Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Juuri näin. Nyt republikaanit voisi ottaa hatun kouraan ja myöntää virheensä. Samalla ilmoittaen, että kyllä tuomarin voi nimittää vaalivuonna.
Virheistä voi oppia. Nyt vaan uutta tuomaria kehiin, niin jotain on opittu.
Mä olen käsittäny että se sääntö on, että KO tuomarin voi nimittää vaalivuonna, jos presidentti ja senaatti on samaa puoluetta. Mikäli ne on eri puolueista, on kansa valinnut senaatin jolla on velvollisuus estää vääränlaisten tuomarien nimitys.
 
Mä olen käsittäny että se sääntö on, että KO tuomarin voi nimittää vaalivuonna, jos presidentti ja senaatti on samaa puoluetta. Mikäli ne on eri puolueista, on kansa valinnut senaatin jolla on velvollisuus estää vääränlaisten tuomarien nimitys.

Mitään sääntöjä ei tietenkään ole kuin julkisesti hurskasteltaessa. Molemmat osapuolet pyrkivät kaikissa tilanteissa varmistamaan paikan itselleen. Hinnalla millä hyvänsä. Onhan tuomarinimitys sellainen herkkupala.
 
HS verkkojulkaisu:
The New York Times julkisti Trumpin verotietoja: Yhdysvaltain presidentti maksoi 750 dollaria liittovaltion tuloveroa vuodessa ja on velkaa satoja miljoonia dollareita
Trumpin verotietojen paljastaminen on uutispommi vain 37 päivää ennen presidentinvaaleja.

Donald Trump kiistää The New York Timesin uutiset verotiedoistaan.

Donald Trump kiistää The New York Timesin uutiset verotiedoistaan. KUVA: JOSHUA ROBERTS
Anna-Sofia Berner HS
4:08 Washington

YHDYSVALTAIN presidentin, kiinteistösijoittajan ja entisen televisiotähden Donald Trumpin paras bisnes on mielikuva Donald Trumpista kovana bisnesmiehenä. Tämä käy ilmi sanomalehti The New York Timesin uutisoinnista, jonka lehti kertoo pohjautuvan Trumpin veroilmoituksiin vuosilta 2000–2017.

Lehden mukaan Trump on 2000-luvulla ansainnut yli 400 miljoonaa dollaria Diili-ohjelman lisenssimaksuista ja muista julkisuuden tuomista tuloista. Tienaamansa rahat Trump on sijoittanut kiinteistöbisneksiin kuten hotelleihin ja golf-kenttiin, jotka ovat puolestaan tuottaneet tappiota.


Yritystoiminnasta kirjattujen tappioiden ja muiden verovähennysten ansiosta Trump ei ole useana vuonna 2000-luvulla maksanut lainkaan liittovaltion tuloveroa. Vuosina 2016 ja 2017 Trump on maksanut tuloveroa vain 750 dollaria eli noin 650 euroa koko vuodelta.


The New York Timesin mukaan Trump on maksanut poikkeuksellisen vähän veroja Yhdysvaltain rikkaimpiin ihmisiin verrattuna. Trumpin maksamat verot ovat useana vuonna olleet kirjaimellisesti olemattomat myös verrattuna tavallisen keskiluokkaisen yhdysvaltalaisen liittovaltiolle maksamiin veroihin.


TRUMPIN veroilmoitukset ovat olleet vuosia jahdattu salaisuus. Nyt uutispommi räjähti vain 37 päivää ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja ja kaksi päivää ennen ehdokkaiden ensimmäistä vaaliväittelyä.

The New York Times ei julkistanut alkuperäisiä dokumentteja ja sanoi suojelevansa siten lähteitään, jotka ovat ottaneet henkilökohtaisen riskin vuotaessaan tiedot lehdelle.


Veroilmoitukset kertovat Trumpin oman version hänen tuloistaan. Ne eivät sisällä varallisuustietoja.


Trump kiisti lehden tiedot ”valeuutisena” ja sanoi maksaneensa ”paljon veroja”. Hän voisi todistaa asian julkistamalla verotietonsa.


Trump on vuosia taistellut oikeudessa tietojen salassa pitämisen puolesta. Trumpin kaikki edeltäjät 1970-luvulta lähtien julkistivat veroilmoituksensa.


KESKEISTÄ The New York Timesin paljastamissa verotiedoissa on se, että Trump on henkilökohtaisesti vastuussa 421 miljoonan dollarin veloista, jotka ovat suurelta osin erääntymässä seuraavien neljän vuoden aikana.

Liittovaltion veroviranomainen IRS on lähes vuosikymmen sitten avannut tarkastuksen Trumpin saamasta 72,9 miljoonan dollarin veronpalautuksesta, lehti kertoo. Jos tarkastus päättyy Trumpin kannalta huonosti, hänen on maksettava verottajalle takaisin yli 100 miljoonaa dollaria.


The New York Times huomauttaa, että Trump käynnisti presidentinvaalikampanjansa vuonna 2015 samaan aikaan, kun tositelevisio-ohjelma Diilistä saatavat tulot olivat ehtymässä.


