Dokumenttejä

tulikomento

Ylipäällikkö
Joo, just Laguksen kirjan lukeneena. Voin todeta että, sodanaikaiset hommat Lehväslaihollakin on ollut kovia ja suurta rohkeutta on ollut pelissä, tolkutonta mies ja materiaali, sekä kalusto ylivoimaa vastaan.
Lehväslaiho on muuten tietääkseni vielä elossa. Taitaa asustella tätä nykyä Seinäjoella jossain veteraanien hoitokodissa. Miehen kaukopartiokirjoihin suhtaudun lähinnä huumorilla, mutta Panssarisotaa ja Sotkalla sodassa ovat rautaa. Eikä vähiten siksi, että isoisä-vainaa palveli samassa yksikössä sotasaaliina saadun T-34:n ampujana.

Väisäsen Villestä muuten vielä sen verran, että tunnen hyvin erään paikallisen rajamiehen, joka harrastuksenaan on jo vuosia etsinyt ja tuonut kotiin suomalaisia sankarivainajia rajan takaa. Sen tiedän, että hänelle ja koko rajavartiolaitokselle olisi kunnia-asia tuoda Ville kotimaan multaan, rajamies kun hänkin oli.
 

Leaderdog

Kenraali
Lahjoittaja
Kyllä, sillä suurella huomiolla Lehväslaihon Sotkaan kytkin. Kun keskustellaan kaukopartiosta, emme häntä mainitse, muutoin kuin romaaneissa.
 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Ylipäällikkö
Tässäpä uusi video henk.koht. eniten yli-liimatusta koottavastani (siipi-rimat olivat kova oppikoulu!), Mussolini-kone eli Fieseler Storch... kohdassa 2:25 Suomi mainittu iskarien osalta, näitä oli kertojan mukaan kaksi. Kuvaa mukana (ST-312 jollen erehdy, OH-FSA tuolla museossa, suomalaisten lahjoituksena) ja aluksi meidän väreissä, asiaa!

 
Viimeksi muokattu:
Top