Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

min3mat

Majuri
USA;sta tuli kertaheitolla kehitysmaahan verrattava Federal Republic of Shittystan.
Sillä maalla ei enää ole mitään saumaan tulla julistamaan yhtään kenellekään yhtään mitään demokratiasta.

Kukapa niille tulisi de(r)mokratiasta vittuilemaan? Kiina? Iran? Saksa?

Nää voi toki heittää hymy huulessa twiittejä ulos seuraavat viikot, mutta loppupeleissä ei tässä maailmassa paljoa muita ole jotka yrittää, ja on olleet valmiita sen puolesta euroopassakin useamman kerran kuolemaan.

Tätä samaa ei voi sanoa eurooppalaisista itsestään, vaan täällä ollaan mestareita siinä että laitetaan twitteriin tuomitseva viesti ja pyydetään joukkotuhoajia ja joukkotuhottavia rakentavaan dialogiin. Sen jälkeen voi rauhassa jatkaa sormien tunkua takamukseen ja korviin
 

letkuspede

Kenraali
Venäläisten mielenkiinnon kohde ei ole ainoastaan Irakin -> Bagdadin suurlähetystöön kohdistuneet hyökkäykset.

Nyt samaa verrataan Washingtoniin perustettuun vihreään vyöhykkeeseen.

Venäläiset ovat jo pitkään pyrkineet informaatiosodan kautta vaikuttamaan siihen että Yhdysvalloissa syntyisi sisällissota.

Tästä löytyy paljon todistusmateriaalia esimerkiksi Venäjän valtiollisen trollitehtaan levittämästä propagandasta. Kyberhyökkäykset sitten oma juttunsa, mutta liittyy tähän kokonaisuuteen. Tuhansiin amerikkalaisiin firmoihin on levitetty haittaohjelmia, joiden kautta löytyy takaportti tiedonsaantiin.

Sekasortoa Yhdysvaltoihin pyritään lietsomaan, niin paljon kuin vaan mahdollista. Levottomuutta informaatiosodankäynnin välityksellä on se venäläisten toimintatapa.

Yhdysvaltojen presidentinvaalien aikaan Jon Biden levitettiin venäläisten toimesta täysin paikkaansa pitämättömiä herjoja muun muassa pedofiliasta.

Suora johtopäätös on, että Venäjän valtio on puuttunut Yhdysvaltojen sisäisiin asioihin erittäin räikeällä ja härskillä tavalla.

En tiedä onko tässä vaiheessa tarvetta puhua "venäläisestä demokratiasta".

Venäläisten oppitunti nro 1. on että "varasta ja valehtele". Sen minkä ehdit.

Venäläiset ovat pitäneet Trumpia agenttinaan, jonka kautta saadaan se sisällissota Yhdysvaltoihin.

Tässä se tärkein pointti miksi eivät onnitelleet Biden heti tuloksen selvittyä, vaikka oli niin selkeä voitto. Kun Trump valittiin, niin Kremlissä annettiin raikuvat aplodit välittömästi.

Ei tuolloin siis odotettu vahvistusta tulokselle!
 

Fremen

Respected Leader
Historioitsijan arvio Trumpista.Yksi presidenttien rankkaamiseen osallistuneista historioitsijoista on Arizonan valtionyliopiston historian professori Brooks D. Simpson. Hän uskoo, että presidentin paikalta keskiviikkona väistyvä Donald Trump sijoittuu tulevissa kyselyissä varmuudella häntäpäähän.

– Historia ei kohtele Donald Trumpia hyvin. Hän saa vähän vastahakoista tunnustusta joistain asioista, mutta ne täytyy ottaa asiayhteydessä, Simpson sanoo STT:lle.

– Ihmiset ovat kriittisiä häntä kohtaan sen takia, miten hän on käyttäytynyt presidenttinä. Hänen toimintansa on vahvistanut kuvaa miehestä, joka ei ole vain epäpätevä, vaan myös epätasapainoinen.

Tavallisesti presidenttien arvostus kasvaa vuosien mittaan heidän virkakautensa jälkeen niin kansalaisten kuin tutkijoidenkin keskuudessa.

– Ihmiset lämpenevät heille ex-presidentteinä, heistä tulee pidetympiä ja heidät nähdään nostalgisessa valossa. En usko, että Trumpille tapahtuu näin kovin helposti.

