Presidentinvaalit 2024

Savo-Karjalassa näkyy olevan kahden %-yksikön sisällä Haavisto, Stubb ja Rehn.

Arvatenkin maaseudulla Rehn rulettaa, mutta kun sielläkin väki asuu kaupungeissa ja siellä jyrää muut arvot.
Nopealla katsannolla Rehn oli noissa vaalipiireissä Savo-Karjala ja Oulu valtakunnan tasoon verrattuna paljon suositumpi. Oikeiston äänipotti jakautui siis tavallista enemmän akselille Stubb-Rehn-Halla-aho mutta vasemmisto äänesti Haavistoa yhtä paljon kuin muuallakin.
 
Nopealla katsannolla Rehn oli noissa vaalipiireissä Savo-Karjala ja Oulu valtakunnan tasoon verrattuna paljon suositumpi. Oikeiston äänipotti jakautui siis tavallista enemmän akselille Stubb-Rehn-Halla-aho mutta vasemmisto äänesti Haavistoa yhtä paljon kuin muuallakin.
Rehn olisi todella kova sana Stubbiakin vastaan toisella kierroksella. Mutta kampanja oli heikko ja mukaan mahtui pahoja aivopieruja, nyt kävi näin.
 
Jussin kannatus oli sitten aika tarkkaan PS:n kannatus. Jussin ongelma on introverttius ja värittömyys. Argumentaatio on toki kovatasoista, mutta se ei näissä kuvioissa riitä.
Pisteet siitä että lähti itse ehdolle. Edellisten vaalien ehdokas oli käsittämätön aivopieru.
 
Kun äänestysprosenttia lasketaan, huomiodaan siihen hylätytkin äänet. Tyhjää äänestämällä protestoiminen ei siis näy missään. Alhainen äänestysprosentti kertoo jostakin.
Äänestämättömyys ei kuitenkaan vaikuta mihinkään. Eikä alhainen äänestysprosentti aiheuta mitään korjausliikkeitä. Joku saattaa taivastella, mutta nyt äänestysprosentti on ilmeisen korkea, joten sekin protesti häipyy unholaan.
 
Ei Halla-Ahon nousun puute Haaviston äänistä johtunut.

No ei varsinaisesti kyllä joo, Haaviston nousu johtui mainitsemastani syystä. 7% puolueen äänisaalis yli 25%. Sdp/vih/vas kannatus eduskuntavaaleissa 33,9% ja pressan vaaleissa 34,9 % (yle ennuste klo 21).

Halla-aho näköjään menetti ääniä myös Stubbille ja Rehnille.
 
Ihan mielenkiintoinen artikkeli.
Haavisto on ainut ketä on muuttanut näkemystään Natosta.
Ja vaikka kuinka yrittää sanoa että ei ole puolue vaalit niin ikinä ei ole politiikka kadonnut näissä kuvioissa.

Yhtenä forumin Nato-haukoista luonnolisesti äänestin ainoa Natoa kannattavaa ehdokasa. Hyvä nosto Pesoselta:

Vuoden 2018 presidentinvaaleissa ainoastaan RKP:n Nils Torvalds oli sitä mieltä, että Natoon täytyisi hakea jo seuraavan eduskuntavaalikauden aikana 2019-2023. Torvaldsin kanta tuli selväksi Ilta-Sanomien vaalikoneessa (IS 28.11.2017).

Nils Torvaldsin oikeassa olon vakuudeksi on syytä muistuttaa, että seuraava eduskunta aloitti toimintansa vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen ja tosiaankin Suomi haki jäsenyyttä Torvalds preferenssin mukaisesti seuraavan eduskunnan aikana. Suomesta tuli Naton täysimääräinen jäsenmaa päivämäärällä 4.4.2023.

Minun on vaikea ymmärtää Haaviston logiikkaa, miksi nuo hänen asevarusteluperustelunsa tulivat yhtäkkiä hänelle pätemättömäksi, kun Suomi haki Nato-jäsenyyttä vuonna 2022. Miksi asevarusteluperustelut eivät enää olleet hänelle relevantteja? Osoittaa, millaiselle keksimällä keksitylle hetteikölle hän oli aikanaan perustanut kantansa vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Haaviston käytös osoittaa, kuinka teennäisesti Nato-jäsenyyden vastustajat – kärjessä Niinistö ja Haavisto – yrittämällä yrittivät keksiä perustelua olematta liittymästä Natoon. Mikään ei luo poliitikolle epäuskottavampaa kuvaa kuin yrittää keksimällä keksiä perusteita kannoilleen, jotka jokainen kansalainen tietää keksimällä keksityiksi.

Tämäkin tekee toisen kierroksen äänestäisen helpoksi, samaa mieltä Pesosen kanssa tässä:

Kirjasin 17.1.2018 julkaistuun blogiini:

En voisi ikinä äänestää presidentiksi Sauli Niinistöä, Pekka Haavistoa tai Matti Vanhasta.

Tuota mielipidettä ei ole tarvinnut muuttaa kuuden vuoden aikana. Eikä tarvitse muuttaa loppuikänäni.

Purra juuri telkassa huokaili, että tulisi valita vihervasemmistolainen tai oikeistoliberaali. No, toivottavasati valitsette. Vihervasemmisto tulee kyllä joukolla äänestämään, se on varma. Kas näin:

Pexi Haavisto on palannut punaiseen kravattiin. Ei ole sattuma vaan nyt kosiskellaan vassareita.

Onneksi Jutan ja Lin saalis ei riitä Haavistolle lisä-ääniksi, jos vaan persut ja kepulaiset tuntevat vastuunsa ja äänestävät sosialismia vastaan.

Jos kakkoskierros olisi "normaalijaolla" menossa Stubbille 60-40 mutta persut jäävät kotiin niin tulos onkin 50-50. Sen verran voi äänestämällä vaikuttaa.
 
Äänestämättömyys ei kuitenkaan vaikuta mihinkään. Eikä alhainen äänestysprosentti aiheuta mitään korjausliikkeitä. Joku saattaa taivastella, mutta nyt äänestysprosentti on ilmeisen korkea, joten sekin protesti häipyy unholaan.
Äänestysprosentti todetaan ja se on siinä. Ei lopulta kiinnosta kuin Sointu Borgin faijaa.
 
Löi nimen paperiin, maksupuoli taas jäi ihan muille. Ja nyt ne demarit räksyttävät velanotosta oppositiossa ja bileprinsessa lobbaa saudien ja oligarkkien puolesta?

Sori, ei jatkoon.

Kyllä, ja kepu mankui Sannan hyväksymään homman. Samalla se kertoo karua kieltään asiaintilasta, että SDP näyttäytyy maanpuolustusmyönteisenä puolueena...

Edelleenkään en näe Stubbia kovana maanpuolustajana. Lyhimmän palvelusajan mies. Mukana leikkaamassa PV:lta vähintäänkin hiljaisena hyväksyjänä, jos ei aktiivisena toimijana, kun oli kuitenkin korkean tason poliitikko eikä rivikansanedustaja.

Mutta tällasta se täällä Suomessa on. Onneksi on Nato selkänojana.
 
Back
Top