Venäjän sisällissota

Sergei "Munapää" Surovkin väitetysti Prigozhinin puolella. Myös VDV:n kenraalieversti Teplinskiy.

Eiköhän tässä käynyt niin, että puttesta tehtiin ja oikeutetusti saatiin syntipukki. Eliitti loikkaa Wagnerin joukot vedetään Ukrainasta ja eliitti jatkaa rikasta elämää. 2025 saadaan taas lämmintä kaasua Saksaan putkia pitkin.
 
Pelimiehen liike olisi käydä juu hakemassa nikkelikaivos takaisin ja vähän Jäämeren rantaa muutenkin. Saataisiin sovitella öljysheikin vetimiä päälle joka jätkälle...

Toivottavasti Vekaralla ja muuallakin virka-apu- ja vartiojoukkueet istuvat reput selässä jakkaroilla. Ja miksi eivät istuisi, eiköhän Järjestävässä Seurassa hereillä olla.
Omamma voitas käydä hakeen takaisin! Tiedän, ei tule tapahtumaan, mutta mistä sitä ikinä tietää mitä me saadaan.
 
Kartta jossa väitetysti Wagnerin ajama reitti, HUOM: päivätty tänään klo 16.30 eli on 1,5 tuntia vanha.

Kartan alunperin julkaissut Telegram-tili - siellä kartta on ilman konekäännöstä eli venäjäksi:

https://t.me/svobodnieslova/2247

Katso liite: 79892


Tuonne moskovaan johtaa ainakin 10 valtavaa moottoritietä ja satoja pienenpiä teitä . Antaa niiden kaivaa ne kaikkia auki .
Ei kai niiden wagnereiden pakko juuri tuota etelän suunan tietä käyttää .
 
Ainakin jotain hyötyä Prigozhinin touhuista on tavalliselle moskovalaiselle sillä pormestari julisti maanatain vapaapäiväksi.

June 26 will be a non-working day in Moscow​

In Moscow, Monday, June 26, will be a non-working day. This was announced by the mayor of the city Sergei Sobyanin. At the same time, according to him, June 26 remains a working day for authorities, continuous cycle enterprises, defense industry and city services. The latter operate in the city on high alert. Sobyanin also asked Muscovites to refrain from traveling around the city as much as possible, in some places traffic may be blocked.
https://tass.ru/obschestvo/18109739
 
Sergei "Munapää" Surovkin väitetysti Prigozhinin puolella. Myös VDV:n kenraalieversti Teplinskiy.


Hyvin mielenkiintoista, lainaan tuosta pätkän (lihavoinnit alkuperäisen artikkelin - ei minun):

A large-scale military coup is planned in Russia, which was prepared in advance . The head of the Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, is supported by General Sergei Surovikin and the commander of the Airborne Forces, Mikhail Teplinskiy .

This is reported by the Telegram channel "Spy Dossier". The active military operations of the "Wagnerites" on the territory of the Russian Federation is a well-planned operation, for which only a trigger was needed - the shelling of the "rear areas" of the PMC "Wagner".

"The idea to eliminate PMCs by the RF Ministry of Defense really existed. Prigozhin was warned , so the attempt failed. The strikes fell on deployment points - decoys. The PMC did not suffer any significant losses," the message says.

The source also notes that Yevgeny Prigozhin received a warning from Russian General Sergei Surovikin .

"Also on the side of Prigozhin, the commander of the Airborne Forces, Colonel-General Teplinskiy. The personnel of the Airborne Forces have similar sentiments ," the message added.

The channel writes that over the past two days, four groups of Wagner PMC fighters have been withdrawn from the SAR (Syrian Arab Republic). All of them were transported by Il-76 aircraft. The last group, consisting of 139 people, arrived today at 04:30 at Mozdok Airport, North Ossetia. They are probably waiting for further instructions.

"As of 15:00 , there was virtually no resistance to PMCs . Attempts are being made to "slow down" the march, but not stop it in any way. "Fortresses", "Edelweiss" and other formidable names do not work. Manageability in the bodies of the Ministry of Internal Affairs, the FSB is at an extremely low level The National Guard still somehow “itches,” the source writes.

According to the source, only a UAZ pickup truck with a DShK installed is on the list of Wagner's losses.


-

Tuon mukaan kenraali Surovikin olisi varoittanut Prigozhinia "Wagnerin eliminoimisesta", en ole varma tarkoitetaanko yritystä ottaa Wagner MoD:n hallintaan vai tätä tuoreempaa "ohjusiskua", mutta joka tapauksessa yritys epäonnistui. Tämän mukaan olisi ollut muitakin jotka varoittivat eli tukea on laajemmasti.

Väitetysti yksi tukijoista on tosiaan VDV:n komentaja kenraalieversti Teplinskiy, jonka joukoilla on sympatiaa Wagneria kohtaan.

