Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Yleisen asevelvollisuuden vahvistaminen

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja miheikki, 23.03.2012.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,366
  Tykkäykset:
  8,425
  Pisteet:
  1,286
  Kirjoittaja on: Janne Kosonen
  Majuri (res) Janne Kosonen on Suomen Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja.

  http://www.rul.fi/blog/yleisen-asevelvollisuuden-vahvistaminen/
   
 2. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Toiveita herätellään ja kaikkea lupaillaan. Käytäntöön sovellettavat TOTEUTETTAVAT SUUNNITELMAT loistavat poissaolollaan, ainakin reserviläisten taitojen kehittäminen (edes ylläpitämisessä). Ainoastaan supistukset on päätetty ja toteutuvana ilmoitettu, mutta kaikki mahdolliset parannukset nykytilaan ovat -isi muotoista.

  Nyt on paikallaan tuoda esille myös POSITIIVISIA REALITEETTEJA(?), mikäli maanpuolustustahtoa -HENKEÄ- halutaan ylläpitää edes nykyisellä tasolla.
   
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,543
  Pisteet:
  1,286
  Itse pidän täysin käsittämättömänä että muutaman kymmenen miljoonan kertausharjoituskustannukset vedetään minimiin, kun vaihtoehtoisesti voitaisiin hidastaa noin 700 miltsin vuosittaisista hankinnoista vastaava määrää. Tai vähentää PV:n yläkerroksia kun ei enään ole tarvetta 500 tuhannen sotaorganisaatioon vaatimaan määrään esiupseereita. Organisaation ylärakenteeseen kuuluvilla on lisäksi parhaat mahdollisuudet sijoittua ja sijoittua hyvin siviilipuolen turvallisuus- , konsultti- tai johtotehtäviin.

  Nyt pitää kuitenkin muistaa, että suunnitelman laatijat ovat kadiksen upseereja jotka minun arvaukseni mukaan vähentävät kadiksen upseereja ja/tai rautaa viime kädessä. Tässä olisi tarvinnut puolustusministerin/hallituksen ohjata poliittisesti.

  Mikään hallinnollinen päätös ei ole apoliittinen. Länsimaissa sivillit politiikot toimivat asevoimien esimiehinä ja heidän tehtävänään on ei vain ohjata, vaan olla asevoimien esimiehinä.

  Luin tuossa äskettäin venäläisen nettisaitin englanninkielistä käännöstä ja siellä esitettiin kovaa kritiikkiä siitä, että venäjän puolustusministeriössä on päättävissä asemissa siviilejä, "joilla ei voi olla tarpeellista asiantuntemusta". Neuvostoperinne elää !
   
 5. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,113
  Pisteet:
  636
  Tästä olen adam7:n kanssa samaa mieltä ! Nimenomaan tuosta hallintoportaan keventämisestä en niinkään hankinnoista.
   
 6. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Kertausten leikkaaminen on ollut PV:n suosima ensijainen vaihtoehto jo 90-luvulta saakka. Kyseessä täytyy olla aatteellinen valinta, koska rahasummat ovat niin pieni murunen kokonaisuudessa.

  Puolustusministerimmehän totesi viime vuonna, että kv-toiminnan n. 60 miljoonaa per vuosi on niin pieni summa, ettei sitä leikkaamalla saavuteta mitään talouden puolella. Kertauksiin käytettiin kai 25 miljoonaa per vuosi, joten tuota taustaa vasten massiivinen leikkaus on kai sitten ymmärrettävä, muuta vaihtoehtoa ei vain ole...

  Viime viikolla oli muuten liikkeellä lehtijuttu, että PV haluaisi lisätä kadettiupseerien päälukua 200: lla jo lähivuosina, osuiko jonkun muun silmiin? Olin itse reissussa, enkä huomannut tallentaa linkkiä.
   
 7. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Tietenkin huoli isänmaasta elää myös Venäjällä. Se, jos puolustushallinto on solutettu kosmopoliiteilla liikemiehillä, panee tietenkin perussuomalaisen lisäksi myös perusvenäläisen epäilemään.

  Venäjä on kuitenkin melko hyvin Jeltsinin ajan korruptiosta huolimatta onnistunut säilyttämään puolustusvälineteollisuuttaan viennin avulla mm. hävittäjät ja ilman vientiä ydinaseet.

  Tässä kohtaa on sanottava, että Venäjällä on myös kovaa asiantuntemusta ja järkeäkin demokraattisesta tolkuttomuudesta ja korruptioista huolimatta.
   

Jaa tämä sivu