Pakolaisuus

Mitäs mä sanoin... :)

Ruotsi - Tanska - Saksa - EU

Eiköhän me ens vuodelle jo nähä Sakemannien ja Ruottalaisten ajamaa linjaa ihan EU lakina.

EU rajalla tehään hakemus, odotus tehään "hot spotissa" EU rajalla ja jos myönnetään niin sijoitettaan eikä anneta vapaasti valita maata EUn sisällä. Pakolaiset jaetaan sitten EUn sisällä niinkuin YK pakolaisia tänään.

---------------------------------------
Ja te jotka ette tätä nähny tai uskonu kun aikaisemmin kirjoitin niin kehotan tekemään uuden analyysin siitä miten tärkeä EU on monelle maalle ja miten pitkälle ne on valmiita menemään sen projektin suojaamisessa.
 
Viimeksi muokattu:
Persut on puolue jota Suomi tarvitsee. Ilman persuja tuskin Orpollakaan olisi mitään yritystä edes näennäisesti vaikuttaa pakolaiskriisiin.
 
Olisiko mahdollista että Orpolla olisi kissasta saatu toxoplasma gondii infektio aivoissaan? Senhän tiedetään aiheuttavan miehille epävarmuutta, vaaraan hakeutumista ja heikentynyttä itsetuntoa. Tää Sipilä kanssa laskee vaan mitä kustannuksia rajavartioista syntyisi, nää maahantunkeutujanhan vaan tuottaa silkkaa voittoa. Ei pitäisi päästää tämmösiä assburger bean countereita pääministereiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ja tässä näitä jääräpäitä lisää: oikeuden professori Outi Korhonen.

outi%20korhonen.jpg


Korhonen on nyt ottanut tehtäväkseen aloittaa Laura Huhtasaren kritisointi YLE:n haastattelussa. Voi hemmetti mikä ulostulo! Siis Korhonen moittii Huhtasaarta siitä, kun daami sanoi että Suomi voi laittaa rajat kiinni eikä tarvitse noudattaa EU:n määräystä, kun ei EU itsekään pysy sovituissa säännöissä. Ulkorajat vuotaa ja sisärajoilla ollaan ihan sekaisin.

Korhonen on ollut EU komission hommissa konsultoimassa ihmisoikeuslainsäädännöstä ja kansainvälisyydestä. No ei ole hänenkään hommat siellä tuottaneet tulosta, kun ei rajat toimi. Korhonen ei ilmeisesti huomaa että kritisoi Huhtasaaren toimintaa asiassa, joka on jäänyt rapakuntoon Korhosen oman EU toiminnan jälkeen. Oikeudellisesti vastuutonta on nimenomaan ulkorajojen vuotaminen ja ulkomaalaisten oikeuksien ylikorostaminen juuri kuten Korhonen tekee.

Korhonen kommentoi myös Suomelle langetettuja EIT:n tuomioita, mutta johtaa lukijoita harhaan. Oikein on että lähes kaikki Suomelle langetetut EIT:n tuomiot ovat tulleet Suomessa suomalaisiin kohdistuvista tapauksista, joten on aika turhaa tässä yhteydessä antaa käsitystä että jonkun kansainvälisiä oikeuksia Suomi rikkoisi. Kyllä nämä jutut on olleet ihan oman kansan kyykyttämistä eikä mitään muuta.

http://yle.fi/uutiset/professori_ty...nnon_oikeudellisesti_taysin_vastuuton/8448990


Huhtasaaren lausunto keskiviikolta. Hyvä meininki! http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_turvapaikanhakijat_kaannytettava_keinolla_milla_hyvansa/8447431


.
 
pahinta on se, että poliitikot näyttävät niin vieraantuneen kansasta, että hirvittää.
Et ole ainoa joka on tuon vieraantumisen havainnut.

Ehkäpä tuo suuri EU unelma on sekoittanut herrojen pään?

