Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän asevoimien ja turvallisuuselinten suorittamat provokaatiot

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja vlad, 17.04.2016.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Viimeisimpien uutisten mukaan Venäjän ilmavoimien kone on provokatiivisesti häirinnyt Yhdysvaltojen ilmavoimien RC-135 tiedustelukonetta Itämerellä, tämä tapahtui samana päivänä jolloin kaksi venäläistä Sukhoi Su-24 rynnäkkökonetta teki useita aggressiivisia ja uhkaavia ohilentoja USS Donald Cookin ympärillä:

  "Venäläinen Su-27 hävittäjä suoritti torstaina tunnistuslennon Yhdysvaltain ilmavoimien RC-135-tyyppisen tiedustelukoneen tuntumaan amerikkalaisten mukaan vaarallisella ja epäammattimaisella tavalla. Samana päivänä venäläishävittäjät olivat myös amerikkalaisaluksen kimpussa." (lainaus: http://yle.fi/uutiset/venalaishavittaja_oli_myos_amerikkalaiskoneen_kimpussa_itamerella/8817365)

  Näitä ja muita vastaavia tapahtumia on viimeaikoina nähty useampiakin eri puolilla maailmaa, tähän kategoriaan voidaan laskea tshetsheenien erikoisjoukkojen laiton maahantulo Huippuvuorille (Svalbardiin) matkalla harjoituksiin pohjoisnavan tuntumaan:

  "Concerns were rising in Norway on Thursday over whether Russian and now Chechen officials have once again tried to provoke Norwegian authorities on Svalbard, the Arctic archipelago over which Norway has sovereignty. A recent transfer of cargo and personnel at Svalbard’s airport in Longyearbyen has caught attention, because it was tied to a training exercise for Chechen special forces." (linkki: http://www.newsinenglish.no/2016/04/14/chechens-brag-about-svalbard-transfer/)

  Joten ajattelin, että näitä ja vastaavia tapahtumia olisi hyvä koota yhteen ketjuun sen sijaan, että niitä ripoteltaisi useisiin eri ketjuihin - mikäli sitten jokin provokaatio johtaa pidempiaikaiseen konfliktiin tai yhteenottoon, tapaukselle voidaan avata oma ketju.

  Näitä Venäjän suorittamia selkeän provokatiivisia toimia ja niiden seurauksia on tavallaan kiintoisaa seurata, vaikka lopputulos voi toisinaan olla arvaamaton, joten tässäkin on tavallaan peruste omalle ketjulle - jossain vaiheessa voi sitten nähdä kuinka teot johtavat lopulta johonkin tarkoitushakuiseen lopputulokseen.

  vlad
   
  Lepukki, MeriTJ, Guderian ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,203
  Tykkäykset:
  3,232
  Pisteet:
  1,286
  Veikkaan jos Beringinsalmen tuntumassa lentelisi venäläisten tiedustelukone, niin Raptorit samalla lailla kävisivät tunnistamassa koneen Alaskasta käsin.
   
 3. Mainos 4. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,388
  Pisteet:
  156
  Yhdysvalloilla ja Venäjällä (Neuvostoliitolla) on (oli?) oikein sopimuskin tällaisten tapausten välttämisestä merellä: https://en.wikipedia.org/wiki/U.S.–Soviet_Incidents_at_Sea_agreement . Tilanne lienee nyt siis joiltakin osin tulehtuneempi, kuin kylmän sodan loppuvuosina.
   
  letkuspede tykkäsi tästä.
 5. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Kyse onkin siitä, että kuinka tunnistuslento suoritetaan. Tietenkin Venäjällä (kuten millä tahansa maalla) on oikeus tehdä tunnistuslennot, mutta varalliset manööverit tai muulla tapaa uhkaava käytös ei saisi sisältyä näiden toimenpiteiden repertuaareihin.

  Muistakaamme kun viime kesänä Venäjän ilmavoimien strategiset pommikoneet kävivät toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää 4. heinäkuuta Kalifornian rannikon tuntumassa:

  "Good morning, American pilots. We are here to greet you on your Fourth of July Independence Day." (lähde: http://edition.cnn.com/2015/07/23/politics/us-russian-bombers-july-4-intercept/)

  Tuolloin lennettiin kymmenien mailien päässä rannikosta eli hyvin lähellä, ammattimaiseen tunnistuslentoon eivät kuulu vaaralliset manööverit, näihin provokatiivisiin ja ajoittain jopa aggressiivisiin toimiin esim. venäläiskoneet ovat syyllistyneet useamman kerran - myös kv. ilmatilassa tilanteessa, jossa ei pitäisi olla kyse ilmatilaa uhkaavan koneen tunnistamisesta.

  vlad
   
  Tähystäjä, Guderian, letkuspede ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,203
  Tykkäykset:
  3,232
  Pisteet:
  1,286
  Yhdysvallat: Aggressiivisesti lentänyt venäläiskone ohitti siivenkärjen vain 15 metrin päästä
  ULKOMAAT JULKAISTU 17.04.2016 12:47
  2
  JAKOA
  0
  [​IMG]
  Venäläinen KA-27 Helix ohittaa läheltä Yhdysvaltojen Donald Cook -koneen. AFP PHOTO / US NAVY 6th FLEET / Lehtikuva


  Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon sanoo venäläisen Su-27-hävittäjän häirinneen Yhdysvaltain ilmavoimien lentokonetta Itämeren yllä.

