Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Armeijan kulukuuri jakaa puolueita

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja noska, 12.03.2011.

 1. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Tekis mieli taas sanoa niin paljon, mutta parempi kai että pidän kerrankin turpani kiinni ja annan ton artikkelin puhua puolestaan.
   
 2. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Mitä sä halusit sanoa Noska?
   
 3. Mainos 4. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  772
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
  Komentaja Ari Puheloinen toivoo seuraavalta hallitukselta selkeää mandaattia puolustusvoimien rakenteellisten uudistusten toteuttamiseksi.

  - Suomella ei ole varaa pitää yllä sen kokoista puolustusvoimaa kuin sillä nyt on. Emme voi enää höylätä pois jokaisesta toiminnosta, vaan on päätettävä mitä me teemme ja mitä emme, Puheloinen sanoi.

  Komentaja puhui maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) tilaisuudessa perjantaina.
  Puheloinen kommentoi lyhyesti MTS:n julkaisemaa kyselyä, jonka mukaan enää puolet suomalaisista kannattaa nykymuotoista asepalvelusta. Puheloisen mukaan Suomessa on edelleen kannatus yleiselle asevelvollisuudelle.

  Samaa mieltä ovat myös Uuden Suomen Puoluekoneeseen vastanneet eduskuntapuolueet. Vain vihreät ilmoittaa vastauksessaan, ettei kannata yleisen ja kaikkia miehiä koskevan asevelvollisuuden säilyttämistä.

  - Vihreät ovat esittäneet valikoivaan asevelvollisuuteen siirtymistä, puolue perustelee Uudelle Suomelle.

  Vihreiden mielestä Suomen sotilaallista reserviä tulee supistaa 75 000 - 150 000 sotilaaseen.
  Vasemmistoliiton kanta on kysymyksessä keskellä:

  - Pikainen asevelvollisuudesta luopuminen johtaisi samaan kuin kaikissa sen toteuttaneissa maissa: palkka-armeijaan. Vasemmistoliitto vastustaa ehdottomasti palkka-armeijaa ja siihen liitettyä Naton jäsenyyttä, puolue perustelee.

  Vasemmistoliitto haluaa, että asevelvollisuutta kehitetään kohti vapaaehtoisuutta. Lisäksi siviilipalveluksen houkuttelevuutta tulee puolueen mukaan parantaa.

  Komentaja Ari Puheloinen totesi puheessaan, että suomalainen maanpuolustus perustuu yhä ennaltaehkäisevään toimintaan ja alueelliseen puolustukseen.

  - Puolustusvoimien on oltava soiva peli, Puheloinen kuvasi MTS:n tilaisuudessa.

  - Jos uudistuksia ei tehdä, puolustusvoimat on vuosikymmenen lopulla umpikujassa. Kiinteät kulut ovat niin suuret, että jo materiaalinen ylläpito on mahdotonta.

  Puolustusvoimien rakenteellinen uudistus on tarkoitus toteuttaa vuoteen 2016 mennessä. Jotta tämä olisi mahdollista, tulevan hallituksen olisi tehtävä viimeistään vuoden 2012 maaliskuussa selkeä poliittinen päätös uudistusten luonteesta.

  Sekä Puheloinen että puolustusministeriön kansliapäällikkö Arto Räty vaativat selkeää ja yksiselitteistä päätöstä siitä, mihin suuntaan Suomen sotilaallista puolustusta kehitetään.

  - Emme vaadi lisää rahaa, mutta hallitusohjelman on oltava mandatoiva (luvan antava) puolustusvoimien rakenteelliselle sopeuttamiselle, Räty sanoi MTS:n tilaisuudessa.

  Uuden Suomen puoluekoneen vastausten perusteella puolustusvoimat näyttää vuonna 2016 hyvin samanlaiselta kuin nyt. Keskusta, SDP, kokoomus, perussuomalaiset, rkp ja kristilliset säilyttäisi varusmiesarmeijan.

  Kokoomuksen mielestä Suomen turvallisuusympäristössä ei ole tapahtunut mitään sellaista, että puolustuspolitiikan peruslinjausta, eli asepalvelusta, tulisi tarkistaa. SDP sen sijaan tarkistaisi, miten asevelvollisuus voitaisiin ymmärtää toisin.

  - Tulevalla vaalikaudella on tehtävä laaja ja perusteellinen selvitys koko ikäluokkaa koskevasta kansalaispalveluksesta, sen tarpeista ja toteuttamismahdollisuuksista, SDP ehdottaa.

  Käytä Uuden Suomen Puoluekonetta ja löydä ajatuksiasi lähinnä oleva puolue!

  Vastaa myös Uuden Suomen kyselyyn, pitäisikö yleinen ja yhtäläinen asevelvollisuus säilyttää.
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Puheloisen puheesta puuttu konkretia. :huh: Mihin muotoon hän haluaa puljun pistää?
   
 6. Hösseli

  Hösseli Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  16.04.2010
  Viestejä:
  593
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  76
  Jos historia toistaa itseään, niin prosessi on jo käynnissä. Kaikki paperityö on valmiina ja siinä vaiheessa, kun "suunnitelma" julistetaan sen tavoitetila vastaa tosiasiallisesti julkistamispäivän tilannetta. Näinhän viimeisten puolustusselontekojen kohdallakin on tapahtunut.

  Asiat julkistetaan vasta vaalien jälkeen, jotta vältetään kiusallinen keskustelu konkretiasta. Virallisestihan suunnitelmia vasta laaditaan ja niiden valmistuminen näyttäisi ajoittuvan oliko se nyt vaalien jälkeiseen maanantaihin. Hallitusneuvotteluihinhan nuo kupongit kuulemma hyvinkin ehtivät mukaan.

  Kaikki puolustusvoimien elävästä todellisuudesta kertovat dokumentithan ovat kotimaassa salattavia, poikkeuksena räikeää disinformaatiota sisältävät puolustusselonteot, joten maallikolla ei ole mitään keinoa päästä kiinni vallitsevaan tilanteeseen. Tälläkin keinolla on tehokkaasti vältetty kiusallinen keskustelu konkretiasta.

  Kv-toiminnan tuleva mitoitus, EU:n taisteluosastoihin osallistuminen jne. on myös nostettu puolustusministerin taholta esille asioina, joita pitää voimakkaasti pureskella. Ai että milloinka keskustellaan? Arvastitte oikein, vaalien jälkeen...
   
 7. Haisuli

  Haisuli Kersantti

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tilannehan vaikuttaa hyvältä jos kerran kaikkien puolueiden mielestä varuskuntien määrää pitää supistaa. Keskustahan oli viimeksi tätä vastaan. Kaiken kaikkiaan näiden artikkeleiden perusteella vaikuttaa siltä että asioista ollaan suht samaa mieltä.

  Persuille edelleen plussaa siitä että kv-toiminta on leikkurissa ensimmäisenä!
  Jutussahan vilahti myös siviilipalveluksen houkuttelevuuden lisääminen, joka on mielestäni välttämätöntä jos/kun varuskuntien määrä laskee = varusmiesten määrää on rajattava. Käytännössähän toinen vaihtoehto on sitten osalle varusmiehistä joku 3-4kk palvelusaika.
   
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Minä ihmettelen tuota sosdemien ympäripyöreää halatkaamua - linjaa. Persu:n rahkeet eivät riitä siihen, että sylkäisemme Usaa naamalle ja toteamme, että kv-yhteistyö oli nyt tässä, kiitos ja kuulemiin. Halonen ja Tuomioja suututtivat jenkit jo kertaalleen, ei varmaan kannata koko ajan kokeilla onneaan. Ei sillä, tasapuolisuuden nimissä ko. valovoima-kaksikko suututti myös venäläiset. Siinä sitä on ammattitaitoa jo kerrakseen.

  Mitähän hittoa tarkoittaa tuo rakennemuutos lopun perin?
   
 9. Haisuli

  Haisuli Kersantti

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eihän tässä kenenkään naamalle tarvi alkaa syleksimään, supistaa vain kyseistä touhua johon sisältyy myös kalliiksi ja hyödyttömäksi osoittautuneet EU:n nopeantoiminnanjoukot.

