612-marssi & anarkistit

Rauhantekijä

Respected Leader
Nää kaikki tapahtumat pitäisi määräyksellä määrätä niin, että omaa kunnioitusta/mieltä saat osoittaa, mutta toisen tapahtumaa kohtaan et saa aiheuttaa mitään häiriötä kadulla.
Sakon uhalla tuollainen määräys Itsenäisyyspäivälle ja jokainen pysyy sen jälkeen niissä omissa piireissään.

Tämä on ainoa keino pistää kerralla ruotuun kaikki juhlijat tasapuolisesti.
Kaiken salliminen "vapauden" nojalla on jo mennyt liian pitkälle kun ei edes itsenäisyyspäivänä voi juhlia turvallisesti.

.
 

hansai

Supreme Leader
Tuntematon toimittaja... päätoimittaja Huuskon ulostuloa tästä alpakkagatesta oikeastaan odottelen... tosin enemmän odotan Ulla Appelsinin ulostuloa..

Kohutun alpakkagate-viestin kirjoittajan ulostulo: "Jos se söisi ilmatilaa äärioikeistolta, en tietenkään pannut pahakseni"

Itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman järjestäjiin kuuluva Aleksi Pahkala on lauantaina selvittänyt tapahtumien kulkua omalta osaltaan. Alpakkatapahtuma nousi uudelleen keskustelunaiheeksi perjantaina, kun Pahkalan marraskuussa suljettuun Facebook-ryhmään kirjoittama viesti tuli julki. Kyseisestä viestistä tulee vaikutelma, että lastentapahtuma järjestettiin tarkoituksena estää 612-kulkueen kokoontuminen Töölöntorilla itsenäisyyspäivänä.

–Kirjoitin postauksen sinne, koska tiesin fb-ryhmässä olevan ihmisiä, jotka voisivat tulla lastentapahtuman talkoolaisiksi. Postauksessa korostin, että en ole järkkäämässä mielenosoitusta. Töölöläiset vanhemmat olivat pyytäneet minua mukaan järjestämään iloista lastentapahtumaa Töölöön. Asun Töölössä, lähellä Töölöntoria, paikkaa joka itsenäisyyspäivinä on ollut muutaman viime vuoden äärioikeiston kokoontumispaikka. Äärioikeiston kulkue ja siihen kohdistuneet vastamielenosoitukset ovat pelottaneet minua ja monia muitakin, varsinkin lapsiperheitä, Pahkala selvitti Facebookissa lauantaina.

Hänen kertoo, että töölöläiset vanhemmat halusivat lastentapahtumaa ja turvallisia kotikulmia.

–Minä halusin olla mukana hyvässä. Jos se hyvä söisi ilmatilaa äärioikeistolta mediassa ja Töölössä, niin en tietenkään pannut pahakseni, hän sanoo.

Pahkala korostaa olleensa itsekin järjestämässä mielenosoituksia ja sanoo, ettei kyseenalaista kenenkään oikeutta osoittaa mieltä.

–Mutta ei myöskään voi olla niin, että joidenkin mielenosoitusten tieltä kaikki joutuvat väistymään.

Vasemmistolaiseksi itseään luonnehtivat bloggaaja Heikki Eskola kertoi perjantai-iltana Pahkalan kirjoittaneen suljetussa Facebook-ryhmässä jo marraskuussa, että alpakkatapahtuma tapahtuma olisi hyvä keino keskittää median ja ihmisten huomio pois 612-soihtukulkueesta ja saada mielenosoitus pois Töölöntorilta. Alpakkatapahtuman järjestäjä Töölön lapselliset puolestaan vakuutti perjantai-iltana, ettei tapahtuman tarkoituksena ollut estää 612-kulkueen kokoontumista Töölöntorilla.

Lue myös: Ristiriitaisia tietoja alpakkagaten taustoista - Järjestäjä: "Näin ei ollut"

Pahkala kertoo nyt olleensa itse poliisiin yhteydessä.

–Selvisi, ettei kaupungin ja poliisin välillä ollut mitään kommunikaatioita tässä asiassa. Minä näin tarpeelliseksi asian pikaisen selvittelyn poliisin ja kaupungin välillä. Me saimme positiivista viestiä kaupungilta ja jatkoimme iloisen lastentapahtuman järkkäämistä. Samalla tajusin ja kerroin sen myös poliisille ja kaupungille, että hitto vie tästähän taitaa tulla poliittisesti kuuma peruna, vaikka tarkoitus oli ihan toinen - luoda turvallinen itsenäisyysjuhla lapsille.

Loppujen lopuksi poliisin kanta oli, ettei lastentapahtumaa voida turvallisuussyistä järjestää Töölöntorilla. Pahkalan mukaan Helsingin kaupunki ehdotti vaihtoehtoisia paikkoja, mutta niitä ei koettu turvallisiksi.

