Venäjän propagandakoneiston päivittäiset ylilyönnit ja riman alitukset

Tässä sellaista taitavamman pään ryssäpropagandaa. Ei mikään anoturtiainen.

Intellektuelli täti puhuu hyvää harkittua kieltä, ja argumentoikin alkuun aika hyvin, pitää kuunnella pitkän aikaa ennenkuin edes tietää kummalla puolella hän on. Tilannekuva on pitkälti oikean kuuloinen, ja vaikuttaa hyvin perustellulta. "putainin selkeästä syyllisyydestä hyökkäykseen huolimatta, Länsi on vastuussa" (koska ei anna zenäjälle sitä mitä se invaasiolla haluaa).
Ja silti lopumman puolen sättimisestä huolimatta luennoitsija saa sen kuulostamaan analyyttisestä.

Ja kommentit ovat ylistäviä ja kehuvat originaalia ajattelua, mutta eivät aamu ylitse ollakseen Z-faneja. Esittävät sitä 'kolmatta, neutraalia rauhanlinjaa.

Jos olisin kuullut vastaavan esityksen ennen hyökkäystä, niin tällainen voisi vaikuttaa minuunkin.
--

Voi kuinka länsi on heikko tuon putainin mielipidevaikuttamisen kanssa. Siinä ryzzä on valitettavan hyvin onnistunut.
 
Mitä wa**ua tämä on?
Jutussa lukee, että "Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ilmoitti kisasta, jossa oli mahdollisuus voittaa matkalippu Artekiin, virallisella Telegram-kanavallaan maaliskuussa ja huhtikuussa 2024."

Ovat mitä luultavimmin Suomessa asuvia venäjänkielisten lapsia.
 
Vonka starttasi kiireemmin, mutta toistossa on tehokkuutta...

Suomessa asuvien kaksoiskansalaisten hyödyntämistä Venäjän propagandatoiminnassa.

Töölöstä löytyy tuo Suomen vastaisen toiminnan organisointitaho "Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus" -nimellä naamioituna.
 
Näitä tiedossa olevia Venäjän vaikuttamiskeskuksia löytyy sieltä ja täältä. Tarkkailun alla toki ovat, mutta se ei mahdollisuuksiin laajan venäläisvähemmistön keskuudessa suoritettavassa Suomen sisäisen koheesion rikkomispyrkimyksissä riittävän tiivistä tulppaa tee.

Alla yhteystiedot mm. Venäjän ja ulkomaiden sotilaskasakkaliittoon (SKVRiZ) linkittyvälle Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen seurakunnan pääpapille. Mikäli joku haluaa kysymyksiä seurakunnan toiminnasta esittää. Minun suuntaani kieltäytyvät dialogista.

1729432285526.webp
 
Simonjanin mielestä Venäjän alistamat kansat on kerjänny Venäjää tappamaan, raiskaamaan, ahdistelemaan ja alistamaan näitä sekä kieltämään puhumasta ja kirjoittamasta natiivia kieltä (eri historian vaiheissa) ja tuhoamaan sekä samalla ryöstämään kulttuurinsa.
 
Viimeksi muokattu:
Simonjanin mielestä Venäjän alistamiset kansat on kerjänny Venäjää tappamaan, raiskaamaan, ahdistelemaan ja alistamaan näitä sekä kieltämään puhumasta ja kirjoittamasta natiivia kieltä (eri historian vaiheissa) ja tuhoamaan sekä samalla ryöstämään kulttuurinsa.
Ja mitä syvemmälle tuohon ryssävallan laajentumista ajavaan tunkioon perehtyy, sitä merkityksellisemmäksi tuon todennäköisesti kokee. Kömpelö ja meidän silmiimme paska-laatuinen propaganda pitäisi suhteuttaa kohteena olevaan yleisöön, joka pikku käsiään yhteen taputtaa.

