Venäjän kielen opetus

crane

Kenraali
Väittääkö Noska,ettei englanti ole bisneskielenä aasiassa?
 

koponen

Kenraali
Englannilla voi tehdä bisnestä Aasiassa... Jolloin on yksi länkkäreistä. Etu pitää hakea muualta. Paikalliskielen ja -kulttuurin osaajalla on raju etu puolellaan. Näin omat havaintoni Kaakkois-Aasiasta ja itse asiassa aika monelta muultakin mantereelta.

On muuten ollut aivan käsittämättömän paljon hyötyä kaikista opettelemistani kielistä ja kielten rippeistä, vaikka kaikkia en osannutkaan silloin koulupoikana arvostaa.
 

noska

Ylipäällikkö
Kuten koponen sanoi ja monesti vaikka bisneskielenä onenglanti niin siihen jotta molemmat osapuolet ymmärtävät mistä sovitaan tarvitaan jotain muuta kieltä. Aasialainen kun ei hevillä myönnä ettei ymmärtänyt sille puhuttua englantia. Itse asiassa jopa Japanissa on yllättävän pieni osa kansasta, jotka osaa englantia. Kiinassa se on vielä harvinaisempaa. Singapore, Intia ja Hongkong ovat tietenkin eri asia.

Pointtini kuitenkin on se, että miksi siitä englannista pitäisi tehdä pakollinen aine. Nykyisellään se ei sitä ole ja varmasti Suomesta löytyy riittävästi sitä opiskelevia/opiskelleita.

Ja koposen tavoin, on minullakin ollut kaikista opettelemistani kielistä hyötyä ja lähinnä harmittaa ettei nöösipoikana älynnyt niihin enempi panostaa kun olisi vielä kielenoppimiseen ollut luontaisesti paremmat edellytykset.
 
Top