Aseen (rk) pudistus

Snakella piippu puhtaaksi ja lukon putsaus että iskuripiikki ei jumi. Samalla häätelee isoimmat oravat pois laatikosta ja pyyhkii ulkopinnan kevyesti öljyllä, jos jostain on metalli tullut pintakäsittelyn läpi näkyviin.

No just.. riittävän puhdas on ihan puhdas. TVÄL-varastolla on SIV-palkkaluokkaisia joutilaita B-avaruusmiehineen nuolemassa niitä puhtaaksi, että kiiltää kuin ** kuutamolla... Sanoppa se ylikiihottuneelle nokisormiselle aseentarkastajalle... ei voi kestää mitenkään yli 10 minuuttia huolto vaikka kuinka venyttelisi...
 
Oliko kiire johonkin? :D
 
Syömään... silleen, että ahneimmat ensin joutumatta linjastoon...
 
No, hyvä homma. Joissain muokkaustilanteissa ei kuitenkaan aina ole tullut ilmoitusta. Voi toki olla, että tuo aikaisempi tilanne on jo fixattu.

Muokkaus testi 2. @JR49
Okei! Ei tullut perille :confused:.
Öö, eli miten siis pitää tägätä, että tulee varmasti ilmoitus? Nyt ei jummarra, törmäsin moiseen eka kertaa.
 
Okei! Ei tullut perille :confused:.
Öö, eli miten siis pitää tägätä, että tulee varmasti ilmoitus? Nyt ei jummarra, törmäsin moiseen eka kertaa.

Oletin, että kun olit muokannut viestiä, niin nimenomaan silloin olit pingannut Fremeniä. Ilmeisesti olit kuitenkin pingannut jo suoraan, ja sitten muokannut muuten vain. Koska Fremen sen pingin sai.

Pingaus ei siis toimi, jos muokkaa viestiä ja lisää siellä vasta @-viitteen.
 
Oletin, että kun olit muokannut viestiä, niin nimenomaan silloin olit pingannut Fremeniä. Ilmeisesti olit kuitenkin pingannut jo suoraan, ja sitten muokannut muuten vain. Koska Fremen sen pingin sai.

Pingaus ei siis toimi, jos muokkaa viestiä ja lisää siellä vasta @-viitteen.
Ymmärrän.
Muokkasin kirjoitusvirhettä. Tosiaan lisäsin Fremenin suoraan kirjoittaessa.
 
Itsellä on kaveri, joka harrastaa kasa-ammuntaa...jo aseiden kiikareiden hintakin oli sellaista, että päätä huimasi. Ja niihin ei sitten koskettu millään "snakellä"... :D
 
Itsellä on kaveri,... Ja niihin ei sitten koskettu millään "snakellä"... :D

Juu, kasa-ammunnan riitit ovat periytyneet kasarmeillekin. Ammuttaessa pidätetään hengitystä ja pierua. Sydämen syke eliminoidaan meditoimalla jne...

Puhdistus toteutetaan kultafasaanin sulalla eteerisiä öljyjä löyhyttämällä ja suojalasien käyttö on must ettei terävä katse naarmi optiikkaa. Onhan siihen mennyt omakotitalon verran massia... sormia heilutellaan ja pyöritellään aseen auran ympärillä, jotta feng shui kalibroituu... lopuksi uhrataan lammas ja kohta pääseekin linjastoon mättämään muonankuvausmassaa...

Milläköhän esinahkasäämiskällä mestari putsaa lukon ulosvetäjän kynnen aluset. Hmmm... kynsileikkurin koverrinterä vois ehkä toimia rk:ssa...
 
muonankuvausmassa... :D

Oli niin harvinainen termi, että melkein googlekin nöyrtyi.

sfnet.keskustelu.vitsit
Ruokavinkki
2 viestiä 2 käyttäjältä


Marko Autti
Katso liite: 14781
20.7.2004

Kenttälounas armeijan tapaan:
Kumoa yksi tölkki muonankuvausmassaa m/87 ja yksi pussi nälänsiirrintä m/96
pakkiin. Lisää hiukan vettä ojasta ja sekoita oksan pätkällä. Lämmitä seos
Uazin pakoputken päällä ja anna kiehahtaa. Mausta lopuksi tärvelillä ja anna
vetäytyä hetki. Nauti annos kuusen juurella vihollista tähystellen.

yheksäseewee


Vastaa klikkaamalla tätä

Aki "Sus" Laukkanen
Katso liite: 14783
22.7.2004

Marko Autti wrote:
> Kenttälounas armeijan tapaan:

...Mistä muistuikin mieleeni että Varusmieheksi-lehdessä oli joskus
esittelyssä Muonankuvausmassa M-85 "pussimuusi".
Kyseinen tökötti todettiin muistaakseni testissä oivalliseksi
polkupyöränrenkaiden paikkaamiseen, vaikka olikin täysin ravinnoksi
kelpaamatonta.
Harvinaista tämä sikäli, että useimmilla SA-varusteilla ei tee _yhtään
mitään_.