  Tapaus sattui Pentagonin mukaan torstaina kansainvälisessä ilmatilassa Itämeren yllä. Venäläinen hävittäjä häiritsi Yhdysvaltain tiedustelukonetta Pentagonin mukaan "vaarallisella ja epäammattimaisella tavalla".

  Pentagonin edustaja Danny Hernandez sanoi CNN:n mukaan, että venäläishävittäjä kiersi yhdysvaltalaiskoneen ilmassa ja ohitti sen siivenkärjen 50 jalan eli noin 15 metrin päästä. Hävittäjä aloitti korkkiruuvimaisen kiertoliikkeen (tynnyri) yhdysvaltalaiskoneen vasemmalta puolelta, jatkoi koneen yli ja päätyi sen oikealle puolelle.

  Mainos (uutinen jatkuu alla)
  Pentagonin mukaan RC-135-mallinen yhdysvaltalaiskone ei missään vaiheessa käynyt Venäjän ilmatilassa ja oli rutiinilennolla.  [​IMG]
  Venäjän Sukhoi Su-24 -kone ohittaa Yhdysvaltojen Donald Cook -koneen hyvin lähietäisyydeltä.
  Pentagonin mukaan torstain tapaus aiheutti mahdollisen vaaran molempien koneiden miehistöille.

  – Lisäksi yhden pilotin vaarallinen ja epäammattimainen toiminta saattaa tarpeettomasti lisätä jännitteitä maiden välillä, Pentagonin edustaja Laura Seal sanoi.

  Itämerellä useita kiistatilanteita
  Viimeksi Venäjän ja Yhdysvaltain välillä oli erimielisyyttä Itämeren alueen tapahtumista alkuviikosta.

  Maanantaina kahden venäläiskoneen kerrottiin lentäneen parikymmentä kertaa Yhdysvaltain USS Donald Cook -hävittäjäaluksen yli Itämerellä.

  Tiistaina kaksi samanlaista konetta lensi aluksen läheltä toistakymmentä kertaa ja myös helikopteri kävi kiertämässä alusta. Lisäksi venäläinen Su-24-rynnäkkökone lensi aluksen yli vain yhdeksän metrin korkeudella.


  Venäjän mukaan koneet tekivät testilentoja ja noudattivat kaikkia turvamääräyksiä. Yhdysvalloissa tilannetta on tulkittu hyökkäyssimulaatioksi.
   
 7. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,203
  Tykkäykset:
  3,232
  Pisteet:
  1,286
  Ilmeisesti Venäjä kokee Itämeren jollain tavalla omaksi takapihakseen. Miten mahtaisi käydä jos USA jättäisi nämä uutisoimatta? Itse veikkasin näiden vähentyvän. Koulukiusaajakin lopettaa jos ei saa huomiota.
   
 8. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,242
  Tykkäykset:
  1,384
  Pisteet:
  156
  Päinvastoin, koulukiusaaja lopettaa siinä vaiheessa, kun kiusaajan toimet ovat yleisessä tiedossa ja tähän vastataan asianmukaisella tavalla.

  Nyt on lisäksi kyse patologista valehtelijoista, jotka pyrkivät johtamaan maailmaa Yhdysvaltojen tilalla.

  Jos kahdesta pahasta täytyy toinen valita, niin kyllä se länteen kääntyy, ystäviä koulukiusaajan tilalle kiitos.
   
  näätä, Jukkis, Recon x ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,242
  Tykkäykset:
  1,384
  Pisteet:
  156
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,666
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  MeriTJ, Teräsmies, letkuspede ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. TungstenHeart

  TungstenHeart Kapteeni BAN ELSO 3.0

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  647
  Tykkäykset:
  799
  Pisteet:
  76
  Aika paskaa propagandaa tuo "pimentäminen" kun halpakännyillä saa kuvattua jopa nuo kyseiset lennot. Tässä yritetään luoda jotain mystistä kuvaa venäjän teknologian osalta. Ja lisäksi venäjää vaan vituttaa kun hiekkalaatikolla on viskonut naapureiden kasvoille hiekkaa, niin nyt isommat pojat ovat tulleet kehiin ja rääkyminen ja huono käytös sen kun lisääntyy. Isottelun lisäksi tämmöistä alemmuuskompleksista pohjoiskoreameininkiä vielä päälle.

