Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Anna meille Puola, anna meille Suomi, anna meille tähtitaivas

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 20.03.2015.

 1. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Anna meille Puola ja Suomi

  hehkuttavat iltalehtien lööpit. No annetaan, annetaan, vaikka olenkin periaatteessa samaa mieltä Tuomiojan kanssa siitä, ettei noille venäläisten huudoille kannata antaa suurtakaan painoarvoa. Olen kuitenkin samaa mieltä myös Mika Aaltolan kanssa siitä, että Venäjällä lietsottu kansallishurmio on pelottava ilmiö johon on suhtauduttava vakavasti.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1426821313604.html?pos=navnow
  Venäläiset maahanlaskujoukot harjoittelevat hyökkäystä lähellä Viron rajaa - jättiharjoitus jatkuu  Maanpuolustus.net sivuston fanien ei kuitenkaan kannata olla huolissaan. Suomen mahdollinen alistaminen Venäjän tahtoon käy niin näppärästi, että sitä tavallinen tallaaja tuskin edes huomaa. Iskut ennalta valittuihin kohteisiin ovat rajattuja ja ne huomataan fyysisesti vain iskujen kohteiden läheisyydessä. Kansa herää siihen, etteivät sähköt, TV, radio, puhelinverkko ja netti toimi. Huoli on hirmuinen ja huhut leviävät parin päivän ajan kansan ollessa matka- ja autoradioiden välittämien ulkomaisten uutisten varassa kunnes tilanne palaa ennalleen ja presidentti TV-uutisiin.

  Presidentti ja hallitus kertovat meille rauhoittavat uutiset. Hetkellisten väärinkäsitysten seurauksena Suomen ja Venäjän välit pääsivät kiristymään, mutta nyt palataan päiväjärjestykseen. Suomi on solminut Venäjän kanssa uuden yhteistyö- ja ymmärryssopimuksen (YY-sopimus), joka ottaa entistä paremmin huomioon molempien maiden yhtenevät turvallisuustarpeet. Suomessa on myös ymmärretty, että on sen edun mukaista ottaa etäisyyttä oikeistohenkisiin EU-piireihin. Suomen EU-jäsenyys alistetaan uudelle kansanäänestykselle, jota Venäjä valvoo. Käytännössä kansalaiset huomaavat uudet tuulet aiempaa ”maltillisimmista” TV-uutisista ja Venäjän tarpeiden paremmasta ymmärtämisestä ajankohtaislähetyksissä ja Aleksanteri-teatterin asiantuntijoiden entistäkin syvällisemmästä hyödyntämisestä YLE:n uutisissa. Kaduilla näkee nuoria venäjää puhuvia miehiä iltalomilla, Venäjälle on luovutettu pari tukikohta-aluetta ja oikeus käyttää satamiamme ja lentokenttiämme, Venäjältä pääsee Suomeen ilman viisumia, joka toki tarvitaan jos halutaan matkustaa Viroon, Ruotsiin tai muihin EU-maihin. Kauppa maidemme välillä palaa entiseen kukoistukseensa, venäjän kieli kouluihin, venäläiset tonttien ostajat markkinoille ja sokerina pohjalla; puolustusvoimiemme rahoitus moninkertaistuu.

  Kaikkinensa muutokset olisivat siis "hyvin pieniä" ja niiden kerrottaisiin palvelevan Suomen kansan pitkän tähtäimen etua.

  Joku saattaapi tosin olla eri mieltä!
   
  Vaeltaja_Jns, hessukessu ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 2. Fortis

  Fortis Luutnantti

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  342
  Tykkäykset:
  325
  Pisteet:
  36
  Onnistut kyllä provosoimaan mutta eihän se noin mene. Arvioisin etteivät alistuvat tahot pysy vallassa kovin pitkään, koska tolla mentaliteetilla saa helposti omiltaankin takkiin.
   
 3. Mainos 4. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,335
  Tykkäykset:
  4,307
  Pisteet:
  636
  Iltalehti juuri nyt: "@Taitolaji käynnisti suuren trollausharjoituksen keskustelupalstalla. Aiemmin ilmoitetun kahden kappaleen sijaan hän suolsi ruudulle neljän kappaleen verran ihmeellisyyksiä."

