Classic Firearms Finnish M39 Tour

ctg

Greatest Leader
Häviää perinneaseelle vaikka työkalu tuli alkuperin länsinaapurista. Ei kuitenkaan hirveän pahasti.

 

ctg

Greatest Leader

Täysin kustomoitu mosin. Jos perinnease jouduttaisiin nyt rakentamaan, niin tälläinen siitä varmaan tulisi.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Menee ostoslistalle
Joko ostit ja luit? Oliko siinä mainintaa 20-luvun "putkitusjupakasta" Suomessa ? Kun niitä piippuja putkitettiin italialaisella menetelmällä uusiksi.
Jos on niin sitten se voisi alkaa kiinnostamaan itseäkin.
 

ctg

Greatest Leader
Ylipitkä matka rupeaa tekemään tiukkaa myös nuorilla silmillä. Sveitsin perinneammuksessa riittää kuitenkin puhtia.
 
Halvalla lahti... Suomen valtio myi noi bulkissa alle viisikymppia kivaari joskus 80-luvun alussa, nyt retail noille hyvakuntoisille on 650-750 taalaa... mut hei, taas me tienattiin talla.
Virkamiehet on toivottomia myyntimiehia, jos ne olis hyvia myyjia niin ne ois myynnissa toissa eika virassa. Sapettaa taa jatkuva avuttomuus valilla, sorry. Voisivatko Suomen herrat joskus tehda yhden hyvan kaupan ettei kokoajan vituttaisi?
(Toisaalta sitten ei itsekehulta ja selkaantaputtelulta loppua kuultais ikina).

Mutta M39 on soiva peli, jopa alan miesten mielesta:
Tuossa on vaan Fremen se pointti, että varastointi ei ole ilmaista. Eli se varsinainen piffi siinä kaupan tuotossa ei ole se että paljonko rahaa saadaan kivääreistä, vaan se että saadaan varasto tyhjäksi ja säästettyä varastointikuluista näiden kiväärien osalta. Esimerkiksi mahdollisesti sama varasto täyttämällä tärkeämmällä sotaromulla kun museoaseilla.

Mutta samaa mieltä olen muuten. Niin monen asian olisi voinut hoitaa toisella tavalla näissä kaupoissa aikanaan.

Vanhemmat keräilijäkollegat korjatkoon jos olen väärässä, mutta orkkiskuntoisen M39:n luvittaminen ei välttämättä ollut kovin simppeliä vielä 80-luvullakaan. Koska kiväärimalli oli vielä 80-luvulla sotavarauslistoilla, se laskettiin sotilasaseeksi ja luvittamiseen vaadittiin lääninhallituksen lupa byrokratian kannalta. Näin muistan faijan kertoneen ja hänen sen ajan paffiluvissa taisi olla tätä käytäntöä vastaavat leimat. :unsure:
 
Top