Anna meille Puola, anna meille Suomi, anna meille tähtitaivas

Tuosta rikkidirektiivistä sen verran että nuo tiukat päästörajoituksethan taisivat olla muistaakseni ihan suomalaisten oma halu? Äkkiä Googlaamalla löytyi mm.

http://www.hs.fi/talous/a1305598420475

"Ensin Suomi ajoi omille merialueilleen mahdottomat rikkipäästörajat. Sitten Euroopan unioni laati direktiivin, jonka parlamentin pääneuvottelija väittää helpottavan valtionavun antamista siirtymäkauden kustannuksiin. Tämä ei pidä paikkaansa"

"Kyseessä lienee tämän parlamenttikauden merkittävin terveysuudistus. Tätä nykyä laivojen aiheuttamien ilmansaasteiden arvioidaan aiheuttavan noin 50000 ennenaikaista kuolemaa vuodessa. Kun laivojen rikkipäästöt nyt vähenevät melkein kymmenesosaan entisestä, säästetään kymmeniätuhansia ihmishenkiä vuodessa”, kommentoi europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr) blogissaan. Hän toimi rikkidirektiivin esittelijänä."
Ei kannata ottaa poliitikkojen "saavutuksia" tai lobbareiden propagandaa täysin todesta. Petri Sarvamaa edustaa kokoomusta, joka on lähellä EK:ta, joka puolestaan lobbasi ankarasti päästörajoja vastaan. Satu Hassi taas mielellään esittää koko päästörajoituksen omana hankkeenaan.

Suomen merialueen rajoitukset eivät ole millään lailla poikkeukselliset, vaan samat kuin muilla ECA-alueilla. Ajoiko Suomi koko USAhan "mahdottomat rikkirajat"?

ECA-rajoituksista käytiin maailmalla paljon keskustelua viime vuonna. Missään muualla kuin Suomessa ei ole puhuttu rikkidirektiivistä, koska koko asia ei ole mistään EU-direktiivistä lähtöisin.
 
Aiheessa oli aijemmin puhetta joidenkin hommalaisten Venäjä-sympatioista. Tässä SVL:n näkemyksiä: "Turvallisuuspolitiikka: puolusta puolustusvoimia, vastusta NATOA, upota Putin-sitaatteja ja kehu Venäjän nationalistista sisäpolitiikkaa."
azw6LMy.png
 
Aiheessa oli aijemmin puhetta joidenkin hommalaisten Venäjä-sympatioista. Tässä SVL:n näkemyksiä: "Turvallisuuspolitiikka: puolusta puolustusvoimia, vastusta NATOA, upota Putin-sitaatteja ja kehu Venäjän nationalistista sisäpolitiikkaa."
Kätevää kun jäsenistölle annetaan mielipiteet (muustakin kuin "isäm maallisuudesta") valmiiksi niin ei tarvitse omaa nahkakuulaa rasitella. Kun kerran oikein ohjeistamalla ohjeistetaan Putinia siteeraamaan, niin onkohan siellä vastarintaliikkeen johdossa jo käsi ojossa itään päin vai onko kenties ropoja jo saatu kuten isommat veljesjärjestöt Euroopassa?

Toisaalta Putinhan ei tarvitse tällaisia liikkeitä Suomeen, kun jo tulevassa pääministeripuolueessa on sellaisia vekkuleita ministeriehdokkaita kuin Väyrynen ja Lehtomäki.
 
@Taitolaji n avausviestin myötä mieleeni tuli ajatuksia kansalaisten tunnoista Venäjältä (näihin on taidettu viitata foorumilla aiemminkin, mutta on syytä muistuttaa aiheesta aina silloin tällöin) eli kuten meistä moni tietää Putinin kaudella suhtautuminen Staliniin on muuttunut täysin päinvastaiseksi mitä se oli 90-luvun (erityisesti alkupuolen) Venäjällä, jolloin ryhdyttiin jo ruotimaan omia kansallisia kipukohtia ja Stalinin uhreija muistettiin ja vastaavasti Stalinin toimia kritisoitiin ja jopa tuomittiin.

Putinin kaudella suhtautuminen Staliniin on muuttunut tavallaan hiljaa ja hienovaraisesti, siten ettei kovin moni edes ymmärrä tai tiedosta tätä - monelle on jopa yllätys se, että Venäjällä suhtautuminen Staliniin on Putinin kauden edetessä muuttunut olennaisella tapaa. Diktaattori jota 90-luvulla kritisoitiin on saanut uuden tulemisen ja hänestä on muodostumassa (jollei jo konkreettisesti ole) sankari ei vain joillekin venäläisille vaan huomattavan suurelle osalle venäläisiä.