  No teoriassa tuo skenaario voisi toteutua jos Venäjä onnistuisi kävelemään tänne Krimin tyyliin ja yllättäisi meidät täysin housut kintuissa.
   
  Tähystäjä, Honcho ja baikal tykkäsivät tästä.
 5. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Omilta, miltä tahoilta? Mistä löytyy se poliitikko, joka komentaa aseelliseen vastarintaan jos uhkaajana on suurvalta ja Suomi ilman sotilaallista taustatukea? Uskon ja luotan puolustusvoimiin, mutta en niihin poliittisiin tahoihin, jotka jo vuosia ovat kuitanneet puolustusvoimien määrärahatarpeet mantroilla "uskotavasta itsenäisestä" puolustuksesta. No, ei tässä mitään uutta, eiköhön kantani ole tullut jo aika selväksi, liiankin, sanoisi tähän baikal :p !
   
  Vaeltaja_Jns, Laamanator ja AKE-ukki tykkäsivät tästä.
 6. Fortis

  Fortis Luutnantti

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  342
  Tykkäykset:
  325
  Pisteet:
  36
  Mielenkiintoinen lähestymistapa. Tätä väitettä poliitikkojen heikkoudesta ei voi todistaa kuin tositilanteessa; vähän kuin NATO:n 5. artikla.
  Minä ajattelin hyökätä Gotlantiin jos Suomi oikeasti jää ilman taustatukea.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 7. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,073
  Pisteet:
  1,286
  Mistä löytyy se poliitikko, joka EI komenna vastarintaan jos maahamme hyökätään. Kyllä siinä on joku raja mitä painostuksella voidaan saada, lopulta rupeaa kovinkin Kekkosen aikaa elävä isäntä vaatimaan jo painostajalta sotilaallisia toimia ennen kuin kaikkeen suostutaan.

  Edit: Toivon, ja uskon, että kärkipoliitikot ovat joutuneet näitäkin asioita mielessään läpikäymään, ehkä PV:n edustajienkin kanssa. Hieman samaan tyyliin kuin on itse käynyt läpi asioita sen jälkeen kun Venäjä Krimin nappasi, tietyllä tapaa on henkisesti paljon valmiimpi siihen että aseellinen maanpuolustus on todellinen vaihtoehto mikä voi tulla eteen, vaikkei sitä mahdollisuutta aiemminkaan kyseenalaistanut. Pakko on poliitikkojenkin täyspäisen osuuden olla läpikäynyt näitä, ja toivoakseni on päädytty siihen lopputulokseen että parempi on joidenkin menettää henkensä kuin kaikkien elää tavalla tai toisella orjuudessa ja nöyryytyksessä.
   
  Tähystäjä ja Kapiainen tykkäsivät tästä.
 8. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Orjuuteen olisi vielä matkaa ja nöyryytyskin on katsojan silmässä. Venäjän mielyttämisessä, kuten harmaassa, on vähintäänkin 50 sävyä. Suomen nykyinen linja edustaa yhtä, Viron valitsema toista ja Ranskan Le Penin kolmatta. Sävyjen ääripäiden välillä on huima ero, aloitukseni edusti niistä toista ääripäätä toinen olisi sitten itsenäisyyden äärimmäisyyksiin menevä korostaminen hyvien suhteiden kustannuksella.

  Historiassa ei tarvitse mennä kauas taakse kun vastaan jo tulee ilmiöitä, joita en enää toivo löytäväni edestä.

  Kaksi esimerkkiä, joista ensimmäinen vanhasta MOT-ohjelmasta:

  "Kun vihollinen tulikin lännestä. Sotilaallisia uhkakuvia rähmällään olon ajoilta. Toimittaja Olli Ainola

  Paavo Lipposen mielestä Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin. Ilkka Suominen kannatti oven avaamista neuvostoarmeijalle tulla Suomeen jo rauhan aikana. Jan-Magnus Jansson ei uskonut, että Suomi voisi menestyksellisesti puolustautua puna-armeijaa vastaan, joten aseet oli käännettävä länteen. Nämä ja paljon muuta paljastuu asiakirjoista, jotka vielä äsken olivat lukittujen ovien takana. Mitä mieltä Suomen vaikuttajat olivat Suomen puolustusasioista 1970-ja 80-luvuilla? MOT 27.11.2000"

  Toinen uudempi Ilta-Sanomien jutusta:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418703998121.html
  Matti Vanhanen keskustan ”Putin-sopimuksesta”: ”Se olisi luonnotonta yhteistyötä”

  Meidän on tällä hetkellä vaikea mieltää, mitkä olisivat ne keinot, joilla Suomea painostettaisiin ja mihin painostuksella tähdättäisiin. Suoran sotilaallisen hyökkäyksen lisäksi Venäjän työkalupakista löytyy valmiiksi suuri määrä työkaluja, joilla Suomea voi ohjailla. Voitte olla varmoja siitä, että osa niistä on sellaisia, jotka myös eräät poliitikkomme hyväksyisivät jos vaihtoehtona väläytettäisiin aseellista interventiota. Missä menee esimerkiksi Arhinmäen raja, jonka jälkeen hän pitäisi jopa Nato-jäsenyyttä parempana vaihtoehtona, missä menee Kääriäisen, Väyrysen ja Lehtomäen raja?

  Missä menee tasavallan presidentti Sauli Niinistön raja, mitä tulee osallistumiseen Moskovassa järjestettävään voitonpäivän suurparatiin 9 toukokuuta, paraatiin jossa juhlitaan mm. sitä, että Suomi lyötiin viime sodassa. Odotan mielenkiinnolla!
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 9. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,073
  Pisteet:
  1,286
  Sama homma. Jos kaiken tämän jälkeen menisi, niin se olisi piiiiiitkä miinus. Muutenkin koko tilaisuus on mennyt jo vuosia pelkäksi naurettavan pömpöösiksi vajukki-uhoamiseksi asiallisen muistelun sijaan.
   
  Tähystäjä ja Nuijamies tykkäsivät tästä.
 10. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,567
  Tykkäykset:
  4,548
  Pisteet:
  1,286
  Ovat - ja pitää muistaa, että tässä maassa valtaa pitävät poliitikot saattavat vaikuttaa joissakin sisä- ja talouspolitiikan ratkaisuissaan ja siitä kinatessaan typeriltä, jopa hieman tyhmiltä, mutta eivät he mitään hölmöjä typeryksiä ole. Siitä saatetaan olla hyvin erimielisiä mistä leikataan ja mitä veroa kiristetään - mutta tilanne on toinen jos tilanne on se, että meitä uhkaa aseellinen konflikti. Vaikeaa on siinä tilanteessa nähdä edes Vasemmistoliittolaisen poliitikon olevan sitä mieltä, ettemme puolustautuisi.
   
  agentorange, herra47, Tähystäjä ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. Perde

  Perde Luutnantti

  Liittynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  383
  Tykkäykset:
  237
  Pisteet:
  36
  Onhan sekin mahdollista, että isänmaamme liitetään loppujen lopuksi Venäjään, poistuu siinä muutama ongelmakin samalla...
   
 12. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,516
  Tykkäykset:
  33,169
  Pisteet:
  1,286
  Tilalle ei tule uusia ongelmia?
   
 13. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,073
  Pisteet:
  1,286
  No tokihan se korvaa kaiken ja ylikin kun homoja rääkätään ja pahoinpidellään vapautuneesti.

  En minäkään kannattanut adoptio-oikeutta, mutta yleensä homovainon salliminen ja muka-perhearvot luetellaan niiden "hyvien asioiden" joukkoon. Yäk.
   
 14. Mainos 15. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Kyl se on nii ku Kekkonenkii sano kun Hrusthev liitosta ehotti: Liia iso jopa Kekkosenkii hallittavaks.

