Yleinen kansainvälinen harjoitustoiminta

Mitäs ihmettä...? Eilen, Pirkkalaan... onko noi Britanniasta vai Virosta?


Täytyy sanoa että tää NATO-jäsenyys alkaa oikeasti lämmittämään vanhan Fremenin luita... emme ole yksin enää, koska muut haluavat tapella kanssamme.
Upeaa. Sydän.
Juuri tuossa takapihalla kaljaa juodessani kuulostelin että nyt tulee joku muu kuin Hornetti yli. Ja niinhän sieltä tuli matalalla parvellinen näitä. Avasin toisen tölkin ja kerroin emännälle että se oli Sound of Freedom! 🍻
 
Raitasalo antanut unkarilaistoimittajalle oikein kunnon Kilgore-vaikutelman.
1685807606480.png
"How did Russian aggression change the attitude of the Finnish army? In nothing. The attack on Ukraine only confirmed that we've done everything well so far - Jyri Raitasalo, brigadier general of the Finnish army, answered my question with a broad grin on his flushed, chubby face. His voice was drowned out by the screeching, banging noise, and I immediately realized that his satisfaction was not for his snappy response, but for the two Leopard tanks that zipped past us.
The tall man in his fifties looked at the war machines with such love that it made me feel like I was in the beach scene of Apocalypse Now. With the difference that we were not in Vietnam, but in a Finnish forest, not helicopters, but tanks were moving around us, and the brigadier general was not present in the role of the aggressor, but the defender.
 
Pahkina ruotsalaiset asialla... hyvin puhuu riikkiä

 
Brittiläinen Channel 4 uutisoi harjoituksista ja mm. raja-aidasta.


Suomalainen ministeri kertoo Venäjän omaavan "imperialistisia taipumuksia" läntisille tiedotusvälineille. Kaikkea sitä tulee nähtyä.
Omaa kokemusta ei rajalta ole mutta tuo haastateltavana ollut everstiluutnantti vaikutti kovin tutulta niin piti tarkistaa. Oli myös siinä yli kymmenen vuoden takaisessa Ylen Erikoisrajajääkärit-sarjassa, silloin kapteeni.
 
Omaa kokemusta ei rajalta ole mutta tuo haastateltavana ollut everstiluutnantti vaikutti kovin tutulta niin piti tarkistaa. Oli myös siinä yli kymmenen vuoden takaisessa Ylen Erikoisrajajääkärit-sarjassa, silloin kapteeni.

Everstiluutnantti Jukka Lukkari. Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja. Oli erikoisrajajääkärikomppanian ensimmäinen päällikkö.
 
Suomen ilmavoimat osallistuu neljän F/A-18 Hornet -hävittäjän osastolla monikansalliseen Air Defender 23 -harjoitukseen Saksassa 12.‒23. kesäkuuta 2023.

Kesäkuussa järjestettävä Air Defender 23 on Saksan ilmavoimien johtama lentotoimintaharjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 220 lentokonetta ja 10 000 henkilöä 25 maasta. Harjoituksen tavoitteena on osoittaa Nato-maiden kykyä ilmavoiman nopeaan keskittämiseen sekä vahvistaa transatlanttista yhteistyötä. Yhdysvalloista harjoitukseen osallistuu 100 lentokonetta 35 osavaltion ilmakansalliskaarteista.

Kyseessä on suurin koskaan järjestetty ilmaharjoitus puolustusliiton historiassa.

 
Back
Top