Dokumenttejä

tulikomento

Ylipäällikkö
Joo, just Laguksen kirjan lukeneena. Voin todeta että, sodanaikaiset hommat Lehväslaihollakin on ollut kovia ja suurta rohkeutta on ollut pelissä, tolkutonta mies ja materiaali, sekä kalusto ylivoimaa vastaan.
Lehväslaiho on muuten tietääkseni vielä elossa. Taitaa asustella tätä nykyä Seinäjoella jossain veteraanien hoitokodissa. Miehen kaukopartiokirjoihin suhtaudun lähinnä huumorilla, mutta Panssarisotaa ja Sotkalla sodassa ovat rautaa. Eikä vähiten siksi, että isoisä-vainaa palveli samassa yksikössä sotasaaliina saadun T-34:n ampujana.

Väisäsen Villestä muuten vielä sen verran, että tunnen hyvin erään paikallisen rajamiehen, joka harrastuksenaan on jo vuosia etsinyt ja tuonut kotiin suomalaisia sankarivainajia rajan takaa. Sen tiedän, että hänelle ja koko rajavartiolaitokselle olisi kunnia-asia tuoda Ville kotimaan multaan, rajamies kun hänkin oli.
 

Leaderdog

Kenraali
Lahjoittaja
Kyllä, sillä suurella huomiolla Lehväslaihon Sotkaan kytkin. Kun keskustellaan kaukopartiosta, emme häntä mainitse, muutoin kuin romaaneissa.
 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Ylipäällikkö
Tässäpä uusi video henk.koht. eniten yli-liimatusta koottavastani (siipi-rimat olivat kova oppikoulu!), Mussolini-kone eli Fieseler Storch... kohdassa 2:25 Suomi mainittu iskarien osalta, näitä oli kertojan mukaan kaksi. Kuvaa mukana (ST-312 jollen erehdy, OH-FSA tuolla museossa, suomalaisten lahjoituksena) ja aluksi meidän väreissä, asiaa!

 
Viimeksi muokattu:
Kahtoin. Toivottavasti nämä throllinmetsästäjät eivät ole vain itsekin mukana kremlin askareissa. Kun Suurhämmentä-Venäjä selvästi kehittää informaatiovaikuttamiseen tähtääviä operaatioitaan, niin mikään itsestäänselvyys ei ole varmaa. Se on saletti.

Kohteessa halutaan saada -varmoja- vaikutuksia. Ja varmoja vaikutuksia saadaan, kun sekoitetaan ja hämmennetään. Ja saadaan kohteessa aikaan sisäistä eripuraa. Kun esim. sinä @Teme panet kätesi nyrkkiin ja ojennat etusormesi vaikkapa @Ingsoc :iin, niin minun silmissäni nyrkin kolme sormea osoittaa sinua itseäsi. Eli tahtomattasi, kenties, ja toivon niin, luot juuri sitä vaikutusta, jota Kreml toivoo syntyvän. Vai mitä?

Löyhin ja piimävellin vetelin perustein ei ole mielestäni syytä osoitella toisiaan -edes netissä-. Tai nimenomaan netissä.
Ingsoc kirjoitti:
Kun osoitat toista, niin kolme sormea osoittaa itseäsi.
Ingsoc kirjoitti:
Vanhan sanonnan mukaan kun osoitat toista sormella niin kolme sormea osoittaa itseäsi.
 

aj77

Ylipäällikkö
Hyvä dokkari ”hullu Fakirista”. Pomminpurkajasta Irakista. Kamera oli mukana usein.
Ihme että sai kuvattua noinkin paljon. Kaveri menee jaloillaan maata potkien ja tunnustellen. Tuuripeliä. Kuvaajakaveri seisoo milloin minkäkin ansalangan päällä..

https://areena.yle.fi/1-4304173
 
Viimeksi muokattu:

jokuvaan

Ylipäällikkö
Armed forces around the world are struggling with a lack of personnel and money. Outsourcing and privatization are the solution – but at what price? DW
 

hansai

Ylipäällikkö
Tänään tv:ssä: Isä kasvattaa lapsistaan jihadisteja - ”Allāhu akbar!”
Tänään klo 6:17
Of Fathers and Sons -dokumentin on ohjannut Talal DerkiAbu Osama leikkii yhden nuoremman lapsensa kanssa kotonaan Syyrian Idlibissä. YLE

12-vuotias Usama on nimetty Osama bin Ladenin mukaan.Hänen pikkuveljensä on saanut nimensä toiselta al-Qaidan terroristilta, Ayman al-Zawahrilta.Isä Abu Usama riemuitsee myös kolmannesta pojastaan, Muhammad-Umarista. Hän on syntynyt WTC-iskujen muistopäivänä, 11. syyskuuta vuonna 2007.

Dokumenttiprojektissa seurataan syyrialaisen ääri-islamistiperheen arkea, johon kuuluu useita pikkulapsia. Palkittu ohjaaja Talal Derki on saanut ikuistettua sen varsin läheltä. Syykin on selvä. Hän esittää jotain muuta, kuin mitä todellisuudessa on. Derki on syntyjään syyrialainen, mutta lähtenyt perheineen maanpakoon Saksaan jo vuonna 2013. Of Fathers and Sons on valmistunut viime vuonna.
– Tekeydyin sotavalokuvaajaksi ja väitin tukevani jihadia ja uskonsotureita. Se suojeli minua siepatuksi tai tapetuksi tulemiselta, Derki taustoittaa dokumentissaan.


Kuvassa oleva Usama menestyy sotilaskoulutusleirillä, hajamielinen pikkuveli ei niinkään. YLE

Al-Nusran jihadistirintamassa taistelevan Abu Usaman luottamuksen voitettuaan Derki kuvaa lasten elämää sellaisena, kuin se tätä nykyä on. Pojat on otettu pois tavallisesta koulusta jonkinlaisen kahnauksen jälkeen, minkä seurauksena opettajat ja etenkin rehtori ovat lasten mukaan tyhmiä ääliöitä.

Vankilassakin istunut isä panee jälkikasvunsa sotilaskoulutusleirille, jonka jälkeen odottaa šaria- ja sotilaskoulutus.Abu Osama esittelee poikansa dokumentin tekijöille. Lasten äitiä ei dokumentissa nähdä, mutta hänen kuullaan kyllä itkevän. YLE

Abu Usama kasvattaa määrätietoisesti lapsistaan jihadisteja, ainoita oikeita tosiuskovaisia. Hän opettaa itse kostonkierteen, vihan ideologian ja sen, kuinka aseella ammutaan.Pikkulinnun tappamisen Abu Usama sallii ja siunaa.
– Me pitelimme linnun päätä ja leikkasimme sen irti niin kuin sinä siltä mieheltä, Usama kertoo ylpeänä huoneeseensa eksyneen siivekkään kohtalosta.
– Allāhu akbar! Jumala on suurin!isä ylistää Talal Derkin kuvatessa.


Lapsia Al-Nusran sotilaskoulutusleirillä. Usama on eturivissä toinen vasemmalta.YLE
Of Fathers and Sons tänään TV1:llä kello 21.30.

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/7b2b9c9a-420e-41ce-84c8-ac490b3b6fb5
http://areena.yle.fi/1-4444563
 
netflix, 4 jakson sarja -age of tanks - tankkien aikakausi
 

Fremen

Ylipäällikkö
Katselin tässä kahden illan aikana tämän kuva-dokumentin eeppisestä Afrikan kiertomatkasta vuosina 1959-60, vanhalla Leylandin lentokenttä-huoltoautolla.
Jonkinlainen kuvakollaasi menneestä maailmasta siis, todella hieno värimaailma erittäin teräväpiirteisissä kuvissa ja rauhallinen kertojanääni vievät täysin mukanaan, unohdin vällillä etteivät kuvat liikkuneet muuten kuin mielikuvituksessani.

 

hansai

Ylipäällikkö
Jos on haluakaan sitä muutosta tehdä.
Halu on mielenkiintoinen asia.

Oulun yksittäis grooming paljastuttua pikaisesti tuli mieleen, että ylimmillä päättäjillä olisi HALU ottaa kantaa sattumukseen..sen verran poikkeuksellisesta asiasta maassamme oli kuitenkin kyse. HALU ilmeni vasta useamman päivän päästä.

Itsenäisyyspäivän iltapäivänä oli kolme lippua esillä helsingissä, nyt HALU ottaa kantaa ilmeni tunneissa...on se HALU erikoinen asia :unsure::rolleyes:

Vaadimmeko ja odotammeko hiekkamaiden tulijoilta liikaa?
 
Top