Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Suomen Sotilas 1/2015 -lehdessä on asiallinen kirjoitus eduskuntavaaleista 2015 - Ei Natolle ja kodinturvalle, kyllä asevelvollisuudelle.

En nyt kovinkaan kauheasti siteeraa kyseistä kirjoitusta, lainataan kuitenkin johtokappale - se antaa kuvan siitä mikä asennoituminen ehdokkailla ja puolueilla on puolustusta koskeviin kysymyksiin.

"Suomen Sotilas kysyi päättäjiltä kahdeksan kysymys. Saimme 14 vastausta. Natoon haluaa yksin kokoomus, mutta perussuomalaiset, keskusta ja muutos 2011 ovat samaa mieltä kokoomuslaisten kanssa siitä, että Suomi ei pärjää yksin. Asevelvollisuus saa laajan tuen, mutta kodinturvaa kannattaa varauksetta vain muutos 2011. Kanervan työryhmän määrärahapalautusehdotukset Puolustusvoimille eivät riitä kokoomukselle, perussuomalaisille eivätkä keskustalle. Myös pieni muutos 2011 haluaa sotaväelle lisää määrärahoja. Vasemmistopuolueet ja vihreät uskovat ilmeisesti joko maailman hyvyyteen tai siihen, että Suomi on niin vahva, että se pärjää yksin ilman liittolaisia tai lisämäärärahoja kiristyneessä kansainvälispoliittisessa ympäristössä Venäjän miehittäessä naapurimaitaan. Suomen ulkopoliittisen linjan selkeyden kyseenalaistaa yksin muutos 2011. Ruotsalainen kansanpuolue ja kristilliset eivät nähneet vaivaa edes vastata kyselyyn. Mahtaako turvallisuudesta tulla teemaa näissäkään eduskuntavaaleissa? Sen näemme huhtikuuhun mennessä."

Huomioitavaa on esim. se, että vihreiden Alanko-Kahiluoto, vasemmiston Saramo ja demareiden Paananen ovat sitä mieltä, että "Suomen puolustuskyky on tällä hetkellä riittävä, jotta voimme selvitä konfliktitilanteista ilman ulkopuolista sotilas- ja materiaaliapua". Eli voisinko tulkita asian myös siten, että heidän mielestä puolustusyhteistyö Ruotsinkin kanssa on turhaa? Suomi on selvinnyt yksin ja selviää vastakin...

Vihreissä ja vasemmistopuolueissa ollaan yleisestikin sitä mieltä, että Suomen puolustuskyky on riittävällä tasolla, lisärahoitukselle ei ole tarvetta. Kauas on demareissa tultu Lipposen ajoista, jolloin ymmärrykseni mukaan suhtautuminen NATO:on oli hiukan toisella tasolla, eikä toiminta tuolloin ollut niin ideologista taivaanrannan maalailua - jotain (paljonkin) hyvää murahtelevassa Lipposessa oli.

Jotain hyvää on kuitenkin siinä, että asevelvollisuus saa kannatusta nykymuodossaan kaikilta muilta paitsi vihreiltä ja vasemmistoliitolta. (Huom: kd ja rpk eivät vastanneet kyselyyn).

Pahoin pelkään etteivät turvallisuuspoliittiset kysymykset nouse riittävällä määrin esille vaaleissa, niistä ei tehdä sellaista numeroa kuten pitäisi - toivoisin olevani väärässä ja näkisimme vaalit joissa ehdokkaat joutuvat paljastamaan todelliset karvansa myös tässä asiassa.

vlad.
 
Onpa likaista peliä - ja huolellisesti suunniteltu.

Sirpa Ahola-Laurilan paljastuskirja Soinin kupla julkistetaan samaan aikaan, kun nähdään MOT:n ohjelma Ääniä perus-Suomesta.

