Afganistan

Kävin taas sivistynyttä nettikeskuskustelua facessa erään lehden uutisten alla, niin siellä selvisi että afgaanit onkin nyt vapautuneet USAn ikeestä ja kidutuksesta yms. Ja sitten taas haukuttiin kun ihmettelin, miksi nyt ollaan huolissaan afgaaninaisten asemasta taleban-hallinnon alla mutta ennen vetäytymistä USA oli suurin paha päällä maan. No, ehkä eniten ihmettelen itseäni, miksi piti taas mennä kommentoimaan vih/vas/silakka ja ties minkä ryhmien valtaamiin nettikeskusteluihin..
 
jossai kirjotettii että "afganistani erikoisjoukot ampuivat.." liittyen noihin videoihin. Eli että ei ois talebaaneja. Jotain hallituksen joukkojen uskollisia apureita vielä lentokentällä?

Mitä tohon väenpaljouteen tulee kentällä, ja hygieniaan, ja ihmisten alentuneeseen immuniteettiin kriisissään, niin sanosin että tuolla korona leviää ja paljon.
 
Kuten todettu aiemmin tässä keskustelussa niin uskon itsekin siihen että nuo kaikkein monimutkaisimmat lelut jäävät Talebaneilta nurkkaan ennen pitkää. En usko että niitä lähdetään hyödyntämään sen kummemmin vaikka nyt propagandaa varten niillä pelehditäänkin.

Ja mitä nyt tulee tähän Talebanien uusien lelujen kauhisteluun, niin nyt jälkeenpäin mietittäessä taisi olla pikkuinen pakko antaa ja myydä sinne modernia varustetta jotteivät kriitikot pääsisi sanomaan ettei länsi tukenut hallinnon joukkoja tarpeeksi taistelussaan Talebania vastaan. Syyttely tämän länsimaisten osapuolien virheistä olisi nimittäin todennäköisesti vielä suurempaa jos ANA:ta ei olisi tuettu näinkin avokätisesti erinäisin keinoin.

Leluista paljon puhetta ollut.

En mä tiedä, tässä iän karttuessa, alkaa uskoo moniin salaliittoteorioihin. Vielä kun 10 vuotta vierähtää, uskon varmaan jo siihen että jenkit järjestei 9/11 iskut ite.

Siis toi...että eikai kukaan usko kirkkain silmin, että jenkit ois ollu 20 vuotta tosissaan sotimassa afganistanissa, sillai, että olis saanu länsimaalaisen kulttuurin sinne itämään?
Tai että jenkit ois sotinu irakissa joukkotuhoaseiden takia?

Samaa sarjaa on toi, ettei kukaan oo niin tyhmä, mitenkään, että jättäis omien verivihollisten luoksi jollain 100 miljardilla dollarilla aseita ja ajoneuvoja _hylättynä_.

Eli niinku tää, että jenkkien sodankäyntiin on 1 motiivi, ja se on raha. Raha aseteollisuuden kautta. Sitä en tarkalleen tiedä miten se raha jyvittyy, ja kenelle, mutta jotenkin on kyse aseteollisuuden liikevaihdosta, se on se mikä pitää jenkit muka patrioottisten tekosyiden nojalla sotimassa.
 
mitä taas talebaneihin tulee, ne on vaan hiton tempperamenttista väkeä!
ehkä ne on mustiksia niiden naisista?
 
Kyrpiä.

Finnairin A350 on matkalla Tbilisiin. Liekö avattu uusi reitti? Ai ei vai? No, tohon koneeseen mahtuu enemmänkin kuin 60. Tai vaikka 170.
Nyt on mato-onget laitettu syrjään ja otettu troolit käyttöön. Kyllä siellä on kytköksiä monella härmään enemmän kuin uskoisi. Jos ei muuten, niin nähnyt Finnairin jättövanan taivaalla.
 
Nyyh niisk ettäs on herkkää....
En tätä tosimies pullistelua nyt aivan käsitä; mitä väliä, antakaa niiden tuoda sieltä vaikka vastasyntyneitä yksisarvisia, kunhan nämä meidän queer, femppa, yms. vihervasemmistolaisen tärähtäneistön edustajat saadaan innostettua ostamaan loputkin neljä Casaa, lisäoptiot K9:ejä, pari lisäfregattia, modattua A4:set, ..
 
Siis onko noissa kuvissa ja videoissa näkyvät afgaani pyssy sankarit joitain edellisen hallituksen joukkoja vai Talibaneja? Sulassa sovussa jenkkien kanssa?
Eiköhän väkivaltamonopoli ole rättipääpuolella yksinomaan talibaneilla, mutta kun niiden kanssa on kerran jenkit sopineet menettelytavoista, niin mikäpäs tossa... jäbät hoitaa hommaansa - jenkit omaansa (näytti tossa yhdessä pätkässä amerikkalainenkin jo olevan snadisti keuhkoontunut jollekin hiipparille.)