Trumpin kausi on muuttanut paljon asioita yhdysvaltalaisessa politiikassa, todennäköisesti pysyvästi. Moni asia, jota vielä muutama vuosi sitten pidettiin pöyristyttävänä, on tullut osaksi uutta normaalia.

Ennen esimerkiksi presidenttien käytöksellä oli suuri merkitys kansalaisille.

– Nyt näyttää siltä, että räikeälläkään huonolla käytöksellä ei ole merkitystä suurelle osalle äänestäjistä, kun he miettivät, mitä haluavat presidenttiehdokkaalta tai poliittiselta johtajalta.
Tämä on todennäköisesti totta. Mutta olen silti sitä mieltä että muslim travel ban, eli maahantulokielto tietyistä islamofasisti-maista, oli tärkein idea tällä vuosisadalla länsimaissa, toteutettuna.

Suomessakin uutiset lastenrääkkäyksestä vain muuttuvat viikottaisiksi... ja ollaan vasta alussa.
Malmin lentokenttäkin rakennetaan tulijoille ihan uusiksi. Varmasti kohtelevat vanhaa 30-luvun funkkistyyliä edustavaa lentokahvilaa ja tornia kunnioittavasti.
Ainoa kerta kun Eläintarhan ajot peruutettiin, oli Malmin kentän avajaisia varten, koska kaikki vapautta, vauhtia ja ajatusta seikkailusta kannattavat kansalaiset suuntasivat joukolla sinne, yli 110 000 vierasta.

Onpa Suomi muuttunut...
 

letkuspede

Kenraali
Venäjän propagandassa Yhdysvaltojen vaaleja pidetään epärehellisinä, vaikka tästä ei ole ollut esittää mitään vakavasti otettavia todisteita. Kaikesta huolimatta Venäläisiä ohjataan informaatiokanavia pitkin edistämään väitettä että Trump syrjäytettiin vilpillisin keinoin. Syy tähän on se, että halutaan sisällissota Yhdysvaltoihin.

Venäjän toimilla on siis Yhdysvaltojen suuntaan erittäin vakavia seurauksia, joihin länsimaiden tulee suhtautua yhdessä vielä suuremmalla vakavuudella. Venäjän kohdalla voidaan jopa puhua sotatoimista (informaatio keinoin) ja sodanlietsonnasta Yhdysvaltoja vastaan.

Nämä ovat niin vakavasti otettavia seikkoja että nykyiset pakotteet ovat aivan liian kevyitä. Tarvitaan siis entistä ankarampia toimia ennaltaehkäisemään tulevaa ja rankaisemaan jo tapahtunutta.

Venäjän intresseissä on jatkaa vaalivilppi lietsontaa, jotta yhdysvaltalainen kansa saadaan sotimaan toisiaan vastaan.

Joka päivä voidaan liittää dataa, jossa venäläisten toimesta asiaan viitataan useilla eri vaikuttamisen keinoin ja kanavin.

Venäjän propagandassa Yhdysvallat nähdään romahtavan ja tuhoutuvan.

Venäjällä ymmärretään että Trumpin nelivuotiskausi aiheutti suurta vahinkoa Yhdysvalloille.

Oma arvio on että Biden Yhdysvallat tulevat näyttämään, että maan hegemonia ei ole kadonnut yhtään mihinkään. Tämä saattaa tapahtua niin sotilaallisin keinoin että taloudellisin. Yhdysvallat tarvitsee tämän kaiken jälkeen palauttaa maan uskottavuus vähintäänkin entiselle tasolleen, muussa tapauksessa sekasorto jatkuu ja uskottavuus rapautuu.
 

Coffee Man

Respected Leader
Trump työsti sunnuntaina suurimman osan päivää vävypoikansa Jared Kushnerin, tyttärensä Ivanka Trumpinja muiden avustajiensa kanssa armahdusehdotuksia.

Trumpin hallinnossa armahdushakemuksen tie presidentin pöydälle on usein käynyt lähipiirin kautta, eikä oikeusministeriön arviointiprosessille ole välttämättä annettu painoa.Trump on myöntänyt armahduksia kiihtyvään tahtiin kautensa loppuessa. Osa armahdetuista on ollut Trumpin lähipiiriä. Nytkin odotetaan, että osa Trumpin armahduspäätöksistä tehdään silmällä pitäen hänen presidenttikautensa jälkeisiä aikoja. Trumpin arvellaan hyötyvän armahduksista.

