Venäjän asevoimien ja turvallisuuselinten suorittamat provokaatiot

ajs178

Kenraali
@Luka2 voi varmaan allekirjoittaa väitteen: "Toki Venäjä harrastaa propagandaa mutta niin myös länsi, länsi on yhtä paha"?
Ei kannata Shadowmon liikaa provosoitua. Luka on Pietarin trolli ja hänelle maksetaan palkkaa tällaisesta kirjoittelusta. Ei hän oikeasti usko siihen, mitä kirjoittaa. Jotenkin ne laskut ja vuokrat on maksettava, joten en edes yksittäisiä trollitehtaan työntekijöitä lähtisi liian jyrkästi tuomitsemaan. Enemmänkin pitäisi puuttua juurisyihin
 

Hanski

Eversti
Ei kannata Shadowmon liikaa provosoitua. Luka on Pietarin trolli ja hänelle maksetaan palkkaa tällaisesta kirjoittelusta. Ei hän oikeasti usko siihen, mitä kirjoittaa. Jotenkin ne laskut ja vuokrat on maksettava, joten en edes yksittäisiä trollitehtaan työntekijöitä lähtisi liian jyrkästi tuomitsemaan. Enemmänkin pitäisi puuttua juurisyihin
Enemmän sääli tulee @Luka2 :n puolesta. Eläminen Pietarissa ei ole halpaa, erityisesti ruoka on kallistunut huimasti eikä "valko-venäläinen lohi" vastaa alkuperäistä norjalaista. Viestejä joutuu koko ajan kirjoittamaan enemmän ja enemmän ja samalla painaa huoli siitä, että Venäjä irrottautuu kansainvälisestä internetistä, jolloin työt suomenkieltä taitavilta trolleilta loppuvat kokonaan... :(
 

aj77

Ylipäällikkö
Mikä tämä "Bellingcat" on?

Minulla on sellainen kuva että se on ikäänkuin käänteinen Wikileaks. Wikileakshan on paljastanut erityisen paljon länsimaiden tekemiä sotarikoksia ja ihmisoikeusloukkauksia. Tästä syystä USA ja Britannia ovat vainonneet Wikileaksin perustajaa Julian Assangea.

Sen sijaan "Bellingcatin" paljastukset tuntuvat aina olevan länsimaiden hallintojen linjan mukaisia ja sen toiminta tuntuu aina suuntautuvan niitä vastaan, jotka länsi katsoo vastustajikseen, kuten Venäjää vastaan. Ja yllätys, yllätys: yksi Bellingcatin rahoittajista on ei enempää tai vähempää kuin George Soros!

Minun silmääni tuo näyttää puhtaalta propagandajärjestöltä. Wikileaksilla sentään on edes jotain uskottavuutta.
Bellingcat on verkosto, harrastelijoista ja ammattilaisista koottu, riippumaton porukka joka sai suitsutusta Venäjältä, kun se paljasti Ukrainan touhuja Maidanin aikaan tai sen jälkeen. Sitten he myös paljastivat Venäjän touhuja,niin se muuttuikin yhdessä yössä Cia:n agenteiksi. Sinänsä huvittavaa, että tavallinen suomalainen Veli-Pekka on mukamas Cia:n vakooja tällä Moskovan logiikalla. Venäjän hampaissa se on sen vuoksi, koska Venäjä sikailee nyt kaikkein eniten ja luonnollisesti silloin siitä tulee eniten paljastuksia.
 

johan6

Kapteeni
Ei ole syytä ruokkia--(en viitsi edes kirjoittaa kyseistä sanaa..)