Rakennetaan unelmaa jossa päämäärä on jalo mutta todellisuus täydellinen katasrofi, talous kuralla, ulkorajavalvonta on vitsi kun muualla mailmassa ulkorajalla kysytään "kuka olet miksi tulet" EU alueella keltään ei kysytä yhtään mitään.

Sisärajalla ei kysytä vaan sanotaan, olisitko hyvä ja mene vaikka tuonne naapurimaahan.

Todellinen aivopieru oli kun NATO alkoi tutkimaan hallitsemattoman maahanmuuton vastustajia kun olisi pitänyt tutkia maahantunkeutumisen taustahahmoja.
 
EU vaatii muilta tekoja kun ratkaisu olisi ollut omissa käsissä, Yhdysvaltojen etelärajalla on sama tilanne kuin EU`n rajoilla mitähän tapahtuisi jos siellä ei rajoja valvottaisi? kansainvaellus ihan varmasti ja politiikkojen vaihto hyvinkin nopeasti.

http://www.hs.fi/paivanlehti/12112015/a1447231740590

EU vaatii Afrikkaa ottamaan omansa takaisin
 
Onpahan talkoot joten tervetuloa, tosin talkoiden pitäisi olla vapaaehtoisia.

20 miljardin pakolaistalkoot
KansantalousSaksa

2015114206903.jpg

Asiantuntijat vaativat, että Saksassa pitää luopua hiljattain päätetystä 8,50 euron minimituntipalkasta, jos turvapaikanhakijat halutaan saada työmarkkinoille nopeasti.



Toisin kuin alussa uumoiltiin, esimerkiksi syyrialaisista turvapaikanhakijoista vain murto-osa on hyvin koulutettuja.”

Vielä loppukesästä Saksan talouselämän edustajat puhuivat posket punaisina turvapaikanhakijoiden puolesta. Innostusta perusteltiin sillä, että työmarkkinoilla on tilaa ja että EU:n suurin kansantalous tarvitsee veronmaksajia.

Jo tuolloin puhuttiin noin 800 000 pakolaisesta tälle vuodelle. Silloin ei kuitenkaan vielä tiedetty, millaista väkeä on tulossa ja miten hallitsemattomaksi tulva yltyy.

Nyt sekä asiantuntijapiireissä että yrityksissä on palattu päiväjärjestykseen: pakolaiset ovat mahdollisuus, kun peli pelataan oikein. Kaikkien pitää kuitenkin ymmärtää, että mahdollisuuden hyödyntäminen maksaa. Ylivoimainen enemmistö maahanmuuttajista on vielä pitkään saapumisensa jälkeenkin nettosaajia Saksan kaltaisessa hyvinvointivaltiossa.

Luvut turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista vaihtelevat. Saksan hallitusta sparraava ”viiden viisaan” ekonomistiryhmä laskee, että nyt tiedossa olevilla määrillä pakolaiset aiheuttavat valtiolle, osavaltioille ja kunnille tänä vuonna yhteensä 8,3 miljardin kustannukset. Ensi vuonna luku nousee 14,3 miljardiin. Jotakuinkin näillä luvuilla valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble rakentaa Saksan valtion tulo- ja menoarviota.

Müncheniläinen Ifo-instuutti puhuu fiskaalisista kokonaiskustannuksista ja sisällyttää niihin enemmän asioita kuin hallituksen ekonomistiryhmä.

Ifo lähtee siitä, että Saksaan tulee tänä vuonna 1,1 miljoonaa rekisteröityä pakolaista. Tämä määrä aiheuttaa yhteensä 21,1 miljardin euron kustannukset, kun oletus on, että jokainen tulija viipyy maassa 12 kuukautta.

Summat ovat isoja. Keskiviikkona syyskatsaustaan esitellyt viiden viisaan ryhmä korostaa, että lasku pystytään maksamaan, koska Saksan talous kasvaa tänä vuonna 1,7 ja ensi vuonna 1,6 prosenttia.