– Hän tekee palveluksia odottaen niistä vastapalveluksia, totesi CNN:n lähde.

Trump on tiettävästi pohtinut voisiko hän ennaltaehkäisevästi armahtaa oman perheensä jäseniä, avustajiaan kuten Rudy Guilianin tai jopa itsensä.

– Useat anovat presidenttiä armahtamaan valtaajia. Sellainen olisi väärin, huomautti Trumpin liittolainen, senaattori Lindsey Graham sunnuntaina
 

Jorde

Kapteeni
Aikovat nostaa kytkintä New Yorkista jota hallitsevat vapautta vihaavat kommunistit. Meinaavat järjestäytyä uudelleen vapautta rakastavassa Texasissa. Kirkkokansan täytyy saada pitää tuliaseensa.

En tiedä tuosta nismisestä mutta asevastainen kaupunki se ainakin on. ja kummasti jos on rahaa ja suhteita niin luvan saaminen ei ole ongelma mutta normitallukka joutuu taistelemaan ja käyttämään helvetisti aikaa jos sittenkään...
 

Jorde

Kapteeni
Tämä oli odotettavissa.
Pitäsköhän jossain rueta tarkastamaan lääkkeitä jos alkaa näkemään ryssiä joka paikassa...
 

Coffee Man

Respected Leader
Ehkä vielä huolestuttavampaa on jos niitä ei näe :ROFLMAO:

Euroopan Nato-joukkojen ex-komentaja James Stavridis ilmaisi aiemmin huolensa venäläistiedustelijoiden pääsystä kongressirakennukseen hyökkäyksen yhteydessä. Hän puhui aiheesta MSNBC:n haastattelussa.

– Pohdin vain sitä, kuinka monta venäläistä tiedustelijaa rakennuksessa on ollut. Se on täynnä salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja. He, jotka kuvittelevat, ettei paikalla ollut Venäjän operatiivisia työntekijöitä, ovat naiiveja. Vastustajamme ovat voimistuneet, hän sanoi ja kuvasi tapahtunutta ”synkäksi päiväksi” Yhdysvalloille.


 
Viimeksi muokattu:

Nypykkä

Eversti
On tämä kiusankappale, ilman mitään järkevää syytä avaa rajoja. En ainakaan minä keksi mitään muuta syytä näin presidenttikauden lopuksi toimia näin, kuin kiusanteko.
Tietysti joku voi perustella kaupankäynnillä, toinen turismilla mutta tosiasia on että ensin pitäisi saada virus edes jollain tavalla hallintaan ennenkuin lähtee matkustus rajoituksia ilman selkeää syytä poistamaan.

 

Kyrätulli

Kapteeni
Brasseilla oli maahantulorajoituksia jo ennen "isoa flunssaa", muistaakseni passin heikkoudesta tms. johtuen.
 

tankki-tapsa

Kersantti
Nää voi toki heittää hymy huulessa twiittejä ulos seuraavat viikot, mutta loppupeleissä ei tässä maailmassa paljoa muita ole jotka yrittää, ja on olleet valmiita sen puolesta euroopassakin useamman kerran kuolemaan.

Tätä samaa ei voi sanoa eurooppalaisista itsestään, vaan täällä ollaan mestareita siinä että laitetaan twitteriin tuomitseva viesti ja pyydetään joukkotuhoajia ja joukkotuhottavia rakentavaan dialogiin. Sen jälkeen voi rauhassa jatkaa sormien tunkua takamukseen ja korviin
No, jos Saksa olisi "voittanut" sen WWIn, lainausmerkit siksi että siinäkin tapauksessa todelliset voittajat olisivat olleet vähissä, niin toinen maailmansota olisi luultavasti vältetty. Japani olisi tietysti hyökännyt kuten Neuvostoliittokin mutta tuho olisi ollut pienempi eikä itäinen Eurooppa olisi ollut Neuvostoliiton miehittämä puoli vuosisataa.

Eli parempi olisi ollut jos jenkit olisivat pysyneet kotoaan.
 

Hilan lukko

Kenraali
On tämä kiusankappale, ilman mitään järkevää syytä avaa rajoja. En ainakaan minä keksi mitään muuta syytä näin presidenttikauden lopuksi toimia näin, kuin kiusanteko.
Tietysti joku voi perustella kaupankäynnillä, toinen turismilla mutta tosiasia on että ensin pitäisi saada virus edes jollain tavalla hallintaan ennenkuin lähtee matkustus rajoituksia ilman selkeää syytä poistamaan.