Hyvin mielenkiintoinen väite, että Wagnerin palkkasotilaita olisi vedetty pois Syyriasta viimeisen kahden päivän ajan. Kaikki kuljetettiin Il-76 koneilla ja viimeinen ryhmä olisi saapunut tänään klo 4.30 (tarkoittaako a.m. vai p.m. - ei tietoa) Pohjois-Ossetiaan Mozdok-sotilaslentokentälle (se sama jonne siirtyi Tu-22M3 pommikoneita muutama päivä sitten, ne koneet jotka laukaisevat Kh-22 ohjuksia Ukrainaan).

Tämä jälkimmäinen huhu on minulle uusi, tosin sen ei pitäisi yllättää: jos operaatiota on valmisteltu pitkään ja huolella, niin näiden "ulkomaan wagnerilaisten" kotiinkutsu on varmasti myös ajoitettu tarkasti.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän sitä joku idiootti keksi vielä jonkun sotaharjoituksen. Ei tämä voi loppua ilman kylmää kaljakoria.
 
Mielenkiintoista nähdä pääseekö wankkerit kolmessa päivässä lähemmäs Moskovaa kuin rysyt Kiovaa. Tässä tapauksessa voi ihan oikeasti olla niin että vastapuolen joukot eivät pane vastaan ja kansakin on ”miehittäjän” puolella 😊

Hyvin menee tämä kolmen päivän erikoinen operaatio bunkkerirunkkarilla…
 
Viisi Venäjän ilmavoimien raskasta Il-76 kuljetuskonetta on laskeutunut Valko-Venäjälle. Kaikki lensivät Machulishchy-nimiselle lentokentälle.

Belarusian Hajun Projectin tietojen mukaan saapuivat tyhjinä:

Five Il-76 of the Russian Aerospace Forces arrived in Belarus from Russia.

According to the Belarusian Hajun, five Il-76 of the Russian Aerospace Forces are now landing one after another at Machulishchy airfield.

According to our data, these aircraft arrive in Belarus empty.

Chronology of landing:
• 17:50 — The first Il-76 of the Russian Aerospace Forces landed at Machulishchy airfield.
• 18:05 — the second Russian Il-76 landed at Machulishchy airfield.
• 18:15 — the third Russian Il-76 landed at Machulishchy airfield;
• 18:25 — the fourth Russian Il-76 landed at Machulishchy airfield.


 
Yksi kysymys olisi että jos Venäjällä ollaan nopeasti ajautumassa sisäiseen hajaannukseen niin pitäisikö myös Suomessa olla proaktiivisia ja kutsua porukkaa ylimääräiseen palvelukseen? Jos paska alkaa osua tuulettimeen kunnolla niin roiskeilta ei kyllä vältytä täälläkään.
En jaksa uskoa, että sotilaallista uhkaa tulisi Suomea kohtaan. Venäjä ja venäläiset ovat kovia uhoamaan, mutta loppuviimein erittäin välinpitämättömiä yhtään mitään kohtaan. Votkaa ja UKRAINALAISTA borshia naamariin, ja huominen tulee taas, kuten eilinenkin. Lähinnä pakolaisia, prostituoituja ja rikollisia sieltä tulee, mutta luotan rajavartiolaitokseen sekä poliisiin näiden hoitamiseen. Toki valitettavasti jotain paskaa sieltä valuu läpi, mutta kuitenkin.
 
Höpöä, mutta viihdyttävä mielikuva.
Tosin arvioidaan uudelleen jos Moskovassa on oikeasti punainen matto eikä vastarintaa. Toistaiseksi mietityttää vain se, ettei kukaan tosi iso nimi ole tukenut Putinia julkisesti.

Tuo olisi keino päästä irti sodasta, tosin tässä vaikuttaa suuresti se, miten lujasti Venäjän armeija ja eliitin jäsenet ovat kiintyneet vallattuihin alueisiin.

Voi helposti käydä näinkin: valta vaihtuu Moskovassa, seuraa lyhyt kaaoksen jakso, sota Ukrainassa jatkuu samalla omaa tahtiaan, pöly laskeutuu eikä sodalle tule loppua.

Mielenkiintoista silti lukea Venäjää tuntevien ja tutkivien ajatuksia. Moni on toki varovainen, koska oma ura kyseessä ja ei haluta ennustaa liian rohkeasti (vaara että menee pieleen ja pahasti).
 
Wagnerit on saastaa ja Prigo sotarikollinen! Tästäkin huolimatta Prigo on esittänyt enemmmän johtajuutta kuin Shoigut ja kumppanit. Uskoisin että se on viesti jota sotilaat arvostavat. Uskoisin että hänellä on tukea joka on etukäteen varmistettu sekä hiljaista tukea joka saa sotilaat valitsemaan puolensa… popparit kattilaan ja oluet kylmään…
 
Back
Top