Dumppaus off-topicille muista ketjuista

Tekisin hyvin ison eron EU:n ja Euron välille.
  • EU on ollut edeltäjineen olemassa jo vuodesta 1951 ja ollut Euroopan historian suurin menestystarina
  • Euro taas on valitettavasti osoittautunut EU:n riippakiveksi. Taloustieteilijät ennustivat ongelmat jo etukäteen.

futurama-fry-should-i-lol-or-roflmao.jpg
 
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan esimerkiksi TNT:n ja suklaan sulamispisteet ovat mukavan lähellä toisiaan, ja prosessi muutenkin varsin samanlainen...

Fazerilta voi siis odottaa vähän tavanomaista räyhäkkäämpiä suklaanappeja.
 
Kun vihollinen on vyörynyt rajan yli ja johonkin vanhaan teollisuushalliin on pystytetty kiireellä esim. ammuslataamo niin paikalle pölähtääkin työsuojelutarkastaja joka toteaa että "ei tämän hallin valaistus ja ilmanvaihto täytä ollenkaan normeja ja miten mahtaa olla työntekijöiden työturvallisuuskortit voimassa?", ja sulkee koko paikan.
http://sa-kuva.fi/neo?tem=webneo_im...0206a224164e1befcff6f31425f&archive=&zoom=YES
Niin ja kohta pitää olla vähintään ryhmän johtajista alkaen tulityökortti ja EA ykkönen... muuten ei saa ampua! :eek:
 
Kun vihollinen on vyörynyt rajan yli ja johonkin vanhaan teollisuushalliin on pystytetty kiireellä esim. ammuslataamo niin paikalle pölähtääkin työsuojelutarkastaja joka toteaa että "ei tämän hallin valaistus ja ilmanvaihto täytä ollenkaan normeja ja miten mahtaa olla työntekijöiden työturvallisuuskortit voimassa?", ja sulkee koko paikan.
http://sa-kuva.fi/neo?tem=webneo_im...0206a224164e1befcff6f31425f&archive=&zoom=YES


Sankarillista, tyhmää ja huonosti suunniteltua.

Oikeastaan lisäämäsi kuva kertoo kaiken tarpeellisen suomalaisesta nyrkkipaja teollisuudesta. Tehdään käsin ja käsivaralta sellaista mitä koneet voisivat tehdä tarkemmin ja nopeammin. Sankarillinen suomalainen naistyövelvollinen ruuttaa käsivaralta rotyyliä toisen nyrkkipajan huonolaatuiseen kranaattiin - lopputuloksena oli turhan usein kranaatti joka räjähtäessään tuoti muutamia suuria sirpaleita tai hajosi metallijauhoksi tuottaen lähinnä moraalisen vaikutuksen paineaallon muodossa. Mikäli nyt se ylihintainen ja huonolaatuinen sytytin edes sattui toimimaan. Onneksi sentään ihmisiä riitti kun huonosti organisoidusta yhteiskunnasta riitti työvoimaa noihin huonosti tuottaviin tehtäviin.

Ikävä kyllä Suomessa ihaillaan huonosti tuottanutta työvelvollisuutta, improvisointia, epäviihtyisää työ- ja elinympäristöä. Ratkaisuksi kaikkeen tarjotaan "asenteen korjaamista". Sen sijaan jo 40-luvulla sekä kapitalistinen että sosialistinen tayloristi tiesi, että kun asetehtaan pieni työmuurahainen sai joltisetkin työolot hän tuotti paremmin. Lisäksi kyseiset kaverit ymmärsivät, että kone pystyy tekemään monet hommat ihmistä paremmin. Ja voi mikä kauheinta sekä Yhdysvalloissa ja Neuvostoliitossa yritettiin järjestää työläisille mukavat olot. Neuvostoliitossa tämä tarkoitti sitä, että duunarin ei tarvinnut nähdä nälkää ja vapaa-ajalla oli elokuvia, radionkuuntelua työväentalolla ja vodkaa. Yhdysvalloissa taas pyrittiin tarjoamaan koko rauhanaikainen setti yökerhoista alkaen lomineen päivineen. Sen sijaan Suomi jossa tarjottiin lähinnä lähinnä hanskaan duunaamista, laihaa keittoa ja virsien kuuntelua radiosta ei kuulu sodan voittajavaltiohin, eikä myöskään Saksa jossa berliinittäret pohtivat lähinnä permanentteja vielä vuonna 1943 ja jossa raskas työ oli varattu lähinnä ali-ihmis orjille.