Bellingcat toimii länsimaisen oikeuskäsityksen mukaisesti. Käytännössä jossainmäärin vastaavalla tavalla kuin itsenäiset oikeuslaitokset ja toimeenpanovalta, riippumattomana poliittisesta hallinnosta. Se ei ole kuitenkaan viranomainen vaan tutkii ja selvittää asioita ja tapahtumia julkisesti (tuomalla hankkimansa informaation julkisuuteen). Tämä koskee tapahtumien taustoja sekä todistusmateriaalia. Yleensä kerrotaan myös se kuinka tiedot ja todisteaineisto on saatu hankittua. Bellingcat ei ole rikoksia tutkiva poliisi tai tuomioistuin joka päättää syyllisyydestä ja rangaistuksista. Mutta hankittu aineisto on julkisuuten tuonnin jälkeen kaikkien vapaasti arvioitavissa.

Oikeuslaitoksessa tuomarit harkitsevat todistusaineiston ja antavat tuomionsa. Bellingcat'in julkituoma selvitys ja todistusaineisto on kansalaisten vapaasti nähtävillä sekä harkittavissa ja jokainen voi muodostaan oman käsityksensä tapahtumien kulusta, mahdollisista tekijöistä, taustoista sekä antaa oman henkilökohtaisen tuomionsa asianomaisille. Kaiken lisäksi Bellingcat'in avoin tapa toimia tekee rikollisille äärimmäisen vaikeaksi vastata todistusaineistoon. Tottakai keksitään ja esitetään valheita valheiden perään..mutta ilman todistusaineistoa ne pelkästään vahvistavat asianomaisten rikollisten syyllisyyttä.
- nykyisin käytetään kaikessa mahdollisessa toiminnassa tietojärjestelmiä jotka väistämättä tallentavat tietoja yksittäisistä ihmisistä ja tapahtumista. Kaikesta jää jälkiä ja todistusaineistoa, aivan kaikesta.

Putinin hallinnolle ja muidenkin diktatuurien johdolle julkinen sekä kaikkien kansalaisten nähtävillä ja harkittavissa oleva kokonaisuus on erittäin kiusallinen tapa totuuden/tosiasioiden esilletuomisessa. Venäjällä vapaan ja riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaa ei ole ollut sallittu koskaan tunnetun historian aikana. Eikä kansalaisille anneta mahdollisuutta vapaaseen tiedonsaantiin tulevaisuudessakaan.
Venäjällä se tarkoittaa että:
- kaikki mediavälineet (TV, radio, lehdistö jne) ovat diktatuurihallinnon kontrollissa ja sensuurin kohteena.
- puhelinliikennettä sekä muutakin yksityistä tiedonvälitystä pyritään karsimaan ja valvomaan, ohjelmistojen käyttöä valvotaan ja niiden käyttöä rajoitetaan sekä kielletään
- myös vapaa internet'in käyttö ja sen kautta kulkevat yhteydet ulkomaille rajoitetaan, estetään ja sisältöä valvotaan jne.

Venäjä muuttuu suljetuksi yhteiskunnaksi samanlaiseksi kuin se oli jo kommunistidiktatuurin aikana. Toisaalta mitä muutakaan Putinin hallinto voisi tehdä?
- käytännössä myös Bellingcat'it haltuunsa saama aineisto on monilta osiltaan hankittu Venäjältä internetin välityksellä.
- Bellingcat'in käytännön tasolla esille tuoma helppo pääsy venäläisiin tietojärjestelmiin on Putin'in hallinnolle tärkeä syy rajoittaa internettiä sekä muita ylikansallisia informaatiojärjestelmiä..

Käytännössä länsimaiden ei tarvitse enää tehdä mitään pakotteita Venäjää vastaan. Putinin diktatuurihallinto toteuttaa itse kaikki ne toimet mitkä ovat omiaan johtamaan Venäjän eristykseen suhteessa nykyaikaiseen kansainväliseen tieteelliseen, taloudelliseen, teolliseen, logistiseen, sosiaaliseen, yhteiskunnalliseen jne. jne. kehitykseen. Historia opettaa parhaiten kuinka diktatuurin paradoksi on siinä että se tuhoaa itse johtajansa ja viime kädessä myös itsensä.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
@Luka2 Ei kannata lähettää lammasta susien joukkoon.
Ilmeisesti viesteistä päätellen teillä on nyt työvuorolistalla NR2 puolustaminen, Ukrainan mustamaalaaminen ja syyttely sekä kuinka se aloitti sodan + Bellincat:in mustamaalaaminen.

