Black lives matter (BLM)

Rakenteellinen rasismi on USA:ssa edelleenkin joillakin alueilla ihan todellinen ongelma mutta on myös ihmisiä jotka näkevät rasismia sielläkin missä sitä ei ihan varmasti ole. Ja sekin hyvä ymmärtää että ei ole olemassa vain valkoista rasismia ja valkoisia rasisteja vaikka yleensä puhutaan aina ja poikeuksetta vain niistä.

Tämä viimeisin tapaus taitaa kuitenkin olla kouluesimerkki siitä mitä voi tapahtua kun ammattitaito ei ihan riitä.

Jotenkin voisi ainakin kuvitella että tämä lause kertoo asiasta kaiken oleellisen...

– Voi helvetti, ammuin hänet!

Hupsista vaan :ROFLMAO:

Nuo ovat tiukkoja tilanteita ja poliisi on varsinkin USA:ssa monilla alueilla ja monissa tilanteissa ihan oikeassa hengenvaarassa. Jos hermot ei kestä ja ammattitaito on hukassa niin eihän siitä hyvä seuraa.

– Yhdysvalloissa poliisien koulutusjärjestelmä on monimutkaisempi kuin Suomessa. Poliisien toimintatavat vaihtelevat kaupungeittain ja kunnittain. Poliisien koulutustaso voi paikasta riippuen olla joko huippuluokkaa, tai sitten aivan retuperällä. Suomessa tilanne on selkeämpi ja yksinkertaisempi, kun meillä on yksi poliisikoulu, sekä yhtenäinen hallinto.

– Olen tutkinut viime vuosina paljon mielentilan vaikutuksia virkavallan toimintaan ja päätöksentekoon stressaavissa tilanteissa. Poliisin osalta yli menneissä tapauksissa taustalla on usein stressi. Kovan stressin alla ihminen ei toimi järkevästi, vaan voi tehdä kuvittelemattomiakin asioita.

-Karhuryhmän ex-pomo Harri Gustafsberg
 
Viimeksi muokattu:
Keskivertoa alhaisempi älykkyys yhdistettynä keskivertoa alhaisempaan impulssikontrolliin, ja siihen vielä mausteeksi kulttuurilliset erityisominaisuudet ja median puoltava vyörytys joka tilanteessa, niin ainekset idioottimaiseen tappelemiseen poliisin kanssa ovat kasassa.
Sama vika padalla ja kattilalla, ei tuo poliisimateriaalin taso kovin korkea USA:ssa näytä olevan...
 
Lihasmuisti. Siitä se johtui. Pelko, vaisto ja lihakset ohjasivat käyttämään ampuma-asetta eivätkä lamautinta :D
Katsokaa olen lännen nopein!!
 

Älysi sentään erota itse.

Jenkkipoliiseilla on muuten tazer eri puolella varustevyötä kuin glock. Niissä on mm. erilaiset varmistimet, kohtuullisesti eroa painossa jne joten tuo väite siitä että vahingossa tuli väärä työkalu käteen on kyllä 95 vuodesta asti palvelleelta poliisilta aivan tolkuton emävale.
 
Yhdysvalloissa tullaan nostamaan syytteet 20-vuotiaan Daunte Wrightin tappanutta entistä poliisia kohtaan. Asiasta kertoi asianajaja Pete Orput keskiviikkona Washington Postin mukaan.

Pitkän linjan poliisi Kim Potter irtisanoutui tiistaina ampumisen seurauksena. Wright kuoli sunnuntaina Brooklyn Centerin kaupungissa liikennetarkastuksen yhteydessä poliisin luotiin, ja tapausta seurasi kahden päivän mielenosoitukset.

Syytenimike on tappo [engl. second-degree manslaughter]. Myös George Floydin kuolemantapauksessa syytettynä olevaa Derek Chauvinia kohtaan on nostettu muiden lisäksi kyseinen syytenimike. Minnesotan osavaltion lakien mukaan siitä voi seurata korkeintaan kymmenen vuotta vankeutta ja korkeintaan 20 000 dollarin sakot.