–Yksi paikoista oli Narinkkatori, jossa juuri kielletty PVL oli ilmoittanut kokoontuvansa. Onneksi saimme myös lukuisia yhteydenottoja töölöläisiltä yrityksiltä ja henkilöiltä ja lopulta järkevin ratkaisu oli siirtää lastentapahtuma Töölön jalkapallostadionille, hän kertoo.

Pahkala kommentoi myös Ylelle antamaansa haastattelua, joka on aiheuttanut kovaa arvostelua. Kyseisessä haastattelussa hän kiistää, että lastentapahtuman tarkoitus oli olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan.

–Seison yhä niiden (haastatteluvastausten) takana. Kyseessä ei ollut vastamielenosoitus ja kaupunki tosiaan halusi lastentapahtumamme torille, Pahkala sanoo.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237055-kohutun-alpakkagate-viestin-kirjoittajan-ulostulo-jos-se-soisi-ilmatilaa#.Wiu6hj3mlD8.twitter
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PSS

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Suurin osa samoja henkilöitä kuin aiemmissakin torikokouksissa. Joskus nuo tulevat
ulos ja paljon muutakin, voimme olla varmoja.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Hyvin sanottu: " nyt on punavihreän likapyykin aika " (y)

Lukevatko pyykkärit Li Andersson ja Ville Niinistö tätä keskustelua?

.
 

YliKoo

Respected Leader

hansai

Supreme Leader
Aleksin sädekehä on saanut kolhun...

Yhyy. Kuten oon tainnut ainakin rivien välistä sanoa aiemmin, ihan hyvä tapahtuma, hyvistä lähtökohdista järkätty jne. eikä siinä mitään. Lukutaidottomat voi imeä suonikasta hevosen kyrpää.

Mutta: Aleksi Pahkala on tän kerran näyttöjensä pohjalta saatanan tunari ja toivottavasti ei jatkossa enää pääse sössimään vastaavia hyviä proggiksia. Se nyt vaan menee niin, että kaikki tieto mitä jossain on olemassa, tulee julkiseksi. Ja sillä, miltä asiat näyttää, on väliä.

Kiitos Aleksi Pahkalan julkisen mokailun, 612-öyhöt saa vaan lisää huomiota touhuilleen ja sympatiaa selkärangattomilta ihmisiltä, joiden kannat heiluu suuntaan tai toiseen jonkun vitun mediakertomuksen takia.

Haista Aleksi MÄTÄ VITTU!
https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=344319&start=7185
 

Mika

Alikersantti
Suomen nykyinen poliittinen ilmasto huomioiden tunnustaudun ilomielin äärioikeistolaiseksi. En silti kannata natsismia, rotusortoa, työläisten sortoa, tms. joten en ymmärrä, mitä vikaa on oikeistolaisessa maailmankatsomuksessa. Olen oikeistolainen Archie Bunkerin tapaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lepukki

Majuri
Suomen nykyinen poliittinen ilmasto huomioiden tunnustaudun ilomielin äärioikeistolaiseksi. En silti kannata natsismia, rotusortoa, työläisten sortoa, tms. joten en ymmärrä, mitä vikaa on oikeistolaisessa maailmankatsomuksessa. Olen oikeistolainen Arcie Bunkerin tapaan.
Tuskimpa siis kuulut mihinkään ääriokeistoon? Sellaista kuvaa kaikista kansallismielisistä vain syötetään.

Itsekin marssin itsenäisyyspäivänä soihtu kädessä (ei se 612-marssi) sekä seisoin lumipuku päällä sankarihaudoilla eikä minusta kyllä saa äärioikeistolaista tekemälläkään.
 

tulikomento

Greatest Leader
Tuohon Punkfinlandin kommenttiin ihan yleisellä tasolla liittyen, ei tosiaan kannata tänä päivänä kirjoitella MITÄÄN operaatiosuunnitelmia tms. arkaluontoisia asioita nettiin. Tulee niin mieleen se poliisien suljettu Facebook-ryhmä, jossa ammattikunnan edustajat levittivät omia poliittisesti ei niin korrekteja näkemyksiään. Ja jäivät tästä nolosti kiinni. Tälle Pahkalalle kävi nyt ihan samalla tavalla. Aina löytyy joku "whistleblower", joka tuo asian julkisuuteen.
 