Toisin kuin jotkut "kansakuntien ja yksilöiden dialogia" ajavat tahot, kompromisseissaan aina ja yhä vain taaemmaksi vetäytyen. Kunnes ei ole enää kompromisseja suoritettavaksi. Ryssä on taas kerran, avoimesti ja häpeilemättä meille paljasta pers`silmäänsä näyttänyt. Tästä huolimatta osa poliittista kenttää, huutaa luovuttamattomia ihmisoikeuksia tuekseen Länsimaisen järjestelmän säilyttämisessä ja edistämisessä. Samanaikaisesti alistuessaan välineeksi nimenomaan maailmanjärjestyksen luomisessa, jossa ryssä uutta todellisuutta pääsisi sanelemaan.

 
Tässä ei puhuta niinkään ylilyönneistä, vaan hyvin tarkoista operaatioista.

Venäjä käyttää virallisesti propagandaan noin 1,5 miljardia dollaria vuodessa.

Juttu on mielenkiintoinen sikäli, että toimittajat Jouko Luhtala ja Veera Nikkanen tuntuvat vähän hehkuttavan Venäjän taitoja. Jutussa esiintyy myös yksi nielaistu uistin, jota Venäjä mielellään yrittää ajaa lännessä läntisten kanavien voimalla suihin: 'Lännen tuki ei ole kummemmin voimistunut (no ei mutta on se kaatanut 600 000 urhoollista rysyä) ja sotatilanne on kokonaisuudessaan vain heikentynyt Ukrainan kannalta."

 
Voitko kopioda tähän tekstin? Ei nää lukea koska on maksumuurin takana. Vähintäänkin olisi kiva tietää yleisesti mistä siinä puhutaan.
 
@magitsu @Rauhantekijä


Venäjän Russian Today (RT) -kanavan päätoimittaja Margarita Simonjankertoi vastikään suorassa ajankohtaisohjelmassa, että monet hänen kanavansa tv-juontajista eivät ole oikeita henkilöitä, vaan täysin tekoälyn luomia, samoin kuin heidän tekaistut sosiaalisen median tilinsä. Voiko tämän selvemmin enää myöntää miten syvällä Venäjä on oman dystopiansa rakentamisessa? Vai oliko Simonjankin tekoälyn luoma?

Dystopia on (kuvitteellinen) yhteiskunta, jossa vallitsee synkkä ja sortava järjestelmä. Siihen liittyy usein totalitaristinen hallinto, vakava sosiaalinen epätasa-arvo, laaja valvonta sekä ihmisten oikeuksien ja vapauksien tukahduttaminen. Esimerkki tunnetusta dystopiasta on George Orwellinromaanissa 1984, jossa hallinto kontrolloi totuutta ja valvoo kansalaisiaan.

Presidentti Putin totesi syyskuussa 2017 puhuessaan Venäjän opiskelijoille, että ”se, joka hallitsee tekoälyä, hallitsee maailmaa”. Tämä lausahdus nosti esille Putinin näkemyksen tekoälyn strategisesta merkityksestä tulevaisuuden globaalissa valtataistelussa. Hän korosti tekoälyn merkitystä sillä, että siinä saavutettu taso määrittää, mitkä maat ovat johtavassa asemassa globaalissa politiikassa, taloudessa ja turvallisuudessa.

Toteamuksen taustalla lienevät olleen Putinin kokemukset siitä, minkälaisia askeleita tekoälyn soveltamisessa oli saavutettu maansisäisesti siihen mennessä. Venäjä on ottanut pitkiä askeleita vuodesta 2012 lähtien kohti yhteiskuntaa, jossa sekä valvonta, propagandan levittäminen ja yksilönvapauden rajoittaminen ovat kasvaneet. Tekoäly ja digitaaliset valvontajärjestelmät ovat olleet keskeisessä roolissa tässä kehityksessä.