--
-Aki "Sus" Laukkanen
"No Akia nyt on niin helppo raadella - senkun vaan raatelee."
 
Viimeksi muokattu:
muonankuvausmassa... :D

Leijona cateringin täti kun mättää siihen riittävästi tärvelintä ja maunpoistajaa pohjaanpaistamisen jälkeen ja vääpeli vielä kylmentää satsin sopivan kiinteäksi, niin sitä on ilo piikata luhalla pakkipussista puun alla vesisateessa. Jos ei lähde nälkä, niin ainakin ruokahalut. Santsatakin saa... tai "lipastaa" niinkuin tämä nykynuoriso pruukkaa raiskata termejä...

Luhan piikkejä sopivasti vääntämällä voisi saada übertaktisen kovasimen rk:n luistin ja kaasumännän urien raaputteluun. Tarkastajan kelmeä pullamainen sormi ei männän uraan mahdu, mutta lasittuneella katseella kehveli bongaa pienetkin kikkareet ahtaistakin väleistä. Saatanan kierosilmä, tähtäis alemmas ja syynäis sitä lukon ulosvetäjän kynnen alusta. Just keksin, että kynsileikkurin ja taktisen luhan avulla sen saa riittävän puhtaaksi... ja nopeasti...
 
Ultraäänipesuri. Todella näppärä vehje, valitettavasti vain vähän hankala intin pallorepussa kuljetettavaksi :)

Minulla on kaveri joka ei putsaa Arskaansa koskaan. Uutta öljyä koneistoon kun vanhat on ammuttu kuivaksi, ja taas pelittää vähän aikaa. Kun ase sitten jossain vaiheessa alkaa olemaan siinä kunnossa että jumia pukkaa liikaa, suunnilleen kerran vuodessa, hän purkaa sen atomeiksi ja heittää työpaikan isoon ultraäänipesuriin. Sieltä se nousee kuin feeniks-lintu taas uudestisyntyneenä. Öljyt taas pintaan ja hyvin menee seuraavan vuoden verran. Piippu on jo endoskoopilla katsottuna vähemmän kaunis, suunnilleen vajaan sadan tuhannen laukauksen ja vuosien putsaamattomuuden jälkeen, mutta ampuu silti hyvää kasaa.

Omiakin mutkia olen laittanut kaverin pesemään siellä laitteessaan, vaikka minä aseitani huollankin perinteisemmin. Tulee kyllä tooodella puhdasta jälkeä, laite räjäyttää kaikki karstamolekyylit viimeistä myöten irti.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Öljykylpy ja ultraäänikone niin lähtee ne pinttyneimmät karstat.
 
Öljykylpy, golden shower saati ultraäänipesuri evät sovellu kasarmiolosuhteisiin... paitsi ehkä keskimmäinen. Se kuitenkin lienee turvallisinta tehdä vaihteeksi Henkilökunnan vessassa lukittuna ja ilman valoa (ei mene roiskeet viattomien sivullisten syyksi... collateral damage). Öljykylpy ja tuo mystisyyspesuri ovat eittämättä varmaan riittävän tehokkaita. Ei jää edes prinsessahansikkaaseen tahroja, mutta mitä nopeammin sitä nopeammin hengessä se ei toimi. Ja sitä jäähtynyttä muonankuvausmassaa ei syö Erkkikään, joten alle kymmenen minuutin pitäis ne rk:t saada putsattua.

Kuiskaa kostoksi arskakaverisi torrakolle "Vietnam". Lakkaa toimimasta eikä siihen auta enää putkihuutopesurikaan...
 
Viimeksi muokattu:
Itse suhtaudun SA-Int-tyyliseen jynssäykseen hieman kriittisesti. Hommahan menee että:

1. Pura ja kokoa, kevyt puhdistus ja öljyäminen tarvittaessa
2. Syö jotakin
3. Nukkumaan
 
Kuulostat kovin katkeralta. Jos puhdistus ei kiinnosta niin anna ne patruunat muille ammuttavaksi, pääset helpommalla.

Voi veikkoset... tykkään aseiden putsaamisesta kuin Simo hillosta (on tullut joskus kokeiltua, putsausta siis.. suom.huom.)! Aloitan viimeisenä, palautan ensimmäisenä putsaan parin aseveljen torrakot, käyn syömässä, huollan teltat ja kamiinat, jonka jälkeen palaan tykkihallille katsomaan ilmaisia uusintoja. Sivukorvalla kuuntelen uskomatonta inkvisition oikeaoppisuutta siitä, että ase (rk) pelkää kraanavettä ja traumatisoituu liuottimista.