Käytännössä kaikki ekonomistit tähdentävät, että historiallisesta kansainvaelluksesta tulee enemmän hyötyä kuin haittaa vain, jos kotouttaminen onnistuu nopeasti. Talousviisaiden mukaan paras tapa kotouttaa on järjestää pakolaisille töitä.

Savotta ei kuitenkaan ole helppo. Toisin kuin alussa uumoiltiin, esimerkiksi syyrialaisista turvapaikanhakijoista vain murto-osa on hyvin koulutettuja. Ifon kokoamasta selvityksestä käy ilmi, että 60 prosenttia Syyriasta tulevista on käynyt koulua alle kahdeksan vuotta.

Pakolaiset eivät siis ole vastaus työvoimapulaan, eivät varsinkaan, kun puhutaan ammattitaitoisesta työvoimasta. Ifon pian eläkkeelle jäävä johtajaHans-Werner Sinn muistuttaa, että vapaita koulutuspaikkoja on sittenkin hyvin rajoitetusti sekä oppilaitoksissa että yrityksissä. Ja toisaalta ammattikoulutus kestää poikkeuksetta noin kolme vuotta.

Asiantuntijat laidasta laitaan vaativat, että Saksassa pitää luopua hiljattain päätetystä 8,50 euron minimituntipalkasta, jos turvapaikanhakijat halutaan saada työmarkkinoille nopeasti.

Ifon tutkijoiden mielestä ainakin minimipalkan kanssa pitäisi tehdä selkeitä poikkeuksia. Laitoksen selvityksen mukaan esimerkiksi Itä-Saksassa noin 60 prosenttia rakennusalan ja kaupan yrityksistä pitää minimipalkkaa keskeisenä esteenä työllistää pakolaisia.
 
Persut on puolue jota Suomi tarvitsee. Ilman persuja tuskin Orpollakaan olisi mitään yritystä edes näennäisesti vaikuttaa pakolaiskriisiin.

Kyllä tarvitaan, mutta Orpon toimiin eivät hallitustasolla puutu. Kansanedustajat voivat kommentoida.

Jonkun iltapäivälehden epävirallisessa gallupissa pari kuukautta sitten satunnaislukijoista 78% oli sitä mieltä, että pakolaiskriisi ei ole lainkaan hallinnassa. Jos persuja on se 10%, pitää tehdä päätelmä, että sivustolla käyneistä mielipiteen antajista 7/10 oli persuja tai sitten kansa laajemminkin antaa painetta - ja palautetta.
 
Jonkun iltapäivälehden epävirallisessa gallupissa pari kuukautta sitten satunnaislukijoista 78% oli sitä mieltä, että pakolaiskriisi ei ole lainkaan hallinnassa. Jos persuja on se 10%, pitää tehdä päätelmä, että sivustolla käyneistä mielipiteen antajista 7/10 oli persuja tai sitten kansa laajemminkin antaa painetta - ja palautetta.
Pari kuukautta sitten politiikot julistivat vielä "tervetuloa" ja haukkuivat kansalaisia rasisteiksi, nyt vasta politiikot näkevät tässä jotain ongelmia, vaikkakin vielä syyttävät kansaa.

Kansalaiset olivat jo alusta lähtien enemmän kartalla tilanteessa kuin politiikot, jatkossa politiikkojen kaannattaisi kysyä kansalta mitä pitää tehdä eikä ryhtyä oma aloitteisesti ajattelemaan kun siihen ei ole kompetenssia.
 
Pari kuukautta sitten politiikot julistivat vielä "tervetuloa" ja haukkuivat kansalaisia rasisteiksi, nyt vasta politiikot näkevät tässä jotain ongelmia, vaikkakin vielä syyttävät kansaa.

Kansalaiset olivat jo alusta lähtien enemmän kartalla tilanteessa kuin politiikot, jatkossa politiikkojen kaannattaisi kysyä kansalta mitä pitää tehdä eikä ryhtyä oma aloitteisesti ajattelemaan kun siihen ei ole kompetenssia.

