Afganistan

Kaksi Ilmavoimien konetta laskeutui Pirkkalaan kyydissään Kabulissa palvelleet suomalaissotilaat – ”Tämä tehtävä on osoittanut yhteistyön voiman”​



(y) :salut:
Hyvä testi kaiken kaikkiaan, nopeasti luotu tehtävä joka toteutettiin onnistuneesti. (y)
 
1630173761833.png

Hirvi-Urhelukengän valmistama maastojuoksutossu. RIP Salsola.

No ei oo, mutta kopio.:sneaky:
 
Viimeksi muokattu:
Afganistania hehkutetaan medioissa melkeinpä suurena isänmaallisena voittona Suomelle. Onnistumisen autuus kumpuaa evakuoinneista, mutta otsikot kirkuvat onnistumisia.

Isossa kuvassa Suomen hommat meni niin perseelleen kuin olla voi. Rahaa paloi miljardi + viime viikkojen tapahtumat ja niiden jälkihoito. Edes Haavisto ei pysty sanomaan mitä suomalaisten veronmaksajien rahoilla on saatu aikaiseksi. Miljardi meni, mutta kukaan ei tiedä mihin rahat käytettiin. Hyvää virkamiestyötä Suomesta. Ellei kaikkea rahaa olisi saatu käytettyä, seuraavan vuoden budjetteja supistettaisiin.

Puhutaan autetun tyttöjen ja naisten lukutaidon opiskelua. Totuus taitaa olla sen suuntainen että miljardista lukutaidon opetukseen on kulunut ykkösmiljoonia, jos senkään vertaa. Lukutaidon opettaminen on alkeisopetusta, joka ei ole kovin kallista missään. Yksi opettaja, yksi vuosi, 20-30 lasta. Afganistanin hintatason huomioon ottaen miljardilla olisi pitänyt pystyä opettamaan lukutaito koko afganistanille ja puolille iranilaisista. Korruptio, lähetystön kulut, turvamiehet, aseet, panssaroidut autot sun muut lienevät nielleet suurimman osan rahoista. Rahaa on jaettu YK:n kautta ja YK:n valtava organisaatio maksaa isoja rahoja. Ykiskään YK:n leivissä oleva työntekijä ei varmasti kärsi vilua eikä nälkää, eikä lennä sikaosastossa. Haavisto on itsekin ollut YK:n kirjekyyhkynä Helsingin ja New Yorkin välillä. Vaimonsa siitä ja ylettömästä lentelystä taannoin motkotti.
 
Jäikö mielestäsi Suomalaiset jotain velkaa jenkeille? Mielestäni ei.
Lehdistössäkin kirjoitettu, kuinka Suomalaiset jäivät "kunniavelkaa" afgaaneille. Täyttä paskaa sanon minä.
Sinne on upotettu varoja, ihmishenkiä ja resursseja sen paskan eteen pitkän pätkää. Suomi ei todellakaan jäänyt kenellekkään velkaa. Päin vastoin.
Ensimmäistäkään afgaania ei olisi tullut lennättää tänne. Kansa teki itse valintansa ja nauttikoot nyt valintansa hedelmistä.
Mm. suomalaisille lapsille on jännittäviä pelihetkiä taas lisää tarjolla.

Kolmikymppiselle miehelle langetettiin viiden vuoden tuomio törkeästä lapsenraiskauksesta​

25.8. 16:46
Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1989 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viiden vuoden vankeuteen. Suljetuin ovin kesäkuussa 2021 käydyssä oikeudenkäynnissä vastaaja Abdul Ghafoor Karimi kiisti kaikki syytteet.

Keski-Suomessa asunut mies oli tutustunut tuolloin 13-vuotiaaseen tyttöön alkuvuodesta 2020. Yhdessä ystävänsä kanssa tyttö oli vieraillut häntä yli puolet vanhemman miehen luona useamman kerran.

Tytön ja todistajana oikeudessa kuullun ystävän mukaan heidän motiivinaan oli saada mies tarjoamaan heille päihteitä. Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan kolmella eri tapaamiskerralla 13-vuotias tyttö harrasti seksiä miehen kanssa tammi-elokuun välisenä aikana.

Törkeä lapsenraiskaus tapahtui julkisen selosteen mukaan elokuun lopulla 2020. Mies haki tuolloin jo 14 vuotta täyttäneen tytön tämän sijoituspaikasta, josta hän lähti ilman lupaa. Asunnollaan mies tarjosi illan ja yön aikana tytölle alkoholia ja kannabista niin, että tämä oli vahvasti päihtynyt.

Mies oli illan ja yön useamman kerran eri tavoin suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Mies oli ollut myös anaaliyhdynnässä nuoren uhrinsa kanssa. Vahvan päihtymyksen vuoksi tahdottomassa tilassa ollut tyttö ei ollut pystynyt puolustautumaan miehen teoilta.

