Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Pietarilainen Fontanka-lehti kävi tänään etsimässä polkupyöräpakolaisia Pietarista Vaalimaalle johtavalta tieltä. Lehden toimittaja Denis Lebedev kysyi Venäjän puolen ensimmäisellä rajapuomilla, onko polkupyöräilijöitä näkynyt?

”Heidät tuodaan rajalle autoissa, joiden peräkontissa on polkupyörät. He hyppäävät pyörien päälle vasta rajalla”, rajamies kertoo.

On kiinnostavaa, että autot ovat pääasiassa Suomen rekistereissä”, rajamies sanoo toimittajalle.


Tälläistä naapurissa😂
Mitähän kilpien takaa löytyisi jos tarkemmin tutkisi? Onko sopan hajua (https://ukranews.com/en/news/966404...rope-complained-to-putin-about-life-in-russia) vai ihan vaan muuten hyödyllisiä hölmöjä? Tankin kukitustakin masinoitiin samaan aikaan.
 
Helppo kuvitella, että ryssä voisi masinoida vastaavia sabotöörejä Suomeen. Tämä olisi ryssän strategisessa intressissä suoraan Ukrainan sotaan liittyen.

Voi tietenkin kysyä, eikö Suomessa ole jo nukkuvia sabotöörejä. Kenties mutta tämän tyyppisissa operaatioissa saatetaan tarvita aika paljonkin väkeä, myös sellaisia jotka eivät tiedä liikoja ja voidaan uhrata. Ja ennenkaikkea mikäli tilanne muuttuisi kaoottiseksi, niin kaikenlaiset sabotöörit pääsisivät helpommin liikkumaan ja tuhoamaan kun virkavallan resurssit olisivat muussa käytössä.

Vastuutonta kuitata tällaisia skenaarioita foliohattuiluna. Etenkin kun eräs kaasuputki ja tietoliikennejohto kokivat hiljattain kovia.

 
Nyt alkaa löytymään vihdoin järjen ääntäkin. Tämä tulee olemaan pitkä savotta. Tämä tällainen suomalaisille tuttu hämmennys, sekoilu ja vatulointi pitää nyt loppua. Kaikki asemat nyt heti kiinni. Sen jälkeen aletaan varautumaan saman tien noihin professorin luettelemiin uusin asioihin.

Tässä asiassa pitää nyt ottaa aloite omiin käsiin ja edetä täysin sisäinen turvallisuus edellä. Tämä amatööriräpertely ja jurismi pitää nyt lopettaa. Heti lisäapupyyntöjä EU:lle ja asiat omiin hyppysiin. EU on jo antanut vihreää valoa oikeastaan mihin tahansa toimiin. Nyt ei enää yhtään rajaupseerien höperöitä haastatteluja yms. Kukaan ei jaksa enää niitä kuunnella. Virkamiehet turpa kiinni ja alkakaa suorittamaan. Poliitikot ottaa vastuun ja kommentoi asiat jatkossa.
 
Pistäkää muistiin:

"Haluan sanoa tämän asian nyt ääneen, koska sitten, kun meillä alkavat korkeajännitejohdot, voimalaitokset ja tietoliikennekaapelit poksahdella, tulee riittämään niitä, jotka sanovat: "Ei kukaan olisi voinut arvata tätä ennalta!" Halla-aho kirjoittaa."

No tähän olen varautunut jo viime talvena, mutta ihmeen hyvin meni. Mutta vielä kestää viikon sähkökatkon tarpeisiin hankittu bensa (aggregaattia varten) kun sinne stabilointiaineet laitoin. Tai toivottavasti on vielä kuranttia tavaraa. Liiteri on talvea varten täynnä, niin lämpiää leivinuuni ja sauna.

Pitäisi pojan kanssa käydä tarkkuuttamassa vielä tuo hankittu Eotech:in hologrammitähtäin ressupyssyyn, niin sitten alkaisi olla kotitalouden valmius kohillaan.

Sillä tänä talvena voi oikeasti tapahtua.
 
Suomen ja Venäjän rajatilanne ei vielä ole näkynyt vihapuheen kasvuna, mutta riski on olemassa, sanoo apulaisprofessori
Maahanmuuttovirastossa ei ole tiedossa, että vastaanottokeskuksiin olisi viime päivinä kohdistunut tavallista enemmän ilkivaltaa.

Petterssonin mukaan aiempaa kärjistyneempää.

– Ihmisten arkipuhe ja poliittinen keskustelukulttuuri ruokkivat toisiaan. Ne muuttuvat käsi kädessä yhä vihaisempaan suuntaan.

Vihapuhe kasvussa
Vihapuheen määrä internetissä on Petterssonin mukaan kasvanut vuoden 2015 jälkeen hitaasti, mutta varmasti. Vihapuhetta kohdistetaan yhä useampaan eri ryhmään.

Poliisiammattikorkeakoulun vuosiraportin mukaan kirjattujen viharikosten määrä oli viime vuonna toiseksi korkein vuonna 2008 aloitetun nykymuotoisen viharikosselvityksen historiassa. Viime vuonna viharikoksia kirjattiin 1 245 kappaletta, eli viisi vähemmän kuin ennätysvuonna 2015.

Kun rikoksen motiiviksi epäiltiin uhrin etnistä tai kansallista taustaa, raportin mukaan 626 tapauksessa tekijä kuului valtaväestöön ja uhri vähemmistöryhmään. Yhteensä 127 rikosilmoituksessa teko oli yhden vähemmistöryhmän toiseen kohdistamaa. 13 tapauksessa vähemmistöryhmä kohdisti rikoksen valtaväestöön.

Petterssonin mukaan nykyinen epävakaa maailmanpoliittinen tilanne lisää epävarmuuden tunnetta.

– Silloin helposti syytetään tilanteesta toisia ihmisryhmiä. Oman epävarman olon takia viha purkautuu.

Jos vihapuhe kasvaa Venäjän ja Suomen rajatilanteen vuoksi, sijaiskärsijöiksi voivat joutua monet suomalaiset tai Suomessa asuvat, Pettersson muistuttaa.

– Pitää muistaa, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat lähtöisin näistä maista, joista turvapaikanhakijoita nyt Venäjän kautta saapuu.

 
Tuli tässä mieleen näistä palstan ja Halla-ahon wagner-spekulaatioista, että koko rajan tapahtuma itsessään voi olla harhautusta.

Jos jotain sabotöörisoluja olisi, niin kävisi järkeen, että ne olisivat jo maassa. Niiden tehtävänä esimerkiksi hallintokohteiden haltuunotto tms. helpottuisi kovin siitä, että Suomen rajan ja poliisin resurssit ovat totaalisen sidotut ja väsyneet itärajan operaatiossa. Ehkä puolustusvoimienkin rauhanajan voimaa olisi kiinni siellä.

Rajan tapahtumat myös imevät median. suuren yleisön ja virkamiehien huomion, jolloin voi päästä operoimaan huomaamatta ensi vaiheessa kaikkien fokuksen ollessa väärässä paikassa.
 
Tarvitaan selkeä päätös siitä että yksikään itärajan ylittäjä ei saa turvapaikkaa.

Lisäksi saapuvia ei päästetä edes vapaaksi yhteiskuntaan vaan suljetaan säilöön siihen asti kunnes palautus johonkin muuhun maahan on järjestynyt.
 

Paljastus itärajasta: Vladimir Putin on pettynyt ja FSB sanelee nyt Suomi-politiikan​

Venäläinen asiantuntija kertoo Moskovan mittaavan Suomen viranomaisten kykyjä ja resursseja.

Venäjän politiikan asiantuntija, tutkija Tatjana Stanovajan mukaan itärajalla on käynnissä testi.

Stanovaja viittaa R.Politik-analyysiyhtiönsä viikkoraportissa lähellä venäjän viranomaisia olevaan lähteeseen, joka on perillä Kremlin Suomi-suunnitelmista.

– Moskovan tarkoituksena on testata Suomen turvallisuusviranomaisten kykyä puolustautua hybridiuhkilta sekä tunnistaa heikkouksia ja resurssien saatavuutta, Tatjana Stanovaja kirjoittaa.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoita järjestetään rajalle juuri nyt myös Suomen ja Yhdysvaltain DCA-sopimuksen takia. Puolustusyhteistyösopimus sallisi Yhdysvaltojen joukoille mahdollisuuden sotaharjoituksia pitkäkestoisempaan läsnäoloon ja esimerkiksi mahdollistaisi kaluston ennakkovarastoinnin Suomessa. Ajatuksena on tehdä sotilaallisen avun vastaanottamisesta tarvittaessa mahdollisimman helppoa.

Stanovajan mukaan Moskova reagoi myös siihen, että Suomi on sallinut Yhdysvaltain strategisten pommikoneiden lentoja.

Tutkija kertoo rajan tilanteen heijastelevan lisäksi Venäjän diktaattori Vladimir Putinin näkemyksiä Suomen valtiojohdosta. Stanovaja sanoo Putinin pettyneen tasavallan presidentti Sauli Niinistöön. Häntä asiantuntija kutsuu erääksi harvoista länsimaisista johtajista, joita Putin on aiemmin ihaillut.

– Suomen julkisen mielipiteen muuttuessa yhä Venäjä-vastaisemmaksi ja maan ulkopolitiikan muuttuessa yhä vihamielisemmäksi, on Suomea koskeva päätöksenteko nyt turvallisuuspalvelujen kuten FSB:n dominoimaa, Stanovaja sanoo.

Hänen mukaansa Kremlissä on siirrytty Suomen suhteen ”aiempaa provokatiivisempiin ja revansistisempiin taktiikoihin”.

– Pitkän aikavälin strategisesta ajattelusta on tullut vähemmän merkityksellistä.

 
Tarvitaan selkeä päätös siitä että yksikään itärajan ylittäjä ei saa turvapaikkaa.

Lisäksi saapuvia ei päästetä edes vapaaksi yhteiskuntaan vaan suljetaan säilöön siihen asti kunnes palautus johonkin muuhun maahan on järjestynyt.
No nyt näyttää siltä, että piikkilanka on silmänlumeeksi ja siellä on avoimet ovet. Tavan ihmisiltä raja on kiinni, mutta turvapaikkaperusteeksi riittää palelevat varpaat.
 
Paanaselta hyvä nosto venäläismediasta.

Putinin Venäjä vie itärajan siirtolaisia nyt pikaoikeudenkäynteihin – Suomelle se on pahaenteinen uutinen​


Lyhyesti sanottuna venäjä alkaa "karkottamaan" siirtolaisia.

Vaikea arvata mihin suuntaan karkotus kohdistuu. Eli lisää kierrettä palloon ja se ei ole hyvä rajalle, koska perusheitotkaan eivät ole vielä jääneet räpylään.

 
Kuinka todennäköistä olisi rajan reserviläisten/varusmiesten käyttö virka-apuna? Tilanteen kiristyessä, varsinkin jos koko raja laitetaan sulkuun, voi olla kantahenkilökunnan resurssit tiukilla
Reserviläisten aktivointi palvelukseen tarkoittaa yhden työpanoksen häviämistä työpaikalta per työssäkäyvä reserviläinen. Plus muut kulut mitä sirkuksen käynnistäminen ja käynnissäpitäminen syö.

Raha on sivuseikka siinä kohdassa, kun maan turvallisuus on aidosti vaarassa. Siinä on kuitenkin yksi syy miksi tätä vaihtoehtoa ei ihan kevyin perustein oteta käyttöön.

Kai meillä edelleen on käynnissä erilaisia yhteistoimintaharjoituksia NATO joukkojen kanssa? Sinne korpeen leikkimään räkäpäähippaa varusmiesten kanssa.
 