  Jos kerta ryskit kerjää verta nenästä, niin sen kun otetaan matsia. Kerta hinku on siihen kova. Loppuisipahan ainakin isottelut ja sitten otettais mittaan toisista, ellei pupu iske pöksyyn.
   
  MeriTJ, Teräsmies, letkuspede ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,388
  Pisteet:
  156
  Volanen tulkitsee aihetodisteita taas kovin omalaatuisesti. Mitä näyttöä on siitä, että Yhdysvallat pyrkisi muuttamaan strategisten ydinaseiden voimatasapainoa edukseen? Siellähän ollaan oltu Reaganin kauden jälkeen varsin pidättyväisiä. Uusia ydinasejärjestelmiä ei ole kehitetty, eikä Yhdysvaltojen ohjuspuolustushankeet muuta Yhdysvaltojen ja Venäjän tasapainoa. Venäläisiä tosin ärsyttää amerikkalaisten läsnäolo Itä-Euroopassa ja Itämerellä, mutta se ei kyllä liity ydinasetasapainoon.

  Volanen olisi voinut toki tuoda esille, että Arleigh Bourke -luokka muodostaa tällä hetkellä Yhdysvaltojen laivaston pintalaivaston rungon lentotukialusten ohella. Millä alusyksiköillä Yhdysvallat sitten voisi tukea Itämeren liittolaisiaan? Aegis on alunalkujaan ilmatorjuntajärjestelmä, jolla oli tarkoitus suojata Naton saattueet ja laivasto-osastot Neuvostolaivaston ilmaiskuja vastaan. Pitääköhän Volanen venäläisten S300 ja Iskander -järjestelmien sijoittamista Itämerelle voimatasapainon kannalta neutraalina ja ongelmattomana?
   
  Tähystäjä ja letkuspede tykkäsivät tästä.
 13. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,666
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286


  Tässä Venäjän rannikkopuolustuksesta pitkä kirjoitus...

   
  John Hilly tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Se on totta, että Venäjä pitää Itämerta jälleen "omana merenään", kuten on ruvennut pitämään Mustaamerta sen jälkeen kun miehitti Krimin niemimaan ja jonka myötä Venäjä voi hyvinkin helposti valvoa huomattavaa osaa Mustasta merestä - kummankin meren ongelmana on sitten se, että ne ovat sisämeriä ja Venäjä kulku merialueilta pois on kriisi-/sotatilanteessa hyvinkin helposti estettävissä.

  Mitä tulee sitten uutisointiin. En oikein tiedä auttaisiko hiljaisuus mitään, tietyssä mielessä pidän läpinäkyvyyttä näissä asioissa parhaana mahdollisena toiminta tapana. Kun etenkin räikeimmistä tapahtumista uutisoidaan, maailmakin näkee sen mikä on tilanne, tarkoitan tällä sitä, että asetelma ei eskaloidu siten, että yllättäen tapahtuisi jokin onnettomuus tai eskaloituminen ja sitten ihmeteltäisi, että miksi näin pääsi käymään. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä tapahtumien ja uutisten perusteella - (no kaikkea ei aina välttämättä kerrota, mutta asetelma on kuitenkin tiedossa) - joten jos jotain tapahtuu, esim. uhannutta konetta kohden ammutaan varoituslaukauksia, ihmiset voivat tarkastella kokonaisuutta ja huomata, että hitaasti on edetty tilanteeseen jossa yhteenotto oli väistämätön. Kyse ei siis ole enää mistään yksittäistapauksesta, vaan jokainen voi muistella mitä on tapahtunut milloinkin ja missä. Mustameri, Itämeri etc.

  vlad
   
  MeriTJ, Jukkis, Kaira ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Saas nähdä onko seuraava vahinko vaiko tarkoituksellinen teko, iltapäivällä uutisoitiin kolmen venäläishelikopterin rikkoneen Puolan ilmatilaa Kaliningradin alueelta käsin, ne lensivät muutaman kilometrin syvyydelle Puolan ilmatilaan - mikäli kyseessä on pieni "poikkeama" reitissä, kyseessä voi olla inhimillinen virhe (säätila tms.). Tämä tapahtui viime viikolla*.  ja toinen linkki:

  http://poland.liveuamap.com/en/2016/18-april-3-russian-choppers-reportedly-entered-poland-over

  vlad

  *: täsmennetty tapahtumisaika.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2016
  Merten sheriffi tykkäsi tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,971
  Tykkäykset:
  24,099
  Pisteet:
  1,286
  Ei pitäisi ryhtyä ennustajaeukoksi, mutta kun sitä vikaa on, niin menköön. :rolleyes:

  Holtittoman oloinen venäläiskäyttäytyminen tulee johtamaan "johonkin" selkkaukseen. Vahingot asia erikseen, mutta nimenomaan typeränoloinen holtiton meininki kuuluu venäläiseen sotilasolemukseen, kun tilannetta halutaan tietoisesti kiristää ja sitä aiotaan myös kärjistää. Joku selkkaus siis vielä tulee, toivottavasti pysyy osapuolten lapasessa.
   
