Venezuela

proileri

Eversti
Rahaa on Venäjällä pelissä ja harvinainen liittolainen Etelä-Amerikassa vaarassa kaatua. Kuuban asema menee myös entistä vaikeammaksi, jos Venezuelassa valta vaihtuu.
Tämä. Putlerilaista uusimperialismia on haalia ja pönkittää liittolaisia missä vain mahdollista, ja USA:lla puolestaan pyrkimys kampittaa kaikenlaista Venäjä-Kiina -akselin kehitystä. Hyvin saadaan toinen Syyria vielä tästä.
 

aj77

Respected Leader
No, George H.W. Bush oli varapresidenttinä Iran-Contra-jutun aikana ja sitä ennen CIA:n johtajana. Tarviiko tätä enempää rautalangasta vääntää? No väännetään:

https://en.wikipedia.org/wiki/George_H._W._Bush#Director_of_Central_Intelligence_(1976–1977)

"The scandal became known as the Iran–Contra affair. When news of the public embarrassment broke to the media, Bush, like Reagan, stated that he had been "out of the loop" and unaware of the diversion of funds, although this was later questioned. Bush began keeping a diary in late 1986, when the scandal was being investigated, and wrote several fake entries. However, his diaries also stated "I'm one of the few people that know fully the details" and as a result of six pardons by Bush, the independent counsel's final report on the Iran–Contra affair pointedly noted: "The criminal investigation of Bush was regrettably incomplete.""

Eli tämä tuleva presidentti totesi olleensa avainasemassa, täysin informoitu tässä jutussa ja kun muutamat saivat tuomion siihen liittyen, armahti hän heidät heti kun pystyi.

Mitenkäs olisi Mr. Clinton ja toimensa Arkansasin kuvernöörinä? Kunnostautui ja hankki meriittiä Menan kauttakulkuaseman suojelussa. Myös Bush sr. liitetään tähänkin juttuun ilkeän Wikipedian toimesta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Allegations_of_CIA_drug_trafficking

Mutta ei huolta - Menan osalta CIA tutki itse itsensä ja totesi että on syytön.

Missään nimessä enäänhän mitään pahaa ei tapahdu. Tosin tällä hetkellä Afganistan tuottaa, länsivaltojen intervention jälkeen, 90% maailman heroiinista ja 95% Eurooppaan suuntautuvasta heroiinista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan

Ja vielä sanotaan ettei Afgoissa ole saatu mitään aikaan? Päinvastoin.
Niin minähän tiivistin tuon koko juttusi pariin lauseeseen jos huomasit jo edellisessä vastauksessani. Usan hallituksen jäsenten kuuluminen väli tai eteläamerikan huumekartelliin on silti tieto mitä en löydä mistään..
 

Passi

Ylipäällikkö
Sellainen huomio, että USA ei tarvitse enään öljyä. Jos halvalla saavat, niin varmasti kelpaa, mutta maa ei ole enään riippuvainen ulkomaisesta öljystä. Sen takia USAn ei tarvitse enään hyökätä mihinkään.
Tuo nyt on aika erikoinen (kommunistinen/suunnitelmatalous)ajattelutapa. Puhut usasta Kuin se olisi joku n-liitto tai venezuelao_O

Yhdysvalloissahan on yrityksiä jotka toimii öljyalalla ympäri maailmaa joiden tavoite on tehdä voittoa. Asia ei ole muuttunut miksikään entisajoista jolloin USA oli energiariippuvainen. Ei amerikkalaisen yhtiön maailmalla tuottamaa öljyä ole välttämättä Yhdysvaltoihin viety nyt eikä ennenvanhaa. Nykyään myös USAssa tuotettua oljyä saa viedä maasta.