Uskon ihan helposti että tuo oli puhdas vahinko mutta yllättävää että kyseessä on noinkin kokenut poliisi vaikka eihän se kokemus vielä kaikkea kerro.
 
Eräältä englannin kieliseltä foorumilta luin, että ko. naispoliisi olisi ollut viimeiset 20v työpöytähommissa, ollen samalla liiton edustajana työpaikallansa. Kun sitten porukkaa oli irtisanoutunut näiden BLM mellakoiden seurauksena, oli hän joutunut kenttä hommiin. Hänellä olisi myös ollut ase ja taseri samalla puolen varustevyötä, poliisilaitoksen käytännön vastaisesti.

Liekö miten luotettava foorumitieto mutta selittäisi kyllä vähän miksi tälläinen ampuminen pääsi käymään.
 
Kuinka pitkä on poliisikoulu USAssa vs Suomi? Voisiko noita kiinniottotilanteita/raudoittamisia harjoitella jotenkin? Miten olisi jotkut skenaario/case harjoitukset joissa tuotaisi stressiä tilanteeseen mukaan, että siihenkin olisi tottunut eli sitä olisi harjoiteltu?
 
Kuinka pitkä on poliisikoulu USAssa vs Suomi? Voisiko noita kiinniottotilanteita/raudoittamisia harjoitella jotenkin? Miten olisi jotkut skenaario/case harjoitukset joissa tuotaisi stressiä tilanteeseen mukaan, että siihenkin olisi tottunut eli sitä olisi harjoiteltu?
Ilmeisesti koulutuksen kesto vaihtelee todella rajusti osavaltioittain ja lyhyimmillään se on aivan käsittämättömän mittainen.

Wikipedissa koulutuksien kestoja on laskettu tuntimääräisesti:

"In an analysis of training requirements in several states by Gawker "found Louisiana law enforcement recruits typically attend 360 hours of training, while the national average is slightly more than 600 hours. Louisiana requires less hours of training for law enforcement than the 1,500 hours needed to become a certified barber, the website said. Washington, D.C., requires the most police academy training hours in the nation, at 1,120."

Jos keskimääräisen kytän koulutusmäärä häviää jenkeissä parturikampaajalle, niin minä en kyllä keksi että kenen mielestä on ollut hyvä idea antaa noille peruspoliiseille tuliaseita ollenkaan. Pamppu ja pilli olisi tuolla koulutustasolla aivan riittävä varustetaso ja kun kokemusta tulee lisää, niin voisi harkita myös tazerin lisäämistä valikoimaan.
 
Btw koskahan ne repivät tuon blm tunkion oikein kunnolla auki, ilmeisesti joku johtava henkilö oli ostanut itselleen kiinteistön ja jotain petosta tai vastaavaa epäillään...

BLM Johtajan miljoona asunnoista puhuminen on valkoisen ylivallan kannattamista.

 
  • Tykkää
Reactions: zlm
Bret Weinstein on evoluutiobiologi ja entinen Evergreen yliopiston professori sekä entinen vasemmistolainen. On myös yksi ensimmäisistä ihmisistä, jotka varoittivat intersektionalismista sekä äärivasemmiston noususta.

Brittany King on ensimmäisiä alkuperäisen BLM:n perustajia.


 
Viimeksi muokattu:
Niin, hän luopui (tai pakotettiin luopumaan) kaikista kuninkaallisista velvollisuuksista. Hän on kyllä edelleen osa samaa sukua muttei enää ns kuninkaallista perhettä.

Vaihtoi leppoisan kuninkaalisten elämän ja rupesi hollywoodin puppetiksi. Epäilen ettei miehellä ole alakerrassa mitään ja eukko määrää ihan kaikesta. Ei varmasti ilman lupaa poikien kans ulos ole lähtemistä esimerkiksi. Liekköhän saa edes wc:ssä käydä kysymättä lupaa tältä hirmuttarelta.
 
Taserit pois niin ei ole sekoittumisen mahdollisuutta.