  TheRomanRuler, YliKoo, MeriTJ ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,093
  Tykkäykset:
  8,206
  Pisteet:
  1,286
  Naita on ollut jo heti kylman sodan alusta saakka, tosin kiitettavan harvakseltaan:

  https://en.wikipedia.org/wiki/1948_Gatow_air_disaster#Crash

  In the days preceding the incident Soviet military aircraft had been buzzing American and British passenger aircraft while they passed through the western zones of the city.[4] The Viking was on a scheduled commercial flight from London via Hamburg to RAF Gatow in the British Zone of Berlin.[4] At approximately 2:30 pm while the Viking was in the airport's safety area levelling off to land, a Soviet Yak-3 approached from behind.[4] Eyewitnesses testified that as the Viking made a left-hand turn prior to its approach to land, the fighter dived beneath it, climbed sharply, and clipped the port wing of the airliner with its starboard wing. The impact ripped off both colliding wings and the Viking crashed inside the Soviet Zone, at Hahneberg just outside the city limits (about 2.5 miles (4.0 km) northwest of Gatow), and exploded. The Yak-3 crashed near a farmhouse on Heerstrasse just inside the British Zone. All the occupants of both aircraft died on impact.[5]

  It was also testified that the Yak was doing aerobatics prior to the accident; the Soviet Air Force had not informed Royal Air Force air traffic controllers at Gatow of its presence. They claimed that the fighter was coming in to land at Dallgow, a nearby Soviet airbase (although examination of the wreckage showed that theundercarriage was still locked up, so this was unlikely).

  Allied investigators later concluded that the "collision was caused by the action of the Yak fighter, which was in disregard of the accepted rules of flying and, in particular, of the quadripartite flying rules to which Soviet authorities were parties."[2]

  Pahimpana tietysti KAL:n lennon 007 alasampuminen, "The KAL Massacre"... kas tassa oli todellinen Presidentti:  EDIT: Tietysti matkustajakone Kalevan alasampunen on nain meille suomalaisille kouriintuntuvin esimerkki tasta, ja kotivesilla Suomenlahden ylla.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Matkustajakone_Kalevan_pudotus

  Pahoittelut hetkellisesta unohduksesta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2016
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 19. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,625
  Tykkäykset:
  2,431
  Pisteet:
  316
  Tätä ******aa on tullut tässä kateltua jo jonkin aikaa. Mä olen alkanut toivoa jotain muuta kuin lapasen pitämistä. Eihän tästä muuten saa mitään järkevää aikaiseksi.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 20. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,586
  Tykkäykset:
  5,549
  Pisteet:
  1,286
  Volasen viittaukset "alan lehdistöön" ovat täyttä roskaa. Pimentämisväitteet lähtivät venäläisiltä foorumeilta, menivät sen jälkeen folihattusaiteille ja sitten venäjän eri näköisiin lehtiin/saitteihin, mutta eivät Sputnik/RT puolelle.

  Niihin ei löydy mitäänv vahvistusta.

  Tehtaankadun/Moskovan mapin Volasesta olisi hyvä saada luettavaksi
   
  yrjö, Bushmaster ja vlad tykkäsivät tästä.
 21. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,932
  Tykkäykset:
  8,219
  Pisteet:
  636
 22. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,756
  Tykkäykset:
  2,883
  Pisteet:
  316
  Turkissa jo kolahti ja siitä seurasikin melkoinen haloo, hyvä ettei sota syttynyt. Lopputuloksena Venäjällä on nyt enemmän vaikutusvaltaa Syyriassa ja Turkilla vähemmän.

  Muka-holtiton käytös on venäläisiltä odotettu ja toimiva taktiikka. Aluksi uhotaan ja vahingon sattuessa seuraa ensin uhriutuminen ja todistelu, sitten kahta suurempi uho ja tilanteen eskaloituessa ajetaan läpi omat tavoitteet. Holtittomuudella saadaan myös luoduksi pelkoa vastustajaan ja itselle tilaa, kun konfrontaatiota välttelevä osapuoli varoo aiheuttamasta onnettomuutta.
   
  krd ja Nhhk tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu