Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Vihreät supistaisi puolustusvoimien reservin

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Hejsan, 31.08.2010.

 1. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Vihreät supistaisi puolustusvoimien reservin 75 000-150 000 sotilaaseen nykyisestä noin 350 000:sta.

  Vihreiden kansanedustajan Pekka Haaviston mielestä yleisesti hyväksytyt uhkakuvat eivät näytä edellyttävän nykyisen suuruista reserviä ja yleistä asevelvollisuutta.

  Vihreät jättäisivät maanpuolustusvelvollisuuden kuitenkin perustuslakiin. Sotilaallisen kriisin uhatessa valtio voisi velvoittaa tarpeellisen määrän kansalaisia suorittamaan asevelvollisuuden..

  Pekka Haavisto......tilanne voi muutua mopeasti...eikö sun aivot osaa mietiä långsiktigt?

  Pekka = [​IMG][​IMG]
   
 2. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,543
  Pisteet:
  1,286
  Haavisto on sivarina pätevä arvioimaan asevoimien tarpeen :dodgy:

  http://www.rauhanturvaajalehti.fi/1-10/sivari-joka-sai-sotilasansiomitalin-5

  Ei haavisto ensimmäistä kertaa tällaisia esitä:
  http://www.vihrealanka.fi/node/4666

  TTaitaa kaveri olla eduskunnan puolustusvaliokunnassa aika yksin tällaisissa ajatuksissa.

  Tai miten oikeastaan on, kun Jakke Laakso kannattaa asevelvollisuutta
  http://www.radiopori.fi/uutiset/satakunta/palkka-armeija-viela-kaukainen-kangastus-22-07-2010
   
 3. Mainos 4. Isäm Maam Puolustaja

  Isäm Maam Puolustaja Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  259
  Tykkäykset:
  27
  Pisteet:
  16
  Kyllä tuo Pekka Haaviston esittämä asia valitettavasti on siinä mielessä totta, että ei tätä nykyä enää maavoimienkaan taisteluun kykenevien joukkojen miesvahvuus taida olla kuin se 60000 miestä, jos sitäkään. Tähän päälle sitten tulee meri ja ilmavoimen tarvitsema miesmäärä joitain kymmeniä tuhansia miehiä. Itse kannatan vahvaa puolustusta, johon kuuluisi miesvahvuudeltaan suuri armeija, mutta minkäs teet kun katselee tätä kaluston vanhenemista ja sen hävittämistä. Uuttakaan aseistusta on tulossa kovin vähän.


  Jaakko Laakso kannattaa yleistä asevelvollisuutta ainoastaan sen takia, koska ammattiarmeijan myötä natoon liittyminen olisi hyvin todennäköistä. Laakson pyrkimyksenä on pitää Suomi naton ulkopuolella hinnalla millä hyvänsä, maahan ei saisi päästää muiden maiden sotilaita, varsinkaan yhdysvaltojen ja suomalaisten sotilaiden tulisi pysyä Suomen rajojen sisäpuolella. Laakson ajatteluun kuuluu, että suomen puolustuksen tulisi olla heikko ja Suomen tulisi olla Venäjän ns. satelliittivaltio, eli Suomessa tulisi toimia sen mukaan mitä Venäjällä milloinkin halutaan. Yhdysvallat ja nato on se mitä laakso vihaa eniten ja hänen poliittinen uransa on hyvin pitkälti rakentunut ainoastaan näiden kahden asian vastustamiseen.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,949
  Tykkäykset:
  24,036
  Pisteet:
  1,286
  Miten tämän päivän laitavasemmisto ammentaa voimansa ja toivonsa Venäjästä, joka on irtisanoutunut vasemmistolaisuudesta jo aikaa sitten? Voiko joku tosiaan keksiä jonkun vasemmistolaisuuden pointin Venäjä-yhteiskunnasta tänä päivänä, siis oikeasti? Ymmärrän, että työläisten ja talonpoikien maailmanvallankumouksen tuloa odottaessa sitä henkistä ja aatteellista pohjaa vielä jotenkin saattoi kauhoa, mutta miten fitassa nyt?


  Mutta asiaan: 150 tuhannen miehen reservi? Kauhistus. Kuinka viherbiibero ajaa tuollaista asiaa? Mitä? Eiköspähän tuo 150 tuhannen karjun reservi olekin vain pv:n tavoitetila jollain aikajanalla? Haavisto taitaa ollakin pv:n agendalla....
   
 6. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Siinä yhdistynee toive sosialismin uudesta noususta Venäjällä, viha Yhdysvaltoja kohtaan ja itse luotu erikoinen todellisuus. SAFKA:n jäsenet ilmentävät tätä varsin mainiosti.

