Veteraanistatus rauhanturvaajille

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#41
Onpa siellä tainnut muutama Suomalainen kuollut rauhaa turvaamassa. Joten tuollainen heitto on rienausta kuolleita Suomalaisia YK-sotilaita kohtaan.
 

Sivari

Luutnantti
#42
Onpa siellä tainnut muutama Suomalainen kuollut rauhaa turvaamassa. Joten tuollainen heitto on rienausta kuolleita Suomalaisia YK-sotilaita kohtaan.
Ihmisiä on kuollut samalla tavalla niin NATO kuin YK operaatioissa, enkä tekisi suurempaa pesäeroa näiden välille. En minäkään puhu itsestäni NATO-sotilaana, vaikka olenkin vain ko. Puulaakin järjestämiin tapahtumiin osallistunut. Libanonin operaatio oli kyllä haastavampi silloin, kuin mitä se on nyt (tilanne tosin voi myös muuttua kun ranska tulee peliin mukaan). Ja jos nyt kuitenkin kategorioidaan RT tehtävissä olleita, niin pahoittelen jos äskeinen lainaus satutti syvästi tätä YK kastia. Muutenkin koko RT homman kyseenalaistaminen tai edes sillä vitsailu tuntuu käyvän ihmisiä tunteisiin niin internetin ihmeellisessä maailmassa, kuin todellisessa maailmassa. enkä ymmärrä, että miksi. kyllä siellä vitutti ja pelottikin välillä, mutta en minä vedä herneitä nenään jos joku sanoo NATO:n olevan imperialistien käsikassara maailmanvalloitukseen, jonka naruista vetävät amerikkalaiset.

Voihan se olla ihan tottakin :p
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#43
26 July at 10:39 ·
Tiesitkö, että entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ammatillisen avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi yhdessä Puolustusvoimien, Valtiokonttorin ja HUS:n kanssa. Riippumatta siitä, miten kauan kotiutumisesta on, kaikille rauhanturvaajille on järjestetty matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta. Riittää, kun soitat numeroon 09-47173511 (ma-to klo 9-15, pe klo 9-13) ja asiasi etenee. Et tarvitse lääkärin lähetettä etkä maksusitoumusta hoidon tarpeen arvioimista varten. Arviointi on sinulle ilmainen. Valtiokonttori korvaa kohtuulliset matkakustannukset. Henkilökohtaisia tietojasi EI luovuteta Puolustusvoimille. Psyykkisen tuen kustannukset korvataan lähtökohtaisesti yhden vuoden ajan. Palvelukseen syy-yhteydessä olevasta varsinaisesta sairaudesta korvauksia voidaan suorittaa pidempäänkin. Kun arviointi on tehty, hoito pyritään järjestämään mahdollisimman lähellä koti-paikkakuntaasi. Katso lisää osoitteista: https://www.mielenterveystalo.fi/ (hakusana ”rauhanturvaaja”) tai http://www.valtiokonttori.fi/.
 
Top