Tossahan ammutaan varoituslaukauksia; jossain olen täällä aiemmin maininnut, että kun niitä ammutaan, niin siinä voi nämä intin ohjeet varoitushuudoista, ja kahdesta ilmaan ammutusta unohtaa (jos semmoiset vielä on olemassa) - huutoja ei kuule ja pariin laukaukseen ei kukaan ehdi oikeassa tilanteessa edes reagoida .. ehei, niitä pitää ampua kunnolla ja lähelle - kun korvasta valuu veri tai tulee tuulilasi syliin, niin alkaa vastapuoli ymmärtämään.
 
Vankkumaton tukeni tälle. Olisi häpeällistä jättää näitä taakse, sen tietää mitä heille tapahtuisi.

Noin muuten saisi olla viimoinen kerta kun mikään ei-aasia-korkeana-teknologiana-pitävä taho koittaa sekaantua noiden touhuihin. Eiköhän se ole jo nähty. edit: No joo, eihän tämäkään asia ole niin yksinkertainen koska tuollakin ihmiskunnan kermalla on oikeus elää ikiaikuisten tapojensa mukaan. Muuten kansanmurha...

Joku päivä nämäkin islamistit tulee niittää, siitä ei ole epäilystä.

Moni luultavasti vain vaihtaisi uuteen porukkaan. Nämä kun eivät ole tunnettuja uskollisuudestaan. Tääl varmasti tukevat sit teletappeja etänä lähettämällä rahaa ja ehkä jotain materiaalia kuinka oppia sotimaan oikein eikä ampua ase 90 asteen kulmassa kohti taivasta ja huutaa jumalaa. Pitäisi jotkut valheenpaljastustestit järjestää ettei tänne eksy vaan yhtään kusettajaa lisää.
 
antakaa niiden tuoda sieltä vaikka vastasyntyneitä yksisarvisia, kunhan nämä meidän queer, femppa, yms. vihervasemmistolaisen tärähtäneistön edustajat saadaan innostettua ostamaan loputkin neljä Casaa, lisäoptiot K9:ejä, pari lisäfregattia, modattua A4:set, .

Vaikka Suomessa olisi nyt PS-pääministeri, ulkoministeri, sisäministeri, sivuministeri ja apuministeri, niin sama show nähtäisiin. Koska amerikkalaisille ei sanota ei näissä kysymyksissä. Jos tälle väitteelle vasta-argumentti on, että kyllä sanottaisiin, niin empä tiedä mihin ollaan sitten menossa?

Jos Suomi haluaa pitää kiinni mm. Usa-GB-kumppanuuksistaan, niin sille tulee hintalappu, voitte sen uskoa. Ja se hintalappu on maksettava ja juotava kalkki pohjaan asti. Suomen on oltava uskottava ja luotettava kumppani, muuten voidaan kumppanuuksilla pyyhkiä aunuksen kannas jo heti lähtötelineissä.

Se, että PS oppositiosta käsin ulvahtelee jotain maahanmuuttokeskeistä agendaa tässäkin kysymyksessä ei suinkaan tarkoita sitä, että se toimisi toisin kuin nyt nähdään. Tarinan juoni olisi vain erilainen, lopputulos ihan sama.
 
On kyllä järkyttävää syntymistä niihin elinoloihin millaista maa voi ihmisille tarjota tuolla maailmankolkalla.
En kauheasti ihmettele jos elintilasta tulee taistelua.
Ei se ole sattumaa, että on olemassa maita, joilla menee huonosti ennen ajanlaskun alkua ja sen jälkeen. Kehitysapu vain pahentaa tilannetta. Sopii pohdiskella mitä toimenpiteitä ja minkälaisia resursseja tarvitaan että ammatitaitoiset nopanheittäjät ja synnytyskoneet saadaan Suomessa konvertoitua halpatyövoimaksi. Kaikkien kohdalla edes 500 vuotta ei riitä uudelleenohjelmointiin. Yleistän nyt rankasti; Yksinyrittäminen Suomessa ei juuri kannata, verrattuna palkkatyöhön. Kielitaidottomalle, konktativerkoista vapaalle tuskin senkään vertaa kuin kalevalaisille. Medioissa nostetaan esille aina vain niitä 1 % poikkeuksia jotka ovat onnistuneet integroitumaan. Sopeutumattomista ei tehdä mediamyllytyksiä.