Bwana

Kapteeni
Käyskentelin taas punkinfinlandillekin ja onhan tuo hellyyttävän pelottavaa, että siellä suurin osa "keskustelijoista" on tarkoitus-pyhittää-keinot mielellä. Huomaamatta siis sitä, että koko tuo heidän narratiivinsä on jo vuosikausia valheelle rakennettu, alkaen "Somalitytön junasta heitosta" jatkuen "Syyrialaiset naiset ja lapset"-kautta näihin "I see Nazis everywhere, lock & load my alpaca"-tapauksiin.

"Koska Pravda sanoi maanantaina Jupiterin olevan kommunistinen, on Jupiter kommunistinen." uutisoi Izvestija keskiviikkona.

edit: Enemmän huolestuttavaa on huomata "alpakoineiden" tahojen nyt toteilevan jotain tyyliin "Ei pitäisi antaa laillisuusperiaatteiden mennä pesuveden mukana kolmen tuhannen natsin vuoksi". Töölön 612 koostuu edelleen totuuden mukaan siis pelkästään natseista.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
HS:ltä jälleen klo 16.00 uutta selvitystä lastentapahtuman järjestäjiltä. Artikkeli tietenkin maksullisen linkin takana. Joku voisi paistaa sen tänne luettavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Alpakkatapahtuman järjestäjän salainen viesti julki: Tarkoitus oli saada 612-kulkue siirtymään – sanoo yhä, ettei kyseessä ollut vastamielenosoitus
Aleksi Pahkala kommentoi Facebook-tekstissään seisovansa edelleen Ylelle aiemmin antamiensa kommenttien takana.

Itsenäisyyspäivän lasten alpakkatapahtuma näyttää todistetusti olleen yhteydessä äärikansallismielisten 612-soihtukulkueen estämiseen. (612-kulkueen taustoista voit lukea tarkemmin tästä jutusta.)
Lastentapahtuman järjestäjän Aleksi Pahkalan salaiseen Facebook-ryhmään lähettämä viesti vahvistaa, että Helsingin Töölöntorille alun perin kaavaillun tilaisuuden tavoitteena oli häiritä 612-soihtukulkuetta.

Tuottaja-dj Heikki Eskola julkaisi perjantai-iltana blogissaan(siirryt toiseen palveluun) kuvakaappauksen Pahkalan Peli Poikki! -jengi nimiseen ryhmään lähettämästä viestistä. Viesti oli lähetetty 18. marraskuuta.

Asiasta kertoivat muun muassa Helsingin Sanomat(siirryt toiseen palveluun), Ilta-Sanomat(siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti(siirryt toiseen palveluun).
– Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja "kohti vapautta" (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun, Pahkala kirjoitti.
– Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä, hän jatkoi.
Pahkala myös pyysi apua lastentapahtuman ideointiin. Hän myös pyysi, että ryhmän jäsenet eivät vielä kertoisi näistä asioista julkisesti.
– Vahingossa taitaa tosiaan olla samaan aikaan, kun 612-marssi olisi kokoontumassa, mutta mikään vastamielenosoitus tämä ei ole - haluamme Töölöön kivaa lapsille ja alpakoita halittavaksi jengille.
Yle haastatteli Pahkalaa asiasta maanantaina. Silloin Pahkala totesi, ettei kyseessä ole 612-kulkueen vastamielenosoitus.
Ryhmän entinen jäsen paljasti juonen
Heikki Eskola kertoo Ylelle, että hän on aiemmin toiminut vasemmistonuorissa. Hän sanoo olevansa vasemmistoliiton jäsen. Hän päätti paljastaa alpakkatapahtuman taustan, koska häntä ärsytti vasemmiston tapa käyttää tapahtuman siirrosta syntynyttä kohua lyömäaseena.
– Minä tiesin, että se perustuu valheeseen ja sitä alpakkajuttua rummutetaan joka puolella. Siitä tuli ikään kuin voiton symboli, vaikka se ei todellakaan ollut sitä, Eskola sanoo.

Eskola kertoo miettineensä Pahkalan viestin paljastamista usean päivän ajan. Asia häiritsi häntä niin paljon, että lopulta hän päätti kirjoittaa asiasta.
– Se oli vaikea päätös, koska tiesin, että siitä tulee hirveä myllytys tietysti Aleksia kohtaan. Kuitenkin tuntuu, että tein oikean ratkaisun lopulta.

Eskolan mukaan hän on saanut paljon positiivista ja kehuvaa palautetta totuuden kertomisesta. Hän kertoo eronneensa Peli Poikki! -ryhmästä paljastuksensa jälkeen, koska hän koki pettäneensä ryhmän jäsenten luottamuksen.
Eskolan mukaan Pahkala pyysi häntä poistamaan julkaisemansa kuvakaappauksen blogistaan. Hän sanoo kieltäytyneensä.

