Venäjän sisällissota

Muistatteko pari kuukautta sitten tämän uutisen: ”33-vuotias Dmitri Peskovin poika Nikolai Peskov kertoi Komsomolskaja Pravda -lehden haastattelussa olleensa Ukrainassa tykistömiehenä Wagnerin palkkasoturijoukoissa. ”

Mietin vain, että kuinkahan lienee nyt ukko-Peskovin naama harmaana 😆
 
Kyllä tässä alkaa olla prigozinilla työkalut pakissa puttelin kiusaamiseen: Rostov:in aluella kun on muutama merkittävä asia:
-Pääreitti Ukrainan erikoisen huoltoon
-Eurooppaan vievä kaasuputki josta ruokitaan mm. Unkaria (tätä ei edes Ukraina ole katkonut)
-Eurooppaan vievä öljyputki joka on ainoa vielä toimiva öljykauppareitti EU alueelle (tätäkään ei ole edes Ukraina katkonut)
-eteläisen sotilaspiirin ydinaseet

Joten jos wagner saa pidettyä alueen ja käännytettyä puolelleen merkittävän osan MoD joukoista niin vaikeaa tuolta on kapinallisia häätää. Samalla MoD pääosa joukoista jää mottiin joten joko vaihdat puolta tai kuolet Ukrainalaisten hyökkäykseen. Ytimien takia Kremlillä on sitä normaalia katastrofia kertaluokkaa isompi päänsärky. Erityisesti puttelin murhayritys tulee nyt hiukan monitahoisemmaksi kun siinä voikin käyttää taktista vaikka dronen kyydittämänä.
 
Tänään on hyvä päivä. Mukava herätä näihin tunnelmiin.
 
Mielellään uskoisin että Putlerin kaatamisesta ja Ukrainan sodan loppumisesta on kyse. Mutta kun ryssä ylipäänsä on maailmanluokan kusettaja ja tosiaan 4d misinformaation taitaja, niin pieni varaus sille että nyt on jokin käsikirja esillä ....
.
 
Mielellään uskoisin että Putlerin kaatamisesta ja Ukrainan sodan loppumisesta on kyse. Mutta kun ryssä ylipäänsä on maailmanluokan kusettaja ja tosiaan 4d misinformaation taitaja, niin pieni varaus sille että nyt on jokin käsikirja esillä ....
.
Mahdoton uskoa, että näin olisi. Kyllä tämä on nyt lähtenyt lapasesta. Seurauksia on mahdoton arvioida.
 
Wagnerin mahdollinen menestys riippuu siitä, liittyykö heihin muita turvallisuusjoukkoja ja minkä verran. Se on vielä epävarmaa, mutta hyvin vapaasti Wagner on saanut välillä edetä. Lisäksi osa komentajista puhuu kahdella suulla toistaiseksi. Videolla kehottaa laskemaan aseet mutta sitten kokin kanssa naamakkain vähän muutakin.

On todella rankkaa, jos arvaamaton kokki saa haltuunsa ydinaseita.

Jos sisäisen turvallisuuden joukot pysyvät uskollisina Putinille, Prigozhin häviää. Mahdollisesti ydinaseiden kaappaaminen voisi olla henkivakuutus ja kiristyskeino?
 
Eikö ole muuten erikoista ettei ryssän ilmavoimat mukamas pommita kovemmalla kädellä wänkkereiden kolonnia. Muutama helikopteri näyttää aika heikolta vastaukselta.. Olisko siellä johdossa sympatioita Prigolle kuitenkin?
siellä mennään siviililiikenteen seassa, ei pysty tuollaista laajasti tekemään vaikka olisi siihen haluja. Puhumattakaan oman miljoonakaupungin keskustaan iskemisestä. Tilanne eteni liian nopeasti.
 
Back
Top