Minkäslainen sää teillä sielä Moskovassa on? Meillä alkaa kevät kukoistamaan. Ruoka on hyvää ja kaikki on muutenkin aika hyvin. Ruoka on laadukasta ja kaikki pelaa muutenkin. Täällä voi kaupasta ostaa ihan oltermanniakin. Tosin balalaikka ei soi eikä kaalisoppa haise.
 

johan6

Kapteeni
Enemmän sääli tulee @Luka2 :n puolesta. Eläminen Pietarissa ei ole halpaa, erityisesti ruoka on kallistunut huimasti eikä "valko-venäläinen lohi" vastaa alkuperäistä norjalaista. Viestejä joutuu koko ajan kirjoittamaan enemmän ja enemmän ja samalla painaa huoli siitä, että Venäjä irrottautuu kansainvälisestä internetistä, jolloin työt suomenkieltä taitavilta trolleilta loppuvat kokonaan... :(
En tiedä onko sääli tässä yhteydessä tarpeellista.

Periaatteessa kysymys on "Luka2" :n ja monien muidenkin kohdalla pyrkimisestä päästä mukaan Putin'in hallinnon piiriin. Samalla tavalla kuin aikoinaan Neuvostoliitossa jossa komsomol'in ja kommunistisen puolueen jäsenyys tajosi edes jonkinlaisen mahdollisuuden/polun päästä yhteiskunnassa paremmille paikoille.

Toisaalta en oikeastaan usko kyseisen tapauksen olevan edes tuolla tasolla. Maailmassa riittää henkistä katkeruutta joka etsii erilaisia purkautumisreittejä..miksei joku voisi etsiä sellaista kannattamalla Putinia?
 

ctg

Ylipäällikkö
A Russian news service is claiming that US attacks on it and an organisation accused of state-sponsored trolling has left storage systems damaged and international servers wiped after multiple malware attacks.

The Russian Federal News Agency (FAN) alleged earlier this week that US Cyber Command conducted an online attack against the self-described news organization in conjunction with Cyber Command's reported offensive operation against the Internet Research Agency (IRA), a Kremlin-linked Russian organization based in St Petersburg that US officials blame for spreading misinformation through social media to sow discord and interfere with elections.

The report lends support to claims that the US military conducted offensive cyber operations in Russia last year to prevent interference with the 2018 midterm elections.

FAN, according to the US government, is a part of Project Lakhta, the Russian-funded foreign influence operation. The publisher is said to have served as a conduit for concealing Project Lakhta activities and as such is currently subject to Treasury Department sanctions. The IRA is also said to be part of Project Lakhta. FAN nonetheless maintains it has nothing to do with the IRA and does not interfere with elections or engage in illegal activity.
https://www.theregister.co.uk/2019/03/01/russian_ira_hack/
 

Mustakuu

Korpraali
Kun luin oheisen uutisen, jossa kerrotaan että viimeksi gps häirintää on ollut perjantaina niin mieleeni tuli kysymys miksi ryssät pitävät häirintälaitetta satunnaisesti päällä jos norja ja suomi asiaa tutkivat ja omaat näyttöä siitä?
Miksi juuri pohjoisessa?

Asiaa nopeasti mietittyä voisin itse kuvitella tämän olevan sama kuin ilmatila loukkaus eli annetaan viesti ettei jostakin asiasta pidetä. Kuulisin mielelläni valistuneempia arvauksia


Norjan ulkoministeri: Olemme toimittaneet Venäjälle sen peräänkuuluttamat faktat gps-häirinnästä
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006023472.html
 

TeVu

Korpraali
Tämä on ensimmäinen postaukseni tänne foorumille vuosien lurkkailun jälkeen, mutta tajusin että minun näkemyksestäni voisi olla hyötyä tässä asiassa.