Kyllä se maailman öljy kiinnostaa kaikkia tasan yhtä paljon kuin ennenkin ja niin kauan kun sillä tehdään järjettömästi rahaa. Ei ole kyse siitä kuka tarvii ja kuka ei,vaan kuka kääri fyffet.
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Tuo nyt on aika erikoinen (kommunistinen/suunnitelmatalous)ajattelutapa. Puhut usasta Kuin se olisi joku n-liitto tai venezuelao_O

Yhdysvalloissahan on yrityksiä jotka toimii öljyalalla ympäri maailmaa joiden tavoite on tehdä voittoa. Asia ei ole muuttunut miksikään entisajoista jolloin USA oli energiariippuvainen. Ei amerikkalaisen yhtiön maailmalla tuottamaa öljyä ole välttämättä Yhdysvaltoihin viety nyt eikä ennenvanhaa. Nykyään myös USAssa tuotettua oljyä saa viedä maasta.

Kyllä se maailman öljy kiinnostaa kaikkia tasan yhtä paljon kuin ennenkin ja niin kauan kun sillä tehdään järjettömästi rahaa. Ei ole kyse siitä kuka tarvii ja kuka ei,vaan kuka kääri fyffet.
Kuten sanoin, USA ostaa jos halvemmalla saa. Venezuelan johdon vaihtamiseen on parempiakin syitä kuin sen öljyn saaminen itselleen. Kuse Venäjää ja Kiinaa silmään. Maksa vitonen ettei naapuri saa kymppiä.

Edit. Ja jos homma vaikeaksi menee, niin oppositiota tukeva allianssi luultavasti maksaa kympinkin ettei Venäjä ja Kiina saa vitosta :D
 
Viimeksi muokattu:

Leaderdog

Ylipäällikkö
Nykyisellä "päälliköllä" alkaa kohta piilopaikkojen kartoitus olemaan enemmän kuin ajankohtainen, ja tietty toveri P tarjoaa turvapaikkaa kaikilla mukavuuksilla.
 
Viimeksi muokattu:

VanhaPate

Kenraali
Exclusive: Kremlin-linked contractors help guard Venezuela's Maduro - sources


MOSCOW (Reuters) - Private military contractors who do secret missions for Russia flew into Venezuela in the past few days to beef up security for President Nicolas Maduro in the face of U.S.-backed opposition protests, according to two people close to them.

A third source close to the Russian contractors also told Reuters there was a contingent of them in Venezuela, but could not say when they arrived or what their role was.

Russia, which has backed Maduro’s socialist government to the tune of billions of dollars, this week promised to stand by him after opposition leader Juan Guaido declared himself president with Washington’s endorsement.

It was the latest international crisis to split the global superpowers, with the United States and Europe backing Guaido, and Russia and China urging non-interference.

Yevgeny Shabayev, leader of a local chapter of a paramilitary group of Cossacks with ties to Russian military contractors, said he had heard the number of Russian contractors in Venezuela may be about 400.

But the other sources spoke of small groups.

Russia’s Defence Ministry and Venezuela’s Information Ministry did not respond to requests for comment about the contractors. But Kremlin spokesman Dmitry Peskov said: “We have no such information.”

The contractors are associated with the so-called Wagner group whose members, mostly ex-service personnel, fought clandestinely in support of Russian forces in Syria and Ukraine, according to Reuters interviews with dozens of contractors, their friends and relatives.

A person believed to work for the Wagner group did not respond to a message asking for information.

Citing contacts in a Russian state security structure, Shabayev said the contingent flew to Venezuela at the start of this week, a day or two before opposition protests started.

CUBA CONNECTION?

He said they set off in two chartered aircraft for Havana, Cuba, from where they transferred onto regular commercial flights to Venezuela. The Cuban government, a close ally of Venezuela’s ruling socialists for the last two decades, did not immediately respond to a request for comment.

The contractors’ task in Venezuela was to protect Maduro from any attempt by opposition sympathizers in his own security forces to detain him, Shabayev said.

“Our people are there directly for his protection,” he said.

Venezuelan authorities said they had put down an attempted revolt on Monday by rogue military officers about a kilometer from the presidential palace in Caracas.

Maduro, the 56-year-old successor to Hugo Chavez, only takes to the streets in carefully-controlled situations, since crowds have barracked him in the past.