Kansalaisten ärtymyksen kasvu on ainoa, mikä Ruotsissakin ajaa hallitusta.

Toisaalta nythän pakolaisten määrä Ruotsissa voi entisestään lisääntyäkin. Tästä oppositio siellä jo moitiskelee, että kun ei sitten voikaan työntää eteenpäin, Suomen ja Norjaan.
 
Ja eilen luin uutisen että tanssit loppuu Merikievarista koska se paikka muutetaan pakolaiskeskukseksi. Olen ymmärtänyt että se on ollut melko suosittu paikka joten VOK;in perustaminen näköjään kannattaa vielä paremmin.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanha...yksyn_viimeiset_tanssit_viikonloppuna/8448210

Turvapaikanhakijoita Merikievariin – syksyn viimeiset tanssit viikonloppuna
Viihdekeskus Merikievariin sijoitetaan todennäköisesti 150 turvapaikanhakijaa hätämajoitukseen ensi viikon alkupuolella. Merikarvialaisille järjestetään infotilaisuus asiasta maanantaina.
 
http://rahmispossu.net/2015/11/12/tulijakriisi-on-ruotsin-harjoittaman-politiikan-seuraus/ http://www.svd.se/flyktingkrisen-beror-pa-svensk-politik/om/ledarbloggen
”Tulijakriisi on Ruotsin harjoittaman politiikan seuraus”
12-11-2015
0

Viime aikoina hurjasti profiiliaan nostanut Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Ivar Arpi osuu jälleen kerran oikeaan kirjoittaessaan, että Humanitäärinen Suurvalta on itse keittänyt oman soppansa.

Olin toissapäivänä Ruotsin Radiossa keskustelemassa tulijakatastrofista Vi gillar olika -lehden Karin Pettersonin kanssa. Hänen mielestään todellisuus on populistinen. Minun mielestäni todellisuus kannattaisi ottaa tosissaan.

Muutama perusasia. Viime viikolla Ruotsiin saapui ensimmäistä kertaa sen historian aikana yli 10.000 asyylinvonkaajaa. Määrä on suurempi, mitä Tanska on ottanut vastaan koko vuoden aikana. Tästä syystä kyse on enemmän ruotsalaisesta kuin eurooppalaisesta katastrofista. Me olemme varmistaneet tämän harjoittaessamme täysin erilaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin naapurimaamme. Maanantaina rikkoutui myös päiväennätys, kun 2.000 tulijaa tunki maahan. Tämä luku tosin sisältää ainoastaan rekisteröidyt tulijat. Rajapoliisin mukaan tulijoita on todellisuudessa tuplaten enemmän, mutta loput vain livahtavat rajan läpi rekisteröitymättä. Ja lisää porukkaa on tulossa. Ruotsissa on väkilukuun suhteutettuna enemmän turvapaikanhakijoita kuin Turkissa. Jos meno jatkuu nykytahtia, ensi vuonna tulijoita saapuu 790.000.

Todellisuudessa Turkki on nyt Ruotsin rajanaapuri. Kaikki maat Turkin ja Ruotsin välillä laskevat tulijat läpi. Yksikään maa ei noudata Dublin-sääntöä. Schengen-järjestelmä ei enää toimi, koska EU:n ulkorajat vuotavat kuin seula. Tulijoita ei rekisteröidä, koska muut maat mielellään pistävät vahingon kiertämään. Tulijakatastrofi koskee Ruotsia ja se on ruotsalaisten poliitikkojen luoma.

Alexander Chrisopoulo (V) sanoi vuonna 1989 valtiopäivillä näin: ”Kaikki jotka ovat perillä pakolaispolitiikasta tietävät, että riippumatta siitä harmonisoiko Ruotsi säännöksensä EY:n kanssa vai ei, tai onko Ruotsi osa EY:tä tai ei, EY:n rajoittava pakolaispolitiikka tulee vaikuttamaan myös meihin. Me emme voi yksittäisenä maana ottaa vastaan niitä tulijoita, joita EY ei huoli”.

