Dillon Minigun demovideo

10999328_828263593912633_6768870432200955975_o.jpg


11000343_828263603912632_8547475792075161332_o.jpg


11057793_828264973912495_5879580215606709510_o.jpg


Combat Camera/Ville Heiskanen
 

Minä en vihulaisena nostaisi päätä ylös jos tuo rupeaisi pörrään luotisadetta kentälle. Kannattaa katsoa loppuun.
Tämä on hieno video ja ollut suosikkini jo vuosia. Hyvää toimintaa vaikka pitääkin sisällään amerikkalaisille tyypillistä uhoa :)
Miettikääpä sitä jos/kun 1 rpg ammus törmää tuon purkin kanssa yllätyksessä. Siinä ei kauaa ammuskella ja paukkuliiveille tulee käyttöä ja homma on erikoisvenemiesten osalta kaput. SEALitkin joutuvat keksimään uuden "ikkunan"....

Utin NH:sta: Minigunin päällä näyttäisi olevan IP-laserosoitin jolla tähtäämistä helpotetaan pimeänäkölasien kera...
Vielä pari rakettipodia mukaan ja homma näyttäisi uskottavammalta! No, nuo aseet on tarkoitettu NBG-joukkojen muutamaan hekoon eli Kriha-touhuun.

Kunnollinen joukkojen suoja olisi saavutettu kustannustehokkaasti hankkimalla UH-60L/M kuljetushekoja joihin on saatavilla 3 eritasoista asejärjestelmäkittiä.
AIR_AH-60L_Battlehawk_lg.jpg

UH-60 voidaan muuttaa kuljetuskopterista tst-kopteriksi (S-70 Battlehawk) lisäämällä siivet joissa 2 kannatinta sekä elektroniikkaa tarvittaessa. Kuvassa kehittynein Kit 3-tasolle varustettu kone.
http://www.defenseindustrydaily.com/uae-ordering-weaponized-uh-60m-battlehawk-helicopters-05078/
Kit 1 on yksinkertaisin ja halvin ja siinä lisätään vain siivet sähköineen ja laukasimineen+ yksinkertaiset tähtäimet. Siivekkeisiin voidaan asentaa kk-podeja (mm. GAU-19)ja 19 lauk.ohjaamattomia rakettipodeja. Kuljetettavien määrä säilyy 11 henkilössä, toki a-tarvike täyttö vaikuttaa lentosäteeseen ja muuhun kuormaan.

Kit 2 lisää elektro-optisen tähtäinjärjestelmän lämpökameroineen ja kyvyn laukoa ohjautuvia aseita kuten laser-ohjautuvia raketteja sekä Hellfire-ohjuksia. Asejärjestelmät on täysin integroidut avioniikkaan ja lentäjäjän HMD-kypäräjärjestelmään. Tämäkään konfiguraatio ei vaikuta kabiinin volyymiin joten 11 henkilöä voidaan kuljettaa tilan puolesta, riippuen edelleenkin aseiden painosta ja määrästä.

Kit 3 lisää edellisiin 180 astetta kääntyvän gun podin (Nexter 20mm) joka on testattu Israelilaisten toimesta. Asejärjestelmä on kuulemma tarkka ja aiheuttaa hyvin vähän rasitusta rungolle. Kit 3 vähentää kabiinin kokoa ja kuljetettavien määrää edellisistä.

Kaikkien kittien etu on modulaarisuus ja muunneltavuus. Kit 1 ja 2 tapauksissa kone on mahdollista varustella tarpeen ja uhkan mukaisesti esim. ottamalla luukkuampujat M134:llä mukaan ja vähentää kuljetettavia tai ottamalla enemmän eteenpäin suunnattua aseistusta mukaan (raketit, kk:t). Eräässä tulitukiversiossa on jopa 2 kpl 30mm chaingunia, Hellfirejä ja raketteja.

Jos valinta olisi tehty Sikorskyn koneiden osalta niin väitän että meillä olisi ollut jo vuosia täysi kyky toimia hekoilla jotka on taistelussa testattuja ja olisimme saaneet mahdollisuuden aseistaa koneet tukemista varten kohtuukustannuksin. Nyt sitä vaihtoehtoa ei ole kuin sivukonekiväärien osalta ja todellisen FOC-kyvyn saaminen viivästyy vielä vuosia alkupään koneiden varustelun suhteen. Sikorskyjä on maailmalla niin pajon käytössä että niitä päivitetään vielä pitkään ja päivitysten hankinta on helppoa koska valmistuskapasiteettia on paljon ja volyymit suuria.

Se missä Sikorsky häviää on kuljetuskapasiteetti ja perärampin puuttuminen. UH-60 sarjaan on saatavissa kuitenkin melkoinen määrä järjestelmiä add-on tai konekohtaisina maailman suurimmalta heko-valmistajalta.
Yksi mielenkiintoinen lisä on EH-60L Advanced Quick Fix ELSO-järjestelmä. Järjestelmä kykenee sieppaamaan, suuntimaan ja häiritsemään HF, VHF, UHF ja SHF-alueiden radioliikennettä jopa 30 km:n etäisyyksiltä.
http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/eh-60l.htm
 
Noi UH-60 asejärjestelmät eivät ole omasuoja käyttöön ja kuljetus kopteria ei mielestäni kannata aseistaa saatto/tst-hekoksi.

Jos haluamme suojaa kuljetuskoptereillemme niin siihen tarvitaan erillinen saatto/tst-heko esim Tiger tai kevyt versiona vaikka Little Bird.



Häirintä tutka-tai viestitaajuuksilla on monimutkainen kokonaisuus jossa pitää olla myös tehokas tiedustelujärjestelmä mukana. Pitää tietää mitä taajuuksia vihollinen käyttää mutta myös omien taajuudet häiriintyy jos suunnittelu ryssitään. Meillä todennäköisesti ei hirveästi panostetaan häirintään vaikka SIGINT puoli onkin kunnossa. Jos häirintää harrastetaan niin siihen löytyy kyllä kustannustehokkaampiakin ratkaisuja kuin HEKO.
 
Noi UH-60 asejärjestelmät eivät ole omasuoja käyttöön ja kuljetus kopteria ei mielestäni kannata aseistaa saatto/tst-hekoksi.
Selitäppä miksi ohjukset ja raketit tst-hekossa ovat "omasuojaa" varten ja Battlehawkissa tai Mil Mi-17:ssa ne eivät ole?

Mielestäni S-70 tyyppinen kone olisi ollut juuri sitä mihin meidän hekoja on ajateltu käytettävän: taktinen joukkojen siirto. Apache, Tiger ja Mi-28 ovat täysiverisiä tulitukikoneita jotka on optimoitu panssarintorjuntaan ja sitähän meidän hekoilla ei ole ajateltu tekevän. Ei kuljetushekoilla hyökkäillä mekanisoituja joukkoja vastaan. Sensijaan maahanlasku-alueen siivous ja maahanlaskun tukeminen hoituisivat S-70 tyyppisellä koneella varsin hyvin. Raketeilla, tykeillä ja ohjuksilla tst-hekot ampuvat kaikki tyynni.

Little Bird olisi ketterä mutta ei pärjää aseistukseltaan Sikorskyn kaltaiselle koneelle. S-70 iskuvoima olisi huomattavan paljon suurempi.

Häirintä tutka-tai viestitaajuuksilla on monimutkainen kokonaisuus jossa pitää olla myös tehokas tiedustelujärjestelmä mukana. Pitää tietää mitä taajuuksia vihollinen käyttää mutta myös omien taajuudet häiriintyy jos suunnittelu ryssitään. Meillä todennäköisesti ei hirveästi panostetaan häirintään vaikka SIGINT puoli onkin kunnossa. Jos häirintää harrastetaan niin siihen löytyy kyllä kustannustehokkaampiakin ratkaisuja kuin HEKO
Nuo on ihan perusjuttuja jotka voidaan ratkaista kyllä hankintavaiheessa, mitä oikein yrität sanoa? Elso-varustus oli vain yksi esimerkki järjestelmistä jotka on saatavissa testattuina tuohon lavettiin. Tuskimpa löytyy vastaavaa NH-90.stä? ELSO-hekossa olisi kyllä se puoli että häirinnällä voitaisiin vaikeuttaa vihollisen vastatoimia ja toimintaa yleisestikin eli syy panostaa ko. asioihin. Esimerkiksi vihollisen it:n ja johdon välisen liikenteen häiriintyessä on keskitetty torjunta vaikeampaa ja tilanne kuva hiertää. Signaalitiedustelulla voitaisiin selvittää myös vihollisen joukkojen johto ja olinpaikka joka helpottaisi hyökkäystä.
 
@Einomies1 Kyllä ne saatto ja kuljetustehtävät ovat kaksi täysin eri asiaa. Toimintatavat erilaiset ja kalusto myös. Saattokoneet siivoavat sen maahanlaskualueen ensin jonka jälkeen tulevat kuljetuskoneet jotka mahdollisimman nopeasti pyrkivät saamaan porukan maahan. Samalla saattokoneet suojaavat maahanlaskua. Sanoisin että se kuljetuskopteri ei voi tehdä samaan aikaan sekä saatto että kuljetustehtävää. Eli aseistettu Blackhawk ei ole samalla kuljetuskopteri joten mielestäni jokatapauksessa käytettäisiin kahta eri konetta niin mitä järkeä olisi varustaa kuljetuskopteri saattotehtävään kun siihen voitaisiin varustaa oikea saattokopteri.



Häirinnästä yritän tuoda esiin lähinnä sen että tehokas häirintä vaatii huomattavasti suuremmat resurssit kuin yksittäisen häirintälähettimen (se HEKO). Yhdysvallat on ainoa maa jolla on todellinen tehokas härintäjärjestelmä. Venäjällä on varmasti tehokkaita laitteita mutta en usko että heidän suorituskykynsä muodostaa kovinkaan laajaa kokonaisuutta jossa häirintää voitaisiin kohdistaa tiettyihin järjestelmiin tai vaikka maantieteellisesti ja vielä niin että oma toiminta ei vaikeutuisi. Meillä ei olisi missään tilanteessa mahdollisuutta luoda hyökkäyksellistä kykyä jolla olisi merkittävä vaikutus esim. vastapuolen IT-tutkiin. Omasuojahäirintä jollain häirintäpodilla ei ole tätä.

Vastapuoli käyttää niitä samoja metodeja häirinnän/tiedustelun välttämiseen kuin mekin joten pitäisin hyvin epätodennäköisenä että pystyisimme jonkin IT-yksikön ja komentopaikan välistä radioliikennettä häiritsemään kovinkaan tehokkaasti.

Mielestäni taloudelliset resurssit tulee kohdentaa tiedusteluun radio/tutkataajuusalueella sekä fyysiseen kaukovaikuttamiskykyyn. Edellä mainitun uskon olevan tällä hetkellä hyvällä tolalla.
 
Kyllä ne saatto ja kuljetustehtävät ovat kaksi täysin eri asiaa. Toimintatavat erilaiset ja kalusto myös. Saattokoneet siivoavat sen maahanlaskualueen ensin jonka jälkeen tulevat kuljetuskoneet jotka mahdollisimman nopeasti pyrkivät saamaan porukan maahan. Samalla saattokoneet suojaavat maahanlaskua. Sanoisin että se kuljetuskopteri ei voi tehdä samaan aikaan sekä saatto että kuljetustehtävää. Eli aseistettu Blackhawk ei ole samalla kuljetuskopteri joten mielestäni jokatapauksessa käytettäisiin kahta eri konetta niin mitä järkeä olisi varustaa kuljetuskopteri saattotehtävään kun siihen voitaisiin varustaa oikea saattokopteri.
No mutta kyllähän SAATTOkoneita käytetään KULJETUShekojen suojana ja ne liittyvät samaan tehtävään. Älä nyt rupea saivartelemaan asiassa, tässä käsitellään nyt ihan samaa asiaa sillä erolla että sinusta tst-gunship on ainoa oikea tapa ja kone kuljetushekojen suojaamiseen ja saattamiseen ja minusta asia voitaisiin hoitaa kustannustehokkaammin, modulaarisella järjestelmällä. Sinä mainitset myös samassa kategoriassa MH-6 Littlebird kevythelikopterin ja Tiger-Gunshipin jotka eivät aseistukseltaan ja tehtävältään voisi olla kauempana toisistaan. Myönnän että fiilistelin itsekin MD-500G/H kopterien käyttämisellä tiedustelun lisäksi tulitukena mutta kun muistin S-70 Battlehawkin, ymmärsin että MH-6 / MD500 on liian kevyt ja heikosti suojattu sekä aseistettu Sikorskyyn verrattuna. MH-6 on tarkoitettu Somalia/Afganistan tyyppiseen konfliktiin eli lähinnä antiterrori-operaatioihin matala-aktiivisissa konflikteissa.

S-70 olisi aseistukseltaan aivan riittävä omassa selustassa/sivustoilla tapahtuvaan maahanlaskun suojaukseen tai torjuntaan. Se että heko voidaan aseistaa noilla tulitukiaseilla ei tarkoita että niin pitäisi tehdä. Mahdollisuus muunnella kopterin aseistusta tehtävän mukaan ja aseistaa mikä tahansa kone noilla siivekkeillä, olisi todella joustava ja kustannustehokas ratkaisu koska silloin ei tarvitsisi laittaa vähiä rahoja muutamaan tst-hekoon ja toivoa että niitä ei menetettäisi liikaa. Sensijaan kuljetuskoptereista mikä tahansa voisi olla tulitukena eikä muutaman koneen tuhoutuminen tai huolto vaikuttaisi joukon toimintaan kovinkaan paljon. Uskon myös että nuo KIT 1 ja 2 ovat paljon halvempia kuin AH-64 tsi TIGER tst-hekot jotka toki ovat selviytymiskykyisempiä + tehokkaampia järjestelmineen mutta suunniteltu enemmän panssarintorjuntaan ja vain tulitukeen/iskuun.
Sikorsky S-70 on enemmän venäläistyyppinen tukeva kuljetusheko kuten Mi-17 tai Mi-24/35 koneet jotka kykenevät tekemään 2 tehtävää samaan aikaan.

Nyt kirottu ja haukuttu HEKO-pataljoona on pelkkien Dillonien varassa eli 7,62mm luotien tukemina vaikka toisella ratkaisulla heko-osastolla voisi olla tukenaan 70mm raketteja, Hellfire / SPIKE-ohjuksia ja jopa 20-30mm konetykkejä ja ilman koneiden lisähankintaa, erillistä huolto-ja tukijärjestelmää sekä erillistä peruskoulutusta. Kumpi on parempi?
Häirinnästä yritän tuoda esiin lähinnä sen että tehokas häirintä vaatii huomattavasti suuremmat resurssit kuin yksittäisen häirintälähettimen (se HEKO). Yhdysvallat on ainoa maa jolla on todellinen tehokas härintäjärjestelmä. Venäjällä on varmasti tehokkaita laitteita mutta en usko että heidän suorituskykynsä muodostaa kovinkaan laajaa kokonaisuutta jossa häirintää voitaisiin kohdistaa tiettyihin järjestelmiin tai vaikka maantieteellisesti ja vielä niin että oma toiminta ei vaikeutuisi. Meillä ei olisi missään tilanteessa mahdollisuutta luoda hyökkäyksellistä kykyä jolla olisi merkittävä vaikutus esim. vastapuolen IT-tutkiin. Omasuojahäirintä jollain häirintäpodilla ei ole tätä.
Älä nyt sotkeudu tuohon ELSOon! Mainitsin kys. järjestelmän vain esimerkkinä siitä mitä maailman suurin helikopterivalmistaja kykenee tarjoamaan verrattuna Airbussiin joka on lähinnä keskittynyt siviilituotteisiin.

Jälkiviisaana voi sanoa viimeistään nyt varmuudella että NH-hankinta oli paha virhe oli heko-pataljoonalle sitten käyttöä tai ei. Kopterin käyttöaste on hädin tuskin 50% suomessa ja rauhanaikana, mitä sitten kovissa olosuhteissa?http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77220-hs-suomen-armeijan-karmiva-nh90-luku-paljastui
Saksa on laittanut koko NH-laivastonsa seisomaan koneen ohjelmistosta löytyneen suunnitteluvian vuoksi. Vika aiheutti vaaratilanteen viime vuoden kesäkuussa:http://www.flightglobal.com/news/ar...alt-to-nh90-flights-over-safety-fears-408844/
 
@Einomies1 sun näkemyksesi on että Battlehawk olisi hyvä vaihtoehto ja se on ihan ok. Mun mielestäni kuljetushekoa ei kannata aseistaa tuolla tavalla ja mieluummin vaikka varustaisin siihen tehtävään sen AH/MH-6 tyyppisen koneen. Se on huomattavasti ketterämpi ja liikehtimiskykyisempi jonka lisäksi se kuskaa ne kaikki samat aseet kuin tuo Battlehawk (poislukien kiinteä konetykki rungonalla).

Ja edelleenkään se kuljetusheko ei suorita saatto/suojaustehtävää samaan aikaan kuljetustehtävänsä kanssa.
 
Meksikon viranomaiset poistavat kartellipomon työjärjestyksestä siististi minigunin ryöpyllä.


Patrón was the leader of the powerful Beltrán Leyva Organization, a drug trafficking syndicate established in Mexico’s Sinaloa state and known to operate across large swaths of the country.

The BLO was long an ally to the Sinaloa Cartel, but the two split in 2008, following the arrest of a top BLO leader, Alfredo Beltrán Leyva.

More recently, authorities had arrested a number of BLO members, culminating with the capture of Héctor “El H” Beltrán Leyva in 2014, one of the group’s founders and at the time the top leader of the organization.

H2 had allegedly replaced El H at the group’s helm, but the BLO’s near constant fight with the Sinaloa Cartel had taken its toll. In December 2016, authorities captured Alfredo Leyva Guzmán, the son of Alfredo Beltrán Leyva and another of the group’s leaders.

Part of the fighting that led to the death of H2 was captured on video and seemed to show authorities firing from a helicopter in powerful succession.
https://warisboring.com/mexican-mar...-a-helicopter-minigun-52056958a3fd#.bklt3ooi2
 
Dillon Aero has revealed that it is working on a new Minigun-style machine gun chambered to fire .338 Norma Magnum ammunition. U.S. Special Operations Command is separately testing more traditional machine gun designs in this same caliber, which has previously been more commonly associated with sniper rifles.

The Arizona-based gunmaker posted a picture of the still-experimental prototype on its official Facebook page on Jan. 15, 2020. The company says it will show the gun publicly for the first time at the upcoming 2020 SHOT Show in Las Vegas, which opens next week. Dillon Aero is best known as one of the few remaining manufacturers of versions of the iconic 7.62mm Minigun machine gun, which General Electric first designed and built in the late 1950s and early 1960s.
 
20200124_093146-01-660x422.jpeg


Dillon Aero has developed a new .50 Cal Gatling Gun, leveraging modern manufacturing technologies. The 503D development results in a .50 caliber firepower solution that is lighter, and with fewer moving parts than similar guns on the market. A firing rate of up to 1500 rounds per minute, can be altered at the factory, to optimize integration on aircraft, vehicles, and boats. Reliability and durability are integrated in the 503D design, and includes an immunity to internal component damage as a result of ammunition related feed jams. Operational data can be captured and communicated to the user to enhance maintenance programs and servicing intervals.
 
MSPO_2022_PGZ_from_Poland_showcases_WLKM_multibarrel_heavy_machine_gun_1.JPG


The WLKM-12.7 Multi-Barrel Machine Gun is an externally driven electric-powered Gatling-style gun fed with 12.7 mm x 99 NATO (.50 BMG) ammunition fixed in an M9 disintegrating ammunition belt.

The weapon weighs 50 kg. The application of four rotating barrels helped achieve a rate of fire of up to 3,600 rpm. The practical firing range is 2,200 meters. The weapon can be used as armament for a helicopter turret – e.g. W-3PL Głuszec or as aerial gun pod equipment, or mounted on a ship or a vehicle.

The usage varies; other than that the weapon can be used for ground vehicles, floating units, boats, and permanent or mobile firing posts. The WLKM 12.7 is designated against manpower, surface targets, and aerial objects of differential resistance parameters.
 
Back
Top