- Kirja julkaistaan puoluetoimistoa vastapäätä samana päivänä, jolloin YLE lähettää Perussuomalaisista tekemänsä MOT-ohjelman (jossa haastatellaan pettynyttä ja syrjäytettyä ex-puolueväkeä ym.)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201...10153158659229729&fb_action_types=og.comments

Aika ronskisti YLE näköjään asettuu yhtä puoluetta vastaan!

Se siitä julkisen palvelun puolueettomasta uutisvälityksestä sitten...:(

(Eihän semmoista ole koskaan ollutkaan, mutta silti).
 
Paljonkohan maksaa kirjan julkaisu? Toisaalta tämä hottis uutuuskirjailija saa todella paljon mediahuomiota eli mainosta. Hei,nyt alkaa ohjelma persuista telkusta. Kehutaan varmasti oikein lujasti.
 
En pidä Ylen liikkeestä nyt. Ei pitäisi veromarkoilla lähteä tällaiseen.

Muistakin puolueista löytyisi varmasti roppakaupalla tongittavaa, jopa Persuja enemmän.

Joku tutkiva journalisti voisi edes muodon vuoksi tutkia vaikka Kepun Venäjä-kytköksiä tai Demarien ja Ay-liikkeen koplauksia, sieltä kyllä löytyisi perattavaa...

Eis sillä Kokoomuskaan mikään puhtoinen pulmunen on, mutta sen kannatus on jo niin alhaalla, että tuskin se siitä enää juurikaan laskee.
 
YLEn tarjoama propaganda on sellainen perustarve, että jokaisen tulee sitä rahoittaa. Ei ilman sitä pärjättäisi.

Piraattipuolue voisi olla hyvä vaihtoehto valtapuolueille. Pitää tutustua tarkemmin.
 
Koko YLE:n voisi mielestäni aivan hyvin lakkauttaa, ei tuota mitään lisäarvoa veronmaksajille. Sillä on ollut paikkansa menneisyydessä, mutta nykyään se vain haittaa vapaata kilpailua alalla.

Käytännössä vuosittain käytetään miljardeja euroja yleläisten suojatyöpaikkojen tukemiseen. Mieluummin vaikka PV-vero YLE-veron sijaan! ;)
 
Eis sillä Kokoomuskaan mikään puhtoinen pulmunen on, mutta sen kannatus on jo niin alhaalla, että tuskin se siitä enää juurikaan laskee.

14 pinnaa on viime vuosien kannatusgallupien perusteella kaikkien suurten puolueiden pohjakannatus. Muutama valikoitu kansanedustajan tai ministerin avautuminen sopivaan kohtaan ja vielä on Kokoomuksellakin tilaa syöksyä.
 
Ylen ja muidenkin mediatalojen propagandantuotto aiheuttaa pysyvää vahinkoa kyseisille tahoille. Menetettyä luottamusta on hankala palauttaa.

http://www.t-media.fi/kansanarvot2013/

SUOMALAISTEN LUOTTAMUS MEDIAAN RAPISEMASSA

Jopa 69 % suomalaisista ilmoittaa, ettei luota mediaan. Seuraavaksi vähiten luotetaan EU:hun, työnantajajärjestöihin ja kuntapäättäjiin. Eniten Suomessa luotetaan poliisiin, koulutusjärjestelmään ja oikeuslaitokseen. Tiedot selviävät T-Median toteuttamasta Kansan arvot -tutkimuksesta, johon vastasi yli
3 000 suomalaista.


Vain neljännes tutkimukseen vastanneista kokee, että media keskittyy olennaisiin asioihin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

– Median pinnallistuminen ja viihteellistyminen sekä alan murros yt-neuvotteluineen ovat varmaankin osaltaan vaikuttaneet luottamuksen murenemiseen. Toisaalta nopeasti nautittavalle uutisoinnille voidaan tulkita olevan tilausta, sillä lähes kolme neljästä suomalaisesta haluaa tietää päivän polttavimmat puheenaiheet, sanoo T-Median tutkimusjohtaja Sari Maunula.

TERVEYDEN MERKITYS KOROSTUU, USKONTOA EI PIDETÄ TÄRKEÄNÄ
Terveys ja perhe ovat tutkimuksen mukaan asioita, joita suomalaiset arvostavat eniten. Suomalaiset ovat myös hyvin yksimielisiä siitä, että ensisijainen vastuu lasten kasvatuksesta on vanhemmilla.

Yhteiskunnallisista teemoista esille nousevat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä nuorten työllistyminen. Uskontoa ja hengellisyyttä pidettiin vähiten tärkeinä. Kuitenkin 92 % vastaajista on sitä mieltä, että uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia.

MAAHANMUUTTAJAT JA KANSAINVÄLISYYS JAKAVAT MIELIPITEITÄ
Maahanmuuttajiin ja kansainvälisyyteen liittyvät näkemykset eroavat selvästi riippuen vastaajan puoluekannasta. Perussuomalaisten kannattajat toteavat huomattavasti muiden puolueiden kannattajia useammin (46 %), että he vastustavat maahanmuuttoa, koska se uhkaa suomalaista kulttuuria ja perinteitä.

Selvästi yli puolet Kokoomuksen, Vihreiden ja RKP:n kannattajista näkee, että Suomi tarvitsee tulevaisuudessa nykyistä enemmän ulkomaista työvoimaa. Perussuomalaisten kannattajista vain noin viidennes ajattelee näin. Kaikista vastaajista 88 % hyväksyisi työyhteisöönsä maahanmuuttajia.

NUORET SUVAITSEVAISEMPIA
Nuoret kannattavat tasa-arvoisia oikeuksia. Esimerkiksi 76 prosenttia 15–24-vuotiaista antaisi homoseksuaaleille samat oikeudet kuin heteroseksuaaleille. Yli 65-vuotiaista samat oikeudet antaisi vain 39 prosenttia.

– Nuoret pitivät erityisen tärkeänä myös heitä itseään lähellä olevia asioita, kuten opiskelupaikkojen määrää, työllistymistä ja kansainvälisyyttä. Nuoret ovat myös EU:ta kohtaan luottavaisempia kuin iäkkäämmät, kertoo T-Median tutkija Maria Vesanen.

Kansan arvot 2013 -tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten arvoja sekä arvojen ja toiminnan välistä yhteyttä. Tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 11.4.–22.5.2013.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 3 004 suomalaista. Kohderyhmänä olivat 15–75-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti (poislukien Ahvenanmaa). Tutkimusotos on painotettu sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi.

Voit ladata tutkimuksen julkistamistilaisuuden esityksen tästä (PDF).

LISÄTIEDOT
T-Media Oy, tutkija Maria Vesanen, 050 344 7480, [email protected]

T-Media tarjoaa parhaat palvelut maineen ja sidosryhmäsuhteiden johtamiseen. T-Media on osa Taloudellista tiedotustoimistoa (TAT) ja edustaa Suomessa Reputation Institute -verkostoa. TATiin kuuluu myös Finnfacts.
 
YLEn tarjoama propaganda on sellainen perustarve, että jokaisen tulee sitä rahoittaa. Ei ilman sitä pärjättäisi.

Piraattipuolue voisi olla hyvä vaihtoehto valtapuolueille. Pitää tutustua tarkemmin.

Se porukka on liki yhtä täynnä putleristeja kuin Ipu.
 
Ylen ja muidenkin mediatalojen propagandantuotto aiheuttaa pysyvää vahinkoa kyseisille tahoille. Menetettyä luottamusta on hankala palauttaa.

Tämäpä yllätys ja kertoo siitä, ettei keskimääräisen kansalaisen medialukutaito sittenkään ole täysin avuttomalla tasolla. Näen tämän seikan erittäin positiivisena asiana ja saatan melkein uskoa, ettei tämän kansan tulevaisuuden näkymät ole aivan toivottomia sekä tuhoon tuomittuja. Ehkä tästä noustaan vielä.