Noin lähtökohtaisesti Suomessakin aseteollisuuden ammattilaiset kuten esim. Tampellan insinöörit tiesivät jo talvisodan syttyessä kuinka hommia pyöritetään. Rauhan aikana oli todettu, että yövuoro on ns. sekundavuoro joka tuottaa vähän ja huonolaatuista tavaraa. Tampellan insinöörit pyysivät kiltisti vuonna 1939 poikkeusluvan siihen, että tehtaissa saadaan tuottaa pitää kahta 12 tuntista työvuoroa. Viranomaiset antoivat luvan ja myöhemmin taisi tulla siunaus ihan valtioneuvostosta asti. Päinvastoin kun monet luulevat, Suomi ei vuonna 1939 ollut (ainakaan kokonaan) agraarinen takapajula jossa isontalonisännät tekivät mitä lystäsivät ja missä ihmiset tekivät 16 tuntia päivässä työtä huonolla hyötysuhteella, ilman valvontaa, oikeuksia ja tolkkua.

Suomi tarvitsee poikkeusoloja varten etukäteen mietittyä ja suunniteltua teollisuutta. Vähemmän sen sijaan tarvitaan tätä nami nami filosofointia ja "kaikki on kiiinni asenteesta" lässytystä.
 
Viimeksi muokattu:
Puolan televisiossa ne viestittää, että menkää kyykkyyn uuden isännän edessä. Vaikutelma Puolan uutistiedotuksesta on kuin ne nuolisi uuden isännän persettä. Ymmärrän kyllä, että Puolan tiedotusvälineet haluaa valtaa pelottelemalla uudella isännällä, että menkää kyykkyyn uuden isännän edessä, sillä tavalla media ottaa valtaa itselleen suhteessa omaan kansaansa.

Puolalaiset voisi nyt kuitenkin rauhoittua ja lopettaa nuolemasta kenenkään persettä.

Se on selvää, että media ottaa valtaa itselleen millä varjolla vain. Jos vain tarjoutuu jokin mahdollisuus pelotella kansaa menemään kyykkyyn niin media käyttää sen.

Media varmaan ymmärtää, että se välittää kuvaa paitsi kotimaahan niin myös ulkomaailmallekin. Ulkomailla ei varmaan olla sokeita ja tyhmiä sille kerronnalle mitä kunkin maan media suuntaa omalle kansalleen. Jos se omalle kansalle suunnattu kerronta on perseestä niin koko maan profiili on perseestä.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjä ei ole taloudellinen suurvalta, ei se voi kamppailla Yhdysvaltojen kanssa.

Eikä minulla ole harmaatakaan käsitystä, mistä "sairaasta yhdysvaltalaisjohtoisesta kapitalismista" sinä oikein puhut. Onko sitä tervempaa kapitalismia jossain? Missä?

Jos ei ole kapitalismia - on diktattuuria. Ei kiitos moiselle hirviölle.

Se, joka keksi paremman järjestelmän kun markkinatalous, varmasti saa Nobelin. Jostain syystä kukaan ei tullut hakemaan vielä.. Älä vain ehdota kommari-fasismia tänne..saat röllin titteli :rolleyes:
Paras järjestelmä on voittava. Humaanius on eri asia. Ethän sinä kuvittele että diktatuuri olisi paljonkin huonompi vaihtoehto kuin että maailmaa hallitsee suurimmat yritysjohtajat? Näetkö siinä jotain eroa? Ethän sinä kuvittele että muutaman vuoden vaihtuvassa virassa nököttävä poliitikko voi kamppailla markkinavoimia vastaan? Venäjä voi kamppailla Yhdysvaltojen kanssa, kuten me voimme itse sen huomata. Riippuu Venäjää tukevista maista, pärjääkö se. Jos et näe yhtään pidemmälle länsimaisen tekodemokratian ja kansanvallan teennäisyyden taakse, sinun on aika vaikea keskustella koko aiheesta. Mitä tulee eri järjestelmiin, ne käyvät jatkuvaa evoluutiota. Missä olen ehdottanut tai vaatinut jotain toista järjestelmää? Mutta sen sanon, että tälle nykykapitalismille tulee verinen pysäkki, ellei se tuhoa ihmiskuntaa sitä ennen. Mutta yksinkertaistamisen vuoksi, yritysjohtaja ei ole tilivelvollinen yhteiskunnalle tai humaaniudelle. Poliitikko on mediakuvan orja. Poliitikko taas on jakorasian paikalla ja pelkästään EU:ssa arvioitiin jokunen vuosi sitten poliitikkojen korruptioon uppoavan 200 milljardia euroa. Aikamoinen diktaattori joka vastaavaan pystyy ja samalla nykyinen päätöksenteko loistaa eturistiriidoillaan, mikä on heikkous.
 
Luulen, että jonnekin tänne toi tuohon toiseen tulee varmaan eri ketjuista tavaraa, kun modet alkaa siivota keskusteluja sinne kuulumattomista. Kiina taisi nousta esille muutamassa ketjussa, jotka ei käsittele Kiinaa.
 
Top