Olen käsittänyt että venäjällä on palkanmaksussa ongelmia ja jopa armeijalla on alkanut vyö kiristymään Putinin temppujen takia.

Olisiko mahdollista että venäjän asevoimat ei olekkaan ihan niin yhtenäinen kuin Venäjä antaa ymmärtää ja pohjoisen varuskunnassa päällystö on kyllästynyt palkka/huolto ongelmiin ja on alkanut osoittaa mieltä aika ikävällä tavalla Putinin hallintoa kohtaan.

Mikäs paremmin huomion herättää sisäisiin ongelmiin kun tehdään näitä temppuja ja Putinin rosvoporukan täytyy kieltää kaikki vaikka tietävät mistä on kyse?

Mitäs jos Putinilla ei olekkaan keinoja pistää kuriin sitä varuskuntaa, muttei myöskään enää varoja korjata epäkohtia?

Jos istut jonkun häirintälaitteen päällä, jonka hoidosta pitäisi saada palkkaa ja muita tarpeita, huolimatta siitä miten paljon lähetät raporttia tai pyyntöjä esikuntaan, niin eikö se olisi aika veikeätä alkaa perseilemään laitteen kanssa niin että ulkomaailmankin huomio kiinnittyy asiaan?

Tämmöisiä minä näin yömyöhällä mietin, omasta mielestäni tätä näkemystä ei ollut vielä esitetty.
 
Tämä on ensimmäinen postaukseni tänne foorumille vuosien lurkkailun jälkeen, mutta tajusin että minun näkemyksestäni voisi olla hyötyä tässä asiassa.

Olen käsittänyt että venäjällä on palkanmaksussa ongelmia ja jopa armeijalla on alkanut vyö kiristymään Putinin temppujen takia.

Olisiko mahdollista että venäjän asevoimat ei olekkaan ihan niin yhtenäinen kuin Venäjä antaa ymmärtää ja pohjoisen varuskunnassa päällystö on kyllästynyt palkka/huolto ongelmiin ja on alkanut osoittaa mieltä aika ikävällä tavalla Putinin hallintoa kohtaan.

Mikäs paremmin huomion herättää sisäisiin ongelmiin kun tehdään näitä temppuja ja Putinin rosvoporukan täytyy kieltää kaikki vaikka tietävät mistä on kyse?

Mitäs jos Putinilla ei olekkaan keinoja pistää kuriin sitä varuskuntaa, muttei myöskään enää varoja korjata epäkohtia?

Jos istut jonkun häirintälaitteen päällä, jonka hoidosta pitäisi saada palkkaa ja muita tarpeita, huolimatta siitä miten paljon lähetät raporttia tai pyyntöjä esikuntaan, niin eikö se olisi aika veikeätä alkaa perseilemään laitteen kanssa niin että ulkomaailmankin huomio kiinnittyy asiaan?

Tämmöisiä minä näin yömyöhällä mietin, omasta mielestäni tätä näkemystä ei ollut vielä esitetty.
Vahva aloitus. Tästä on hyvä jatkaa.

Mutta tuollaisesta perseilystä joutuu nyky-N-liitossakin nopeasti Siperiaan – tai Kuolan niemimaalle tappavan tylsiin talkoisiin.
 

Osasto 31

Kapteeni
Amerikkalaiset Syyriassa lennellessään ovat huomanneet, että Venäläisillä on tapa käyttää häirintää varsin vapaasti ja pitkiä aikoja. Voi olla että paikalliselle päällikölle on annettu varsin vapaat kädet resurssiensa käyttämiseen ja uuden alueen suojaamiseen.
 
https://www.verkkouutiset.fi/norja-loi-poytaan-venajan-vaatimat-gps-hairinnan-todisteet/

Norja löi pöytään Venäjän vaatimat GPS-häirinnän todisteet

Venäjä on kiistänyt toistuvasti olleensa Norjassa ja Suomessa koetun GPS-häirinnän takana.

Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreide kertoo Norjan toimittaneen Venäjälle tiedot pohjoisessa Norjassa koetusta GPS-signaalien häirinnästä.

– Olemme toimittaneet tiedot, kuten Venäjä pyysi, hän sanoo Barents Observerille.

Eriksen Søreide täsmentää, että kyse on ”siviilidatasta” eikä siis asevoimien tai tiedustelun keräämästä tiedosta.

– Olemme toimittaneet sen heille ja odotamme vastauksia. Meillä on nyt vuoropuhelu, ulkoministeri sanoo.

Ulkoministeri Ine Eriksen Søreiden mukaan Norjalla ei ole mitään ongelmaa kertoa faktoja venäläisille.

– Meille on ollut tärkeää antaa tietoa toistuvista GPS-signaalien häiriöistä, jotka sekä haittaavat siviili-ilmailua että muita toimintoja kuten etsintä- ja pelastustoimintaa, ja millä voi mahdollisesti olla vakavia seurauksia, hän sanoo.

Eriksen Søreiden mukaan Norja ei voi hyväksyä tällaista. Hänen mukaansa Venäjältä ei vielä toistaiseksi ole tullut vastausta annettuihin tietoihin.

Norjassa kerrottiin viime viikolla jälleen uudesta häirintätapauksesta.
Muun muassa Kirkkoniemen ja Tromssan välillä liikennöivät pilotit raportoivat GPS-paikannussignaalien menettämisestä.
Samaa koettiin myös Bodössa ja jopa Brönnöysundissa asti. Norjan viestintäviraston mukaan häirinnän lähteitä on liian aikaista määrittää ja myös paikallinen lähde on mahdollinen.
Tromssan häirintä on viranomaisten mukaan saattanut johtua esimerkiksi ajoneuvossa olleesta GPS-häirintälaitteesta.
 

Mustakuu

Korpraali
Yksi kysymyksistä on miksi venäjä häiritsee? Ja mitä?

Aloin asiaa purkamaan siitä mikä tarvitsee gps signaalia.
Muutama asia tuli mieleeni.
Lennokkien paikannusjärjestelmän sotkeminen. -> haittaa valvontaa.
Tai etsintä/pelastus operaation hidastaminen. Raja valvonnan häirintä.
Myös halpojen ohjusten paikannusta voidaan sekoittaa.

Realistinen vaihtoehto on myös pohjois norjan varuskuntien häirintä. Ymmärtääkseni naton joukot ovat suomen käsivarren kohdalla norjassa ja norjalla on varuskuntia suomineidon pään pohjoispuolella. Jos oikein aijemmista viesteistä ymmärsin niin juuri tuonne häirintä oli kohdistettu.
 

Passi

Kenraali
Lentokoneiden GPS-häirintää havaittu myös Ruotsissa - Norjassa torstaista lähtien varoitettu lentäjiä mahdollisesta häirinnästä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/69fd5771-95a8-4106-a65e-b17966c8dbab

"Useat lennot Pohjois-Ruotsissa ovat raportoineet, että ne ovat kadottaneet GPS-signaalin suuressa korkeudessa,"

Mystiska störsignaler slår ut trafikflygets gps
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xwvqkb/mystiska-storsignaler-slar-ut-trafikflygets-gps

Tämän häirinnän pitäisi nyt näkyä Suomessakin?


karttapohja_ruotsi-web.jpg
 

TeVu

Korpraali
Yksi kysymyksistä on miksi venäjä häiritsee? Ja mitä?

