Pashinianin kumous onnistui Armeniassa – oppositiojohtaja valittiin pääministeriksi
Katumielenosoitukset saivat vanhan valtapuolueen taipumaan.
https://yle.fi/uutiset/3-10195761
Olisikohan siellä tehty hieman hevoskauppoja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pashinianin kumous onnistui Armeniassa – oppositiojohtaja valittiin pääministeriksi
Katumielenosoitukset saivat vanhan valtapuolueen taipumaan.
https://yle.fi/uutiset/3-10195761
Noh tämä on hyvä uutinen Presidentti Bideniltä:
Biden tunnusti armenialaisten kansanmurhan ensimmäisenä USA:n presidenttinä
Tänään vietetään tapahtuman 106-vuotismuistopäivää.www.iltalehti.fi
Mistä tuli mieleen kysymys: miksi ihmeessä Suomi ei ole tunnustanut Armenian kansanmurhaa? Pelkääkö joku, ettei sitten Suomesta saisi enää kebabbia?Kyllä.
Turkki vetänee hernepellon sieraimeensa. Se voi johtaa Usa-Turkki-Venäjä -triangelin muuttumiseen. Se voi johtaa koko Naton jonkinlaiseen rakennemuutokseen.
Mistä tuli mieleen kysymys: miksi ihmeessä Suomi ei ole tunnustanut Armenian kansanmurhaa? Pelkääkö joku, ettei sitten Suomesta saisi enää kebabbia?
Samalla voisi nostaa esille suomalaisten kansanmurhan Neuvostoliitossa...Minä epäilen et kaiken takana on naapuri idässä... Rohkeus ei riitä. Ehkä kohta sit kun muutamat muutkin ovat näin tehneet.
Turkki vetänee hernepellon sieraimeensa. Se voi johtaa Usa-Turkki-Venäjä -triangelin muuttumiseen. Se voi johtaa koko Naton jonkinlaiseen rakennemuutokseen.
Noh, perukaa itse F-35 -hävittäjäkauppanne... ai niin, se peruttiin jo teidän puolesta! Onnea S-300 - ja -400 -luokkien kanssa, Turkki on niin pieni maa että hyvin riittää kattavuus .Turkin Erdoğan vaatii Bidenia perumaan armenialaisten kansanmurhan tunnustamisen
Turkin presidentin mukaan Yhdysvaltojen ja Turkin väliset suhteet kärsivät tunnustamisesta.yle.fi
Toivottavasti Turkin koneiden IFF tunnukset ja johtamislaitteiden salausavaimistojen päivittämiset katoaisivat kanssa NATOn verkosta.Noh, perukaa itse F-35 -hävittäjäkauppanne... ai niin, se peruttiin jo teidän puolesta! Onnea S-300 - ja -400 -luokkien kanssa, Turkki on niin pieni maa että hyvin riittää kattavuus .
Vitun spedet, teille tarjottiin länsimaisuutta ja osoittauduitte kaikki viime kädessä samanlaisiksi pelkureiksi. Suomesta ulos koko sakki, täysin hyödytöntä. Jakauman oikea häntä mukaan lukien, sillä rahalla voidaan palkata nuoria suomalaisia, tai kustantaa heidän opintonsa.
VMP tätä touhua.
Mutta Venäjähän nimenomaan on tunnustanut Armenian kansanmurhan jo kauan sitten...? Ainakin Wikipedian mukaan Venäjän duuma olisi tehnyt näin jo kolmeenkin otteeseen, 1995, 2005 ja 2015. Lieneekö siitä muodostunut jonkinlainen 10 vuoden välein tehtävä rituaali...Minä epäilen et kaiken takana on naapuri idässä... Rohkeus ei riitä. Ehkä kohta sit kun muutamat muutkin ovat näin tehneet.
Mutta Venäjähän nimenomaan on tunnustanut Armenian kansanmurhan jo kauan sitten...? Ainakin Wikipedian mukaan Venäjän duuma olisi tehnyt näin jo kolmeenkin otteeseen, 1995, 2005 ja 2015. Lieneekö siitä muodostunut jonkinlainen 10 vuoden välein tehtävä rituaali...
Onkohan suomalaisilla yrityksillä sen verran bisneksiä Turkissa ettei uskalleta tunnustaa. Ruotsissakin riksdagen otti ja meni tunnustamaan 2010, mutta maan ulkoministeri kiirehti perään antamaan lausunnon, ettei se ole maan virallinen ulkopoliittinen kanta.
Georgialla ja Armenialla on vaan niin pirun huono arpa. Ryssän lisäksi ympärillä on vain kaulankatkojaählämeitä eri variaatioina. Kuka pystyy/haluaa lähteä suhteiden syventämisen tielle? EU:sta tuolla on monilla kuva, että sinne vaan ja kaikki on hyvin. Lopulta kuitenkin kysytään variaatio Stalinin kommentista: "Paljonko paavilla on divisioonia?"Ryssän vaikutusvalta alkaa romahtelemaan siellä sun täällä. Georgiassa tulee mitä luultavimmin tapahtumaan Maidanit kunhan menevät sen agenttilain hyväksymään eikä venäjä voi tällä asialle yhtään mitään. Jos venäjä olisi viisas niin koko laki kannattaisi vetää siksi aikaa pois kun Ukrainan tilanne selviää, noh hyvä näin, Georgia pääsee pois ryssän ikeen alta, se siemen on jo kylvetty.
Niinpä ja lisäksi oon ymmärtänyt että Georgialla ja Armeniallakin on keskenään huonot välit. Eikö näiden kannattaisi alkaa panostamaan kahdenkeskisiin suhteisiinsa? Ranska on lisännyt yhteistyötään ainakin Armenian kanssa, Georgiasta en tiedä.Georgialla ja Armenialla on vaan niin pirun huono arpa. Ryssän lisäksi ympärillä on vain kaulankatkojaählämeitä eri variaatioina. Kuka pystyy/haluaa lähteä suhteiden syventämisen tielle? EU:sta tuolla on monilla kuva, että sinne vaan ja kaikki on hyvin. Lopulta kuitenkin kysytään variaatio Stalinin kommentista: "Paljonko paavilla on divisioonia?"
Tässä täytyy huomioida, että Pašinjan on se länsimielinen poliitikko ja hänen vastustajansa pääsääntöisesti Venäjä-mielisiä. Venäjä-mieliset eivät tykkää siitä, että Pašinjan tunnusti tosiasiat, eli Venäjän avun riittämättömyyden ja toisaalta azerien sotilaallisen etulyöntiaseman ja pelasti mitä pelastettavissa oli, ja on viime sodan jälkeen yrittänyt aktiivisesti suunnata Armeniaa länteen ja saada läntisiä liittolaisia Venäjää korvaamaan. Venäjä-mieliset ratsastavat sillä ajatuksella, että Pašinjan olisi maanpetturi myönnyttyään azerien/Alijevin vaatimuksiin ja jätettyään tukematta Vuoristo-Karabahia/Artsahia täyden mittakaavan sodalla (2020 sota oli Armenialle erittäin kallis tappio, joten uuteen sotaan ei ollut varaa, se olisi lähennellyt kansallista itsemurhaa ilman merkittävää suurvaltatukijaa).Mitä Georgia edellä sitä Armenia perässä:
Ryssän vaikutusvalta alkaa romahtelemaan siellä sun täällä. Georgiassa tulee mitä luultavimmin tapahtumaan Maidanit kunhan menevät sen agenttilain hyväksymään eikä venäjä voi tällä asialle yhtään mitään. Jos venäjä olisi viisas niin koko laki kannattaisi vetää siksi aikaa pois kun Ukrainan tilanne selviää, noh hyvä näin, Georgia pääsee pois ryssän ikeen alta, se siemen on jo kylvetty.
Armeniassa Venäjämieliset yrittää syrjäyttää pääministerin:
Taustalla tässä on Georgian suhteellisen hyvät välit Turkkiin ja huonohkot (viralliset) välit Venäjään. Tosin jos nyt johtajien henkilökohtaisia mielipiteitä katsottaisiin, niin Armenialla todennäköisesti on valtionjohdolla huonommat välit Venäjään kuin Georgialla, mutta virallisella tasolla Armenia on yhä integroitunut IVY-kokonaisuuteen ja siellä on venäläisten joukkojen tukikohta.Niinpä ja lisäksi oon ymmärtänyt että Georgialla ja Armeniallakin on keskenään huonot välit. Eikö näiden kannattaisi alkaa panostamaan kahdenkeskisiin suhteisiinsa? Ranska on lisännyt yhteistyötään ainakin Armenian kanssa, Georgiasta en tiedä.
Joo lähti omat muistelut laukalle. Armeniassa tosiaan länsimielinen pääministeri. Kiitos korjauksesta.Tässä täytyy huomioida, että Pašinjan on se länsimielinen poliitikko ja hänen vastustajansa pääsääntöisesti Venäjä-mielisiä. Venäjä-mieliset eivät tykkää siitä, että Pašinjan tunnusti tosiasiat, eli Venäjän avun riittämättömyyden ja toisaalta azerien sotilaallisen etulyöntiaseman ja pelasti mitä pelastettavissa oli, ja on viime sodan jälkeen yrittänyt aktiivisesti suunnata Armeniaa länteen ja saada läntisiä liittolaisia Venäjää korvaamaan. Venäjä-mieliset ratsastavat sillä ajatuksella, että Pašinjan olisi maanpetturi myönnyttyään azerien/Alijevin vaatimuksiin ja jätettyään tukematta Vuoristo-Karabahia/Artsahia täyden mittakaavan sodalla (2020 sota oli Armenialle erittäin kallis tappio, joten uuteen sotaan ei ollut varaa, se olisi lähennellyt kansallista itsemurhaa ilman merkittävää suurvaltatukijaa).
Eli jäitä hattuun Armenian suhteen. Todennäköisesti Venäjä-mieliset yrittävät käyttää yleistä protestimielialaa hyväkseen.
Taustalla tässä on Georgian suhteellisen hyvät välit Turkkiin ja huonohkot (viralliset) välit Venäjään. Tosin jos nyt johtajien henkilökohtaisia mielipiteitä katsottaisiin, niin Armenialla todennäköisesti on valtionjohdolla huonommat välit Venäjään kuin Georgialla, mutta virallisella tasolla Armenia on yhä integroitunut IVY-kokonaisuuteen ja siellä on venäläisten joukkojen tukikohta.
Tässä on RFE:n varsin hyvä ja kattava artikkeli Armeniasta vain puolentoista kuukauden takaa:
The Russian Military Base In Armenia At The Eye Of A Geopolitical Storm
Fraying Armenia-Russian ties have led to speculation about the future of Russia’s military base in Armenia. But locals find it hard to imagine it leaving.www.rferl.org
Armeniassa on tällä hetkellä Gazprom Armenian kaasumonopoli, ja se siis on nykyään täysin Venäjän Gazpromin omistama. Alun perin se oli 45% Gazpromin, 45% Armenian energiaministeriön ja 10% yksityisfirma ITERA:n, mutta 2014 Gazprom osti kaiken siitä.Armeniassa räjähtänyt kaasuputki. Onko ryssän tekosia?
@J0h1F Onko tietoa Armenian kaasuista?
Tässä jotain