Venäläis "sissit"

Hejsan

Alokas
BAN
Photo report from a very interesting walk with recon group from 45th Separate Guards Order of Kutuzov Order of Alexander Nevsky Special Purpose Regiment of Airborne troops,

Russian counterpart to American Rangers brigade


http://vitalykuzmin.net/?q=node/379
 

Hejsan

Alokas
BAN
Tässä on toisia kuvia, mutta en tiedä mikä joukko osasto


http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?99988-Russian-Photos-(updated-on-regular-basis)/page3034
 

Creidiki

Kenraali
baikal kirjoitti:
Huonoja joukkoja, koska ei ole luotiliiviä, kypärää eikä taktisia suojalaseja. eiks jeh.

Juu, lentävät huonolla ja kalliilla helikopterilla eikä tuon kiväärin ampumaan luotiin selvästikään kuole.
 

baikal

Supreme Leader
Otan ihan mielenkiinnosta pari huomiota tuosta postista, toki ymmärtäen, että kyseessä on kuvauksellinen tilanne, mutta silti:

- vesistön ylitys ilman pelastusliivejä
- aseita kannellaan käytännöllisesti, mutta oikein
- leiriytyminen: avoin majoite, siitä lähtee yllätyksen sattuessa kuin Loot Sodomasta
- leiri puretaan ensin laavukankaaseen, viedään jonkin matkaa ja kootaan sitten kamat, eli ei jäädä käpistelemään lainkaan majoitusalueelle
- majoitusympäristö roskaton, kaikki kamat ovat kasassa, aseet ulottuvilla
- uintikuvien pojat lihaksikkaita ja treenatun oloisia, ei paljoa mahat rullota uikkarin kupeissa

Noska ja KorpiSissi eritoten voisivat kommentoida, muutkin toki.
 

noska

Ylipäällikkö
baikal kirjoitti:
Huonoja joukkoja, koska ei ole luotiliiviä, kypärää eikä taktisia suojalaseja. eiks jeh.

Eikä kaikkia mahdollisia elektronisia hilavitkuttimia kiinni aseessa
 

Hejsan

Alokas
BAN
Kiitos baikaali

Noska on sitten rajajääkäri tai maavoimien sissi......
 

Kumitassu

Alikersantti
Yhdelläkään ei ole punapistettä, varusteet eivät ole yhdenmukaiset ja vielä naureskellaan kuvissa. Paskasakkia sanon minä, meidän maakuntajoukot hakkaa noi mennen tullen.
 

Kapiainen

Respected Leader
Ihan oikeita ja hyviä havaintoja..ja positiviista on tietysti se, ettei nuo juurikaan noiden kuvien perusteella eroa meidän vastaavan koulutuksen varusmiesjoukoista.. Tosin siinä mielessä nuo kuvat saattavat joillekin olla pettymys, koska niissä ei näykään kouluttamattomia, hakattuja ja nälissään olevia resuisia varusmiehiä, vaan kun baikal sanoi: hyväkuntoisia, ilmeisen hyvin motivoituneita, kelvollisesti varustettuja ja mitä ilmeisimmin ihan hyvää sotilaskoulutusta saaneita nuoria miehiä.

AIKA KAUKANA siitä millaisiksi me täällä Suomessa joidenkin mielessä yhä edelleen näemme Venäläiset sotilasjoukot...
 

commando

Kenraali
Ei kai punapistetähtäin tai mikään muu varuste tee sotilasta mutta se on väline, jolla nostetaan suoritustasoa kuten vaikka tarkkaa ja nopeaa maalinvalintaa. Jos joukolla ei ole varaa hyviin välineisiin niin taisteluteho kärsii, tämä on aivan selvä asia. Loputtomalla treenilläkään ei voi kaikkea tehomenestystä poistaa kuten ei voi hi-tech-välineilläkään perusongelmaa, sotilaan huonoa osaamista ja kuntoa poistaa. Jokainen voi käydä ampumaradalla kokeilemassa punapistetähtäimen ja rautatähtäimien suorituseroa vielä kun se on rahalla ja kohtuullisella harrastuneisuudella mahdollista. Joukon ei tarvitse olla pullamössöä hi-tech-välineillä tai miehet rautaa karvalakkiaseilla. Unelmahan on se, että joukko ja yksilö ovat hyvin koulutettuja, treenaavat säännöllisesti ja vieläpä hyvin varustetusti.