Tässä sen näkee, että kuinka kypsä tällainen hallintojärjestelmä on.
Välillä päättää koululaisten "kumien väristä", ja välillä ei oikein mistään.
Sitten kun hänenkaltaisensa astuu remmiin, jälki on sen mukaista.
 

Armchair pilot

Luutnantti
Mitäs veikkaatte kumpi tulee olemaan suositumpi tapahtuma. Trumpin paraati vai Joen valatilaisuus? Tuosta Trumpin paraatista tulossa mitä ilmeisemmin spektaakkelimainen. Olisi muuten kova juttu jos ylilennon tekisi tuleva B-21 pommikone tai jokin muu vielä salainen konetyyppi.

Ainakin omassa uutisvirrassa oli useammalla saitilla, että pentagon on kietäytynyt trumpin haaveista sotilasparaatimaisesta läksiäisestä. En jaksanut kaivella niiden varsinaista lähdettä auki todenperäisyyden arviomiseksi, mutta melkolailla samalla linjalla pentagon on ollut abaut aina kun joku on erehtynyt noita paraateja toivomaan. Voipa siis olla että tuokin pannukakku lässähtää ja että siellä on paikalla vaan spektaakkelimaisen pettyneitä trumpisteja.

"Pissin hajuinen vanha Joe" taas on sanonut melkolailla alusta asti että pandemia jyllää vieläkin, pysykääs kaikki kotonanne. Tuskin siellä siis kovin hirmuista määrää yleisöä on paikalla.

Edittinä perään asiaankuuluvaa piruilua kuvan muodossa:
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Greatest Leader
Ainakin omassa uutisvirrassa oli useammalla saitilla, että pentagon on kietäytynyt trumpin haaveista sotilasparaatimaisesta läksiäisestä. En jaksanut kaivella niiden varsinaista lähdettä auki todenperäisyyden arviomiseksi, mutta melkolailla samalla linjalla pentagon on ollut abaut aina kun joku on erehtynyt noita paraateja toivomaan. Voipa siis olla että tuokin pannukakku lässähtää ja että siellä on paikalla vaan spektaakkelimaisen pettyneitä trumpisteja.

"Pissin hajuinen vanha Joe" taas on sanonut melkolailla alusta asti että pandemia jyllää vieläkin, pysykääs kaikki kotonanne. Tuskin siellä siis kovin hirmuista määrää yleisöä on paikalla.
Tää sitten nähdään. Veikkaan kuitenkin spektaakkelia. Omiakin tuttuja suuntaamassa tuonne joten saan suoraan kuvia sieltä.
 

Hilan lukko

Kenraali
Ainakin omassa uutisvirrassa oli useammalla saitilla, että pentagon on kietäytynyt trumpin haaveista sotilasparaatimaisesta läksiäisestä. En jaksanut kaivella niiden varsinaista lähdettä auki todenperäisyyden arviomiseksi, mutta melkolailla samalla linjalla pentagon on ollut abaut aina kun joku on erehtynyt noita paraateja toivomaan. Voipa siis olla että tuokin pannukakku lässähtää ja että siellä on paikalla vaan spektaakkelimaisen pettyneitä trumpisteja.

"Pissin hajuinen vanha Joe" taas on sanonut melkolailla alusta asti että pandemia jyllää vieläkin, pysykääs kaikki kotonanne. Tuskin siellä siis kovin hirmuista määrää yleisöä on paikalla.
Se on aina hivenen huonompi juttu, kun läksiäiset on kovasti riehakkaat ja iloiset.
No, onhan Trump teettänyt filmin kautensa huippuhetkistä. Sitä voi sitten hän ja me muutkin kiikkustuolissa katsella.
 

Suutari

Kapteeni
Mitäs veikkaatte kumpi tulee olemaan suositumpi tapahtuma. Trumpin paraati vai Joen valatilaisuus? Tuosta Trumpin paraatista tulossa mitä ilmeisemmin spektaakkelimainen. Olisi muuten kova juttu jos ylilennon tekisi tuleva B-21 pommikone tai jokin muu vielä salainen konetyyppi.
Miksi ihmeessä siellä lennätettäisiin joku salainen konetyyppi Trumpin yli?
 
Top