Tuosta on kohta kulunut 30 vuotta. Sen jälkeen olemme tehneet tietoisesti vielä lisää pesäeroa muuhun Eurooppaan. Nyt makaamme niin kuin olemme pedanneet. Tämä näkyy nyt siinä, että tänne ryntää enemmän afgaaneja kuin syyrialaisia. Afganistanin sotaa on käyty vuodesta 2001, mutta dramaattinen nousu afgaanitulijoiden määrässä tapahtuu vasta nyt. Tänne tulee myös yhä enemmän eritrealaisia, vaikka maa on ollut romuna jo viimeiset 30 vuotta. Maahanmuutossa siis ei ole kyse mistään luonnonilmiöstä, vaan siitä, millaista maahanmuuttopolitiikkaa harjoitamme. Me synnytämme ilmiön heiluttelemalla porkkanoita ihmisten silmien edessä. Kyse ei ole tulvasta tai virrasta. Unohtakaa kaikki nämä luontometaforat, koska ne saavat asian kuulostamaan joltain sellaiselta, mihin emme pysty vaikuttamaan. Kyse on kuitenkin politiikasta. Kyse on ruotsalaisesta politiikasta. Muuttoliikkeen hallinta on hyvin hallittavissa.

Ruotsi on nyt romahduksen partaalla. Tai tarkemmin sanottuna sen keskiössä.

Kokoomus esitteli ehdotuksensa, mikä toivottavasti toisi ratkaisun akuuttiin tilanteeseen. Tilapäinen tulijastoppi. Rekisteröitymättömät pitäisi laittaa saman tien sinne maahan, mistä he Ruotsiin tulivat. Maahanmuuttopolitiikka on harmonisoitava vastaamaan muiden EU-maiden politiikkaa. Koska EU:ssa on päätetty turvapaikkaoikeuden olevan yhtäläinen, ei Ruotsi joutuisi luopumaan oikeudesta tarjota turvapaikkoja. Euroopassa on monia turvallisia maita. Ruotsi ei voi yksipuolisesti kantaa koko Euroopan taakkaa. Se ei ole ollut mahdollista ennen ja erityisesti se ei ole sitä nyt. Jos (ja kun) Ruotsi palauttaa rajakontrollinen, asettaa se muille maille paineita tehdä samoin.

Mitä sitten feministihallitus tekee? Stefan Löfven (S) lepertelee, että EU-tulee pelastamaan Ruotsin. Mistä EU-maasta hän puhuu. Millä maalla on mielenkiintoa ottaa vastaan tulijoita, jotka jo notkuvat Ruotsissa? Saksa? Iso-Britannia? Unkari? Tämä ei ole tyhmää pääministeriltä, vaan vaarallista. Feministihallitus pelaa nyt vaarallista peliä maan tulevaisuudella.

Feministihallituksen ehdotus taakanjaosta EU-maiden välillä on haihattelua. Saatamme ajatella, että tämä on moraalitonta tai epäsolidaarista, mutta, yksikään EU-maa ei halua ottaa yhtään enempää rikkauksia ja voimavaroja, kultamunia, erikoisosaajia, koneinsinöörejä, vientimyyjiä tai miksikä tulijoita nyt kulloinkin kutsutaan. Jopa Saksasta tulee tällaisia viestejä. Toissapäivänä Angela Merkel päätti, että Saksa alkaa palauttamaan Syyrialaisia maihin, joista nämä ovat Saksaan tulleet. Tämä lisää painetta Ruotsia kohtaan. Maailmanpolitiikassa, myös Euroopassa, jokaisen valtion ja sen poliitikkojen on syytä muistaa, että heidän ydintehtävänsä on kantaa vastuu oman maansa asioista. Kaikkein parasta olisi, jos feministihallitus voisi niellä ylpeytensä ja ottaa kopin Kokoomuksen ehdotuksesta. Nyt ei ole aika pelata puoluepolitiikkaa. Kyseessä on Ruotsin tulevaisuus. Kokoomus on osoittanut, että he kantavat vastuunsa. Pallo on nyt feministihallituksella.

