CASE: Puolustusvoimien budjettia korotetaan viideksi vuodeksi 1 300 meur/a

Asiahan on kyllä kuten kirjoitat. Toisaalta näiden ex-Varsovan liiton maiden NATO-jäsenyyksien kohdalla uskon olleen kyse myös niiden pysyvästä sitouttamisesta länteen, ja kuten sanoit, niin uhkakuvatkin ovat muuttuneet vuosien varrella.Olin ajatellut sellaista pienehköä pataljoonan tai taisteluosaston kokoista joukkoa... Eli en mitään suurisuuntaista, vaan sellaista joukkoa, millä voitaisiin häiritä venäläisjoukkojen huoltoa ja ehkä iskeä jonkun sopivan poppoon kylkeen. Tällöin myös kuljetuskaluston tarve vähenee, kun operaatioalueelle ei ole tarkoitus rahdata mitään panssarivaunuja, vaan miehiä, kevyttä epäsuoraa ja kuorma-autoja.

Vihollisen ilmatorjunnasta totean sen, että oletettavasti kykenemme vaikuttamaan sen tehokkuuteen ainakin jossain määrin. S-400:n pitäisi periaatteessa sulkea yli puolet meidän ilmatilasta, mutta puolustusvoimat tai edes evp:t eivät jostain syystä vielä ole aloittaneet parkua mediassa, että "tarvitsemme kymmenen SAMP/T-patteria".

Ja mitä huoltoon tulee, niin se lienee varsin pieni ongelma, jos tuo pataljoona/taisteluosasto on kaikista maalailemistasi uhkista huolimatta saatu Suomenlahden eteläpuolelle.

Eli aikamoiselta itsemurhatehtävältä kuulostaa...
 
Olin ajatellut sellaista pienehköä pataljoonan tai taisteluosaston kokoista joukkoa... Eli en mitään suurisuuntaista, vaan sellaista joukkoa, millä voitaisiin häiritä venäläisjoukkojen huoltoa ja ehkä iskeä jonkun sopivan poppoon kylkeen. Tällöin myös kuljetuskaluston tarve vähenee, kun operaatioalueelle ei ole tarkoitus rahdata mitään panssarivaunuja, vaan miehiä, kevyttä epäsuoraa ja kuorma-autoja.

No joo, varmasti joku tuon tyyppinen operaatio voisi hyvinkin olla mahdollinen, varsinkin jos oma alueemme ei olisi aivan akuutisti uhattuna operaatiohetkellä - olisi varmasti toteuttavissa vaikka uhka olisi omallakin alueella akuuttikin.

"Tähystäjälle" sen verran, että yksin suoritettuna varmasti raju tehtävä - mutta yksinhän se joukko ei siellä toiminta-alueella olisi, vaan osana jotakin isompaa operaatiota.
 
No offence, bro! Napakkaan viestiin nyt vain usein kirjoitetaan napakka vastine.Laitan tähän sen verran hinta-arvioita, että Ranska uusii viestijärjestelmiään noin 1,06 miljardilla eurolla, ja pakettiin sisältyy ilma-alukset, ainakin laivaston parhaimmisto ja kaksi maihinnousuprikaatia. -Defence Industry DailyIhan hyvä lista. Isommista UAV-härpäkkeistä en tosin ole samaa mieltä, koska en usko kykyymme operoida niitä vihollisen ilmatorjunnan piirissä.Juurikin näin. Ensin pitää kehittää niitä kohteita, jotka ovat jo olemassa ja jotka tarjoavat pienellä lisäpanostuksella suurehkon edun. Tällaisesta kalustopuolen esimerkkinä raskas raketinheitin. Joukoista taas esim. Karjalan prikaati (Pasit panssarijääkärijoukkueissa, puuttuvat telatykit).
Pitkän kantaman eli pitkän toiminta-ajan UAV:t näkisin hyödyllisiksi etenkin harmaassa vaiheessa. Valvottavaa aluetta meillä on vaikka kuinka esim Lapissa. Myös merivalvontaan saataisiin aivan uusi ulottuvuus.

Mutta tämä menee hieman ohi pointin, koska mielestäni tärkeintä on nostaa suorituskykyjä alhaalta ylöspäin, eikä ensisijaisesti hankkia uusia miljardin euron järjestelmiä.
 
Back
Top