Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Helsingissä osoitettiin mieltä itärajan sulkemista vastaan
Helsingin keskustassa osoitettiin tänään mieltä itärajan sulkemista vastaan. Senaatintorilla järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui Helsingin poliisin arvion mukaan noin sata ihmistä.

Mielenilmaus alkoi kello 12 ja kesti noin tunnin. Mielenosoittajat pysyivät Senaatintorilla, eikä poliisin mukaan tapahtumasta aiheutunut liikennehaittaa.

Poliisin johtokeskuksen mukaan mielenilmaus sujui rauhallisesti.

Mielenilmauksia itärajan raja-asemien sulkemista vastaan on järjestetty marraskuussa useampia, esimerkiksi Helsingissä viime lauantaina ja Lappeenrannassa viime sunnuntaina.

Yle
 

Oulun vastaanottoyksikön toiminta muuttuu – ukrainalaisille uusia asuntoja seudulta​

Maahanmuuttovirasto muuttaa Oulun vastaanottokeskuksen käyttöä, tekee siellä uudelleenjärjestelyjä turvallisuusviranomaisten työn varmistamiseksi ja varautuu järjestelykeskuksen perustamiseen Ouluun.

Ukrainalaisten siirrot Oulusta perutaan ja heille etsitään muuta majoitusta. Maahanmuuttovirasto pahoittelee ukrainalaisille aiheutunutta haittaa.

– Hankimme lisää asuntoja Oulun seudulle ja varmistamme, että ukrainalaisten ei tarvitse lähteä alueelta. Olen pahoillani ukrainalaisille aihetuvasta haitasta, sanoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela tiedotteessa.

Uusissa järjestelyissä huomioidaan Oulun seudun pitkät välimatkat ja varmistetaan ukrainalaisten mahdollisuus majoittua alueella.

Moni ukrainalainen on asunut Suomessa yli vuoden, joten heidän on myös mahdollista hakea kuntapaikkaa ja siirtyä asumaan Ouluun kuntalaisena.

– Suosittelen ukrainalaisia hakemaan kuntapaikkaa, jos se on mahdollista. Sillä tavoin voi asettua pysyvämmin seudulle ja kiinnittyä paikalliseen yhteisöön, Haahtela kertoo.

Yle
 

Tulijat siirretään Ouluun tai Joutsenoon​

Tulijat siirretään Raja-Joosepin raja-asemalla yksitellen väliaikaisiin kontteihin viranomaisten saattamina.

Raja-asemalta tulijoiden matka jatkuu joko Ouluun tai Joutsenoon.

Tiedotustilaisuus asemalla on arvioitu olevan tänään iltapäivällä kello 14.30.
 
Kannattaisi myös pitää tuo linja, sillä jos tästä asiasta lähtee ryssän kanssa mihinkään neuvonpitoon, niin tämän jälkeen luodaan vieläkin isompi ongelma, joka selviää vain "neuvottelemalla" Toivottavasti tämä menee kerrasta valtiojohdon kaaliin!
Toisaalta se on noin, mutta toisaalta, jos meidän lainsäädäntömme ei edelleenkään ole kunnossa, ja siltä alkaa nyt pahasti näyttämään, niin tekemällä vuoden 2016 rajasopimuksen kaltaisen sopimuksen venäläisten kanssa nyt, voitaisiin ehkä ostaa aikaa, jonka aikana lainsäädännön puutteet saataisiin korjattua.

Tosin kun niitä lainsäädännön puutteita ei saatu korjattua vuosien 2016-2023 välisenä aikana, niin miksi niitä saataisiin korjattua tästä eteenpäinkään.
 
Monet asiat ovat nyt muuttuneet päälaelleen. Äsken teki mieli taputtaa SDP:n pj. Antti Lindtmanille, kun oli YLE:n lauantaiaamussa ja tuki rajan täyssulkua eduskunnan yksimielisenä tahtotilana vaikeassa tilanteessa ja sitten ehdotti että EU laittaisi "rauhanrahastoon" Ukrainalle annettavaksi 100 000 eur jokaista turvapaikanhakijaa kohden, jonka Venäjä puskee rajallemme. Tai siis jonka Suomi joutuu ottamaan siellä vastaan.

Ja sitten olen nyt tilaamassa itselleni Hesaria :oops::oops::oops::whistle::whistle::whistle::unsure::unsure::unsure:
Niin että siirretään rahat toisten maitten päätöksenteon alle, mm..Unkarin ja sitten odotetaan, että niillä rahoilla tuetaan Ukrainaa sodassa? Jos rahat liikkuu, niin ne liikkuu ihan muualle, kuin mihin ne on tarkoitettu. Suora tuki Suomesta Ukrainaan tai Naton kautta. Siinä se malli. Ja raja kiinni. Jos jostain selkänojaa haluavat, niin ottakoon vaikka pikkuveljestä Virosta mallia.