Trump backs Maduro rival amid massive protests
One of the two anonymous Russian sources, who is close to the Wagner group and fought in foreign conflicts where it was active, said the contractors first arrived in advance of the May 2018 presidential election, but another group arrived “recently.”

Asked if the deployment was linked to protecting Maduro, the source said: “It’s directly connected.” The contractors flew to Venezuela not from Moscow but from third countries where they were conducting missions, he added.

The third source, who is close to the private military contractors, said there was a contingent in Venezuela but he could not provide further details.

“They did not arrive in a big crowd,” he said.

Publicly-available flight-tracking data has shown a number of Russian government aircraft landing in or near Venezuela over past weeks, though there was no evidence the flights were connected to military contractors.

A Russian Ilyushin-96 flew into Havana late on Wednesday after starting its journey in Moscow and flying via Senegal and Paraguay, the data showed.

The aircraft, a civilian jet, is owned by a division of the Russian presidential administration, according to a publicly-available procurement contract relating to the plane.

Between Dec. 10 and Dec. 14 last year, an Antonov-124 heavy cargo aircraft, and an Ilyushin-76 transport aircraft, carried out flights between Russia and Caracas, flight-tracking data showed. Another Ilyushin-76 was in Caracas from Dec. 12 to Dec. 21 last year. All three aircraft belong to the Russian air force, according to the tracking data.
https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-russia-exclusive/exclusive-kremlin-linked-contractors-help-guard-venezuelas-maduro-sources-idUSKCN1PJ22M
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Venäjän lainoitus on pienempää mutta niin on myös kyky lainoittaa. Miljarditappiot Putinille ei tietäisi hyvää ja nyt ennestään pohjalukemissa olevalle kannatukselle.

HS:

KIINA ja Venäjä tukevat Venezuelan kiihtyvässä valtataistelussa Nicolás Maduron hallitusta, Yhdysvallat puolestaan oppositiojohtaja Juan Guaidóa, joka julisti itsensä väliaikaiseksi presidentiksi parlamentin tuella keskiviikkona.


Kiina suojelee taloudellisia lonkeroitaan
KRIISI on asettanut hankalaan väliin Kiinan, joka on Venezuelan suurin lainoittaja. Kiina on pysynyt Maduron rinnalla, mutta se haluaa varjella kauppasuhteitaan siinäkin tapauksessa, että opposition ajama vallankumous toteutuu.

Kiina tyytyi torstaina vetoamaan Venezuelan sisäisen vuoropuhelun ja ulkovaltojen sekaantumattomuuden puolesta.


”Vaikka Peking moittii Washingtonia sekaantumisesta, Kiinalla on Venezuelassa edessään pulma, eikä se halua valita puolia”, Latinalaisen Amerikan tutkimukeskuksen johtaja Jiang Shixue Shanghain yliopistosta arvioi hongkongilaiselle sanomalehdelle South China Morning Postille.

KIINAA huolettaa, että jos Maduron hallinto kaatuu, tuleva hallinto ei välttämättä kunnioita Kiinan kanssa tehtyjä sopimuksia. Toisaalta Maduron johdossa Venezuela uhkaa ajautua täydelliseen maksukyvyttömyyteen.

Kiina on myöntänyt Venezuelalle noin 50 miljardin dollarin lainat vuosikymmenen aikana, ja Venezuela on maksanut niitä takaisin öljytoimituksina.

Vaikka Venezuelassa tapahtuisi vallankumous, öljyn vienti Kiinaan on sille niin tärkeää, että maat pysyvät tärkeinä kauppakumppaneina, ennustaa Latinalaisen Amerikan tutkimuskeskuksen varajohtaja Dong Jingsheng Pekingin yliopistosta South China Morning Postille.

KIINALAISET ovat lujittaneet Maduron valtaa kehittämällä hänen hallitukselleen valvontakoneistoa.

Uutistoimisto Reuters kertoi laajassa reportaasissaan marraskuussa, että kiinalainen telejätti ZTE auttoi kehittämään Venezuelan uuden henkilökorttijärjestelmän, joka arvostelijoiden mukaan mahdollistaa kansalaisten tarkkailun ja etujen keskittämisen hallituksen kannattajille.


Carnet de la Patria, Isänmaan kortti, on paljon muutakin kuin henkilötodistus.

Korttijärjestelmän työntekijöiden ja Reutersin näkemien tietokantaotteiden mukaan järjestelmä pitää kirjaa muun muassa ihmisten syntymäajoista, perhesuhteista, työpaikoista ja tuloista, kiinteistöomistuksista, terveyshistoriasta, saaduista valtiontuista, sosiaalisen median päivityksistä, jäsenyydestä poliittisissa puolueissa ja siitä, onko äänestänyt vaaleissa.

Kortti tarvitaan muun muassa eläkkeiden ja valtion tukemien lääkkeiden sekä polttoaineen lunastamiseen.


”Kaikkien pitää hankkia tällainen”, hän sanoi pitäen mallikappaletta kädessään.

Hallituksen mukaan kortin oli viime syksynä ottanut käyttöön 18 miljoonaa ihmistä eli yli puolet venezuelalaisista. Erityisesti valtion viroissa työskenteleviä on painostettu kortin hankintaan.

”Se on kiristystä”, Maduron edeltäjän Hugo Chávezin opetusministeri Héctor Navarro sanoi Reutersille.

”Kortin ottaneilla venezuelalaisilla on enemmän oikeuksia kuin kortittomilla.”

DIABEETIKKO Benito Urrea, 76, väitti Reutersille, että lääkäri oli evännyt häneltä insuliinireseptin ja kutsunut häntä oikeistolaiseksi kortin puutteen takia.

Kortti ei tiettävästi paljasta, miten ihminen on äänestänyt, mutta esimerkiksi viime toukokuun presidentinvaaleja oppositio boikotoi, joten äänestämättä jättämisen saattoi tulkita opposition kannattamiseksi. Epävarmuus siitä, mitkä kaikki tiedot päätyvät viranomaisille, voivat saada ihmisen äänestämään hallitusta seuraamusten pelossa.

Reuters sai nähtävilleen Venezuelan oikeusministeriön asiakirjan, joka listasi äänestämättä jättäneitä virkamiehiä.

PÄÄKAUPUNKI Caracasissa asunut Jaqueline Torres, joka pakeni Venezuelan talouden romahtamista poikansa kanssa Peruun, kertoi HS:lle viime syksynä kieltäytyneensä uudesta henkilökortista poliittisista syistä.

”En ole koskaan, koskaan tukenut Nicolás Maduron tai Hugo Chávezin hallitusta. En koskaan äänestänyt heitä, en koskaan saanut tukia heiltä enkä ottanut käyttöön heidän instrumenttejaan kuten Isänmaan korttia. Ilman sitä ei voi saada mitään heidän sosiaalitukiaan, mutta en halunnut tukea hallitusta ottamalla sitä.”

Lue myös: Vauva kuoli jäätyään ilman lääkkeitä, rakennusmies ryhtyi huumekauppiaaksi – kolme Venezuelasta paennutta kertoo HS:lle, miksi koti oli pakko jättää

VENEZUELAN viranomaiset eivät kommentoineet Reutersin tietoja. ZTE vahvisti myyneensä Venezuelaan palvelimia järjestelmää varten ja kehittävänsä siihen liittyvää mobiilimaksamista, mutta ei kertonut muita yksityiskohtia.

ZTE on julkinen osakeyhtiö, mutta sen suurin omistaja on valtionyhtiö ja tärkeimpiä asiakkaita Kiinan hallitus.

Kiinassa on avoimesti testikäytössä sosiaalinen pistelaskujärjestelmä, jossa ihmisiä palkitaan heidän hyvistä teoistaan ja rangaistaan huonoista. Sen on määrä kattaa koko maa jo ensi vuonna.

Lue myös: Valioanoppi Zhang Xifengin kansalaispisteet ovat keskimääräistä paremmat – hän asuu Rongchengissa, jossa Kiina testaa pistejärjestelmäänsä

Venäjän tuki on poliittisempaa
VENÄJÄ seisoo Maduron rinnalla jykevämmin kuin Kiina – ainakin puheiden tasolla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti Venezuelan kriisin kärjistymisestä ”ulkopuolista yllyttämistä” viitaten selvästi Yhdysvaltojen tukeen oppositiojohtaja Guaidólle. Venäjän ulkoministeriö varoitti Venezuelan oppositiota ajautumisesta ”nappuloiksi muiden shakkilaudalle”.

VENÄJÄKIN on myöntänyt Venezuelalle miljardilainoja, mutta se on pientä Kiinaan verrattuna.

Viime talvena Venäjä järjesteli uudelleen Venezuelan velkoja, jotta tämän kyvyttömyys maksaa vanhoja lainoja ei olisi ajanut maata täyteen vararikkoon.

Venäjän valtion öljy-yhtiöllä Rosneftilla ja Venezuelan valtion öljy-yhtiöllä PDVSA:lla on Tass-uutistoimiston mukaan viisi yhteistä kehityshanketta, joiden on määrä vastata yhdeksää prosenttia Venezuelan öljytuotannosta.

”Venäjän tuki Venezuelalle on ollut ennen kaikkea poliittista tukea ja kiusoittelua Yhdysvaltoja kohtaan”, Suomen entinen Venezuelan-suurlähettiläs Mikko Pyhälä arvioi HS:lle torstaina.

Lue myös: Suomen entinen Venezuelan-suurlähettiläs: Maduro ei kaadu vähällä, mutta elämän ankeus voi vielä kääntää rivisotilaat häntä tukevia miljonääriupseereja vastaan

VENÄJÄN yliäänipommittajat lensivät joulukuun alussa yli 10 000 kilometrin matkan paljon huomiota saanelle vierailulle Venezuelaan, mikä ärsytti Yhdysvaltoja.

”Sekin oli lipunliehutusta, jolla ei ole suurta geopoliittista merkitystä. Venäläiset ovat jo kauan tehneet Venezuelaan laivasto- ja sotilaslentokonevierailuja”, Pyhälä sanoi.

Sanomalehti The Wall Street Journalin mukaan Venezuelassa on huollettu venäläisiä helikoptereita vuodesta 2013. Viime kesänä Venezuelan sotilaat osallistuivat Venäjän sotaharjoituksiin, ja Kalašnikov-asetehtaan on ollut määrä avautua Venezuelaan tänä vuonna, lehti kertoo.

Venäjän viranomaisten mukaan Venezuelan poliittinen kriisi tekee ase- ja sotilasyhteistyön tulevaisuudesta epävarmempaa.

Yhdysvallat ostaa yhä Venezuelan öljyä
YHDYSVALLAT on kovistellut Maduron hallintoa kaikkein tiukimmin ja asettanut pakotteita sekä Venezuelan johtoon kytkeytyville yksityishenkilöille että hallinnon varoille.

Yhdysvallat ei kuitenkaan ole pannut voimaan öljykauppapakotteita, koska se voisi vahingoittaa Venezuelan tavallista kansaa entisestään. Yhdysvallat tuo yhä öljyä Venezuelasta, alkuvuodesta noin 500 000 barrelia päivässä.

”Venezuelan öljy on hyvin tärkeää Yhdysvaltojen dieselintuotannolle”, John Kilduff Again Capital -sijoitusyhtiöstä sanoi The Washington Postille.

Kuviota mutkistaa osaltaan, että yhdysvaltalainen öljynjalostaja Citgo on Venezuelan valtiollisen öljy-yhtiön PDVSA:n enemmistöomistama.

ASIANTUNTIJOIDEN mukaan Maduro ei pysty kiristämään Yhdysvaltoja uhkaamalla keskeyttää öljynvientiä.

Käyttörahaa Venezuelalle tuottavasta öljyviennistä 75 prosenttia kohdistuu Yhdysvaltoihin, kertoi Rapidan Energy -analytiikkayhtiön johtaja Scott Modell The Washington Postille. Se johtuu siitä, että lähes kaikki tuotot Venezuelan öljyviennistä Venäjälle ja Kiinaan kuluvat näiden myöntämien velkojen hoitamiseen.

”Se ei saa siitä rahaa käyttöönsä, ja rahasta sillä on huutava pula.”
 

PSS

Ylipäällikkö
Nyt muuten nuo Venäjän yliäänipommikoneet eivät lennä Venezuelaan voimannäytöksi. Ne ovat lentokiellossa sen Murmanskissa tapahtuneen putoamisen vuoksi.
 

fulcrum

Respected Leader
Venezuelaan ovat lentäneet Tu-160:t, Murmanskissa tuhoutui Tu-22M. Vai laitettiinko kaukoilmavoimille laajempi lentokielto?
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

krd

Ylipäällikkö
Piti puhetta eilen caracazissa. https://yle.fi/uutiset/3-10615492?origin=rss
"Samaan aikaan Guaidón kanssa puhetta pitää Nicolás Maduro. Maduro ei tosin puhu kannattajiensa keskellä, vaan puhe videoidaan ja näytetään televisiossa."
Käytännössä valta siis vaihtui. Nyt katsotaan millaiset laineet syntyy.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Armeija taistelee, jos Maduro niin käskee, koska Maduro haluaa haluaa suojella itsensä ja kaataa vastustajat.
Armeijan ei tarvitsisi taistella, jos kääntyvät Guaidon puolelle, saisivat silti pitää työpaikkansa.
Mielenkiintoista nähdä tulevina viikkoina kuka kehenkin on sitoutunut.
.
 
Ilmeisesti Wagnerin sotilaita on saapunut Venezuelaan

https://yle.fi/uutiset/3-10615567

Reutersin lähteet: Venäläisiä palkkasotureita on saapunut Venezuelaan suojelemaan presidentti Maduroa

Lähteiden mukaan taistelijat työskentelevät Venäjän hallintoa lähellä olevalle Wagner-yhtiölle.

Venezuelaan on saapunut muutaman viime päivän aikana venäläisiä palkkasotureita, kaksi uutistoimisto Reutersin lähdettä kertoo. Myös kolmas lähde vahvistaa, että Venezuelassa on venäläisiä taistelijoita.
Erään lähteen mukaan palkkasotureita olisi Venezuelassa jopa 400, mutta muut lähteet puhuvat pienemmistä määristä.

Lähteiden mukaan taistelijoiden on tarkoitus suojella Venezuelan presidenttiä Nicolás Maduroa, jonka eroa on vaadittu verenvuodatukseen johtaneissa mielenosoituksissa tällä viikolla.

Venäjä tukee Maduroa, kun taas Yhdysvallat ja monet latinalaisen Amerikan maat ovat tunnustaneet oppositiojohtaja Juan Guaidón presidentiksi.

Lähteiden mukaan palkkasoturit työskentelevät Venäjän hallintoa lähellä olevalle Wagner-yhtiölle. Sen taistelijat ovat sotineet Venäjän asevoimien tukena Syyriassa ja Ukrainassa sekä mediatietojen mukaan edistäneet Venäjän etuja myös Sudanissa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Wagner-yhtiötä kontrolloi tiettävästi muun muassa Kremlin ruokapalveluista vastaava suurliikemies Jevgeni Prigožin. Hän on itse kiistänyt yhteydet yhtiöön.

Reutersin lähteiden tietoja ei ole vahvistettu muista lähteistä. Venäjän presidentinhallinnon tiedottaja Dmitri Peskov sanoi Reutersille, ettei hänellä ole tietoa asiasta.
 

aj77

Respected Leader
Venäjä ei päästä valtaa vaihtumaan. Saa nähdä meneekö tuo Syyriaksi.
 
Top