Vieläkö luotat Ruotsiin?

Luottaisitko Ruotsiin sopimuskumppanina kriisissä viimeaikaisten tapahtumien valossa?

  • Kyllä, viimeaikaisilla tapahtumilla ei merkitystä

  • Kyllä varauksella, viimeaikaiset tapahtumat vähentäneet luottamusta

  • En, viimeaikaisten tapahtumien vuoksi

  • En ole koskaan luottanutkaan


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Laitetaanpa tällainen puolivakava äänestys vireille. Eli mitataan sitä, ovatko Ruotsin toimet meneillään olevassa pakolais-, siirtolais-, turvapaikanhakija- taimikäsenytolikriisissä vaikuttaneet luottoosi Ruotsia kohtaan mahdollisena sopimuskumppanina sotilaallisessa kriisissä.

Eli kysymys siis kuuluu: Luottaisitko Ruotsiin sopimuskumppanina sotilaallisessa kriisissä viime aikaisten tapahtumien valossa?
 
Viimeksi muokattu:
Kun kerran osaat niin väsääpä vielä äänestys: Oletko koskaan luottanut Saksaan?
 
Miten tuon nyt määrittelee. En ole vähään aikaan olettanut että Ruotsi edes pystyisi muuhun kuin parhaassa tapauksessa suojaamaan oman alueensa ja estämään merisaarron. En myöskään oleta että Ruotsilla olisi enää hyvä huoltovarmuus koska maailman halaaja poliitikot, vihervassarit, anarkistit ja islamistit. Toisaalta en myöskään usko että Ruotsalaiset auttaisivat muita kuin islamisteja hyökkäyksessä Suomea vastaan koska moraalinen ylivoima.
Eli mielestäni voimme luottaa siihen että emme saa juuri apua ruotsalaisilta useista syistä.
 
No tarkennetaan sen verran, että tässä mitataan Ruotsin luotettavuutta sopimuskumppanina. Eli lojaalisuutta, ei kykyä.
 
Oletko koskaan luottanut Saksaan?

Minä luotan Saksaan enemmän kun Suomeen, mutta Ruotsiin en kyllä luota ollenkaan, en ainakaan kaikissa asioissa.

Rakenna nyt sitten näiden kanssa yhteistä puolustusta, kun ne ohjaavat puoli maailmaa itäiseen naapurimaahan, heti kun tulee pienikin tilaisuus :D
 
Ruotsissa n. 30 vuotta asuneena, kysymykseen, luotanko täysin Ruotsalaiseen ihmiseen? vastaus: en lähellekkään.
Olen aina varautunut, kun olen tekemisissä heidän kanssaan.
Ei Ruotsalaiselle ole sama asia, kuin Suomalaiselle, kun asia sovitaan "kättä päälle".
Suomalaiselle se on jonkinlainen kunnia-asia pitää lupaus. Ruotsalaiselle se on vain "Small talkia".
Ruotsalaisten puheet ja lupaukset ovat täyttä huttua, joihin pitää suhtautua sen mukaan.
 
olen ollut ruotsalais firmassa töissä noin 10v ja voin rehellisesti sanoa että EN luota. He puhuvat ja lupavat mutta kun "all hell break lose" sitten se on vähän kun "Ruotsalaiset missä olette?" .Pitäis myös lisätä että olen länsirannikosta jos se on merkitystä.
 
Tuotanoin, mistä ihmeestä kumpuaa oletus ja odotus että jonkun toisen maan tulisi asettaa toisen maan, esimerkiksi Suomen, hyvinvointi, turvallisuus ect. etusijalle? Eikö jokaisen maan velvollisuus ole pitää huoli ensisijaisesti oman maan yhteiskunnan ja kansalaisten eduista? (Asia, josta suomalaisia maailmaa halailevia kellokkaita joutuu jatkuvasti muistuttamaan.)

Jos nyt sapettaa että maahan tunkee väkeä Ruotsin kautta niin mikä onkaan se Suomen ja Ruotsin välinen sopimus jota Ruotsi nyt rikkoo? Tai miten Ruotsin rikos olisi suurempi kuin niiden eteläisempien Euroopan maiden joiden läpi tuo porukka on tänne lampsinut?

