Ahvenanmaa

23 päivästä tulee veikkaukseni yli 1000 ääntä Ahvenanmaan venäjän konsulaatin poisto kansalaisaloitteeseen.
Kyllä Suomalaiset ovat isänmaallista porukkaa.
Annetaan vaan loput äänet, kun tarve vaatii!

Pieni asia kokonaisuudessa, mutta ryssä pois Ahvenanmaalta ajamassa etujaan.
 
Mielipide venäjä maalta... oli jo arvattavissa tämä lausunto.

Hänen mukaansa Suomi kaupitteli aiemmin Venäjälle suuren määrän sellaista tavaraa, jolle ei Euroopassa ole kysyntää.

– Hyvin pian se [Suomi] muuttuu kolmannen luokan valtioksi Euroopassa.


Mukavampi kuolla köyhänä ja vapaana, kuin elää ryssän kätyrinä.
 
Kansalaisaloite ainakin meni hyvin. Kiitos kaikille ! (y)

Vaikka lehdistössä kirjoitetaan ettei asiaa voisi käsitellä eduskunnassa kun kyseessä ei ole lakialoite, niin ei hätää. Hallintolain mukaan viranomaisen on siirrettävä asia muulle toimivaltaiselle viranomaiselle, joten uskon vakaasti, että kansalaisten tahto ryssän tarkkailuaseman heittämisestä v***uun Ahvenanmaalta toteutuu tavalla tai toisella.

Korostan: kansalaisten tahto.
.
 
Oletetaan, että olet PV:n joku kenraali tms. ja saat tehtäväksesi suunnitella Ahvenanmaan miehityksen sellaista tilannetta varten, että vihollinen pyrkii sinne tai voi pyrkiä sinne ja oletuksena on, että meikäläiset joukot ovat ainakin tehostetussa valmiudessa, luultavasti jopa korotetussa valmiudessa. Lopputuleman pitää olla, että sinulla on suunniteltuna skenaario, jonka toisessa päässä on tuo tehostettu valmius ja Ahvenanmaa ei ole vielä miehitetty eikä sitä ehkä heti edes "saisi" miehittää, mutta se tilanne voi tulla sitten äkkiä, että se pitääkin miehittää ja loppupäässä on se tilanne, että 5000 sotilasta vähintään pitää saada sinne estämään valtausta tai taistelemaan valtausyritystä vastaan. Tehtävän tärkeyden huomioon ottaen sinulle annetaan 500-5000 sotilasta valmiustilasta riippuen valintasi mukaan ynnä kohtuullinen siivu tukevia elementtejä kuten IT:tä ja koko PV:n merivoimat, sekä kohtuullinen siivu Ilmavoimien tukea käyttöösi, lisäksi sinulle vihjataan, että homman ei tarvitse mennä ihan kansainvälisten yleisten sääntöjen jne. mukaan vaan homman saa hoitaa likaisesti ja julkeastikin, kunhan tulosta tulee. Voit itse kehittää muita tukevia elementtejä suunnitelmaasi ja mahdollisuuksien mukaan niitä annetaan sinulle käyttöösi. Sinulla voisi olla jotain omia ässiä hihassa, suhteita tai muita jokerikortteja, joita voit myös tässä käyttää parhaasi mukaan.

Minkälaisen operaation suunnittelet ja toteutat kun käsky käy - tai jo osittain ehkä sitä ennen?

Oma ajatus nojatuolikenraalina (näin hieman konjakkia nyt nauttineena):

1. Rajavartiolaitoksen laivat ja lentokoneet tekevät hyvissä ajoin ylimääräisiä poikkeamia saarella, samalla siirtäen sinne materiaalia (jos muka ennestään ei olisi jo tarpeeksi) Rajavartiolaitoksen ja poliisin varastoihin. Samalla alueella olevien Rajavartiolaitoksen joukkojen ja poliisien määrää lisätään vaivihkaa ja ne aseistetaan raskaammin (mutta salaa), jos näitä ei muuten riitä niin niitä revitään ympäri maata kasaan harjoituksen varjolla (harjoitus tietenkin virallisesti Helsingissä tms.). Rajavartijat ja poliisit vievät Ahvenanmaalla luonnollisesti salaa raskaampia aseita kotiinsakin tai majoituspaikkaansa jos valmiutta nostetaan entisestään.

2. Sovitaan jonkun kotimaisen rakennusliikkeen kanssa, että käydään vähän lainaamassa tarroja, haalareita ja muuta kivaa sieltä, tai siis niin, että joku pomo sieltä saa hakea ne jemmaan jo hyvissä ajoin. Täytetään hyvissä ajoin muutama laivakontillinen aseilla jonnekin PV:n kallioluolaan mantereella...ja pistetään heti valmiuden noustua pari Maarianhaminan lentokentälle ja pari pääpoliisiaseman pihalle, luonnollisesti luotettavan kuljetusfirman ajoneuvoja lainaten muutaman käsiaseilla varustetun erikoisjääkärin toimesta ihan off-the-label. Lentokentällä Rajavartiolaitoksen heebot saavat vahtia kontteja ja poliisiasemalla luonnollisesti poliisi, mutta huomaamatta ja sen enempiä ihmetyksiä herättämättä. Kontteihin tietenkin rakennusliikkeen tarrat ja ulkopuolelle kyltit haalariukkojen laittamina, että jokin korjaustyö alkaa alueella, jottei kontti herätä ihmettelyä. Voidaan käskeä Maarianhaminan poliisia runnomaan vaikka joku aita tai tolppa tai seinä autolla, että tulee jotain "korjattavaa" pihalle ennen konttien saapumista.

3. Ilmoitetaan Viking Linen sen verran korkealle taholle, että riittää, että voi tulla tilanne, että laivaan tarvitsee päästää vähän ylimääräistä porukkaa ja se on sitten muuten ok jos näin tapahtuu ja ihan sama mahtuuko laivaan vai ei. Terminaalissa hääräävät Rajavartiolaitoksen tyypit kytkevät sitten käskystä metallinpaljastimet pois päältä tai piippaamaan vihreää kaikille jos H-hetki tulee. Tilanteen kiristyessä pistetään matkustajina Turusta Viking Linen laivalle parisataa sotilaspoliisia/erikoisjääkäriä siviilikuteet päällä 1-4 tyypin ryhmissä ilman omia kännyköitään taittoperäiset rynnäkkökiväärit kasseissa ja omat teltat yms. mukanaan "retkeilemään" Ahvenanmaalle. Muistutetaan, että pitää vähän ryypätä ja sikailla, jottei erotuta joukosta. Jos jollakin on tyttöystävä tai sisko, joka osaa varmasti pitää turpansa kiinni niin voihan sen napata mukaan koristeeksi uskottavuutta parantamaan, parempi ehkä olla moiselle kertomatta mitään, puhua vaan, että "sain ylimääräisen loman, arvottiin risteilylippuja". Perille menevät leirintäalueille, hotelleihin, hostelleihin ja vaikkapa paikallisten poliisien/rajavartijoiden koteihin bookkaamaan vieraiksi.

4. Valmiutta kohotettaessa siirrellään CASA-koneilla henkilöstöä edestakaisin pitkin Suomea minkä ehditään, jos mahdollista niin ostopalveluna hommataan joku muukin kone sakkia kuskaamaan, jotta toiminta ei herätä ihmetystä. H-Hetken koittaessa lastataan CASA kuljetuskoneisiin jääkäreitä/sotilaspoliiseja/erikoisjääkäreitä eri puolilta Suomea ja lennätetään koneet transponderit hienosti päällä vähän missä sattuu, kuin olisivat menossa kuten ennenkin jonnekin tiettyyn paikkaan: Catch on, että CASA-koneiden transponderin signaalit kopioidaan ja siirretään Hawk-harjoitushävittäjiin, jotka ovat nousseet pimeinä (ilman transponderia) kentiltä ilmaan ja jotka kohtaavat CASA:t ilmatilassamme, samalla CASA-koneet siirtyvät lentämään pimeinä...signaaleja seuraaville näyttää, että CASA:t jatkavat normaalia reittiään eteenpäin vaikka oikeat CASA:t kääntyvät Maarianhaminaa kohti.