  Itse käsitän rakennemuutoksen niin isona muutoksena nykyisessä järjestelyssä että se vaikuttaa oleellisesti sen fyysisiin rakenteisiin henkilökuntineen.
   
 10. Hösseli

  Hösseli Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  16.04.2010
  Viestejä:
  593
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  76
  Jos oikein radikaalille linjalle lähdetään, niin esimerkiksi puolustushaarapohjaisen johtamisjärjestelmän korvaaminen yhdellä joint-esikunnalla voisi tulla kyseeseen. Eli muutama aluetoimisto ja yksi pääesikunta, ei muuta.
   
 11. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Rauhanturvaaminen menköön samalla saksien silpaisulla. Täysin turhaa touhua.

  Jos halutaan tapella, niin hyökätään vaikka Somaliaan. :uzi: Piraateilta nirri pois ja siinä sivussa roudataan Euroopan somalit kotimaataan rakentamaan. Nythän heillä pitäisi olla omakohtainen visio länsimaiden toiminnasta.
   
 12. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,431
  Tykkäykset:
  1,117
  Pisteet:
  636
  Niin, meillähän on jo Puuhamaa siellä lähes etulinjassa :rolleyes:

  Nyt vaan ruotsin- ja vironlaivat täyteen taistelijoita varusteineen.
  (psst, onko meillä niin paljon ?)
  Ja eikun Puuhamaan vanaveteen....
   
 13. ukkopekka

  ukkopekka Kersantti

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  181
  Tykkäykset:
  24
  Pisteet:
  16
  Laitetaan tähän niin ei tule avattua uutta keskustelua:

  http://www.iltasanomat.fi/vaalit201...alaisten leikkauslista/art-1288381715252.html

  Suomalaiset leikkaisivat valtion menoja mieluiten EU-maksuista, selviää Alma Median sanomalehtien Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

  Toiseksi eniten haluttaisiin karsia puolustusmenoista. Leikkauslistan kärkeen pääsevät myös maataloustuet, kehitysyhteistyö sekä kulttuurin ja yritysten tuet.

  Kaikkein viimeiseksi suomalaiset olisivat valmiita leikkaamaan opintorahasta, asumislisästä ja asumistuesta. Säästää ei haluta myöskään teiden ja liikenneväylien ylläpidosta, poliisin määrärahoista tai eläkkeistä.

  Kyselyn mukaan 48 prosenttia kansasta tasapainottaisi maan taloutta ensisijaisesti veronkorotuksilla. 45 prosenttia kuitenkin valitsisi korotusten sijaan menojen leikkaukset.

  Taloustutkimus haastatteli maaliskuussa noin tuhatta suomalaista. Kyselytutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.
   
 14. Mainos 15. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286

  Kertoo kyllä selvää kieltä siitä, mitä kansa ajattelee puolustusbudjetista.

  Uskallan väittää, että pitkin ja poikin maailmaa sotiminen on täyttänyt monen mitan. Jos puolustusbudjetti käytettäisiin oikeasti kotimaan puolustamiseen, niin kansa voisi olla suopeampi rahoitukselle.

  Ne suomalaisten vankina olevat somalipiraatitkin tuodaan Suomeen, mutta päätöstä pantataan häveliäästi vaalien ohitse. Sotavaltiohan ei politikoi - eipä..
   
 16. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Miten nuo viahtoehdot jotenkin sopii kovin yhteen, erään tietyn lehden vaalikoneen kanssa.
  Siitä tuleekin mieleen, että onko kyseessä todella suomalaisten mielipide vai kyseisen lehden lukijoiden.
  Itsekin toisenkin tilaston luoneena ja gallupin toteuttaneena hörähdän aina nauramaan noiden virhemarginaaliprosenttien kohdalla.
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  :a-laugh:No nyt mennään ilman lähteitä, pelkkä liuta tupailtoja lähteiksi: puollustusvoimat sopeuttavat toimintansa, siinä on oikeasti takana kokoomus, kepu ja sdp, näillä on hyvinkin selvä yhteinen tahtotila ja tavoitteet jo sovittuna. Hösseli osunee oikeaan: toimenpiteet ja suunnitelmat ovat jo käytännössä paketissa. Kenraalikunnasta en tällä kertaa kirjoita mitään. Miten lähellä johtavat kenraalit ovat poliitikkoja, sen kysymyksen heittäisin?

