kautta strategisilta alueilta. Polvisuojataskuihin menee isommatkin raksapolvarit, esim. CPE-insertit on niihin väljät, mutta toimivat kyllä kun hakeutuvat polven muotoon. Tykkään tyylikkäistä laserleikatuista cordura-kiristinkappaleista lahkeissa, polvitaipeissa ja vyötäröllä. Yhteenvetona voisi sanoa että pökät vastaavat hyvin odotuksia, haettiin vähän perus-reisaria parempia taskuja ja polvisuoja-alueen säädettävyyttä etteivät pyöri ryömiessä jossain taipeen puolella.