Recent content by KKpilot

 1. KKpilot

  Haulikko sotilaskäytössä

  Karmea ampua, sylinteripiipulla ei oikein voi puhua haulikuviosta juurikaan lyöntietäisyyttä kauempana vaan levittää julmetusti. Piippu 400mm.
 2. KKpilot

  wanhat aseet ja kysymyksiä tietäjille

  Saksalaisten ensimmäisen maailmansodan tuotantoa sotasaalisaseisiinsa. Deutsche Waffen und Munitionsfabriken. Valmistusvuosi 1917. 9,65 gramman tompakkisilattu teräsvaippaluoti. Vapaussodan aikana ja jälkeen ostettu Saksasta.
 3. KKpilot

  RK62 M2,M3 murtojarru

  Monikäyttöisyys on pop. Leikkureiden painon sijaan voi kantaa vaikka ampumatarvikkeita. Kaupunkijääkäreillä on muutenkin paljon varusteita kannettavanaan.
 4. KKpilot

  Suojaliivi

  Yläreunassa on pieni tasku, josta purkautuu evakuointihihnalenkki punaisesta pätkästä vetämällä.
 5. KKpilot

  Taistelijan varustuksen uusiminen etenee

  Raivaajan kanssa samaa mieltä laserin tehokkaasta n.100m ampumaetäisyydestä suomalaisessa maastossa. Sitä kauemmas, etenkin huonoa kontrastia vasten pitenee pienen kohteen tähtäysaika niin pitkäksi, että olisi sama sihdata passiivisesti punapisteen kanssa. Yli sataan metriin myöskään ei riitä...
 6. KKpilot

  Kiitos linkistä! Tuo on vanhempaa Vikingiä, josta on tehty M91 ja M95- pakkastakit sekä...

  Kiitos linkistä! Tuo on vanhempaa Vikingiä, josta on tehty M91 ja M95- pakkastakit sekä vaunumiesten haalarit.
 7. KKpilot

  Kiväärilupa

  Hetkinen, voitko osoittaa lainkohdan joka määrää näin? Omakin käsitys on, että B- kategorian puolarin (alle 11 patr) saa hyväksyttävän käyttötarkoituksen esittämällä, mutta yli 10 patr tarvitsee "pikkuerva"- luvan, johon vaaditaan vuosi harrastusta ja ampumayhdistysjäsenyyttä sekä AAK- todistus...
 8. KKpilot

  Ostetaan M91 kangasta

  Nosto
 9. KKpilot

  Tarkka-ampujan peruskivääri

  Karkeasuuntaukseen ja ampumiseen. Valonvahvistin kypärässä tuo on myös niin korkealla ja edessä, että kymppiarskalla hoituu lähimaalit suht sukkelasti kun taas kiikarin läpi tähdätessä täytyy olla pystyssä, korkeassa istuma-asennossa tai poikittain muuten. Eli siinä skenaariossa helpottaa...
 10. KKpilot

  Tarkka-ampujan peruskivääri

  Yksi syy punapisteeseen tarkkuuskiväärin kiikarin päällä on putken nopea suuntaaminen yläpään suurennos valittuna. Sen vuoksi itse pidän microäimää korotornin edessä. Pisteen näkee sen yli ja siitä on helppo pudottaa katse putkelle.
 11. KKpilot

  Tilapäisvälineet panssarintorjunnassa

  Paitsi, jos väijytät vaunukolonnan vuoristosolassa jossa väijytettävät pystyvät vastaamanan tuleen vain käsiaseillaan em. yläkoro- ongelman takia.
 12. KKpilot

  Aselaki ja hallussapitolupa, luvalliset ja luvattomat aseet

  https://waffenlager.net/ammo/82x53r.html Ennen sotia laki saatettiin sellaiseen asentoon, ettei valtion tai Suojeluskuntain kivääreillä saanut metsästää. En usko että kyse oli patruunoista, ei tuolloinkaan kukaan täysjärkinen liene ampunut riistaa "liukkaalla kuulalla". Kuvittelisin, että kyse...
 13. KKpilot

  Tilapäisvälineet panssarintorjunnassa

  Ajatuksena tuosta Mujahediinien DSHK ja NSV- pohjaisesta PST- menestyksestä: lienevät ampuneet vuoristossa siten, että sarja osuu kokonaisuudessaan yläpuolelta, vaunukanuunan yläkoron ulottumattomista. Tuolloin luukut ja moottoritilan kansi ovat haavoittuvia.
 14. KKpilot

  Mistä maavoimien kauluspaitaa?

  SA- kaupassa on usein harmaiden kanssa käytettäviä kauluspaitoja, uusina muoveissa.
 15. KKpilot

  Ostetaan M91 kangasta

  Bump!
Top