Ujoimmat nykertää laatikkoa korvapuikoilla kolmatta kertaa ja murehtii jäikö yhtään lämmintä muonankuvausmassaa heille.

Voisiko kohta 2020-luvulla jotkin asiat tehdä kerralla hyvin ja särmästi? Aatteles, jos joku uusi amerikan avaruuspyssy ikinä tulee arsenaaliin. Sitähän nuohotaan varmaan sitten päiväkausia...
 
Kuumalla (lähes kiehuvalla) vedellä huuhtelu on muuten aivan validi puhdistusmenetelmä. Nopeasti kuivuva vesi ei tee mitään aseelle, siksi siis kuumaa vettä, koska sen jäämät haihtuvat nopeammin.
Kuumaa vettä käytetään yleisesti korroosiota aiheuttavilla nalleilla (elohopea- tai kaliumkloraattinallit) varustettuja patruunoita ammuttaessa. Esimerkiksi RK:n läpi voi ampua vaikka jugoslavialaista ylijäämäpatruunaa (joka on kaliumkloraattinalleja lukuunottamatta erittäin laadukasta kuparikokovaippaisin lyijysydämisin luodein hyviin messinkihylsyihin ladattua patruunaa), kunhan heti ammunnan jälkeen huuhtelee aseen runsaalla kuumalla vedellä, jolloin syntyneet suolat huuhtoutuvat pois aseesta.
Myös mietoa saippuaa voi käyttää, kunhan sen huuhtoo kunnolla pois.

Jos ampuu paineenalaiset osat kuivana (kuten esim. radalla ammuttaessa kannattaa tehdä), periaatteessa kaasukoneiston osiin (kaasukammio, kaasumäntä) muodostuu suojaava hiilikerros, eikä öljy pala kiinni osiin. Kätevin tapa puhdistaa on laittaa öljyä ensin ja puhdistaa sitten - riippumatta siitä, kuinka pitkään öljy saa vaikuttaa.
Karstan saa esimerkiksi männän päästä pois kätevästi messinkipesurin reunalla raaputtamalla.

Kuivan aseen ongelmana on kuitenkin kosteuden tiivistyminen osiin: esimerkiksi kaasukoneistoon tiivistyy kosteutta palokaasujen suolayhdisteiden takia, mikäli se on täysin kuiva. Siksi ase pitää jynssätä pian ammunnan jälkeen, jos ampuu ase kuivana, eikä osissa ole vielä muodostunutta hiilikerrosta (joka kyllä ase kuivana pidettäessä muodostuu, sillä vaikka osat puhdistaa, jää pintaan pieni hiilikerros kunhan osia ei öljyä). Sotilaskäytössä ehkä järkevämpää on kuitenkin pitää ase kunnolla öljyttynä kaiken aikaa, jotta sen ruostuminen estetään.

Paras öljyhän aseen öljyämiseen on riittävän juokseva täyssynteettinen moottoriöljy tai vastaava muu synteettinen öljy, se ei pääasiallisesti pala kiinni osiinkaan, mutta on hiukan käsiä ärsyttävää asetta puhdistaessa.

Boresnaken käytön iso ongelma taas on se, että se jättää patruunapesän puhdistamatta kunnolla.

EDIT: Niin juu, ja talvella kovemmilla pakkasilla aseöljynä käy valopetroli, se palaessaan paineenalaisista osista ei myöskään aiheuta karstoittumista.
 
Viimeksi muokattu:
Äärimmäisen selkeää, perusteltua ja asiantuntevaa tekstiä, vihdoinkin! Kiitän! :salut:
 
Kuumalla (lähes kiehuvalla) vedellä huuhtelu on muuten aivan validi puhdistusmenetelmä. Nopeasti kuivuva vesi ei tee mitään aseelle, siksi siis kuumaa vettä, koska sen jäämät haihtuvat nopeammin.

Jos vesi koneessa on ongelma, niin validi vedenpoistokeino on käyttää joko vettä syrjäyttävää liuotin/voiteluainetta (WD40) tai sitten sellaista keksintöä kuin Lasol tai muu vahvasti etanolipohjainen neste. Lasolhan on noin 70% etanolia, ja etanolin funktio tässä on että vesi ensin sitoutuu siihen ja haihtuu nopeasti viinahöyryn mukana, varsinkin jos paineilmalla vähän avittaa. Tämä on labrapuolella ihan koeteltu keino, kun eri mallisia pitkäkaulaisia pulloja pitää saada nopeasti kuivattua.

Kannattaa tosin huolehtia että etanoli on haihtunut ennen kuin jatkaa paukuttelua, ettei lyö sinistä liekkiä laatikon kyljestä.. :)
 
Back
Top