Eräs ex-jenkki poliisi kävi tota läpi ja ihmetteli miten toi on mahdollista. Ilmeisesti koulutusta ei ollut hirveästi tullut. Yleensä kuulema heillä on ase joko toisella puolella tazer tai sit jotkut pitävät tazeria liivin etuosassa. Sit mainitsi myös et jo painossa on sellainen ero et pitäisi jo siitä tajuta että nyt ei oo Tazer kädessä. Toki tollaisessa tilanteessa et välttämättä moisia ajattele. Tämä poliisi erosi oliko heti seuraavana päivänä hommista. Mut kyllähän tossa suurimman syyn saa kantaasankari itse. Ei se raudoissa oleminen kivaa ole mut väitän et mukavampaa se on kuin saada luodista osumaa vain sen takia että et osaa käyttäytyä normaalisti. Jopa moni rikollinen tajuaa et parempi vaan antautua kiltisti mut sit löytyy aina niitä jotka kuvittelevat et kyllähän he nyt poliisilta karkuun pääsevät. Jenkeissäkii toki riippuu niin paljon osavaltiosta et saako poliisi ampua missäkiin tilanteessa
 

Älysi sentään erota itse.

Jenkkipoliiseilla on muuten tazer eri puolella varustevyötä kuin glock. Niissä on mm. erilaiset varmistimet, kohtuullisesti eroa painossa jne joten tuo väite siitä että vahingossa tuli väärä työkalu käteen on kyllä 95 vuodesta asti palvelleelta poliisilta aivan tolkuton emävale.

Riippuu ihan miten poliisi itse ne haluaa sijotella ilmeisesti. Ei ole kai olemassa mitään sääntöä siihen missä sen kantaa. Näin ainakin ymmärsin itse videolta minkä katsoin. Lisäksi minä ymmärsin et täti oli vasta vuoden verran ollut poliisina että ei niinkään kokenut omasta mielestäni ainakaan palvelusajan puolesta. Voi olla et muistan toki väärin tuon kauanko oli toiminut poliisina


Ja mediahan nyt ei tietysti tästäkään ihanasta pojasta kerro totuutta. Poseeraa netissä aseiden kanssa ja ja tietysti huumeita ja viinaa samoissa videoissa mukana. Ikää ei ollut omistaa edes asetta. Haulikon ja kiväärin voi 18-v omistaa mut käsiaseen vasta 21-vuotias. Näin siis ainakii monessa osavaltiossa.
 
Viimeksi muokattu:
BLM liikkeen perustaja osti lahjoitusrahoilla itselleen 1.4 miljoonan taalan kämpän alueelta, jonka asukkaista 88% (prosenttiluvun perusteella noitten on oltava täysnatseja. :oops:) ja vain 1.8% mustia. No, riittääpä tuolla nyt valitettavaa valkoisesta ylivallasta. Kyllä koulutettu marxistikin osaa luksuksesta nauttia.

BLM founder is branded a 'FRAUD' after buying a $1.4 million home in an upscale mostly white enclave in LA​

  • Patrisse Cullors, 37, has bought an expansive property in Topanga Canyon
  • The district in which the BLM founder will now live is 88% white and 1.8% black
  • Critics accused her of abandoning her social justice and activist roots
  • Cullors has written a best-selling memoir and has a follow-up out in October
  • In October she signed a 'multi-platform, multi-year' deal with Warner Bros
  • BLM brought in $90 million in donations last year, it emerged in March



edit: korjattu kirjoitusvirhe

Täti on ostanut myös 3 muuta asuntoa tässä muutaman vuoden aikana NY Postin mukaan. Mut ainakii itselle on ollut selvää alusta asti että lahjoitukset menee ihan muuhun kuin mustien auttamiseen. Lähinnä varmaan juuri omaan taskuun ja sit tietty vähän pitää sponsoroida riehujia et saadaan heille sopivia tarvikkeita millä sit polttaa ja tuhota kaupunkeja.
 
isäksi minä ymmärsin et täti oli vasta vuoden verran ollut poliisina että ei niinkään kokenut omasta mielestäni ainakaan palvelusajan puolesta. Voi olla et muistan toki väärin tuon kauanko oli toiminut poliisina

Olet väärässä. Kuten sanoin, niin tätin poliisiura alkoi vuonna 95 joten se kerkesi palvella 26 vuotta. Jotain mussutusta on ollut ilmassa siitä, että tehnyt muita kuin kenttähommia suurimman osan palvelusajasta, mutta jos se ei tuossa ajassa oo oppinut edes noita perusasioita niinkuin aseen käsittelyä, niin ammattivalinta on ollut melko väärä ja tätillä ei olisi ollut yhtään mitään asiaa tuonne kentälle.