  Mitä tulle tuohon Puola ja Suomi huuteluun, niin Lapinlahden Lintujen listahitti Köyhän taivas sopii noille musikoille paljon paremmin:

  Anna mulle kymppi röökiin,
  ja kaksi kaljaan...
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 16. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,073
  Pisteet:
  1,286
  Jotain tuollaista ne varmaan siinä palkkiojonossa huutelivatkin.
   
 17. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,265
  Tykkäykset:
  3,734
  Pisteet:
  636
  Ei ole mahdollista minun mielestäni.
   
  Masi ja ak.tied tykkäsivät tästä.
 18. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,236
  Tykkäykset:
  1,384
  Pisteet:
  156
  Tärkelntä taitaa olla että, ei aJatella äärimielisesti, eikä ajeta mitään liian äärimielistä. Suomessa kaikki resurssit pienenä maana tulee kohdentaa Puolustusvoimille, ei siis millekään natziliikkeelle!
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 19. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,335
  Tykkäykset:
  4,307
  Pisteet:
  636
  Hienosti kiteytetty.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 20. Mengele_Joseph

  Mengele_Joseph Kersantti

  Liittynyt:
  25.04.2014
  Viestejä:
  201
  Tykkäykset:
  286
  Pisteet:
  16
  Mitkäs on euroopan natovaltioiden voimasuhde verrattuna venäjään? Noin kalustollisesti ja miesmäärältään?
   
 21. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,337
  Tykkäykset:
  7,552
  Pisteet:
  1,286
  Olen huomannut täällä että kaikki vihjailut Putlerin laajentumishaluista, seuraavista siiroista koskien maita jotka kuuluvat Natoon torpataan. Torpataan sanomalla että se on muuten Nato maa. Keskustelu siitä aiheesta loppuu siihen.
  Pitäisikö ajatella laajemmin. Out of the box kuten amerikan serkku sanoo.
  Sodankäynnin tavat muuttuvat, ja nytkään Venäjä ei ole Ukrainassa. Virallisesti. No, mistäs näistä tietää,mutta ehkä se Naton haastaminen onkin lopullinen tavoite. Keinoilla joita ei olla ennen nähty. Nato on Venäjää voimakkaampi suorassa sotilaallisessa konfliktissa. Se täytyy hoitaa jotenkin muuten.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 22. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,516
  Tykkäykset:
  33,169
  Pisteet:
  1,286
  Puhutaan, että Venäjällä ei ole strategiaa. Kyllä on. Venäjän tuli suomettaa Euroopan maat ja ulottaa Venäjän imperiumi Amerikan vastapainoksi Lissaboniin Atlantin rannalle. Tavoitteen saavuttamisessa piti käyttää energia-asetta sekä sotkeentumista maiden sisäpolitiikkaan ja luoda käskytys- ja yhteistyölinja koko Euroopan äärioikeistoon ja äärivasemmistoon (anarkistit).

  Osittain tavoitteissa on onnistuttu. EU:ta pyritään poliitttisesti hajottamaan samoista heikoista kohdista kuin Natoakin: Unkarista, Kreikasta, Italiasta ja rahan avulla Kyproksesta. Erilaisia kansalaisliikkeitä saadaan putinisteiksi käyttämällä hyväksi näiden nationalismia ja Bryssel-inhoa ja korostamalla pankkimaailman väärinkäytöksiä ja maiden epäitsenäisyyttä suhteessa Euroopan "liittovaltioon" (jota ei ole eikä tule), vapaakauppasopimuksesta Yhdysvaltain kanssa tehdään pelottava mörkö jne.

  Rahalla on aika hyvin päästy eteenpäin. Kun suomalaiset miettivät pohjoista Sallan rataa rakennettavaksi, Venäjä tarjoutui heti antamaan rahaa hankkeeseen. Mukavaahan se on saada junayhteys Alakurtista niin Helsinkiin kuin Rovaniemelle.

  Putinin peli ja keinot ovat paljastuneet Georgian ja viimeistään Ukrainan myötä. NATO on suunnitellut ja harjoitellut ns. nopean toiminnan Baltiaan vihreiden miesten varalle.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2015
  yrjö tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu