Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Tuo on suurin yksittäinen syy siihen miksi Trump on niin suosittu juurikin ruostevyöhykkeillä.

Euroopassa on vaikea ymmärtää Trumpin politiikkaa, mutta sitä tehdään ydinkannattajien ehdoilla. Pariisin ilmastosopimus ei kiinnosta länsivirginialaista kaivostyöläistä, joka hiilikaivoksen sulkemisen myötä on menettänyt työpaikkansa. Uhittelu Kiinalle ja Meksikolle sopii niille, jotka pelkäävät halpatuontia näistä maista. Keskilännen ruostevyöhykkeen kuihtuneilla teollisuusalueilla ja kituvalla maaseudulla ” Make America Great again” on edelleen kovaa valuuttaa.


Amerikkalaisen yhteiskunnan ongelma on, että se ei ole kyennyt uudistumaan tavalla, joka hyödyttäisi laajempaa joukkoa ihmisiä. USA on edelleen maailman suurin talous ja teknologian edelläkävijä. Osalla amerikkalaisista menee paremmin kuin kenellekään on mennyt koskaan ennen. Järjestelmä ei kuitenkaan kykene auttamaan työpaikkansa menettäneitä tai niitä, joilla ei ole varaa lähettää lapsiaan yliopistokoulutukseen. Talouskasvun hyödyt eivät enää jakaudu yhtä laajalle ja se aiheuttaa katkeruutta, mikä näkyy äänestyskopissa.

 
Maailman parhaat yliopistot, eniten miljardöörejä, maailman parhaat lentokoneet tehdään Amerikassa. Kuvataan maailman upeimmat elokuvat, maailman parhaat sairaalat, maailman mahtavimmat asevoimat, maailman suurimmat ostoskeskukset, maailman ainoa ja suvereenisti ylivoimainen supervalta! Yritä uudestaan.
Puhuin keskiarvosta. :)

Jenkit on niin iso valtio että sinne mahtuu sitä terävintä kärkeä, mutta myös kurjinta paskaa mitä tämä pallo päällään kantaa.
 
Maailman parhaat yliopistot, eniten miljardöörejä, maailman parhaat lentokoneet tehdään Amerikassa. Kuvataan maailman upeimmat elokuvat, maailman parhaat sairaalat, maailman mahtavimmat asevoimat, maailman suurimmat ostoskeskukset, maailman ainoa ja suvereenisti ylivoimainen supervalta! Yritä uudestaan.
Leffoissa vielä menee näin, mutta sarjoissa Eurooppa pesee Yhdysvaltalais tuotannot melkein 100-0.




Niin ja suurimmat ostoskeskukset ei ole Yhdysvalloissa.
https://www.touropia.com/largest-malls-in-the-world/
 
Missäs nimimerkki Yleisnero on, kansanuutisten palstalla? Ei kuulu, ei näy. Kaipaisin amerikankirjeenvaihtajan kuulumisia. Jokos on aloitettu juhliminen?
Aika hämäännyttävä ajatusmaailma, että kaikki, jotka eivät kannata Trumpia, olisivat kommunisteja... On se hienoa, kun Suomessa ollaan niin RRRebuplikaania!
 
Aika hämäännyttävä ajatusmaailma, että kaikki, jotka eivät kannata Trumpia, olisivat kommunisteja... On se hienoa, kun Suomessa ollaan niin RRRebuplikaania!
Tuskin Suomessa kovin republikaaneja monessa asiassa ollaan esim. Akselilla abortti, terveydenhuolto, sosiaaliset turvaverkot ja verotus. Sen sijaan demarien jatkuvasti kasvava sosialistisiipi voi monella, kuten itselläni, pelottaa. Tämä näkökanta kärjistyy/kärjistyi näiden mellakoiden aikoina kun demarit valkopesivät jäätävää tuhotyötä, polttamista ja murhia rauhalliseksi protestoinniksi, edustajien hurratessa ja kehottamassa jatkamaan.
 

Aika tyly juttu. Mutta ei varsinaisesti yllata, loyhka oli melkoinen kun CDC suositteli oireettomien altistuneiden testaamatta jattamista.....

Apropo, vuoden 2016 mielipidemittauksissa tehty systemaattinen virhe oli kouluttamattoman valkoisen vaeston korjaamaton aliedustus naytteessa...
 
Viimeksi muokattu:
Hyvää iltaa, päivitämme taas tilastot

Heti alkuun on todettava, että näin tylsiä gallupeja on harvoin nähty. Ties kuinka monetta viikkoa ollaan samoissa asemissa. Odotin paljon mielenkiintoisempaa kisaa. Vaalipäivä voi toki olla se mielenkiinnon tuova muuttuja, minähän vain pureskelen mielipidemittauksia. On mielenkiintoista nähdä onko niissä onnistuttu korjaamaan otanta vastaamaan äänestäjien jakaumaa. Viimeksi jäi tilastomiehille hiukan parannettavaa ja se voi tiukassa paikassa olla liikaa.

Georgia keikkuu vuorotellen prossan verran kummallakin ja Ohio valuu hiljalleen takaisin Trumpille. Biden on pitänyt Floridan otteessaan ja parantanut Pohjois-Carolinassa. Kokonaisvaikutus jokseenkin merkityksetön.

Viiden prosenttiyksikön kannatuseron rajauksella Trumpin paras mahdollinen tulos olisi (edelleen) 259-279 ja Bidenin vastaavasti ( edelleen ) 413-125. Ei siis muutosta suhteessa viime viikkoon. Isona kuvana se, että jos Trump voittaa jokikisen vaa`ankieliosavaltion. tulee Bidenista silti presidentti. Trump tarvitsee myös Rust beltistä Michiganin, tai Pennsylvanian. Siis kaikkien vaa`ankielien lisäksi. Duunariosavaltiot ovat kuitenkin Trumpille kova pala Bidenin johdon ollessa niissä 6-7 prosenttiyksikön luokkaa. Viimeksi Trumpin voittomarginaali oli promille.

Kokonaisennuste omilla viilauksilla täydennettynä. Vahvana omana olettamana Trumpin hyvä menestys vaa`ankieliosavaltioissa.

(8/10/2020) Trump vs Biden 202-336
(8/17/2020) Trump vs Biden 206-332
(8/24/2020) Trump vs Biden 203-335
(8/31/2020) Trump vs Biden 209-329
(9/7/2020). Trump vs Biden 217-321
(9/14/2020) Trump vs Biden 214-324
(9/21/2020) Trump vs Biden 229-309
(9/28/2020) Trump vs Biden 248-290
(10/5/2020) Trump vs Biden 247-291
(10/12/2020) Trump vs Biden 247-291
(10/19/2020) Trump vs Biden 247-291

Raaka tulos suoraan gallupeista olisi tänään:

Biden 375
Trump 163

Senaatti on edelleen kiharainen. Ollaan hyvin lähellä tasatulosta. Edustajainhuone menee demokraateille, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Parisen viikkoa niin tiedämme miten äänestyksessä kävi. Milloin vaalin tulos vahvistetaan? Sen luoja yksin tietää.
 
Todennäköisenä voi pitää, että Biden saa eniten ääniä. Valitsijamiesten osalta tulee olemaan hyvin tiukkaa, kumman tahansa puolesta.

Voi ollakin tiukkaa, mutta gallupit eivät sitä näkemystä tue. Mielenkiinnolla odotan mikä on tämän kerran todellisuus.
 
Back
Top