Ja mediahan nyt ei tietysti tästäkään ihanasta pojasta kerro totuutta. Poseeraa netissä aseiden kanssa ja ja tietysti huumeita ja viinaa samoissa videoissa mukana. Ikää ei ollut omistaa edes asetta. Haulikon ja kiväärin voi 18-v omistaa mut käsiaseen vasta 21-vuotias. Näin siis ainakii monessa osavaltiossa.

Tämä on taas tuohon tapaukseen nähden oikeasti täysin epärelevanttia. Uhri on poseerannut kuvissa joten sun mielestä oli ok että joku "vahingossa" ampuu sen epäammattimaisuuttaan tilanteessa jossa noin monella poliisilla olis pitänyt olla tilanne hyvinkin hallussa ja vielä ilman tuliaseita.

Minäpä väännän tämän rautalangasta jos jollakulla jää mielipide epäselväksi ja käytän täkäläisiä mallikuvia.

Simoerkki on ahkera maanpuolustusharrastaja ja metsämies. Koska näissä tilanteissa on yleensä vielä vähän etnistä taustaa takana jonka ei väitetä koskaan vaikuttavan poliisin toimintaan, niin sanotaan vaikka että Simoerikki on vaikkapa puolesta sukua paikallista toto-heimoa. Simoerkki vetää myös vitusti viinaa ja on poseerannut monta kertaa facebookissa helvetillisessä kaasussa haulikon ja metsästyskiväärin kanssa. Haulikko on vaarivainaan perintökalleus ja luvaton, kuten maaseudun aarteilla on monesti tapana olla. Simoerkki on myös tykännyt pyöritellä vähän eukkoansa kännissä (ei mitään oikeasti vakavaa vaan huutomesua ja tukkanuottasta, molemmin puolin) joten hänellä on historiaa poliisin kanssa. Nyt poliisi pysäyttää simoerkin koska sillä on liian isot karvanopat ja wunderbaun corollan tuulilasissa. Neljä kotimaista konstaapelia saa simoerkin hienosti autosta ulos, mutta ennenkuin simoerkki on raudoissa niin tulee paniikki ja heppu yrittää karkuun. Poliisi ampuu hänet "vahingossa".

Oliko simoerkin ampuminen nyt oikein taustansa takia? Onko se validi argumentti että hepulla oli aikaisemmin jotain ongelmaa virkavallan kanssa että asia on sitten ok kun virkavalta munaa ja tulee raato? Tämä "hei mutta se olikin vähän shady/bad guy" on _epätoivoinen_ yritys saada yleisö toteamaan että "aa, no ei sit mitään, carry on" ja painaa polisiin tunarointi villaisella ja unohtaa koko juttu sen sijaan että asialle oikeasti tehdään jotain että näitä ei sattuisi. Jos on sitä mieltä että se polisiin asiakas joutaakin kuolla jossain perus kiinniottotilanteessa niin ollaan jännien voimafantasioiden äärellä ja pitäis varmaan katsoa peiliin.

Sitten jos käsitellään tuota pakoon yrittävän ampumista vielä vähän lisää, niin maa, jossa "koulutetulta" poliisilta ei odoteta kylmiä hemoja ja hyvää impulssiokontrollia vaatii kuitenkin kylmiä hermoja ja impulssikontrollia asiakkaalta jota osoitetaan aseella naamaan, eteenkin kun on lukenut ikänsä uutisista kuinka muropaketista virkamerkkinsä löytäneellä lihapäällä on tapana ammuskella hänen värisiään asiakkaita. Jännän äärellä ollaan tuossakin kohtaa.
 
Back
Top