#vihapuhe

Tämäkin on ihan vapaasti kuunneltavissa ja luettavissa interwebissä, ihan Suomea myöten. Mitä vihapuhepoliisi aikoo tehdä?

Kaikkia uskontoja pitäisi saada kritisoida näin. Eihän uskonto ole mikään ihonväri taikka vamma, vaan valinta...ainakin sellainen sen pitäisi olla.

Mutta kaikista hulluinta on lainsäädäntö joka suojelee vain yhtä erityistapausta. Se todellakin syö uskoa omaan yhteiskuntaan tehokkaammin kuin kaikki Kremlin propaganda yhteensä (jälkimmäinen oikeastaan lähinnä vahvistaa sitä). Ehkäpä kyse on "vain" sakkotuomioista mutta kyse on periaatteesta. Ja sitäpaitsi jos mielipiteensä ilmaisusta rajumpia termejä käyttäen joutuu maksamaan vaikkapa 1000 euroa niin aika kalliiksi tulee koittaa harjoittaa sananvapautta.
 
Ranskan kansallislaulu.

Suora käännös suomeksi

Marseljeesi
Edetkäämme, isänmaan lapset,
kunnian päivä on tullut!
Meitä vastaan hirmuvallan
verinen lippu on nostettu
verinen lippu on nostettu.
Kuuletteko konnuillamme
noitten villien sotilaiden huudon
jotka tulevat teidän syliinne asti
leikkaamaan poikienne ja kumppaneidenne kurkut

(Kertosäe)
Aseisiin kansalaiset!
Muodostakaa pataljoonanne!
Marssikaamme, marssikaamme!
kunnes epäpuhdas veri kastelee peltomme.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Marseljeesi

Ranskassa on ilmeisesti ollut viime vuosien aikana joskus yhteiskunnallista keskustelua noista Marseljeesin sanoista, mutta auta armiasta sitä, kuka uskaltaa esittää sanojen muuttamista ns. poliittisesti korrektimpaan suuntaan. Siitä seuraa välitön symbolinen lynkkaustuomio.
 
Facebook protestoi Saksan vihapuhelakia: "kannustaa laillisen sisällön poistamiseen"

Facebook on kommentoinut Saksassa ehdotettua lakia, jonka perusteella sosiaalisen median vihapuhetta ja valeuutisia alettaisiin torjua peräti 50 miljoonan euron sakon uhalla.

Facebookin mukaan esitetyn kaltainen laki olisi omiaan kannustamaan yhtiöitä poistamaan myös täysin laillista sisältöä kymmenien miljoonien eurojen sakkojen pelossa.

Facebook pitää esitettyä lakia huonona ratkaisuna vihapuheen ja valeuutisten torjumiseen.

”Lakiesityksen suhteettoman suuret sakot kannustavat poistamaan sisältöä, joka ei ole selvästi laitonta. Laki siirtäisi monimutkaiset viranomaispäätökset yksityisten yritysten vastuulle”, Facebook toteaa lausunnossaan Business Insiderin mukaan.

Facebookin mukaan Saksan lakiesitys ei ole myöskään Saksan perustuslain ja EU:n lainsäädännön mukainen.

Vuonna 2015 Saksa määräsi Facebookin, Twitterin ja Youtuben allekirjoittamaan 24 tunnin säännön, jonka mukaan yhtiöt lupautuivat poistamaan vihapuheen vuorokaudessa. Uusi laki muuttaisi tämän säännön lakiin perustuvaksi velvollisuudeksi. Lisäksi yhtiöitä velvoitettaisiin helpottamaan käyttäjien tekemiä valeuutisten ja vihapuheen ilmiantoja ja raportoimaan saamistaan sisältövalituksista säännöllisesti.

Lakiesitys on vielä lopullisesti hyväksymättä.
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/f...ustaa-laillisen-sisallon-poistamiseen-6653264
 
Ranskassa on ilmeisesti ollut viime vuosien aikana joskus yhteiskunnallista keskustelua noista Marseljeesin sanoista, mutta auta armiasta sitä, kuka uskaltaa esittää sanojen muuttamista ns. poliittisesti korrektimpaan suuntaan. Siitä seuraa välitön symbolinen lynkkaustuomio.

Nettiväitteiden mukaan Ranskan kouluissa jo hypätään suoraan Rooman historiasta Kaarle Suureen, jotta vältetään ikävät aiheet, kuten Tourin taistelu sekä Kaarle Martel. Kunhan saadaan oma historia häivytettyä pois, niin ei kukaan sanoistakaan enää välitä.
 
Onpas harmi ettei se Marjaana mennyt sinne Tansanian luonnonkauniisiin ja svengaavan vapaamielisiin maisemiin tämän ummehtuneen rasistipölhölän sijasta.

Hirvittävää väkivaltaa taikauskon vuoksi - neljä tansanialaista albiinolasta sai proteesit USA:ssa, sillä heitä oli kotimaassaan silvottu

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705312200174274_ul.shtml

Kommenteissa on yksi josta en voi olla enempää samaa mieltä. Tansanian albiinot ovat yksi esimerkki ihmisryhmistä joiden ehdottomasti pitäisi saada turvapaikka. Jokainen tajuaisi että heitä vainotaan syistä joille he eivät mahda yhtään mitään. Ja he olisivat varmastikin kiitollisia eivätkä urputtaisi joka v***n asiasta, tyyliin että pullamössö tarjoiltiin vääränmallisella kultalusikalla ja sen syöttänyt hoitsu ei ollut tarpeeksi kaunis.
 
Kainuun prikaatin infossa kiellettiin ottamasta lennokkikoulutukseen kaksoiskansalaisia - KRP: ei syytä epäillä rikosta

Poliisi selvitti asian valtionsyyttäjän määräyksestä. Esiselvityksessä tutkittiin, onko Kainuun prikaatin lennokkikoulutusvalinnoissa syytä epäillä palvelus- tai syrjintärikosta.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705312200174945_u0.shtml


Hyvä, että asia loppuun käsitelty. En oikein tiennyt mihin ketjuun tämä kuuluisi, mutta laitoin nyt tänne.
 
Kolme miestä saa syytteen toimittajan solvaamisesta ja uhkailusta – toimittaja sai törkyviestejä maahanmuuttoa koskeneesta kirjoituksesta
Tutkinta tehtiin loppuun valtakunnansyyttäjän määräyksestä.

Uuden Suomen toimittajaan kohdistetuista uhkauksista ja solvauksista on nostettu syytteet. Kihlakunnansyyttäjä jätti keskiviikkona Helsingin käräjäoikeuteen haastehakemuksen, jossa kolmelle miehelle vaaditaan rangaistuksia marraskuun 2015 tapahtumista.

Syytteet koskevat laitonta uhkausta ja kahta kunnianloukkausta. Yksi miehistä oli soittanut toimittajalle, toinen lähettänyt tekstiviestin ja kolmas kirjoitellut toimittajasta internetiin.

Toimittaja Linda Pelkonen sai uhkaavia törkyviestejä tehtyään maahanmuuttajiin liittyvän jutun.

Törkyviestejä koskeva tutkinta tehtiin valmiiksi valtakunnansyyttäjän määräyksestä.

Aiemmin toinen kihlakunnansyyttäjä oli päättänyt lopettaa jutun esitutkinnan, sillä hänen mielestään mahdolliset rikokset olivat niin vähäisiä, että hän jättäisi joka tapauksessa syytteen nostamatta.

Toimittaja kanteli päätöksestä valtakunnansyyttäjänvirastoon. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen määräsi, että esitutkinta on suoritettava loppuun.

Pelkosen tukena oli Journalistiliitto. Kantelussaan liitto totesi, että toimittajiin kohdistuvat uhkaukset vaarantavat sananvapauden toteutumisen. Ne voivat johtaa siihen, etteivät toimittajat uskalla uutisoida sellaisista asioista, joista voi seurata uhkauksia.

Journalisti-lehden selvityksen mukaan joka kuudes journalisti on parin viime vuoden aikana joutunut uhkailun kohteeksi työnsä takia. Selvästi eniten uhkailuja on tullut maahanmuuttoon liittyvien aiheiden käsittelystä.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen huomauttikin päätöksessään, ettei toimittajiin kohdistuneiden parjauskampanjoiden tutkintaa voida rajoittaa vähäisyysperusteella. Tekojen vähäisyyttä arvioitaessa pitää ottaa huomioon niiden yhteiskunnallinen konteksti.

Mitä selvemmin vihamielisin, halventavin ja loukkaavin sanakääntein ilmaistu arvostelu irtaantuu toimittajan työsuorituksen arvioinnista, sitä todennäköisemmin kyse on rangaistavasta teosta, Nissinen totesi.

Asian käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkanee kesälomien jälkeen.
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005234411.html?ref=rss
 
Jos toimittaja on idiootti niin sitäkö ei sitten saa ääneen sanoa.

Oli syksyllä 2015 sellainen joukkotyperyys että jos jotkut saivat
palautetta niin todennäköisesti sen ansaitsivatkin:
Journalisti-lehden selvityksen mukaan joka kuudes journalisti on parin viime vuoden aikana joutunut uhkailun kohteeksi työnsä takia.

Löytyyköhän sitä juttua mistään jonka tuo toimittelija oli kirjoittanut?

Toimittaja Linda Pelkonen sai uhkaavia törkyviestejä tehtyään maahanmuuttajiin liittyvän jutun.
 
Viimeksi muokattu:
Jos toimittaja on idiootti niin sitäkö ei sitten saa ääneen sanoa.

Toimittajille soittelu ja uhkailu kuulostaa desantti Bäckmanin masinoimalta kampanjalta. Jos on asiallista kritiikkiä, se pitää esittää eri tavalla. Ja jos ei ole asiallista kritiikkiä, on parempi pitää pää kiinni, koska muuten antaa vain tyhmän kuvan itsestään ja muista saman mielipiteen omaavista.
 
18622409_1027133650762354_6409685488747029113_n.jpg
 
Jos toimittaja on idiootti niin sitäkö ei sitten saa ääneen sanoa.

Oli syksyllä 2015 sellainen joukkotyperyys että jos jotkut saivat
palautetta niin todennäköisesti sen ansaitsivatkin:


Löytyyköhän sitä juttua mistään jonka tuo toimittelija oli kirjoittanut?

Tuosta
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/143187-poliisi-kempeleen-epaillyt-raiskaajat-15-17-vuotiaita


http://lindapelkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207609-tama-kysymykseni-aiheutti-vihaa-ja-huorittelua
 
Jos toimittaja on idiootti niin sitäkö ei sitten saa ääneen sanoa.

Asiallistako kritiikkiä toimittajalle?

Samalla soittaja uhkasi, että minut raiskataan.
Kaikkiaan sain keskiviikon ja torstain aikana vihaisia, solvaavia ja osin uhkailevilta tuntuvia tekstiviestejä 18 puhelinnumerosta. Lisäksi sain läjän raivoa tihkuvaa viestejä sähköpostin, Twitterin ja Facebookin kautta.
On käsittämätöntä, miksi osa ihmisistä kokee, että on oikeus hyökätä, huoritella ja uhkailla yksittäistä ihmistä vain sen takia, että herää epäily siitä, että hän saattaa olla eri mieltä.

Tässä tapauksessa idiootit ovat ne jotka ovat uhkailleet.
Asiallinen kritiikki olisi mennyt paremmin perille eikä olisi aiheuttanut mitään toimia. Mutta jos on aivot kuin neandertalaisella eikä osaa ilmaista itseänsä inhimillisesi..... :(
 
Lainaus Lindan tekstistä:
On pelottavaa, miten jotkut ihmiset haluavat rajoittaa lehdistön oikeutta kysyä asioita ja kertoa ihmisille tietoa.
Kyse oli siis siitä, että toimittaja kysyi poliisilta että miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita?

Kuinka minulle tulee mieleen Totuusministeriön logiikka ja kaksoispuhe o_O
Edit Vai miten se meni, newspeak, doublethink :eek:
 
Viimeksi muokattu:
Jotenkin irvokasta, että 14-vuotias joukkoraiskataan ja toimittaja päättää tehdä jutun siitä, että miksi ulkomaalaistausta piti mainita. Huolensa kullakin.
 
Minun mielestäni voidaan sanoa (vihapuheen hengessä) että dorka toimittaja, dorkemmat uhkailijat.

Ovatkohan nuo uhkaajat kuulleet ikinä ilmaisua "vastapuolen paras pelaaja"?
 
Asiallistako kritiikkiä toimittajalle?

En osaa arvata millaista palautetta toimittajalle on annettu. Jos on uhkailtu niin on uhkailtu ja siitä keppiä.
Mutta silleen yleisesti kommenttina: voi se toimittajan asiattomaksikin kokema kritiikki olla laillista.

Jotenkin irvokasta, että 14-vuotias joukkoraiskataan ja toimittaja päättää tehdä jutun siitä, että miksi ulkomaalaistausta piti mainita. Huolensa kullakin.

Sen hetkisessä tilanteessa oli varmasti perusteltua kyseenalaistaa toimittajan motiivit.

Minun mielestäni voidaan sanoa (vihapuheen hengessä) että dorka toimittaja, dorkemmat uhkailijat. Ovatkohan nuo uhkaajat kuulleet ikinä ilmaisua "vastapuolen paras pelaaja"?

Monestikin on tullut mieleen trollasivatko jotkut toimittelijat ja juopot kirjailijat tahallaan pitkin syksyä 2015 ja pitkälle vuoteen 2016 jotta saisivat toisem laidan isämmaan -puolustajilta nenäänsä jotta voivat sitten sanoa että "natsit ja äärioikeisto".

On sekin saatu havaita että ei se ollut äärioikeisto joka piti mielenosoitustaan sisäministeriön ovella ja lentoasemalla vaan juuri noiden juoppojen kirjailijoiden hyvät kaverit. Ei siellä pääkaupungin torillakaan olisi oikeaa laitaa yhdessä kojussa jos ei olisi ensin pystytetty toisen laidan trollien torikokousta (jolle viranomaiset eivät näytä voivan mitään)

Suurella mielenkiinnolla seuraan mitä on kesälle 2017. Aiempina vuosina oli "unelmaa" ja "peli poikki".

Mitähän se tasan sama taustaporukka on nyt keksimässä?
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top