Afganistan

Nyt Ietkuspede nukkumaan ja katsellaan kaikki taas huomenna tilannetta uudelleen tuoreilla silmillä ja virkeinä! Tämän(kään) näytelmän loppuratkaisu ei ole vielä läheskään edes käsillä. Spagonyi notze vai miten se nyt oikein olikaan...
 
Nyt Letkuspede nukkumaan ja katsellaan kaikki huomenna tilannetta uudelleen tuoreilla silmillä ja virkeinä! Tämän(kään) näytelmän loppuratkaisu ei ole vielä läheskään edes käsillä. Spagonyi notze vai miten se nyt oikein olikaan...
Taitaa olla koneessa niitä suurlähetystön turvaajia. Aikamoinen poppoo muuten perheineen. Kuinka monta lasta äiteineen näet olevan kyydissä? Ja mene itse nukkumaan jos olet sokea. Noin tusinan verran naisia ja lapsia...loput 200 miehiä. Näiden joukossa osa Talitinttien soluttautuneita sotureita ja mahdollisesti ISISK väkeä. Suora turvallisuusriski, joka otettava hyvin vakavasti huomioon.
 
Viimeksi muokattu:
Evakuoitavien määrä sen kuin kasvaa. 170 vähintään vielä, siinä on se joitain kymmeniä.


edit.

Elokuun puolivälin (10 päivää) jälkeen Kabulista on evakuoitu yli 80.000 ihmistä.

Edit2:

Erityisesti Romalia huolettaa tyttöjen kohtalo. Hänen mukaansa nuoria, alaikäisiä tyttöjä ollaan jo alettu naittaa vanhemmille talibantaistelijoille.

– He eivät tunnista alaikäisyyden käsitettä. 14–15-vuotiaat nähdään aikuisina. He menevät ihmisten koteihin ja vievät nuoria tyttöjä, mies kuvailee.

– Näin omin silmin, miten nämä eläimelliset ihmiset muuttivat pääkaupungin yhdessä yössä. Saavuttuani Kabuliin näin, miten kaunis se oli: Iloisia perheitä, tyttöjä ja naisia. 16.8 astuttuani hotellistani ulos, kaikki naiset olivat kadonneet katukuvasta, Romal muistelee.

– Talibanit ovat terroristeja. Terroristeilla ei ole valtiota, heillä ei ole uskontoa, he eivät ole ihmisiä. Riippumatta heidän kansalaisuudestaan, he ovat lapsia ja naisia lahtaavia eläimiä, Romal toteaa tuohtuneena.

– He eivät voi enää kävellä kaduilla itsekseen, he eivät voi asioida pankissa eivätkä työskennellä. He eivät voi meikata tai pukeutua haluamallaan tavalla. He eivät voi valita, kenen kanssa menevät naimisiin. Kaikki heidän oikeutensa viedään.

Lue koko juttu:
 
Viimeksi muokattu:
Afganistanin tappiot herättävät kysymyksen, onko Yhdysvalloilla tähän enää kykyä saati halua. Sen huomio on talouskilvassa Kiinan kanssa.

Useimmat EU-maat ovat Naton jäseniä. On pidetty itsestään selvänä, että suuren hädän hetkellä Yhdysvallat tulee apuun.

Armeijoiden esikunnissa varaudutaan kaikkeen. Nyt Euroopan armeijoiden esikunnissa tehdään entistä totisemmin skenaarioita, joissa Yhdysvallat ei tule

Tämä. Lienee ehdottomasti asia, joka on otettava vakavasti. Jos Usa heivaa Euroopan ns. Iivanan kanssa kahelleen, niin aika paljon pitää eurooppalaisten housujaan vahvistaa. Älkääkä jumalolentojen nimessä vasta-argumentoiko listaamalla sotavarusteluetteloita, kyse on paljon syvemmästä asiasta kuin panssarien lukumääristä.

Ja vasta-argumentteihin puolestani vastaan TP Niinistön toistuvasti esittämillä lauseilla koskien EUa. Kaiketi TPn argumentointi on tarpeeksi painavaa.