Tuskin Venäjän federaation ongelmakohtia voi yleistää jokaista yksikköä koskeviksi varsinkin kun siihen on alettu julkisuudessa puuttua. Varmasti desanttikoulutuksessa on motivoituneempia ja kovakuntoisempia kavereita kuin vaikkapa rautatiejoukoissa. Aivan sama juttu joka puolella maailmaa, erikoisjoukoissa on motivoituneimmat ja kovakuntoisemmat, jotka ovat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisia. Varmasti lienee eroa uimapukukuvissa Suomessakin eri komppanioiden välillä. Kummassa Suomessa lienee motivoituneimpia ja rantakuntoisempia, Utissa vai Kajaanissa? Niinpä. Venäjän armeijan siirtyessä ammattilaisarmeijaksi näemme yhä parempia joukkoja ja viime aikaisten konfliktien perusteella Venäjän armeijaa ei pidä aliarvioida.

Itseäni pistää silmään kuitenkin yksi kuva, jossa sormi on liipaisimella. Lisäksi näillä joukoilla on kuitenkin aseissa optiikkaa, kranaatinheittimiä ja äänenvaimentimia. Tärkeitä välineitä. Missäs joukoissa Suomella on kranaatinheittimiä tai (kiinto)äänenvaimentia aseissa? Mielestäni suomalaisten ei pidä antaa tippaakaan periksi välineiden suhteen sen takia ettei vihollisella ole kaikkea uutta, koska tod. näk. vihollinen treenaa tälläkin hetkellä ja ostelee välineitä! Me olemme pieni maa, jolla on paljon rajaa. Meidän armeijamme ei koostu ammattilaisista ja meistä suurin osa ei pidä huolta kunnostaan tai sotilastaidoistaan eli onko meillä todella varaa antaa välineissäkin lisää etumatkaa?
 

Hejsan

Alokas
BAN
Laitan lisää kuvia tänne siitä 45th Separate Guards , ne on VDV joukoja 

Hejsan

Alokas
BAN
Isäm Maam Puolustaja kirjoitti:
Nämä ovat siis niitä desantteja, joita tullaan pudottamaan Suomeenkin hyökkäyksen tullessa. :a-rolleyes:

Mistä sä sen tiedät?
 

Hejsan

Alokas
BAN
Ne aseet kuvat siinä missä on 4 kpl, onko se ensinmäinen "ljuddämpare" siinä piipussa ja se toinen on kranaatinampuja ja nelonen joku kiikaritähtäin?
 

Hejsan

Alokas
BAN
45th Separate Special Purpose Guards Regiment of the Air Assault Forces


(PKP, AKM + pbs , AKM + GP-30, AK74M, VSS, SVD-S)

http://7rota.wordpress.com/2011/07/21/45th-separate-special-purpose-guards-regiment-of-the-air-assault-forces/
 

Hejsan

Alokas
BAN
samat sotilaat


http://u-96.livejournal.com/2535256.html
 

Hejsan

Alokas
BAN
45th Guards Separate Reconnaissance Regiment of VDV is a special reconnaissance and special operations unit within the Russian Airborne Troops, and based in Moscow

The unit is part of the Russian Airborne Troops (VDV) and directly subordinated to VDV Headquarters. However it is also operationally subordinate to the GRU
The regiment has 690 men, 15 BTR-80, and 1 BTR-D

http://en.wikipedia.org/wiki/45th_Detached_Reconnaissance_Regiment
 

noska

Ylipäällikkö
Ei tuu mitään, kellään ei oo päällä multicamia eikä ees digicamoa ja yhdelläkään ei oo natopaukkua ampuvaa ar-15 sukuista asetta. EI oo noista mihinkään.

bte, kiinnitti huomiota että sangen monessa kuvassa niillä on länsimaista maastokuviota yllään dpm:ää, flecktarnia jne. Kyseinen tiedusteluporukka muuten on joissain kaavioissa spetsnaz nimikkeen alla
 

Hejsan

Alokas
BAN
Laitan se tähän koska se on erikoisjoukkue

Spetnazhttp://en.rian.ru/infographics/20101023/161054612.html
 
Top