Jotkut viisaat ovat joskus väittäneet, ettei Suomen media tuota propagandaa, vaan kertoo ainoastaan totuuden sitä koskaan muuttamatta. Propagandan tuottaminen on ainoastaan ulkomaisen median sekä hämäräperäisten valtiollisten toimijoiden yksinoikeus.
 
Se porukka on liki yhtä täynnä putleristeja kuin Ipu.
Ai onko? En ole havainnut yhtään putinistia piraateissa. Hesarin vaalikoneessa piraatit oli kokkareiden ja RKP:n kanssa minulle sopivin puolue (en kylläkään valitse ehdokastani vaalikoneen perusteella, mutta ihan mukava noita on välillä tehdä).
 
YLE on kokonaan vasureiden ja demarien käsissä... Luotettavuus on 0%

Ehkä Yle ei kokoaisuudessaan, mutta kuten Mikko Niskasaari kirjoitti jo vuosia sitten: "MOT on Ylen niin sanotuista asiaohjelmista häikäilemättömin ja epäluotettavin. -- Ylen MOT-ohjelma salaa, peittelee ja vääristelee. Sen aseita ovat puolitotuudet, jopa tekaistut väitteet ja "todisteet". Tosin joskus MOT tuottaa myös hyvää, tutkivaa journalismia.

MOT mustamaalaa ihmisiä häikäilemättä, mutta itseensä kohdistuvaa kritiikkiä se ei siedä lainkaan. MOT :n toimitus käyttää poikkeuksellisen intensiivisesti sekä hyvä-veli-verkostojaan - korruptiivisia suhteiaan - että suoraa painostusta ja uhkailua estääkseen ohjelman kritisoinnin. Se lienee Suomessa ainoa tv-ohjelma, jonka toimittajat rehentelevät sillä, että ovat onnistuneet tukahduttamaan ohjelmiensa arvostelun. Tässä suhteessa se on suomalaisessa mediassa ainutlaatuinen.
"
 
Joo, minä kärjistin tuota YLE.n tilannetta. MOT ohjelma on skandaalipeikko, oikea röllykkä, touhuamaan. En tiedä, että kuinka paljon ottavat oikeasti asioista selvää, ennenkuin tekevät ohjelman ulos...?
 
Suomen Sotilas 1/2015 -lehdessä on asiallinen kirjoitus eduskuntavaaleista 2015 - Ei Natolle ja kodinturvalle, kyllä asevelvollisuudelle.

En nyt kovinkaan kauheasti siteeraa kyseistä kirjoitusta, lainataan kuitenkin johtokappale - se antaa kuvan siitä mikä asennoituminen ehdokkailla ja puolueilla on puolustusta koskeviin kysymyksiin.

"Suomen Sotilas kysyi päättäjiltä kahdeksan kysymys. Saimme 14 vastausta. Natoon haluaa yksin kokoomus, mutta perussuomalaiset, keskusta ja muutos 2011 ovat samaa mieltä kokoomuslaisten kanssa siitä, että Suomi ei pärjää yksin. Asevelvollisuus saa laajan tuen, mutta kodinturvaa kannattaa varauksetta vain muutos 2011. Kanervan työryhmän määrärahapalautusehdotukset Puolustusvoimille eivät riitä kokoomukselle, perussuomalaisille eivätkä keskustalle. Myös pieni muutos 2011 haluaa sotaväelle lisää määrärahoja. Vasemmistopuolueet ja vihreät uskovat ilmeisesti joko maailman hyvyyteen tai siihen, että Suomi on niin vahva, että se pärjää yksin ilman liittolaisia tai lisämäärärahoja kiristyneessä kansainvälispoliittisessa ympäristössä Venäjän miehittäessä naapurimaitaan. Suomen ulkopoliittisen linjan selkeyden kyseenalaistaa yksin muutos 2011. Ruotsalainen kansanpuolue ja kristilliset eivät nähneet vaivaa edes vastata kyselyyn. Mahtaako turvallisuudesta tulla teemaa näissäkään eduskuntavaaleissa? Sen näemme huhtikuuhun mennessä."

Huomioitavaa on esim. se, että vihreiden Alanko-Kahiluoto, vasemmiston Saramo ja demareiden Paananen ovat sitä mieltä, että "Suomen puolustuskyky on tällä hetkellä riittävä, jotta voimme selvitä konfliktitilanteista ilman ulkopuolista sotilas- ja materiaaliapua". Eli voisinko tulkita asian myös siten, että heidän mielestä puolustusyhteistyö Ruotsinkin kanssa on turhaa? Suomi on selvinnyt yksin ja selviää vastakin...

Vihreissä ja vasemmistopuolueissa ollaan yleisestikin sitä mieltä, että Suomen puolustuskyky on riittävällä tasolla, lisärahoitukselle ei ole tarvetta. Kauas on demareissa tultu Lipposen ajoista, jolloin ymmärrykseni mukaan suhtautuminen NATO:on oli hiukan toisella tasolla, eikä toiminta tuolloin ollut niin ideologista taivaanrannan maalailua - jotain (paljonkin) hyvää murahtelevassa Lipposessa oli.

Jotain hyvää on kuitenkin siinä, että asevelvollisuus saa kannatusta nykymuodossaan kaikilta muilta paitsi vihreiltä ja vasemmistoliitolta. (Huom: kd ja rpk eivät vastanneet kyselyyn).

Pahoin pelkään etteivät turvallisuuspoliittiset kysymykset nouse riittävällä määrin esille vaaleissa, niistä ei tehdä sellaista numeroa kuten pitäisi - toivoisin olevani väärässä ja näkisimme vaalit joissa ehdokkaat joutuvat paljastamaan todelliset karvansa myös tässä asiassa.

vlad.

Natoa kannatetaan muissa puolueissa,mutta edelleen ollaan niin vanhan maailman kahleissa ettei uskalleta sanoa sitä. Nyt kokoomus joka tehnyt Narsismista ideologian aikoo pelastautua Natolla. Kun vain Natokannattajat ymmärtäisivät että muitakin Natomyönteisiä on, ja onko sillä edes merkitystä Natoo menemisen kannalta. Erittäin rajut leikkaukset ja rakennemuutos kolkuttelee ovella. Kuka valvoo että se toteutetaan tasapuolisesti? Toivottavasti ei kokoomus ainakaan. Leikkaukset pitää kohdistua tasapuolisesti kaikille kykyjen ja tulojen mukaan. Kokoomus huijasi viimeksi väittämällä itseään työväen puolueeksi. Se peittää hyvin heidän pahimman harhautuksen, että olisivat yrittäjien puolue. Näin yrittäjänä voin kertoa että en tunne ketään toista jolla riittäisi lompakko kokoomuksen piireihin pyörimään. Puhtaasti elitistinen vuorineuvosten ja herrojen etuja ajava puolue. Ovat käyneet muuten samat kurssit,kun muutaman suuren konsernin lakiasiainjohtajat ja suuret herrat.
Puheet ja puhekieli on aivan samanlaisia,kun heidän kanssaan neuvottelin duunarina ollessani 17-yt neuvottelut. Sanankääntein ja paskanpuhumisella saadaan ryöstö onnistumaa.
 
Minä kieltäydyn uskomasta tai noteeraamasta tuota "NATO-myönteisyyttä muiden puolueiden sisällä". Jos heillä ei ole munaa tunnustaa avoimesti sitä niin he eivät ansaitsekaan johtaa yhtään mitään, kaikkein vähiten Suomea. Pelkurit. Todellinen valta on sillä jolla on avaimet panssarivaunuihin ja ammusvarastoihin. Kerrankos sitä lastaisi 50-kaliiperisen pakettiautoon, ajaisi auton eduskuntatalon viereen, avaisi sivuoven ja kaivertaisi nimikirjaimensa (tai Stubbin nimikirjaimet) eduskuntatalon kylkeen viiden metrin korkuisina.
 
Back
Top