Aloin asiaa purkamaan siitä mikä tarvitsee gps signaalia.
Muutama asia tuli mieleeni.
Lennokkien paikannusjärjestelmän sotkeminen. -> haittaa valvontaa.
Tai etsintä/pelastus operaation hidastaminen. Raja valvonnan häirintä.
Myös halpojen ohjusten paikannusta voidaan sekoittaa.

Realistinen vaihtoehto on myös pohjois norjan varuskuntien häirintä. Ymmärtääkseni naton joukot ovat suomen käsivarren kohdalla norjassa ja norjalla on varuskuntia suomineidon pään pohjoispuolella. Jos oikein aijemmista viesteistä ymmärsin niin juuri tuonne häirintä oli kohdistettu.
Voisin lisätä vielä tuohon kysymyksen että "millä?" Venäjä häiritsee. Mitäs jos testissä on uudenlainen ase, jonka tehoa testaillaan, tai yleistä toimintakykyä.
Joskus aiemmin mietin että miten iso tuollainen armeijan GPS häirintälaite on, onko mahdollista laittaa sitä esimerkiksi omaan droneen, johon on valmiiksi ohjelmoitu lentoreitti, niin että se itse ei siitä häiriinny. Sellainen voisi olla aika vaikea paikantaa, varsinkin jos se on nopeasti liikkuva.
 

Jukkis

Majuri
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Voisin lisätä vielä tuohon kysymyksen että "millä?" Venäjä häiritsee. Mitäs jos testissä on uudenlainen ase, jonka tehoa testaillaan, tai yleistä toimintakykyä.
Joskus aiemmin mietin että miten iso tuollainen armeijan GPS häirintälaite on, onko mahdollista laittaa sitä esimerkiksi omaan droneen, johon on valmiiksi ohjelmoitu lentoreitti, niin että se itse ei siitä häiriinny. Sellainen voisi olla aika vaikea paikantaa, varsinkin jos se on nopeasti liikkuva.
Voisiko olla, että testaavat miten tarkasti pystyvät häiritsemään ionosfääristä heijastetulla signaalilla tiettyä aluetta? Tuo olisi mahdollinen selitys miksei Suomesta tunnu tulevan ilmoituksia häirinnästä kun Norjasta ja Ruotsista tulee. Häirintä siis tavallaan menisi Suomen Lapin yli.
 

notareal

Kersantti
Voisiko olla, että testaavat miten tarkasti pystyvät häiritsemään ionosfääristä heijastetulla signaalilla tiettyä aluetta? Tuo olisi mahdollinen selitys miksei Suomesta tunnu tulevan ilmoituksia häirinnästä kun Norjasta ja Ruotsista tulee. Häirintä siis tavallaan menisi Suomen Lapin yli.
GPS taajuudet on luokkaa 1500 MHz, tuo heijastaminen maaha voipi olla vaikeaa, ehkä vaatii erityiset olosuhteet ilmakehässä. Muistelen että raja menisi jossain 100 MHz paikkeilla, jonka jälkeen signaali karkaa avaruuteen. Mutta eikös raportit ollet että häirintä nimenomaan havaittu korkealla lentävissä koneissa... eli jos kohtuu suunnattu lähetys, niin voisi Suomen kohdalla korkealla lentävä kone olla häirinnän yläpuolella, kun häirintä osuu lännemmässä lentävään koneeseen. Tai sitten Suomessa vain ollaan kusisukassa - hiljaa.
 

StepanRudanskij

Kenraali
Lahjoittaja
Kuten jo joskus aiemmin totesin, voisi saman tehdä GLONASSille aina kun tuota perseilyä ilmenee. Murmanskin voisi siirtää jonnekin Vladivostokin tietämille. Ihan turha jatkaa lässytystä maskirovkaa vastaan.
Voitais muutama sopiva antenni rakentaa Suomeen ja Norjaan yhteistuumin. Norskeilla riittää sähköä, vaikka paistaa murmanskilaisten aamiaismunat ihan ilmaiseksi sopivasti suunnatulla antennilla.
 
Top