5. H-hetkenä Rajavartiolaitos suojaa lentokentän ja satamat, sekä poliisi hallintorakennukset. Sotilaspoliisit/erikoisjääkärit siirtyvät vauhdilla residensseistään (jo tätä ennen jos mahdollista) lentokentälle ja poliisiasemalle, avaavat kontit ja ottavat kertasinkoja, olkapääohjuksia ja muuta tavaraa haltuunsa, sekä pukevat vauhdilla päälleen univormunsa sieltä. Samaan aikaan CASA:t laskeutuvat Maarianhaminaan "yllättäen". Paikallisia busseja otetaan ottoteitse käyttöön ja siirretään sotilaita tukemaan Rajavartiolaitoksen ja poliisin suojaustehtäviä, sekä muodostetaan komppanian verran liikkuvaa reserviä lopuista.

6. Varsinaisten pääjoukkojen lastaus ro-ro aluksiin aloitetaan Rauman, Turun ja Porin satamissa, samalla rannikkojääkärit siirtyvät meriteitse laivaston turvaamina Ahvenanmaata kohti minkä ehtivät. Parvi Hornetteja laskeutuu Maarianhaminaan valmiuteen. Operaatio on ns. pihvi, kun em. joukot saadaan Ahvenanmaalle.

Jos sitten hyökkäys tapahtuu ennen, kuin ehditään vaiheeseen 6, niin joukot toimivat pääosin samoilla periaatteilla: Poliisit suojaavat hallintorakennukset, Rajavartiolaitos satamat ja lentokentät ja CASA koneilla kuskataan lisäjoukkoja, jos lentokenttä ei ole hallussa, laskeudutaan maantiepätkälle muualle. Vikingin lauttoja tuskin torpataan vaikka rähinä olisikin jo päällä, ajetaan vaan pokkana satamaan ko. laivat siviilikuolemien riskinkin uhalla ja laivassa olevat aloittavat välittömästi taistelun satamassa jos niikseen tulee, tai siirtyvät ottoteitse otetuilla ajoneuvoilla lentokentälle tms. tilanteen mukaan (eli liikkuvana reservinä toimien).

(Jos ajatellaan vaikka helmikuuta 2022, niin oltaisiin kohdassa 4, mutta ilman sitä H-hetkeä. Sitten helmikuun 24. päivä 2022 olisi toteutettu ko. operaatio eli H-hetki heti yöllä alkaen niin, että aamulla lastattu Viking Linen laivaan soltut ja käynnistetty operaatio - toki laivalla tulevat sotilaat olisivat hitusen myöhässä ilmestyneet paikalle, vasta iltapäivällä.)
 
Viimeksi muokattu:
Vittu mitä paskaa, kun laki kiemuroita tulkitaan...


Maikkarin jutussa taitaa olla asiavirhe:
Venäjän Maarianhaminan-konsulaatti perustettiin talvisodan jälkeen 1940 Moskovan rauhansopimuksessa.
Ymmärtääkseni Moskovan rauhansopimus solmittiin keväällä 1940, kun taas Moskovan Ahvenanmaa-sopimus vasta saman vuoden syksyllä. Eli kyseessä olisi kaksi eri sopimusta?
 
Huokaus...
Miksi Suomen ryssän suhteen mitään sopimuksia pitäisi noudattaa, kun ryssä pyyhkii lähes kaikilla sopimuksilla perseeseensä, kun natsikortti tai joku muu keksitään!

Voi saatanan vellihousut, atomeiksi tuo pitäis räjäyttää.
 
Taas on niin vaikeaa, tyypillistä suomalaisten napanöyhtän pyörittämistä.
Kyllä rajan takana nauravat täkäläiselle veivaamiselle.

Varmaan rohkaisevaa heitellä palloja Suomelle ja seurata kuinka jokainen pomppu johtaa virkamies-solmuun. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ollaan me hyviä hei....

.
 
Jos Ahvenanmaan demilitarisointisopimuksen suurin este on 11.10.1940 SNTL:n kanssa solmittu sopimus, niin silloin on pukki toiminut kaalimaan vartijana.
Neuvostoliitto ei ollut tyytyväinen Talvisodan tulokseen ja alkoi valmistella jo uutta lopullista ratkaisua Suomen kysymykseen. Alueluovutukset, Karjalan kannas ja Salla, tukikohta Hangossa ja Ahvenanmaan demilitarisointi tarjosivat NLiitolle hyvät ponnahduslaudat Suomen miehitystä varten. Ja sitä se myös valmisteli.

Pitäisikö demilitarisointisopimusta kunnioittaa rauhanomaisen elon takuuna, vaikka kysymys oli ja on vain edullisen hyökkäystukikohdan saamisesta?
 
Top