Novaja Gazetan tutkimuksen mukaan 45 % venäläisistä uskoo Stalinin uhrien olleen oikeutettuja, Levada Centerin (Levada-keskus) mukaan tämä ilmiö myötäilee ja on suoraa jatkoa Venäjän sotilaallis-isänmaalliselle liikkeelle. Jos Putinin kannatuslukemissa on ilmaa ja ihmiset vastaavat myös sillä perusteella mikä "tuntuu oikealta vastaukselta" eli on palattu neuvostoaikojen systeemiin, jossa oli tärkeää vastata oikein eikä kertoa omaa mielipidettään, niin uskoisin, että esim. Novaja Gazetan tekemässä kyselyssä, jossa ruodittiin Stalinin kauden tekemisiä ja uhreja ei välttämättä tällaista tarvetta ole vaan ihmisen kertovat aidommin oman mielipiteensä, koska ei ole olemassa niin konkreettisella tapaa ylhäältä saneltua totuutta Stalinista. Toki selkeitä signaaleita on annettu ja se että Putin ei tuomitse Stalinia vaan ennemminkin nostaa häntä jalustalle on jonkin sortin merkki mutta silti - näkisin, että vielä ei näiden kysymysten kohdalla ole saavutettu tilannetta jossa "kansa haluaa vastata oikein" vaan vastataan oman mielipiteen mukaan ja tällöin se, että 45 % venäläisistä on sitä mieltä, että Stalinin kauden uhrit ovat oikeutettuja on kohtalaisen huolestuttava signaali, koska se tarkoittaa sitä, että lähes puolet kansasta ainakin jollain tasolla hyväksyy Stalinin kauden terrorin. Ja sitähän markkinoidaan Venäjällä (kuten markkinoitiin Neuvostoliitossa) tehtynä maan etujen tähden ja aivan samaa retoriikkaa käytetään Venäjällä Putinin kansalaisoikeuksia vähentävistä toiminta - ne ovat Venäjän edun mukaisia.

Levada-keskus: http://fi.wikipedia.org/wiki/Levada-keskus

vlad.
 
Välillä on kyllä jännää puhua niiden venäläisten kanssa, jotka ovat asuneet pitkäänkin Suomessa. Kaikki eivät ole suinkaan suomalaistuneet tyystin. Kyllä se aika herkässä on, kun tietty isovenläinen hegemonianpoikanen tulee esille. Tarve esittää esim. Ukrainan sota eräänlaisena #pakkona# Venäjälle, tarve osoittaa, että me suomalaiset emme ymmärrä näitä juttuja jne.


Vainuan vaikeuksia.
 
Toisaalta Putinhan ei tarvitse tällaisia liikkeitä Suomeen, kun jo tulevassa pääministeripuolueessa on sellaisia vekkuleita ministeriehdokkaita kuin Väyrynen ja Lehtomäki.
Varjelee heistä.

Nyt Putin on laittanut ison projektin lasten ja nuorten putinistiksi kasvattamiseen. Valmis satsamaan melkein 2 miljardia $ uuteen aivopesuun. Koulutusminiterio esitteli ohjelman "Patriottisesta kasvattamisesta v 2016-2020"

Putlerjugend projektit.
 
Viimeksi muokattu:
Aiheessa oli aijemmin puhetta joidenkin hommalaisten Venäjä-sympatioista. Tässä SVL:n näkemyksiä: "Turvallisuuspolitiikka: puolusta puolustusvoimia, vastusta NATOA, upota Putin-sitaatteja ja kehu Venäjän nationalistista sisäpolitiikkaa."
azw6LMy.png

Saako kysyä, että mistä tuo kyseinen asiakirja on peräisin.

Vaikea uskoa, että käyttäisivät termejä "fasistimateriaali" tai "tilastollisfasistiseen propagandaan" kun itse tunnustautuvat kansallissosialisteiksi?

Enemmänkin haiskahtaa antifan tai safkan mustalta propagandalta.
 
Putinin kaudella suhtautuminen Staliniin on muuttunut täysin päinvastaiseksi mitä se oli 90-luvun (erityisesti alkupuolen) Venäjällä, jolloin ryhdyttiin jo ruotimaan omia kansallisia kipukohtia ja Stalinin uhreija muistettiin ja vastaavasti Stalinin toimia kritisoitiin ja jopa tuomittiin.

Alkoi intensiivinen Venäjän poikkeuksellisuuden, erikoislaatuisen historiallisen tehtävän propaganda, uusstalinismin jälleensyntyminen.

http://www.suomensotilas.fi/fi/artikkelit/putinin-venäjän-uusi-doktriini

Aluksi pitää palauttaa Venäjän imperiumi, mutta lopullisena tavoitteena on nousta Yhdysvaltojen tilalle globaaliksi maailmanmahdiksi.

160671_600.jpg
 
Imperiumien aika on ohi. Venäjä ei voi nousta miksikään maailman jahdiksi eikä pelkästään sen takia, kun sen BKT on kun yhden USA:n osavaltion, ydinase uhittelukaan ei riittää.

Ainoa mitä ne voi, niin kylvää tuhoa ympärillä ja romuttaa sen kaiken hyvän ja arvokkaan, mitä ihmiskunta on arvostanut jo pitkään. Kallin öljyn/kaasun lisäksi heillä oli annettavaa maailmalle korruptiota ja banditismia kaikessa muodossa. Ei muuta. Matrjoshkat, samovarit ja sinkkiämpärit en laske.
12hmC+

- Russia tulee!
- Oletteko kutsuneet?[/QUOTE]
 
Viimeksi muokattu:
Mitä ihmettä kun vastaus ei mene läpi?
Nyt poistin kahvimiehen lainaus, meni heti
1jzYf+
 
Back
Top