Tapaus tuli poliisin tietoon sen jälkeen, kun tyttö kertoi asiasta äidilleen. Äiti teki asiasta rikosilmoituksen ja tapauksen tutkinta lähti etenemään.
 
Onkohan Suomelle mitään järkeä perustaa suurlähetystöjä kehitysmaihin?
Agfanistanista (tahallaan väärinkirjoitettu) lähetystöä suojaamassa on ollut peräti 83 paikallista turvamiestä. Kannattaako pienen Suomen ihan vakavissaan perustaa ählämeiden haalimistoimistoja ympäri maailmaa? Uusia haalimistoimistoja luemma on jo perusteilla. Kulut per pulju täytyy olla aivan tähtitieteellisiä. Suurlähettilään palkka, korvaukset ja etuisuudet, sihteerit, assistentit, kokit, tarjoilijat, harjottelijat, apulaiset, siivoojat ja 80 turvamiestä. Kun sitten tulee se odotettu äkkilähtö, kallis lähetystörakennus hylätään tunneissa. Kaikki lähetystön henkilökuntaa palvelleet kioskimyyjät haalitaan 50 km säteeltä ja tuotetaan tilauslennoilla veronmaksajain riesaksi. Ettei vaan nämä suurlähetystöt olisi ainakin osaksi ulkoministerin omaehtoisesti edistämiä hankkeita? Normikansalaisena vaikea kuvitella mitä hyötyä Suomelle on ollut Agfanistanin suurlähetystöstä.

Lähetystö kannattaa olla niissä maissa, joihin Suomen teollisuudella on jotain vietävää. Kommunistit kadehtivat ihmisten palkkoja. Suurlähettiläiden palkkaa pitäisi nostaa ja tehdä tulospohjaiseksi sen mukaan, miten hyvin edesauttavat suomalaisen teollisuuden etuja.

Mitä tulee Kabulin lähetystöön, niin sillä on ollut kytkös tähän 20+ vuoden ritsaleikkiin Afganistanissa. Jos Suomi oli tukemassa Aftanistanin hallitusta, sen pitää myös näkyä hallinnon tukena ja tunnustuksena ja sijoitettuna suurlähetystönä. Näin toimii ulkopolitiikan pelisäännöt ja diplomatia. Puolueilla ei sen kanssa ole tekemistä.

Simpauttaja
 
Suomalaissotilailla on järkeä pitää kenkiä, jotka ovat tarkoituksenmukaisia noissa oloissa. Tuo kenkämalli ei suinkaan ole lämpömaissa hiekkaoloissa mikään paskin malli. Erikoisjoukkojen varustevalintoja voisi huoletta heittää laajemminkin kenttäarmeijan käyttöön.

Tuota kuvaa katsoessa mietin sitä, että meinasiko tuo afgaaniperhe ottaa lentokoneeseen tila-autollisen tavaraa? Evakuointiohjeissa taitaa olla yleensä määritelmä yksi kassi tai reppu per matkaaja, olipa kyseessä lentokone tai linja-auto. Kas kun ei vielä sukset ja potkukelkka, skootteri ja televisio.
kyllä sotilas kengässä pitäis järeyttä olla sen verran, ettei tuu lasinsirpaleet läpi tollasella kaatopaikalla ollessa. nilkan tuentaa tuella ei tarvita, mitä joku maihari antaisi, mutta muuten joku halpahallilenkkarin vaahtomuovi pohjasta tosiaan tulee lasinsirpaleet ja muu terävä roska läpi.
 
kyllä sotilas kengässä pitäis järeyttä olla sen verran, ettei tuu lasinsirpaleet läpi tollasella kaatopaikalla ollessa. nilkan tuentaa tuella ei tarvita, mitä joku maihari antaisi, mutta muuten joku halpahallilenkkarin vaahtomuovi pohjasta tosiaan tulee lasinsirpaleet ja muu terävä roska läpi.
Ei ne kuiten vissii ihan lidlin 3e lenkkarit ole kuitenkaan... Eiköhän ammattiukko tiedä mitä jalassaan pitääja mitä ei :facepalm:
 
Mites yksityiskoneet? UM:llä on viime ajoilta kokemusta yksityiskoneilla tehtävästä viattomien pelastamisesta noilta huudeilta. Nythän kokemus saadaan hyvään käyttöön.

Onneksi niillä ei ollut mitään asiaan sinne ja nyt taitaa olla entistä vähemmän. Mut kohta Turkki kyllä kuljettaa pakolaisia ja tekee taas rahaa pakolaisilla. Turkkilaiset yhtiöt varmasti ensimmäisinä lentämässä siel jos tosiaan Turkille on tarkoitus lentokentän hallinta siirtää. Ja Turkkihan on erittäin ystävällinen EU:lle ;)
 
Back
Top