Tilkkarin (2019) mukaan Suomessa asuvien afgaanien työllisyysaste oli 16 %. Loput 84 % oli kivinä repussa suomalaisille työtä tekeville veronmaksajille. Tästä HS ei kirjoita, eikä Yle myllytä. Tilkkarin tilastosta selviää sekin kuinka kalevalaisia veronmaksajia kusetetaan murjaanien työttömyysasteella. Afgaanien virallinen työttömyysaste Kalevalandiassa on 13 %, ei paha, eihän? Paitsi että mitä se kertoo kokonaistilanteesta, kun työllisiä on vain 16 %. Tilanteen voi nähdä niinkin että joka kuudes Afgaani on käynyt vähintään päivän töissä sinä vuonna kun tilasto on tehty. Mamujen kohdalla työsuhteen laadulla on siinä mielessä suuri merkitys, että mikä tahansa muu työsuhteen laatu kuin vakituinen täyspäivätyö tarkoittaa sitä, että murjaanin elanto on tulonsiirtojen varassa. Sama koskee tietysti myös kalevalaisia, mutta kalevalaisen on kertaluokkia helpompi työllistyä kalevalandiassa kuin esim. afgaanin.

https://mobile.twitter.com/tilastokeskus/status/1427955017013764099
 
Vaikka Suomessa olisi nyt PS-pääministeri, ulkoministeri, sisäministeri, sivuministeri ja apuministeri, niin sama show nähtäisiin. Koska amerikkalaisille ei sanota ei näissä kysymyksissä. Jos tälle väitteelle vasta-argumentti on, että kyllä sanottaisiin, niin empä tiedä mihin ollaan sitten menossa?

Jos Suomi haluaa pitää kiinni mm. Usa-GB-kumppanuuksistaan, niin sille tulee hintalappu, voitte sen uskoa. Ja se hintalappu on maksettava ja juotava kalkki pohjaan asti. Suomen on oltava uskottava ja luotettava kumppani, muuten voidaan kumppanuuksilla pyyhkiä aunuksen kannas jo heti lähtötelineissä.

Se, että PS oppositiosta käsin ulvahtelee jotain maahanmuuttokeskeistä agendaa tässäkin kysymyksessä ei suinkaan tarkoita sitä, että se toimisi toisin kuin nyt nähdään. Tarinan juoni olisi vain erilainen, lopputulos ihan sama.
Oppositiosta on ulvahdeltu sitä että suomesta turvaa hakenut palaa lomailemaan kotimaahansa.
Eli hädänalainen on saanut suojelua, jonka jälkeen käy tapailemassa sukulaisia.
Ja kaiken lisäksi henkilö ei ole poistunut afganistanista, vaikka ulkoministeriö oli pyytänyt kaikkia suomalaisia poistumaan maasta. Tällaiset saisivat palata omin avuin.

Tuskin kukaan vastustaa joukkojen lähettämistä usa:n avuksi. Mutta kritiikki on kohdistunut siihen kotiutettavien listaan.
 
Vaikka Suomessa olisi nyt PS-pääministeri, ulkoministeri, sisäministeri, sivuministeri ja apuministeri, niin sama show nähtäisiin. ............... lopputulos ihan sama.
Onko niin, ettei ole olemassa kuin kyllä ja ei? On ja off?

Meillä on sisäministeri joka leikkaa poliisin toimintaa ja laittaa liki kaksinkertaisesti lisää "pakolaisiin" Saman puolueen UM on jäänyt juuri kiinni ison operaation valmistelusta, jossa terroristeja - kyllä, varmasti on joukossa - yritettiin tuoda maahan isompi pumpsi. Ei asiaa lievennä, että hanke meni myttyyn ja joudutaan tuomaan useammassa erässä, vähittäiserissä tukkutoimituksen sijaan.

Nyt näille on annettu avoin valtakirja.

Veikkaanpa, että tulijoissa olisi kertaluokan ero jos tolkulliset saisivat listaa tutkia. Kyllä, hyväksyn perskohtaisesti sotaväen lähettämisen ja niiden tuomisen, jotka ovat suoraan olleet suhteessa lähetystöön. Suoraan.

Fylli-täti sen jo osasi runoilla taannoin: "Talonmies Taavitsainen, sä et voi saada koko maailmaa, etkä sä voi saada mua!"
 
Eräässä matkailuohjelmassa oli länkkäri beduiinin vieraana Jordaniassa. Beduiini näytti suurin piirtein tältä:
3128.jpg


Länkkäri naureskeli asialle ja kysyi beduiinilta, että miksi hän meikkaa. Syy oli silmien suojaaminen auringolta. Musta väri oli peräisin nuotiosta otetusta hiilestä. Ehkä talibanien edustajilla on sama tapa.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kohl_(cosmetics) juurikin näin
"Kohl was originally used as protection against eye ailments.[citation needed] There was also a belief that darkening around the eyes would protect one from the harsh rays of the sun.[citation needed"
 
Suomen Kiinan lähettiläs puhui äsken YLEn uutisissa. Hän ihmetteli/piti tärkeänä sitä että myös "suomalaiset" ilmoittaisivat netissä UM/konsulaatin saitilla menevänsä lomalle kriisialueelle niin heillä voitaisiin helpommin auttaa jne.

Hämmästys ja kummastus oli suurta kun näin ei tehdä.

Vastaus on nelikirjaiminen, alkaa K ja loppuu A kirjaimeen.
 
Back
Top