Lehden mukaan Trump on sen jälkeen ansainnut miljoonia dollareita, kun lobbarit, poliitikot ja ulkomaiset edustajat ovat yöpyneet presidentin hotelleissa ja liittyneet hänen omistamiensa klubien jäseniksi.


LEHDEN uutisointi Trumpin veroista on yksityiskohtaista ja rönsyää laajalle.

Veroilmoituksista selviää muun muassa, että Diiliä kuvattaessa Trump käytti parturipalveluihin 70 000 dollaria, jotka hän vähensi veroissa. Verovähennyksiin on ilmoitettu myös yksityislentokone, jolla Trump on matkustanut kotiensa ja golf-kenttiensä välillä, sekä kuluja Seven Springs -kartanosta, jota perhe on julkisuudessa kuvannut yksityiseksi vetäytymispaikakseen.


Verovähennyksiin on lehden mukaan kirjattu myös suuria summia selittämättömiä konsulttipalkkioita. Vuodesta 2010 alkaen näiden palkkioiden määrä on 26 miljoonaa dollaria.


Konsulttipalkkioissa on mukana myös 747 622 dollarin summa, joka vastaa Trumpin tyttären Ivanka Trumpinaiemmin julkisesti ilmoittamaa tuloa.

The New York Times kertoo, että veropaljastukset eivät olleet tässä vaan niitä on lähiaikoina luvassa lisää. Trumpin vastaehdokas, demokraatti Joe Biden ei ole vielä kommentoinut paljastuksia.
 
Eiköhän suurin osa lahkon johtajaansa usko- oli totuus mikä hyvänsä. Ei tää ainakaa lisää kannatusta. Trumpilla ollu 70 luvulta saakka aikaa paljastaa... EN epäile etteikö olis maksanu vuosien aikana veroja isoja määriä. Mutta nyt kun ''lievää'' rahapulaa on niin...
 
Aaltola sekä STT:n Pulli ja Mäkelä arvioivat että se on mahdonta:
Minna Pulli STT, Arttu Mäkelä STT
19.9. 15:57
Korkeimman oikeuden uuden tuomarin nimittäminen Yhdysvalloissa ennen marraskuun presidentinvaaleja voi olla mahdotonta, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Ovat varmaan järkyttyneitä. Ja mökä pahenee.

Lehden mukaan viimeisen 15 vuoden aikana Trump ei ole maksanut lainkaan liittovaltion tuloveroja kymmenenä vuotena. Syynä on se, että Trump on ilmoittanut hävinneensä paljon enemmän rahaa kuin on saanut tienattua.

On naureskeltu sille että Trump on kehno bisnesmies. Toisteltu sitä että sehän on fakta. Niin että Moskovassa asti olisi epämääräisiä kytköksiä. Sitten kun se kertoo mediassa että on hävinnyt rahaa ja tehnyt paskoja sijoituksia niin ei se sitten olekaan fakta ... :D

Demokraatti.fi:stä näyttää olevan tulossa toinen Kansan Uutiset
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän suurin osa lahkon johtajaansa usko- oli totuus mikä hyvänsä. Ei tää ainakaa lisää kannatusta. Trumpilla ollu 70 luvulta saakka aikaa paljastaa... EN epäile etteikö olis maksanu vuosien aikana veroja isoja määriä. Mutta nyt kun ''lievää'' rahapulaa on niin...

Jos ihmiset uskovat Trumpia silloinkin kun tietävät tämän valehtelevan niin eipä tällä ole vaikutusta mihinkään. Siis hurmoksellisessa ydinkannattajakunnassa. Muut taas ymmärsivät jo aiemmin miten asiat ovat ja osasivat juuri tätä odottaa Trumpin rimpuilun takia joten ei vaikutusta sielläkään päässä.
 
Trumpin verotiedot näyttävät samaan suuntaan kuin tämä Trumpin elämästä kertova dokumenttikin. Mies teki niin jättimäiset velat 80-luvun casino ja lentoyhtiösekoiluillaan ettei häntä voinut päästää konkurssiin vaan hänet laitettiin talutusnuoraan. Bisnesnerosta tulikin vain kalliissa puvussa ja ympäristössä toimiva Pitsa Hutin ja monen muun suurpääoman omistaman globaalin yhtiön mainoskasvo .Olisi kiva tietää kuka tai ketkä ovat Trumpin omistajat ja henkilöityykö se johonkin.
 
400 miljoonan henkilökohtainen erääntyvä velka antaa aikamoisen vipuvarren mm. vaikuttamiskanavaa etsiville ulkomaille...
Aivan. Joihinkin duuneihin hakiessa joutuu selvittämään taloudellisen tilansa ja kytköksensä, mikä on hyvin ymmärrettävää. Näin ovat myöskin USAn pressat jo pitkään tehneet, paitsi Trump. Ymmärrettävää sinänsä, noilla puolen miljardin veloilla. Jostain pitäisi neljän vuoden aikana rahaa saada, keinolla millä hyvänsä...tik tak, tik tak.
Suusta sen näkee, pyöreä nolla veronmaksajana, bisnesmiehenä ja
presidenttinä.
13-3-11473398.jpg
 
Back
Top