Kasvojentunnistusteknologian käyttö julkisissa tiloissa ja valtion kyky seurata kansalaisten liikkeitä on lisääntynyt merkittävästi. Kehitys sai ”buustia” vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen aikaan ja on sittemmin laajentunut. Moskova otti vuonna 2021 käyttöön metroon integroidun Face Pay -järjestelmän, joka mahdollistaa matkojen maksamisen kasvojentunnistuksella. Tätä samaa teknologiaa hyödynnetään myös turvallisuusjärjestelmissä, joissa hyödynnetään venäläisten VisionLabsin ja NtechLabin kaltaisten yritysten algoritmeja. Näistä on tullut Venäjälle tehokas työkalu opposition hallitsemiseen sekä julkisten kokoontumisten rajoittamiseen.

Yksi keskeinen työkalu on Venäjän kehittämä RUNET (Russian Internet) -projekti, joka pyrkii eristämään maan digitaalisen infrastruktuurin ulkomaailmasta. Täysi internetin eristäminen on edelleen vaikeaa johtuen riippuvuuksista kansainvälisistä palveluista. Venäjä on kuitenkin teknisesti kykenevä suodattamaan ja ohjaamaan maansisäistä liikennettä ja blokkaamaan ulkomaisia verkkosivustoja.

Venäjän mediaympäristö on muuttunut yhä tiukemmin valtion ohjaamaksi. Valtiolliset mediatalot, kuten Simonjanin johtama RT, eivät pelkästään kontrolloi uutisvirtaa, vaan myös vääristelevät tietoa luodakseen narratiiveja, jotka tukevat Kremlin toimia ja tavoitteita. Samalla Venäjän riippumattoman median toimintaedellytyksiä on kavennettu merkittävästi, ja monet toimittajat kohtaavat vainoa, väkivaltaa tai vankeusrangaistuksia.

Yhteiskunnan valvonnan lisääntyessä Venäjä on alkanut luoda kansalaisten luottoluokituksiin perustuvaa järjestelmää, joka muistuttaa Kiinan sosiaalisen luoton järjestelmää. Tämän myötä valtio voi arvioida kansalaisten poliittista uskollisuutta ja yhteiskunnallista käyttäytymistä, jolloin kritiikki hallitusta kohtaan voi johtaa rangaistuksiin kuten työpaikkojen menetykseen tai matkustusrajoituksiin.

Pisteytys perustuu kaksiosaisiin sosiaalisiin koodeihin, jotka määrittävät henkilön ”sosiaalisen statuksen” ja ”tason”, mikä mahdollistaa kansalaisten jakamisen ryhmiin heidän uskollisuutensa ja käyttäytymisensä perusteella.

Yuval Noah Harari kertoo uudessa Nexus-kirjassaan siitä, miten tekoälyn avulla voidaan manipuloida tietoa ja sen jakelua. Se voi luoda – algoritmin niin salliessa – myös ”omia” ideoita. Tämä avaa ovet sille, että se pystyy vaikuttamaan paremmin ihmisten tunteisiin ja sitä kautta mielipiteisiin.

Kun Simonjan puhuu RT:n tekoälyjuontajista, jää jäljelle kysymys: kuka tai mikä on enää Venäjän todellinen kertojahahmo, ja kuka hallitsee Venäjän digitaalista näyttämöä – ihminen vai tekoäly?
 
Voitko kopioda tähän tekstin? Ei nää lukea koska on maksumuurin takana. Vähintäänkin olisi kiva tietää yleisesti mistä siinä puhutaan.
Tilalle tulossa

...
Miksi uusi museo?

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan käänsi Suomen ulkopolitiikan linjan ja venäläinen yhteiskunta liukui sodan myötä entistäkin autoritaarisemmaksi. Suomen liittyminen Natoon ja itärajan sulkeminen kertovat aikojen muuttuneen dramaattisesti. Museon näyttelyssä oli ajateltu tarinan päättyvän Neuvostoliiton hajoamiseen, mutta alkoi näyttää yhä vahvemmin siltä, että neuvostoaikaa leimanneet vääryydet ovatkin tulleet takaisin.
 
Back
Top