Eskolan mukaan Peli Poikki! -ryhmään kuuluu vasemmistolaisia, vihreitä ja liberaaleja. Ryhmässä on vajaat sata jäsentä.
Joukossa on Eskolan mukaan tapahtumatuotannon huippuammattilaisia ja monien eri ammattiryhmien edustajia. Valtakunnan poliitikkoihin hän ei ole ryhmässä törmännyt.
– Siellä välillä ihmiset postailee juttuja rasismista ja natseista ja kaikesta tällaisesta. Hyvä ryhmä se on mun mielestä. Ne ihmiset ovat oikeasti tosi aikaansaavia.

Pahkala vastasi Facebookissa
Aleksi Pahkala ei halunnut lauantaina kommentoida asiaa. Hän julkaisi Facebookissa pitkän tekstin(siirryt toiseen palveluun), jossa hän perustelee toimintaansa ja sanoo seisovansa yhä Ylelle antamiensa kommenttien takana.
Pahkalan mukaan häneen kohdistuu nyt isoa maalitusta ja uhkailua.

Oikaisu 9.12.2017 kello 14.53: Aiemmin jutussa väitettiin Pahkalan väittäneen, ettei hänellä olisi käynyt mielessä, että Töölöntorilla järjestetään lastentapahtuman aikaan 612-kulkue. Tosiasiassa näin sanoi tapahtuman toinen järjestäjä.
https://yle.fi/uutiset/3-9969625
 

hansai

Supreme Leader
Hannele Vestola
22 hrs
Mieheni tuumaili: Kun kerran 612-marssi on kaikille avoin ja aatteeton, ja ainoa aate on isänmaallisuus, miksipä sinne eivät voisi liittyä ihan kaikki itsensä isänmaalliksiksi kokevat? Itse ainakin voisin mennä marssimaan kantaen näkyvästi vaikkapa sateenkaarilippua ja Suomen lippua yhtä aikaa. Kyltissä voisi lukea vaikkapa "Rakasta maahanmuuttajaa" tai "Ei rasismille". Voisi olla sellainen iloinen ja värikäs peace&love -meininki. Mitenköhän kävisi, poimisiko poliisi hetimiten talteen "kulkueen sabotoinnin" ja "provosoinnin" vuoksi?


Kim Soares Olen miettinyt samaa. 612-kulkueen ”kaappaamista

Like · 14 · 21 hrs
Remove

Jukka Karmala Ens vuonna mennään.
Like · 14 · 21 hrs
Remove

Hannele Vestola Lähdetään hyvässä tarkoituksessa juhlimaan Suomen itsenäisyyttä yhdessä, niin kuin pormestarikin toivoo. Ei ääripäitä - vain juhlavaa arvokkuutta, välittämistä, kaikkien kansalaisten yhdenvertaista läsnäoloa. Ja totta kai maahanmuuttajat mukaan leveällä rintamalla! Kuka on iloisempi Suomesta kuin se, joka valinnut tämän kylmän ja pimeän maan kotimaaksi? Me kantikset vain satumme putkahtamaan tänne. Se nyt ei ole kummoinenkaan juttu, kun sitä miettii.
Like · 21 · 21 hrs
Remove

Jaani Kääpä Ei soihtuja vaan kynttilöitä.
Like · 7 · 21 hrs
Remove

Hannele Vestola Just niin.
Like · 1 · 21 hrs
Remove

Atte Häkkinen Kynttilä ois hyvä symboli!
Like · 1 · 8 hrs
Remove

Atte Häkkinen Suihtukulkueesta kynttiläkulkueeksi
❤
Like · 1 · 8 hrs
Remove

Vesa Martti Tapani Soikkeli Todella hyvä idea!
Like · 4 · 21 hrs
Remove

Olli Suominen Mukana. Ensi vuonna mukaan kulkueeseen isolla joukolla. Laittakaahan tapahtuma joku pystyyn.
Like · 10 · 21 hrs · Edited
Remove


Hannele Vestola Sehän on valmis tapahtuma, me vain liitymme siihen. Ilman sarvia ja hampaita, tavoitteena maassa rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken. Varaisin Jesse Torniaiselle lahjoitettavaksi tikkarin. Jotain häneltä nimittäin tuntuu puuttuvan.
https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/?ref=direct
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Alpakat sinänsä on ihan makeita eläimiä, hienoa että saavat suosiota, harmillista jos joku leimaa ne negatiivisesti. Lähderannan tila Tuusulassa näyttää olleen niiden toimittaja. Kaulapannoissa näkyy logo.
Olis hieno juttu jos niitä olisi mukana 2018 järjestettävässä 612 kulkueessa. Pikkaisen sellaista yhtenäisyyttä toimintaan ja huumorin pilkettä silmäkulmaan. Hyvä ajatus eikö? :giggle:
 
Top