Ja jos ryhdytään juttelemaan turvallisuuspoliittisiin sopimuksiin ja niiden pitävyyteen niin opiskelkaapa semmoisen sopparin kuin Ryti-Ribbentropp -sopimuksen historiaa. Ihan aiheellista vaikkapa saksalaisille olisi kysyä että voiko Suomeen luottaa? Varsinkin kun tuoreessa muistissa on venkoilut Venäjän vastaisissa pakotteissa, EU:n yhteisten turvatakuiden vesittäminen ect.
 
Viimeksi muokattu:
Minä luotan Saksaan enemmän kun Suomeen, mutta Ruotsiin en kyllä luota ollenkaan, en ainakaan kaikissa asioissa.

Rakenna nyt sitten näiden kanssa yhteistä puolustusta, kun ne ohjaavat puoli maailmaa itäiseen naapurimaahan, heti kun tulee pienikin tilaisuus :D

Merkelin jälkeen tulee valtaan toinen lapatossu ja vastakin Saksa nöyrtyy Putinin edessä. Siihen voi aina luottaa.
 
Onhan Ruotsi aikasemminkin vedättänyt Suomea joten miten voidaan odottaa että jokin olisi muuttunut...?
Voisitko kertoa muutaman esimerkin siitä, miten "Ruotsi on aikaisemminkin vedättänyt Suomea"?
 
Otsikko on johdatteleva ja harhaanjohtava. Mahdotonta vastata.
Kysymyksiä sarjassa "oletko lakannut hakkaamasta vaimoasi?"

Kun muotoilee kysymyksen siten että kysymys sisältää itsessään halutun vastauksen niin saa haluamiaan vastauksia. Kysyjä saa kerätttyä ympärilleen samanmielisten hymistelykerhon ja vahvistusta ennakkoluuloilleen mutta muuten asia ei jalostu millään lailla eikä porukan ymmärrys lisäänny minkään vertaa. Valmiit poterot vaan syvenee vaaksan verran ja nehän oli jo valmiiksi niin syvät ettei ylöspääsystä ole toivoakaan joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää ampua kaikkea mikä liikkuu ja kaikkea mikä pysyy paikoillaan.
 
Voisitko kertoa muutaman esimerkin siitä, miten "Ruotsi on aikaisemminkin vedättänyt Suomea"?

EU:hun liittyminen nyt ensinnäin...ja sitten jos oikeen vanhoja kaivellaan niin talvisota, jatkosota...tässä nyt muutama vaikka Ruotsi hienosti otti Suomen evakkolapsia niin ei kuitenkaan tullut Suomea sotilallisesti auttamaan vaikka yksityisiä ihmisiä Ruotsista lähtikin suomeen taistelemaa.... mutta ei kuitenkaan Ruotsin valtion toimesta

Ruotsi on aina hoitanut oman leiviskänsä eikä niinkään ajattale päätöksiä tehdessään muiden maiden mietteitä tai aikomuksia...
 
Viimeksi muokattu:
Se että Suomi ei osaa pitää puoliaan ei ole Ruotsin vika

aivan ja juuri näin....Mutta mitähän meidän "viisaat" poliittiset johtajamme ovat aiheesta lausuneet... ja mihin kokoajan (tähänasti) on vedottu "solidaarisuuteen"...?

Eli totuus on aivan toinen..jokainen ajatelkoon vaan oman valtionsa etua mitä ei Suomessa voida tehdä koska "solidaarisuus ja kansainvälisyys" ja ne säännöt joita kukaan muu maa ei EU.ssa noudata...paitsi suomi... jälleen kerran :confused:
 
Ruotsi on aina hoitanut oman leiviskänsä eikä niinkään ajattale päätöksiä tehdessään muiden maiden mietteitä tai aikomuksia...

Suomi on ainoita maita jotka eivät enää osaa hoitaa omaa leiviskäänsä kuten muut. Se ei ole hyväntahtoisuutta vaan tyhmyyttä.

Ennen asia osattiin, esimerkkinä vaikkapa @Minuteman in mainitsema Ryti-Ribbentrop paperi. Nykyisin Suomi olisi roikkunut Aatun rinnalla neuvostomiehitykseen saakka, ei tinkimättömästä asenteesta johtuen vaan sormi suussa hämillään.
 
Back
Top