Kuinka todennäköistä olisi rajan reserviläisten/varusmiesten käyttö virka-apuna? Tilanteen kiristyessä, varsinkin jos koko raja laitetaan sulkuun, voi olla kantahenkilökunnan resurssit tiukilla
Maakuntajoukkojen kohdalla voi olla hyvinkin todennäköistä. Onhan heitä ennenkin käytetty laukunkantajina rajaturvallisuustehtävissä.

Nyt alkava viikko ratkaissee paljon mihin päin tilanne kääntyy ja tuleeko tästä pitkäkestoinen tilanne.
 
Kuinka todennäköistä olisi rajan reserviläisten/varusmiesten käyttö virka-apuna? Tilanteen kiristyessä, varsinkin jos koko raja laitetaan sulkuun, voi olla kantahenkilökunnan resurssit tiukilla
Vaikka vähän vaikuttaa vihun tietojen kalastelulta niin... Kyllä reservissä asiaan koulutuksen saaneita tarpeen tullen riittää ja varusveijareita käytetään alkuun avustavissa tehtävissä (kuten koronasulun aikana). Pian ne varusveijaritkin sopivat muihinkin tehtäviin... Joten ollos huoleton, kyllä porukkaa saadaan hyvinkin nopeesti ja riittävästi...
 
Suomen ja Venäjän rajatilanne ei vielä ole näkynyt vihapuheen kasvuna, mutta riski on olemassa, sanoo apulaisprofessori
Maahanmuuttovirastossa ei ole tiedossa, että vastaanottokeskuksiin olisi viime päivinä kohdistunut tavallista enemmän ilkivaltaa.

Petterssonin mukaan aiempaa kärjistyneempää.

– Ihmisten arkipuhe ja poliittinen keskustelukulttuuri ruokkivat toisiaan. Ne muuttuvat käsi kädessä yhä vihaisempaan suuntaan.

Vihapuhe kasvussa
Vihapuheen määrä internetissä on Petterssonin mukaan kasvanut vuoden 2015 jälkeen hitaasti, mutta varmasti. Vihapuhetta kohdistetaan yhä useampaan eri ryhmään.

Poliisiammattikorkeakoulun vuosiraportin mukaan kirjattujen viharikosten määrä oli viime vuonna toiseksi korkein vuonna 2008 aloitetun nykymuotoisen viharikosselvityksen historiassa. Viime vuonna viharikoksia kirjattiin 1 245 kappaletta, eli viisi vähemmän kuin ennätysvuonna 2015.

Kun rikoksen motiiviksi epäiltiin uhrin etnistä tai kansallista taustaa, raportin mukaan 626 tapauksessa tekijä kuului valtaväestöön ja uhri vähemmistöryhmään. Yhteensä 127 rikosilmoituksessa teko oli yhden vähemmistöryhmän toiseen kohdistamaa. 13 tapauksessa vähemmistöryhmä kohdisti rikoksen valtaväestöön.

Petterssonin mukaan nykyinen epävakaa maailmanpoliittinen tilanne lisää epävarmuuden tunnetta.

– Silloin helposti syytetään tilanteesta toisia ihmisryhmiä. Oman epävarman olon takia viha purkautuu.

Jos vihapuhe kasvaa Venäjän ja Suomen rajatilanteen vuoksi, sijaiskärsijöiksi voivat joutua monet suomalaiset tai Suomessa asuvat, Pettersson muistuttaa.

– Pitää muistaa, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat lähtöisin näistä maista, joista turvapaikanhakijoita nyt Venäjän kautta saapuu.

Onneksi löytyi taas se todellinen ongelma.
 
Helsingin pelastuslaitos on joskus takavuosina tehnyt päätöksen, ettei anna virka-apua vesitykkien osalta.

Mutta on niitä muillakin. Täytyy vaan tuulilasin suojaksi hitsata vatnikkien suosima häkki, niin ei lennä kiviä ja keihäitä kabiiniin.

12201-Puolustusvoimat-MG_8368.jpg


Älkääkä käsittäkö väärin. Ei luita rikkovalla paineella vaan riittää ihan vaan rapsakka kastelu.
Saisikohan miltään läheiseltä laskettelukeskukselta virka-apua?

Schneekanone.jpg
 
Back
Top