Afganistan

Meniköhän NATOn kanssa tehdyt sopimukset siinä?
 

Biden: Yhdysvallat lähettää lisää joukkoja Afganistaniin avustamaan vetäytymistä ja evakuointeja​

Yhdysvallat on lähettämässä lisää joukkoja Afganistaniin tukemaan yhdysvaltalaisjoukkojen vetäytymistä sekä evakuointeja, sanoo presidentti Joe Biden .

Bidenin lausunnon mukaan Afganistaniin on määrä lähettää noin 5 000 sotilasta. Bidenin lausunnosta kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Aiemmin on kerrottu, että sotilaita lähetetään 3 000.

Biden varoitti lisäksi ääriliike Talebania siitä, että Yhdysvallat vastaa sotilaallisesti, mikäli ääriliike uhkaa sen työntekijöitä tai intressejä.

Talebanit ovat vallanneet nopeasti liki koko Afganistanin sen jälkeen kun amerikkalaisjoukot aloittivat vetäytymisensä maasta toukokuun alussa. Viime päivinä ääriryhmä on vallannut keskeisiä kaupunkeja hallituksen joukoilta.

NYT: USA pyytänyt Talebania pysymään ulkona Kabulista evakuoinnin loppuun, Taleban vaatii ilmaiskujen lopettamista​

Yhdysvaltain johtava neuvottelija Zalmay Khalilzad on pyytänyt Qatarin Dohassa käytävissä neuvotteluissa äärijärjestö Talebania pysyttelemään Afganistanin pääkaupungin Kabulin ulkopuolella siihen asti, että Yhdysvallat saa evakuointinsa päätökseen.

Asiasta kertoo Yhdysvaltain hallintolähde sanomalehti New York Timesille. Lähteen mukaan Taleban on esittänyt vastavaatimuksena, että Yhdysvallat lopettaisi ilmaiskut sen taistelijoita vastaan.

Taleban on vallannut useimmat Afganistanin suuret kaupungit, ja sen joukot ovat lähestyneet vauhdilla pääkaupunki Kabulia. Guardianin mukaan kaupungissa on ollut yöllä useiden tuntien sähkökatko.

Haitin maanjäristyksen kuolonuhrien määrä kasvanut yli 300:aan​

Haitin maanjäristyksen kuolonuhrien vahvistettu määrä on kasvanut 304:ään, maan viranomaiset kertovat. Pelastustoimet järistysalueella ovat pahasti kesken.

Lauantaisen järistyksen voimakkuus oli 7,2, kertoivat Yhdysvaltain geologisia mittausasemia hallinnoivat viranomaiset. Sen keskus sijaitsi noin 160 kilometrin päässä maan pääkaupungista Port-au-Princesta.

Viranomaisten mukaan satoja ihmisiä on loukkaantunut ja satoja on edelleen myös kateissa. Paikallisten mukaan myös paljon koteja on tuhoutunut. (Lähde: AFP)
 
Back
Top