Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ylennysesitys miehistössä

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Kenturio, 22.04.2015.

 1. Kenturio

  Kenturio Alokas

  Liittynyt:
  22.04.2015
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Miehistössä korpraaliksi nouseminen tuntuu olevan pitkän ja kivisen tien takana. Muodolliset vaatimukset ovat täynnä - 7 kovaa kertausharjoituspäivää, toistakymmentä vuotta MPK:n harjoituksissa ja paikallisessa reserviläisjärjestössä, tusinan verran VEH-päiviä hyvillä arvosanoilla ja jonkin aikaa olen jo toiminut maakuntakomppaniassa. Tämä kaikki tuntuu varsin turhalta. Viirit ja tinanapit ei juuri lämmitä, kun tiedän, että tietojen ja taitojen puolesta olisin kyllä valmis jo johtamaan ryhmää omassa aselajissani. Se on selvää, että PV ei tee asialle mitään, jos pelkät muodolliset edellytykset ovat täynnä. Sijoituskin löytyy, joten sekään ei ole este.

  Jatko- ja Lapin sodat käynyt isoisäni kertoi, että sota-aikana ei rivimiehelle juuri mitään ylennyksiä jaettu. Hän oli saanut korpin jämät siviilissä 80-luvulla, ryypätessään sotilaspiirin komentajan kanssa ja seuraavalla viikolla oli kirje tippunut postissa, vastalahjaksi kunnon konjakista.

  Mikä on nykyään toimiva käytäntö? PV:n ohjesääntö on varsin vaatimusten osalta selkeä, mutta kertokaapa kuka ylennysesityksen käytännössä tekee? Ovatko saunaillat vielä toimiva tie? Kovia kertausharjoituksia kun ei ole enää vuosiin näkynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015
 2. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  650
  Tykkäykset:
  653
  Pisteet:
  76
  Soita aluetoimistoon ja kysy, oletko joutunut johonkin pahantekijöiden listalle. Yleensä korpinnatsa tipahtaa jo yhdestä kovasta KH:sta, jos ei ole siellä töppäillyt.
   
  Samses tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  Esimies esittää henkilöitä X ylennettäväksi omalle esimiehelleen tai ylennyksistä vastaavalle instanssille. Ei ne mikään automaatio ole. Omassa porukassa edes puolella miehistöä ei ole korpin nappuloita vaikka kovia KH-päiviä on toistakymmentä.
   
  Iso-Mursu tykkäsi tästä.
 5. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Jos ei ole kokemusta eikä näyttöjä johtamisesta esim. ryhmän varajohtajana niin ei sitä voida ylentää. (Muistelen, että PV:n uusissa ylennysohjeissa oli nimenomaan tiukennuksia miehistön osalta.)

  Ikävä kyllä et voi tehdä muuta kuin parhaasi ja odottaa, että joskus tulisi tilaisuus "näyttää kyntensä". Voi olla pelkästään sattumasta kiinni tuleeko tuollaista tilannetta ikinä!

  Toinen vaihtoehto on, että sinua ei jostain syystä sitten haluta ylentää korpraaliksi. Omat kokemukseni ovat sen suuntaisia, että tuollaisten takaa löytyy aika usein kaver joka "yrittää liikaa". Voin kertoa, että yksikään aliupseeri ei pahastu jos ryhmässä on taitava taistelija (tai mekaanikko, viestimies tms.) jolle voi antaa vastuuta - sen sijaan turha päteminen yms. päsmäröinti ei yleensä auta yhtään mitään ja lopputuloksena on se, että "korpsanttia" inhoaa sekä ryhmänjohtaja että lentosotamiehet.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015
  Torni tykkäsi tästä.
 6. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Itse tunnen tosi kovan kaverin, jolla on paljon kh-ja MPK-päiviä. Edelleen sotamies. Nuoruudessaan töpännyt poliisin kanssa pahoin, ja kuulemma estää ylentämisen. Ottaisin tyypin milloin tahansa samaan porukkaan mihin tilanteeseen tahansa taitojensa ja asenteensa puolesta, mutta menneisyys torppaa korpinnatsat.