"Kyllä nyt näytetään Putinille, että 100ke per tulija kun maksetaan, niin siihen se loppuu".

Huumoria koko Lindtman.
 
Yleinen mielipide tuntuu sentään joitain vasemmistohörhöjä ja muita viidennen kolonnan edustajia lukuunottamatta olevan, että tämä operaatio pitäisi pysäyttää tavalla tai toisella. Että siinä mielessä peli ei ole vielä ainakaan aivan menetetty.
 
Ylityspaikkojen sulkeminen syrjäistä Raja-Jooseppia lukuunottamatta voisi ehkä jotenkin toimia jos turvapaikanhakijat olisivat ihan omilla voimillaan liikkeellä, mutta jos Venäjä roudaa heitä, niin eihän se sitten mitään auta, volgataksi menee sinne minne osoitetaan.

Mutta ei tästä tule pelkkää tappiota, valtio saa polkupyöriä!

Itärajan raja-asemilla makaa nyt röykkiöittäin hylättyjä polkupyöriä – selvitimme, mitä niille tapahtuu
 
Ylityspaikkojen sulkeminen syrjäistä Raja-Jooseppia lukuunottamatta voisi ehkä jotenkin toimia jos turvapaikanhakijat olisivat ihan omilla voimillaan liikkeellä, mutta jos Venäjä roudaa heitä, niin eihän se sitten mitään auta, volgataksi menee sinne minne osoitetaan.

Mutta ei tästä tule pelkkää tappiota, valtio saa polkupyöriä!

Itärajan raja-asemilla makaa nyt röykkiöittäin hylättyjä polkupyöriä – selvitimme, mitä niille tapahtuu
Todella mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, jos Raja-Jooseppikin saadaan suljettua. Venäjä ei nimittäin todellakaan lopeta touhua siihen, vaikka ilmeisesti ainakin osa ministereistämme näyttää niin ajattelevan. Viittaan siihen, kun he sanoivat, että raja-asemien sulkemisella on ollut haluttu vaikutus.
 
Itsekään en ole kovin optimistinen enää minkään suhteen. Vaikka viimeinen asema suljettaisiin niin päättäjiemme selkäranka on edelleen kuin puutarhaletku.

Koko rajan pituudelta alkaisi valua wagnereita. Oikea suhtautuminen näihin olisi kuin venäläisiin hyökkääviin sotilaisiin. On tämä perhana seinähullu maa!
 
Jollain YLE:n kommenttisosiossa aika hyvä kiteytys tilanteesta:
Tässä koko kuviossa ei ole mitään aitoa, törkeää pilkkaa hädänalaisia ihmisiä kohtaan.Valtiot, salakuljettajat ja omien yhteiskuntien selkeästi vähintään keskiluokkaiset hyväksikäyttävät aikanaan hengenhädässä olevien ihmisten pelastamiseen tarkoitettua järjestelmää.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tuo raja-asemien sulku mitään auta. Sitten aletaan tulla maaston kautta. Se on jo nähty niin Puolassa kuin Kreikassakin. Siihen ei auta kuin push back, koko itärajan täydellinen aitaaminen ja esteiden rakentaminen, vesitykit yms. ja takaisin tulosuuntaan. Niitä turvapaikkahakemuksia ei silloin pidä ottaa vastaan ja asylum ei auta.

Tuo on ainoa mikä todellisuudessa toimii edes jotenkin. Puolassakin tullaan aitojen yli ja ali, mutta ne ihmiset pitää vain palauttaa vaikka väkisin takaisin. Mitään täydellistä ratkaisua ei ole ennen kuin ryssä lopettaa toimintansa. Ja siihen voi mennä vuosia. Siis vuosia. Täällä voi hallituskin vaihtua punavihreäksi välillä. Siinä mietittävää kun menette nukkumaan.

Suosittelen hallituspuolueiden kansanedustajien lähestymistä niin sähköpostitse kuin muutenkin. Asiallisesti, mutta tiukasti vaaditte kovia toimia. Kansan enemmistö on niiden kannalla. Nyt on momentum toimia tämän kanssa ennen kuin olemme Puolan tai Kreikan tilanteessa. Itse lähetin juuri useamman sähköpostin.
 
Rajalle iso screeni, jossa näkyy kerätyt eurot reaaliajassa ja kiitokset keräyksen tukemisesta. Mittari pyörähtää aina kun portti aukeaa.

Ja kerran viikossa lähetetään kiitoskirje Putinille missä kerrotaan paljonko on taas kertynyt Ukrainan sotakassaan rahaa.

Näin tätä peliä pelataan :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top