  Sen verran väitän olevani hajulla, että puhutaan yli 150 miljoonaa per vuosi säästötavoitteesta. Tuota kun vähän makustelee niin voi aistia mistä tulee olemaan kyse. Puhutaan rakennemuutoksesta. Jos yllättäen muuten vaalien jälkeen valtiontalouden tila vaatiikin isompia leikkauksia voi pv joutua melkoisen puhteen eteen.

  Vain maahanmuuton kieltäminen ja persujen vaalivoitto voi pelastaa puolllustuksen:a-laugh:.
   
 18. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Tämän aamuisessa Hesarissa oli kerrottu totuuksia asian tiimoilta. Kontioranta, Keuruu ja Dragsvik lopetetaan, reservin koko 150-170 tuhanteen mieheen, jne. Ruotsinkielinen koulutus turvataan erillisellä osastolla Upinniemessä.

  Kyseessä oli toimittajan omat visiot, mutta tuskin ne ihan tyhjästä oli nyhjäisty.

  Kuten puheet varuskuntien "roskapankista", joka ottaa hoitaakseen pitkäaikaisista vuokrasopimuksista johtuvat vastuut eli Pv pääsee välittömästi halutessaan eroon tarpeettomista varuskunnista ja muista kiinteistöistä. Roskapankki sitten etsii uusia vuokralaisia tai kantaa mahdolliset tappiot. Ei savua ilman tulta..
   
 19. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  "Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan".. Jos kysyttäisiin kansalta: Halutaanko Suomea suojata omalla armeijalla, vai säästetäänkö muutama sata miljoonaa ja annetaan naapurin hoitaa tehtävä? ..mitkähän olisi vastausprosentit?
   
 20. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Suomen velkaantumisvauhti on niin hurja, ettei edes puolustusbudjetin puolittamisella olisi juurikaan merkitystä. Kunnissa sovelletaan kirjanpitoa varsin rankasti, joten niiden todellista velkaantumistahtia on tällä hetkellä vaikea sanoa. Kuitenkin valtio + kunnat ottavat tällä hetkellä mitä ilmeisimmin yhteensä 10-20 miljardia uutta velkaa vuodessa. Siihen monttuun ei juustohöylän sipaisu puolustusbudjetin osalta auta yhtikkä mitään.
   
 21. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Ei mutta ettekös ole kuunnelleet Jyrki-boyn puheita, kun annetaan tarpeeksi rahaa Portugalille niin sitten Suomi pelastuu.

  Noissa pv:n varuskuntien lopettamisjutuissa ei ole vielä koko totuus. Kun katsotte mitä tahtia on rajan asemia suljettu, niin meinaatteko , että rajan varusmieskoulutus jatkuu nykyisenlaisena ja pysyy koskemattomana. Immola varmaan säilyy erkkariensa ansiosta, mutta vähintään toinen Onttola tai Ivalo poistetaan kuviosta, ellei molemmat. Ivalon tehtävät siirretään JPR:iin ja/tai Onttolan P-KPR:iin. Molemmissa on jo ennestään sissikomppania, niiin käytännössä ei tule suurta muljausta siitä. Mikäli Kontioranta lakkautetaan, niin Onttolalla on mahdolisuus jäädä henkiin ja Ivalo joutuu yksin höylän uhriksi. Voi tosin käydä niinkin, että Kontioranta ja Onttola pyyhkäistään molemmat kartalta ja Vekaralle muodostetaan yksi sissi- tai tiedustelukomppania lisää.
   
 22. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Huomasin jostain korkokäyrästä, että Suomi saa luottoa alle neljällä prosentilla kun Portugalille laina maksaa jotain 12 prosenttia. Kun jatkolainaamme saamaamme lainan Portugalille, on korkomarginaali ihan kohtuullinen. Tietty onhan siinä riskinsä, jotta P-maa ei maksa lainaa takaisin...
   

Jaa tämä sivu