  Piiperöiden esittämiä ajatuksia ei tule koskaan nähdä itse tavoitteena. Ne ovat vain välitavoitteita, matkalla täydelliseen maailmaan. Kaikki keinot pyritään käyttämään hyväksi tällä tiellä. Aserajoitukset kouluammuskeluiden myötä ovat tästä yksi esimerkki. Luodaan rajoituksia, joilla joukkomurhan toistumista ei kyetä estämään. Ei se ole edes todellinen tavoite. Tavoitteena on se vihreiden maalailema ihanneyhteiskunta. Sähkö tulee pistorasiasta, ruoka kaupasta, kansalaispalkka valtiolta, leijonat ja gasellit laiduntavat rauhassa savannilla. :rolleyes: Siihen maailmaan ei tavallisten kansalaisten aseet tai valtioiden asevoimat sovi. Saattaisivat vielä taistella paratiisin luomista vastaan. :(
   
 7. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,113
  Pisteet:
  636
  Nimimerkki Sami Hesarin keskustelupalstalla:
  ----------------Quote-----------------------------------------
  70-luvulla televisioväittelyssä nuorineiti rauhanpuolustaja
  löi jauhot suuhun maanpuolustuskeskustelussa toteamalla,
  että kyllä Neuvostoliitto tulee puolustamaan Suomea tarvittaessa...
  ------------Unquote-------------------------------------------

  Niin että pulinat pois !
  :cool:

  Aivan turhan suurta nuppilukua Haavisto ehdottaa.....
   
  STI_Tactical9mm tykkäsi tästä.
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,565
  Pisteet:
  1,286
  Väittäisin, että tämä on vihreiltä vain vaalitempaus (duh!) koska muuten tämä koko homma vain kuvastaa ääretöntä typeryyttä ja tietämättömyyttä. 150 000 miehen reservin saa aikaan varmaan iltapäivän urakkana pääesikunnassa, kun otetaan selvää, että kuinka vanhaa reserviläistä pitää kutsua palvelukseen, jotta saadaan 150 000 täyteen.
   
 9. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Muistetaan nyt että Haaviston ei tarvitse esittää mitään; hänhän on jo vihreä. Revitään nyt taustaksi tähän kyseisen puolueen viralliset linjaukset aiheesta. Nehän on näemmä hyväksytty jo kesäkuussa...

   
 10. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Nyt on kirjoitettu enenmän

  Vihreät julkisti tiistaina asevelvollisuuslinjauksensa eduskuntavaalikeskustelun pohjaksi.

  Vihreä armeija tulisi toimeen nykyistä reilusti pienemmällä, 75 000-150 000 sotilaan reservillä, jolloin säästöjä syntyisi muun muassa varuskuntien vähenemisestä.

  Vihreiden mallissa yleinen asevelvollisuus vähitellen lakkaisi, ja asepalvelukseen hakeuduttaisiin vapaaehtoisina. Jos vapaaehtoisia ei tulisi riittävästi, turvauduttaisiin vaikkapa arvannostoon samaan tapaan kuin Suomen suuriruhtinaskunnassa 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa.

  Vihreät tavoittelee myös sukupuolineutraalia varusmiespalvelusta. Vihreiden turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Sumuvuori korosti asevelvollisuuslinjausten julkistamistilaisuudessa, että tavoitteena ei ole kuitenkaan mikään naiskiintiö.

  - Molempia sukupuolia pitää kohdella asepalvelukseen hakeutuvina henkilöinä, eikä naisina tai miehinä, Sumuvuori sanoi.

  Presidentin rooli ja
  perustuslaki ennallaan

  Helsingin Ostrobotnia-ravintolan Jääkärihuoneessa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa vihreät piti kiinni parista perinteisestä asiasta.

  Kansanedustaja Pekka Haavisto muistutti vihreiden jo viimeksi istuneen perustuslakikomitean työssä halunneen pitää kiinni tasavallan presidentin roolista puolustusvoimien ylipäällikkönä.

  - Pekka ylipäälliköksi, kannusti Sumuvuori sivusta sotilasansiomitalin saanutta siviilipalvelusmiestä.

  Vihreät ei halua myöskään rukata uudeksi perustuslain pykälää maanpuolustusvelvollisuudesta. Haaviston mielestä sotilaallisen kriisin uhatessa valtio voisi velvoittaa tarpeellisen määrän kansalaisiaan suorittamaan asevelvollisuuden.

  Vihreiden asevelvollisuuslinjaukset perustuvat näkemykseen, että Suomeen ei kohdistu minkäänlaista sotilaallista uhkaa ilman, että se olisi osa laajempaa kansainvälistä konfliktia. Massiivisen maahyökkäyksen uhkaan varautumisen sijasta olisi varauduttava torjumaan nykyajan uhkia.

  - Sodanajan asevoimaksi riittää joukko, jolla voidaan vastata niin sanottuun strategiseen iskuun ja ehkäistä siviileihin kohdistuva sotilaallinen terrori, Sumuvuori määritteli.

  STT-Olli Kemppainen
   
 11. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Oikeastaan olen tästä puunhalaajien alkukesällä hyväksytystä ja nyt julkistetusta ehdotuksesta iloinen.

  Eiväthän nuo ehdotetut asiat toteutuessaan maanpuolustuksen etua palvelisi, mutta onpahan joku hallituspuolue edes tehnyt ehdotuksen järjestelmän uudistamiseksi sen ainaisen ajastaan jäljessä olevan liturgian toistamisen sijaan.

  Se että jopa vihreiltä löytyy edes jotain kiinnostusta maanpuolustusta kohtaan on myös periaatteessa ihan positiivinen juttu.
   
 12. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Jos minä olen auton alla niin minua ei kiinnosta tippakaan että joku kyläkunnan juoppo tulee tutkiskelemaan että kuinka se autoa ylhäällä pitävä tunkki oikein toimii.

  Tällä tavalla aika lailla ohi maalin ampuvalla vertauksella varustettuna. Nimittäin yhtälailla kai minäkin olen kyläkunnan juoppo näissä asioissa kuin joku viherpiiperokin. "Parempi juoppo auton alla nalkissa kuin vapaalla jalalla", kuten kotikunnan nimismies tuppasi muistuttamaan.
   
 13. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Et sinä Second mielestäni ole mikään tunkkia töllistelevä juoppo. Sinä olet demokraattisen maan kansalainen, jolta odotetaan perusteltuja kansalaismielipiteitä myös asioista joiden asiantuntija et itse ole.

  Minäpä kerron miksi pidän tätä puunhalaajien ehdotusta positiivisena asiana. Katsokaas silloin kun minä nuorempana poikana opiskelin humanistisia aloja moni opiskelukaveri oli aatteeltaan punavihreä. Yleensä he sitten muutaman lasillisen jälkeen ehdottivat kaikkea totaalisen epärealistista kuten armeijan lakkauttamista ja muuta vastaavaa. Niihin ideoihin verrattuna tuo vihreiden uusin ehdotus on suorastaan rakentava.

  Mielestäni olisi kaikkien etu jos kansalaisyhteiskunnassa keskusteltaisiin näistä maanpuolustusasioista ja eri poliittiset puolueet ehdottaisivat omia tapojaan kehittää järjestelmää.
   
 14. Mainos 15. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Olet kyllä oikeassa. Tuskin tämän maan poliittinen elämä enää lisää määkiviä lammaslaumoja kaipaa.

  Toki itse en millään tavalla tue vihreiden linjauksia. Vaikkakin asia perustuu ihan oikeisiin faktoihin uhkakuvien muutoksista ja jopa kokonaisen sodan kuvan muutoksista. Muutokset on liian radikaaleja. No, urautunut sotanorsu on urautunut sotanorsu. Se painaa menemään samaa mutaista uraa vaikka vieressä olisi kova ja kuiva maa.

  Eihän nämä linjaukset mielestäni ole edes uusia. Eikös vihreät sun muut olleet äänessä näistä jo vuosikausia? Eli sikäli en tervehdi tätä mitenkään uutena tuulahduksena, toki perustelut vaikuttavat ihan konkreettisille analyysiin pohjaaville ja ne esitetään yhtenä pakettina. SE on jotakin SELLAISTA jota kaikki muutkin saisivat harrastaa. Yleensä näissä asioissa toistellaan niitä vanhoja iskulauseita uskottavasta puolllustuksesta ilman mitään sen kummempaa analyysiä.

  Ja se on taas ainakin minulle on uutta ja siitä vihreille hatun nosto. Juopolta juopolle.

  hölökyn kölökyn.
   
 16. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Olen samoilla linjoilla. Oikeastaan ilahduin myös siitä, että yksi puolue on julkaissut tekstin ja kansanedustajakin on todennut, että yhteen uhkakuvaan ei ehkäpä näyttäisi (julkisten tietojen perusteella?) olevan riittävää reagointikykyä. Tarkoitan siis reserviläisarmeijaa ja strateginen isku-uhkakuvaa:
  Tuollaisen julkisen keskustelunavauksen jälkeen on meidänkin helpompi spekuloida näistäkin kysymyksistä. (Vaikkakin luonnollisesti net ken tietää eivät siitä hiisku).

  Joten mutu-tuntumalla sanoisin, että puheet harmaasta vaiheesta tai sen pituudesta kokevat jonkinlaisen inflaation. Jos maailmantilanne menee hulluksi, niin opponentti ei tarvitse omaa harmaata vaihettaan siksi, että se keräisi massa-armeijan kokoon varikoiden nurkille tai lähtöasemaan. Opponentillahan on strategisen iskun ilmarynnäkkövoimat valmiiksi rivissä ja koneet tankattu. Harmaa vaihe on (jos on) vain sen aikaa kun maailmantilanne on muista syistä kriisiytynyt.
   
 17. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Vallitsevissa oloissa sotilaallisesti suorituskykyisimmän naapurimaan kaappaushyökkäys on silkkaa mustaa utopiaa.

  Jos johonkin lähestulkoon saavutettavissa olevaan halutaan panostaa, niin erään henkilövaihdoksen jälkeen UTVAn ja valmiusrakenteiden liipasinherkkyyttä turvallisuustilanteen muutoksien tultua havainnoiduksi voisi parantaa. Väitän että poliittinen kynnys ja oletusasento on nyt kovin haastava harmaan vaiheen temppusarjojen käynnistämisen suhteen.
   
 18. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Etevästi sanottu. Ja samaa mieltä, "temppusarjojen käynnistäminen" (valmiuslakien asteittainen käyttöönotto) olisi kuitenkin maailmanluokan uutinen, jota 2000-luvun eurooppalainen päättäjä ei kovin helpolla halunne tehdä. Tilanteen pitää olla todella umpikujan näköinen. Se ei jotenkin mielessäni sovellu kaappaushyökkäysuhkaan...
   
 19. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Niin nyt puunhalaajat ovat linjanneet pelkäävänsä turvallisuusuhista lähinnä ympäristökatastrofeja ja strategista iskua. Tällä lienee tarkoitetaan lähinnä sitä, että jonakin päivänä sähköä ei tule pistorasiasta, lasten leikki keskeytyy venäläisten pommikoneiden meluun ja bambi sairastuu juotuaan saastunutta vettä.

  Huomionarvoista tässä on että vihreät eivät katso nykyjärjestelmän vastaavan parhaalla mahdollisella tavalla näihin uhkakuviin vaan he ovat esittäneet arvopohjansa perusteella oman mallinsa maanpuolustusjärjestelmän kehittämiseksi.
   
 20. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Vihreä liitto esitteli tiistaina epätavallisen vaaliohjelman, joka mullistaisi pyhän ja perinteisen asevelvollisuusarmeijan kokonaan uuteen uskoon. Puolue esittää, että yleinen asevelvollisuus lakkautettaisiin ja sen tilalle luotaisiin vapaaehtoisuuteen perustuva järjestelmä. Sen mukaan asevelvollisuuden suorittaisi vuosittain vain 5 300 - 10 500 vapaaehtoista miestä ja naista, kun heidän määränsä on nyt noin 23 000.

  Tämä pudottaisi vähitellen armeijan reservin nykyisestä 350 000 miehestä sukupuolineutraaliin 75 000 - 150 000 vapaaehtoisen armeijaan, joka vihreiden mielestä riittäisi huippuunsa aseistettuna jopa strategisen iskun torjuntaan, mitä voi kyllä epäillä. Sitä täydentäisi sodanajan yleinen koko kansan maanpuolustusvelvollisuus

  Se paksu mustalla mitä se tarkoitaa???
  Se ensinmäinen että on 50/50 miehiä ja naisia?
   
 21. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Kumpikin tarkoittaa sitä, että koskee yhtälailla mies- ja naispuolisia kansalaisia.

  Ei pidä tulkita siten kuin saksan kieliopissa, että Der on mies, Die on nainen ja Das on ei kumpikaan. Jolloin sukupuolineutraali sotilas olisi sellainen, jolta on leikattu m*nat pois ...:p
   
 22. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  316
  Eikun ilmeisesti puunhalaajat ehdottavat siirtymistä miesten suorasta syrjinnästä epäsuoraan syrjintään. :p

  Sodanajan yleinen koko kansan maanpuolustusvelvollisuus taas löytyy Suomen perustuslaista. Eli käytännössä sodan aikana perusoikeudet heitetään romukoppaan ja jokainen kansalainen tekee joko hyvällä tai pahalla mitä käsketään.
   

Jaa tämä sivu