  Edit: stilisoitu, ettei kukaan arvele tunnistavansa
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015
  Torni tykkäsi tästä.
 7. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  650
  Tykkäykset:
  653
  Pisteet:
  76
  Jos sinulla ei ennen maakuntakomppaniaa ole ollut sa-sijoitusta, niin et ole voinut yletäkään. Sijoitus sodan ajan joukkoihin on käsittääkseni ehtona ylenemiselle. Esimiehiltä voi tietysti kysellä myöskin.
   
 8. Torni

  Torni Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.02.2015
  Viestejä:
  177
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  16
  Vaatii ilmeisesti linnassa istumista, että vaikuttaa ylennyksiin. Itsellä enemmän putka öitä kuin kertausharjoituspäiviä ja vääpeli silti.:D
   
  Ikarus, skärdis, Rajajääkäri ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Alphyddans Finest

  Alphyddans Finest Alikersantti

  Liittynyt:
  10.08.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  64
  Pisteet:
  6
  Entä korpraalista alikersantiksi Ylentäminen? Pitääkö löytyä jo jotain virallisempaan sijoitusta esim ryhmän varajohtajaksi, että tämä ylipäätään mahdollista? Vai meneekö samalla tavalla kuin korpraaliylennykset?

  Entä onko väliä, onko taustalla jo ylennys reservissä miehistöstä korpiksi? Kuinka vaikeaa on ylipäätään saada reserviläisenä kahta ylennystä?

  Vuorokausia ja aktiviteettiä paljon taskussa, 5 v edellisestäkin takana. Näinköhän sitä saisi nappulaamäärän kauluksessa tuplattua?
   
 10. Jyrsae

  Jyrsae Alikersantti

  Liittynyt:
  02.05.2015
  Viestejä:
  73
  Tykkäykset:
  91
  Pisteet:
  6
  Kyllä noita miehistöalikersantteja näkyy, mutta minimiajoilla en tiedä kai kenenkään sellaista pokanneen ellei sitten ole jo miehistöstä aliupseeriksi -kurssilla tai ainakin menossa sellaiselle.

  Mitä oon ite vierestä kattellu niin miehistöalikiksi päästäkseen pitää olla jäänyt oikeille henkilöille mieleen sopivana ylennettävänä ja nämä sitten hoitavat tämmöiset. Tai sitten tietysti voi olla reserviläisyhdistyksissä sopivia kavereita jotka junailevat.

  Ei ole vaikeaa olla parempi kuin osa tai jopa tuntuva osa aa-uu-koo käyneistä alikeista, mutta jos saat ylennyksen miehistöalikersantiksi niin sitten tyssäsivätkin porkkanat, joita firma voi tarjota aikalailla siihen.
   
 11. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,541
  Pisteet:
  636
  Edellä olevat ovat totta, mutta ettei asian ydin pääse hämärtymään niin todetaan vielä selvennyksen vuoksi: jos olet nyt korpraali ja sinulla on 1) SA-sijoitus tehtävään jota alik voi hoitaa 2) riittävästi KH-vuorokausia 3) vähintään 4-5 vuotta edellisestä ylennyksestä 4) ylennysesitys esimieheltä/esimiehiltä edellisistä harjoituksista että olet sopiva ylennettäväksi, niin kyllä alikessun natsat tulevat.

  Ryhmän varajohtajan sijoitusta ei tarvitse olla. Alik voi hoitaa esim. tehtävää nimeltä "jääkäri".

  Oleellista on yhtä lailla myös huomata että yhdenkin em. edellytyksen puuttuminen tietää sitä että natsoja ei tipu, eli pelkistä KH-vuorokausista riippuva automaatio ei ole kyseessä, vastoin yleistä luuloa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2015
  Alphyddans Finest tykkäsi tästä.
 12. KymJP1/96

  KymJP1/96 Alikersantti

  Liittynyt:
  15.06.2011
  Viestejä:
  54
  Tykkäykset:
  73
  Pisteet:
  6
  Kuulun siihen ryhmään joka on saanut reservissä 2 ylennystä. Jääkäristä siis alikersantiksi. Korpraalin natsat tuli oikeastaan ensimmäisten kertausten jälkeen ja alikersantin natsat 5 vuoden kuluttua siitä. Yhteensä kertauspäiviä taitaa olla jotain 25. En tiedä vaikuttiko asiaan, mutta ennen alikersantiksi ylennystä mulle kävi sellainen juttu, että kertauskutsuun oli laitettu väärä päivämäärä ja menin paikalle 2 päivää ennen muuta miehistöä. Siellä sitten istuttiin oppitunneilla saamassa koulutusta johtamiseen Luutnanttien yms. kanssa. :) Tämä huomattiin kyllä ensimmäisenä iltana, mutta koska ketään päättävää tahoa ei saatu kiinni ja minua ei haitannut olla siellä, niin jäin sinne pariksi extra päiväksi.

  Saattoihan sekin auttaa asiaa, että olen tai olin Tarkka-ampuja koulutukseltani ja sellaiselle yksinäiselle sudelle voidaan natsoja jaella ilman suurempaa pohtimista sijoituksesta, asemasta jne.

  Suurin osa kavereista joka oli intissä samaan aikaan ja kiersi nuo samat kertaukset oli edelleen jääkäri vaikka siis kertauspäiviä oli melko paljon. Sattuman kauppaa siis nuo ylennykset luulen ma.
   
  Iso-Mursu, KorpiSISSI ja Alphyddans Finest tykkäsivät tästä.
 13. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,541
  Pisteet:
  636
  Ei suinkaan sattuman kauppaa. Ota itsellesi se krediitti mikä sinulle kuuluu: sinulla on ollut kaikki 4 edellisessä tämän ketjun viestissäni mainitsemani ylentämisen edellytystä. Mukaan lukien tuo kohta 4, eli sinut on nohevaksi havaittu!

  Ehkäpä vanhoista inttikavereistasi muilta puuttuu joku noista neljästä edellytyksestä. Esim tuo kohta 4. Mikä ei tarkoita etteivätkö he voisi olla vaikka kuinka hyviä taistelijoita, mutta jos ei joku esimies heitä hyviksi huomaa ja anna ylennysesitystä, ei natsoja tule heille. Se käymäsi pari päivää ylipalvelusta johtajakoulutuksessa on epäilemättä hyvä tapa tulla huomatuksi...:D
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2015
  KorpiSISSI ja JR49 tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Kyssäri ylennyksistä...tietääkö kukaan koska seuraavat ylennykset ilmoitetaan?
   
 16. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,541
  Pisteet:
  636
  Jos kirje tulee, niin kirje on (itsenäisyyspäivän ylennyksistä) tullut jo - se tulee viikkoja ennen ylentämispäivää. MUTTA kirjettä ei aina tule, eli kannattaa silti lukea sunnuntaina lehti huolella, oma nimi voi olla siellä vaikkei ole kirjettä kuulunut.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Postilakkokin on hidastanut infon kulkua?... Mutta siis sunnuntaina ..kiitos :D
   
 18. Alphyddans Finest

  Alphyddans Finest Alikersantti

  Liittynyt:
  10.08.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  64
  Pisteet:
  6
  Ilmeisesti yllä mainitut ehdot täyttyivät, sillä tänään tupsahti postilaatikosta ylennys!

  Hieno fiilis! Intti ei aikoinaan maistunut, joten moni entinen inttikaveri varmaan hämmästelisi, kun näkisi mun ylentyneen pari pykälää kotiutumisesta.

  Alikersanttia siis jatketaan. Pitänee varmaan hakeutua täydennyskursseille, jotta seuraavasta pykälästä voi haaveilla.
   
  skärdis, KorpiSISSI, Samses ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Noihin vaikuttaa niin moni tekiä, suunniteltu sodan ajan tarve, sitten kouluttaja antama arvostelu intti ajoilta ja onko pv:n mukaan kykeneväinen johtamaan.
   
 20. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Sattuma-korppeja voi olla :D MUTTA ei enää sattuma-alikessuja :cool:
   
  JR49 ja Alphyddans Finest tykkäsivät tästä.
 21. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Jyrsae tykkäsi tästä.
 22. Jyrsae

  Jyrsae Alikersantti

  Liittynyt:
  02.05.2015
  Viestejä:
  73
  Tykkäykset:
  91
  Pisteet:
  6
  Bushmaster tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu