Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Dosentti Johan Bäckmaniin ja päätoimittaja Janus Putkoseen kohdistettu tutkintapyyntö

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja vlad, 17.08.2015.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Kyseinen kaksikko, etenkin dosentti Johan Bäckman on herättänyt aiheellistakin keskustelua foorumilla, kummankin toimien laillisuuden perään on kyselty ja on ihmetelty sitä kuinka etenkin dosentti Johan Bäckman saa – voi – toimia niin vapaasti ja kuinka näyttää siltä ettei häneen kohdistu mitään oikeudellisia toimia. Ikään kuin hän nauttisi ”koskemattomuutta”.

  Viimeisimmän kohun jälkeen olen pohtinut sitä, että kuinka minun tulee toimia ja olen päätynyt siihen ratkaisuun, että teen foorumin kirjoittajille – ja välikäsien kautta muillekin – tiedoksi sen, että olen laatinut tutkintapyynnön koskien Suomen kansalaisia dosentti Johan Bäckman ja päätoimittaja Janus Putkonen, tutkintapyyntö on toimitettu kotipaikkakuntani poliisilaitokselle allekirjoittaneen toimesta henkilökohtaisesti 6.8.2015.

  Tutkintapyynnön jättämisen jälkeen laitoin informaation jättämästäni tutkintapyynnöstä myös Keskusrikospoliisille eli myös heillä tulisi olla tieto tutkintapyynnöstä vaikka kotipaikkakuntani poliisi ei sitä edelleen heille toimittaisikaan. Olettamukseni mukaan tutkintapyyntö tulisi toimittaa myös Keskusrikospoliisille, koska tutkintapyyntö on kohdistettu henkilöihin, jotka on epäiltynä/syytettynä terrorismin tukemisesta ja terrorismiin värväämisestä – joskaan ei Suomen maaperällä vaan Ukrainassa.

  https://en.informnapalm.org/inter-national-terrorism-singularity/

  Tutkintapyynnön laadin lähinnä seuraavien syiden tähden:

  Käytin siis perustana Ukrainan toimintaa eli sitä, että dosentti J. Bäckman ja päätoimittaja J. Putkonen on asetettu Ukrainassa listalle, jolle on koottu henkilöitä, joita epäillään/syytetään terrorismin tukemisesta tai terrorismista ja tämän jälkeen etenkin J.B:n tapauksessa olisi syytä tarkastella hänen toiminnan laillisuus:

  -täyttääkö Bäckmanin toiminta rikoslain 34 a luvun - terrorismirikokset - määritelmän?

  -onko DNR:n edustuston nimissä harjoitettu värväystoiminta laillista vai laitonta, edustuston sivujen mukaan laillista - mutta sille en panisi paljon painoarvoa.

  -toimiiko J.B rahoittajana ja tässä kohdin viittaan Viljakaisen haastatteluun, jossa hän toteaa Johan Bäckmanin maksaneen hänen viisumin ja osan matkakuluista.

  -rahoittaako J.B toimintaa omilla rahoillaan vai saako hän mahdollisesti ulkopuolista tukea/rahoitusta.

  Tässä kohdin on tietenkin muistettava, että ”kansantasavaltojen” alueella toimivia separatistiryhmittymiä ei ole määritelty kv. terroristiorganisaatioiksi, sen sijaan Ukrainan hallinto on määritellyt ainakin osa, jollei kaikki, kyseiset ryhmittymät terroristeiksi, jolloin näihin ryhmiin olisi mahdollista soveltaa Rikoslain 34 a luvun määritelmää ”terrorismiryhmistä” ja tarkastella tätä vasten etenkin Johan Bäckmanin, ja toissijaisesti Janus Putkosen toimintaa.

  Rikoslain 34 a luku Terrorismirikokset:

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L34a

  Ja poimitaan erilleen:

  6 § (24.1.2003/17) Määritelmät:


  Rikoksentekijällä on terroristinen tarkoitus, jos hänen tarkoituksenaan on:

  1) aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa;

  2) pakottaa oikeudettomasti jonkin valtion hallitus tai muu viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin;

  3) oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille; tai

  4) aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille.

  Terroristiryhmällä tarkoitetaan vähintään kolmen henkilön muodostamaa tietyn ajan koossa pysyvää rakenteeltaan jäsentynyttä yhteenliittymää, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen 1 §:ssä tarkoitettuja rikoksia.

  Kansainvälisellä järjestöllä tarkoitetaan hallitustenvälistä tai merkityksensä ja kansainvälisesti tunnustetun asemansa perusteella siihen rinnastettavaa järjestöä.”

  Minun tehtäväni ei tietenkään ole tuomita kumpaakaan henkilöä, jos heidän toimintansa ei ole laitonta, asiaa voidaan tarkastella moraaliselta kantilta ja vähintäänkin se on tuomittavaa.

  Jos dosentti Johan Bäckmanin toiminta ei ole laitonta, voidaanko siis ajatella, että vastaavalla tavalla on laillista osallistua ”separatismiin”, joka kohdistuu esim. tulevaisuudessa Venäjän hallintoa vastaan Putinin kaudella, pyrkien kumoamaan sen siitä huolimatta, että Venäjän hallinto olisi nimennyt kyseiset separatistiryhmät terroristiryhmiksi? Ja olisiko tämä laillista olipa kumouksellisten ainesten ideologia tahi poliittinen suuntaus mikä tahansa – tietenkin sillä edellytyksellä, että ryhmät ovat terroristiryhmiä eikä niitä ole määritelty kansainvälisiksi järjestöiksi, jolloin mahdollisuuksia puuttua toimintaan olisi, olettaen, enemmän.

  vlad.

  Jokunen linkki:

  https://psb4ukr.org/criminal/joxan-erkki-bekman-johan-backmanin/

  https://psb4ukr.org/criminal/yanus-kostya-putkonen-janus-kostia-putkonen/

  http://kohudosentti.blogspot.fi/2015/07/suomalaiset-vapaaehtoiset-saapuneet.html

  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1438316069914

  https://www.facebook.com/DONiNewsAgency?pnref=story
   
  Guderian, Mievaan, veffeade ja 59 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Tehdessäni tutkintapyynnön ja toimittaessani sen poliisille 6.8.2015 ei ollut tiedossa dosentti Johan Bäckmanin toimintaa kaikessa laajuudessaan eli ei ollut tiedossa hänen DNR:n taholle lähettämä varoitusviesti, joka koski kahta Helsingin Sanomien toimittajaa ja vaikka toimittajat olivat ehtineet poistua alueelta ennen viestin toimittamista perille, voidaan pohtia, että missä määrin kyseinen viesti lähettämisen jälkeen on vaikuttanut esim. Helsingin Sanomien toimintaan ja etenkin viestissä mainitun toimittajan ja kuvaajan toimintaan, jos he ovat tämän jälkeen pyrkineet ”kansantasavaltojen” alueille.

  On kuitenkin mietittävä, että vaikka kyseinen viesti olisi ollutkin hallussani, olisiko ollut mahdollista/järkevää/turvallista sisällyttää se tutkintapyyntöön ja vaikka se olisi tutkintapyyntöön sisällytettykin, niin olisiko poliisi tällöin voinut kaikessa laajuudessaan hyödyntää aineistoa vai olisiko esim. hakkeroimalla saatu aineisto jouduttu siirtämään syrjään sen (mahdollisesta) raskauttavasta näytöstä huolimatta.

  Tutkintapyynnössä käytin käytännössä sellaisia julkisia lähteitä tai viestejä jotka on yksilöitävissä ja jälkikäteen tarkistettavissa, poikkeuksena tietenkin Johan Bäckmanin blogikirjoitukset, jotka mahdollisesti on muokattavissa jälkikäteen (asia johon toki olen varautunut), tai jotka on aiemmin mediassa tuotu esille, jolloin riski sille, että Johan Bäckman kykenisi vastaamaan tutkintapyyntöön omalla tutkintapyynnöllään ei ole niin suuri kun aineisto on periaatteessa (ja käytännössä) kaikkien nähtävänä. Ja osa on hänen itsensä kirjoittamaa, mutta nyt sitä käytetään todisteena häntä vastaan.

  Tutkintapyynnössä nostin esille erityisesti Rikoslain 34 a –luvun ja alla eriteltynä ne kohdat, jotka nostin esille: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L34a

  34 a luku (24.1.2003/17) Terrorismirikoksista

  1 § (24.1.2003/17)

  Terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset  2 § (24.1.2003/17)

  Terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelu  4 c § (12.12.2014/1068)

  Värväys terrorismirikoksen tekemiseen  5 § (24.1.2003/17)

  Terrorismin rahoittaminen  5 a § (12.12.2014/1068)

  Terroristiryhmän rahoittaminen  6 § (24.1.2003/17)

  Määritelmät

  ”.

  Näillä mennään ja katsotaan mitä seuraa,

  vlad.
   
  Pseeri, Karvajalka, Vaultboy ja 22 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  second3, setämies, STI_Tactical9mm ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,987
  Tykkäykset:
  7,894
  Pisteet:
  1,286
  Vladi perhana. Teit sitten miehen työn. Siipi lippaan täältä, eipä muuta. Hieno suoritus.

  [​IMG]
   
  OSSI, Stagideus, Fremen ja 13 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,795
  Pisteet:
  1,286
  :salut::solthum:
   
  Ikarus, tulikomento, letkuspede ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,254
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
   
  Jukkis, Vaultboy, baikal ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,795
  Pisteet:
  1,286
  Itse tein tuossa joskus taannoin rikosilmoituksen Magneettimedian kirjoituksista. En tiedä oliko meikäläisen syytä vai jonkun muun, mutta aika prosessihan siitä tuli loppupelissä.
   
  Fencer, Tähystäjä, Erkki ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  :solthum::salut:
   
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Valdille isot aplodit ja kiitokset :solthum:

  Teit sen mitä muut eivät älynneet tai uskaltaneet tehdä....:salut::salut::salut:

  Jos alkaa pa*kaa tuleen silmille niin ehdottomasti isoa julkisuutta kaikesta ....

  Frodo-meme.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2015
  OSSI, veffeade ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 11. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Jos vlad tarviit apua tai tukea tulevissa käänteissä, niin laita viestiä. Uskon muiltakin sitä tulevan. Palstalla lienee erilaisia hyödyllisiä ammattilaisia melkein tarpeeseen kuin tarpeeseen.

  Support vlad!
   
  OSSI, Fremen, Tähystäjä ja 10 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,592
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Jep, tukea löytyy tarvittaessa! HYVÄ VLAD!!!
   
  OSSI ja Honcho tykkäsivät tästä.
 13. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,362
  Tykkäykset:
  7,577
  Pisteet:
  1,286
  Hienoa työtä. Nyt nähdään se mitä monet kaivanneet. Viranomaisten kannanotto. Pieni julkisuus asialle ei olisi pahasta. Vähintä mitä odotan on että menee läpi. Ei jätetä tutkimatta. Toisaalta jos tutkitaan, selitys sille miksi ei rikosta ole on oltava erittäin hyvä, koska kokoajan löydän yhtymäkohtia Isisvärväyksiin.
   
  OSSI, Tähystäjä, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,583
  Tykkäykset:
  4,583
  Pisteet:
  1,286
  Oikein toimittu!
   
  OSSI ja Honcho tykkäsivät tästä.
 16. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,035
  Pisteet:
  316
  Oikia homma.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  Rautahousu-vlad. :solthum:

  Hiljalleen Suomesta alkaa löytyä rautahousuja.
   
  Vaultboy, Fremen, Tähystäjä ja 11 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,795
  Pisteet:
  1,286
  "Asialliset hommat hoidetaan asiallisesti" ;)
   
 19. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Kumarran sinulle syvään veli Vlad. Olkoon tekosi osoitus idän trolleille, että suomesta löytyy suoraselkäisiä ihmisiä jotka ovat valmiita toimiin.
   
  veffeade, Fremen, Samses ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 20. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,795
  Pisteet:
  1,286
  Tähän pitää pistää muutama lainaus:

  "Who dares - wins" :D

  Ja 22 SAS:n "clock towerin" teksti:

  We are the Pilgrims, master; we shall go
  Always a little further; it may be
  Beyond that last blue mountain barred with snow
  Across that angry or that glimmering sea


  Same text is also in NZSAS monument in New Zealand.
   
  Fremen, Bushmaster, ctg ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
 22. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,579
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä homma. Nyt ainakin JB joutuu kuluttamaan jonkin verran aikaansa tämän asian selvittämiseen.

  Voi toki olla, että tyyppi innostuu saamastaan huomiostaan, jos poliisi esim. kutsuu hänet juttusille. Mutta toisaalta eikös näitä myyriä mene lataamoon vähän väliä, joten voihan tuossa hyvinkin käydä. Kyseessä lienee aika selvä narsistinen henkilö, joten sillä luultavasti räjähtää pää, kun poliisi kertoo hänelle, että hänen toimintansa ei olekaan ihan niin nerokasta kuin tämä luulee.
   
  Honcho ja tulikomento tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu