Asekätkentä

Leaderdog

Kenraali
Lahjoittaja
Nyt kun aikaa on jo palanut jokunen vuosi, niin tyhjennetään porukassa netistä ja muualtakin irtoava tieto tästä jutusta tämän otsikon alle:

 

Leaderdog

Kenraali
Lahjoittaja
Tuossa viimeisessäkin linkissä on mm. seuraavaa; Hannele Pokka kertoo että laki tehtiin taannehtivasti, joka ei ollut normaalia länsimaissa.
Lukkari mainitsee tuo kätkijä joukko oli kunnollisia miehiä ja tarvitsivat julkisen tunnustuksen, jonka he tarvitsivat.
Kunniaa ei ollut menetetty, joten sitä ei tarvinnut palauttaa.
 

Teme

Kapteeni
BAN
Isoisä pääsi nauttimaan Punaisen ValPon vieraanvaraisuudesta muutaman kuukauden ajaksi. Kellarin kautta kulki laatikkokaupalla tavaraa ja isoäidin tehtävä oli kertomansa mukaan viedä tenavat muihin puuhiin kuten kalaan etteivät vahingossa pääse näkemään mitä talolla tapahtuu. Isoisä vapautettiin todisteiden puutteessa (=kukaan ei laulanut) ja pääsi takaisin armeijalle hommiin.

Ullakolla oli muutamia puulaatikkoja patruunoita. Kiväärinpatruunat menivät pikkupoikana järkeen kun siellä oli puolenkymmentä erilaista sotilaskivääriä mutta ne konepistoolipatruunanlaatikot välillä tenavaa ihmetyttivät...
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Ylipäällikkö
En tiedä oletteko huomanneet tämän uutisen.

http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1429

Huhtikuussa pitäisi ilmestyä Mannerheim-ristin ritari Eero Kivelän elämäkerta. Oli yksi keskeisimmistä asekätkennän kenttämiehistä.

Jatkosodan jälkeen kesällä 1945 Kivelä sai 14 kuukauden vankeustuomion asekätkentäjutun yhteydessä. Kivelä oli yksi operaation johtohahmoja Keski-Suomessa ja Pohjois-Hämeessä. Hänen kirjeenvaihtonsa ja päiväkirjansa tuovat asekätkentään täysin uutta tietoa.
 
Top