Ivar Arpi
pääkirjoitustoimittaja, Svenska Dagbladet
 
Kyllä tuo homma Ruotsilla ajaa sen veta vahvasti ja kovaa puuhun, että saa katsoa kuinka kansankodon käy... Suomen ongelmat tässä pakolaiskriisissä on vielä pieniä ja poliittisella päätöksenteolla on vielä mahdollista korjata tehtyjä virheitä... Ruotsissa homma on raakasti myöhässä.

Ihmeen paljon Suomessa ja maailmassa hoetaan toivotaan, toivotaan levyä...
 
"In fact, Sweden has a border with Turkey now. All countries on the road from there sluices through the asylum seekers here. No country applies the Dublin regulation as they should. Schengen cooperation has failed because the external border have fallen. Purely utilitarian does not have any interest in borders because everyone still wants to Sweden or Germany. To begin registering people under the Dublin Regulation will not be realized because other countries please avoid more asylum seekers. Refugee catastrophe is Swedish and created by Swedish politicians."

Toivottavasti täällä ollaan viisaampia vaikka pahalta näyttää...
 
Kyllä tarvitaan, mutta Orpon toimiin eivät hallitustasolla puutu. Kansanedustajat voivat kommentoida.

Jonkun iltapäivälehden epävirallisessa gallupissa pari kuukautta sitten satunnaislukijoista 78% oli sitä mieltä, että pakolaiskriisi ei ole lainkaan hallinnassa. Jos persuja on se 10%, pitää tehdä päätelmä, että sivustolla käyneistä mielipiteen antajista 7/10 oli persuja tai sitten kansa laajemminkin antaa painetta - ja palautetta.

Vaikka julkisuudessa asiaa ei tunnustettaisikaan niin kansalaisten (eli äänestäjien tai mahdollisten äänestäjien) antamalla palautteellakin voi olla jokin merkitys kun lopullisia päätöksiä tehdään, etenkin kun moni muu tekijä puoltaa pakolaiskriisin tiukempaa hoitoa aiemman ovet auki -ilmapiirin sijaan. Tietenkin yleisellä kehityksellä Keski-Euroopassa ja Ruotsissa on merkitystä, etenkin kun on näkyvillä se ettei aiemmat sopimukset pidä(kään) - mikä näyttää tulleen yllätyksenä poliitikoillemme. Mutta merkityksellinen tekijä voi myös olla se havainto, että pakolaisia tulee edelleen samaa tahtia tai jopa kiihtyvällä tahdilla mitä kesällä ja alkusyksystä vaikka kuvitelma oli se, että talvea kohden mentäessä määrät tippuvat rajusti. Koko tämä paketti on varmasti vaikuttanut nykyiseen kehitykseen, mutta samalla on varauduttava jo tulevaan.

Tuossa taannoin luin (en nyt muista mistä, mutta ei ollut mikään hörhö-media), että ensi vuodelle odotetaan yli 1,6 miljoonaa tulijaa EU:n alueelle, mikä tarkoittaa sitä, että aiemman hätäisen viimehetken reagoinnin sijaan EU:n yhteisessä rintamassa ryhdyttävä ennakoimaan ja tiukentamaan kontrollia jo hyvissä ajoin, jotta signaali ehtii kulkea kaikille niille jotka suunnittelevat lähtöä länteen.

vlad.
 
Toisaalta nythän pakolaisten määrä Ruotsissa voi entisestään lisääntyäkin. Tästä oppositio siellä jo moitiskelee, että kun ei sitten voikaan työntää eteenpäin, Suomen ja Norjaan.
Onkohan ääni muuttunut kellossa?
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1417927637844

Ruotsin Reinfeldt: Pohjolaan mahtuu lisää maahanmuuttajia – "Missä tila on loppunut?"
 
Back
Top