Usa vie armotta päätyyn Afganistan-casen ja ei se ota kuuleviin korviinsa edes GBn sivuvitinöitä. Anikka sitten muiden. Palikoita ammennetaan uuteen asentoon Usan etujen ja näkökulmien pohjalta. Myötäsotijat saavat hypätä sen pillin mukaan. Se on Tosiasia, joka on otettava huomioon jatkossa. -kin.

Kiina. Puuttuu enää julistus, että olet joko puolellamme tai meitä vastaan piste. EUn on pakko taipua mukaan, minusta se on selvä, maistuipa asia mille tahansa.
 
Oikeastaan tärkein asia tässä oli se, ettei poliitikkoihin voi luottaa, ei missään maassa sekä vaikka olisi NATO:n jäsen tulee oman puolustuksen olla kunnossa. Suomen kohdalla tämä epämääräinen "optio" ei tarkoita mitään tai suorat kahden väliset sopimukset ovat paperia.
 
^kauheeta solvausta päästetään mediasta läpi Talebaaneista :O

Talebaaneista jotka sentään edustavat jalon afgaanikansa valtaisaa enemmistöä.

Lisäksi myös huomisen tai ainakin jo ensivuoden yhteistyökumppaneista!
Poliitikko, virkamies ja Talebaani nauttii, suomalainen veronmaksaja joutaakin kärsiä.
 
39-84625061264e21535aa.jpeg
Tuossa kun noita kuvia kattelin niin aika paljon on porukalla team wendyn kypäriä päässä, ja ihonväri aika länsimaalainen, lieneeköhän EU porukkaa vai sitten sitä lähetystön turvatiimiä jossa on varmaan ex poliiseja, erkkareita, sun muita tiimivetäjinä ja rivimiehet paikallisia..
 
Sieltä piti tuoda 170 henkeä. Nyt on tuotu jo 240 ja kuulemma evakuoinnit jatkuvat. Taivas on rajana? Toivottavasti talibanit oikeasti laittavat lentokentän kiinni 31.8.
Päivän lottonumerot ovat 298. Arvonta päättyy huomenna perjantaina (lentokentällä). Tämän jälkeen arvotaan lisänumerot (maareittejä pitkin). Kuinka monta lisänumeroa arvotaan, on toistaiseksi epäselvää, vaikka pelin säännöt muuten näyttävätkin pikkuhiljaa kirkastuvan.
 
Aikooko Länsi käynnistää maareittioperaatioita?
"

Suomi lopettaa lentoevakuoinnit perjantaina ja selvittää maareittejä lopuille evakuoitaville – 170 odottaa yhä kuljetusta Afganistanista Suomeen"​

 
Suomi lopettaa lentoevakuoinnit perjantaina ja selvittää maareittejä lopuille evakuoitaville – 170 odottaa yhä kuljetusta Afganistanista Suomeen"

Juu juu, mutta paljonkohan Talebanille pitää maksaa, että nuo reitit ovat olemassa muutoinkin kuin mielikuvituksessa? Usan mielenkiinto saattaa olla huomenna jo finito, EUko sitten neuvottelee maayhteyksistä vai Suomi kahelleen Talebanin kanssa?

Taleban pitää todella inhottavalla tavalla omaa kansaa panttivankinaan. Vaakakupissa on toinenkin seikka: jos ei pitäisi ja avaisi vapaan pääsyn pois, niin....jonnekin ihmiset silloin vaeltavat. Vaihtoehdot maistuvat savelta joka tapauksessa.
 
Romal:
– Talibanit ovat terroristeja. Terroristeilla ei ole valtiota, heillä ei ole uskontoa, he eivät ole ihmisiä. Riippumatta heidän kansalaisuudestaan, he ovat lapsia ja naisia lahtaavia eläimiä, Romal toteaa tuohtuneena.
Taleban pitää todella inhottavalla tavalla omaa kansaa panttivankinaan.

Meillä lännessä on vaikeaa ymmärtää miksi tolkun kansalaiset ja armeija eivät alkaneet taistelemaan talibania vastaan. He ovat kuitenkin sitä mieltä että talibanit ovat väärällä asialla ja naisia sekä lapsia lahtaavia raakalaisia.
Onko turhaa valittaa jos valinta on lähteä Suomeen karkuun sen sijaan että taistelisi vastaan?
.
 
Back
Top